Feljelentést tesz a Fidesz ismeretlen tettesek ellen a budapesti, Lendvay utcai pártszékház udvarának múlt heti elfoglalásánál történtek miatt. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján közölte, azért tesznek feljelentést, mert a tüntetők megtámadták a kormánypárt székházát, erőszakosan behatoltak az épületbe, betörték az ajtót, az üveget, felmásztak az erkélyre, megrémítve mindezzel az ott dolgozókat.

A szóvivő kirívónak nevezte a történteket, mint fogalmazott, a demokratikus intézményrendszert támadták meg. Szavai szerint a tüntető fiatalok és a mögöttük álló erők nem veszik figyelembe, hogy Magyarországon demokrácia van. "Úgy próbáltak véleményt nyilvánítani, hogy ránk rúgták az ajtót" - mondta, hangsúlyozva, hogy ez megengedhetetlen.

Feljelenti a Fidesz a székházfoglalókat

Selmeczi Gabriella hozzátette, a Fidesz tartozik a székháznál történteket elítélő embereknek azzal, hogy feljelentést tesz azok ellen, akik behatoltak egy magánterületre, és ott agresszíven viselkedtek. Megjegyezte, számos bizonyíték áll rendelkezésre, hiszen sokan lefényképezték, illetve videóra vették az eseményeket.

A Fidesz-székház udvarát múlt csütörtökön elfoglaló tüntetők az alaptörvény negyedik - azóta már megszavazott - módosítása ellen tiltakoztak.

A kormánypárt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján megismételte a Fidesz korábbi közlését, amely szerint a "betörők" körülbelül félmillió forintos kárt okoztak.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
A TV székháznál valahogy elmaradt a feljelentés .Pedig ott nem egy bejárati ajtó sérült meg,hanem leamortizálta a békés horda az épületet,a környékét,az üzletek portálját,az autókat,a kukákat.
Kettős mérce.Mint mindig.Meddig fér még rá a pofájukra?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SLAakku
@nahát: Nem magán emberek támogatásából vették a székházakat a pártok, hanem az állam adta használatba később pedig tulajdonba. (mivel ők, -pártok- ezt megszavazták maguknak- Tehát végső soron ezeket a székházakat mi mindannyian "odaajándékoztuk" a pártoknak. Ideje visszavenni tőlük ha igy visszaélnek vele.
bundi
@nahát: szemellenző? tudsz valamit mondani a marcona tüntetőkról?
tudod akik több képen is feltűntek:
www.facebook.com/photo.php?fbid=501477783222337&set=a.175487312488054.30541.169854769717975&type=1&theater
vagy:
nol.hu/kep/801623
tudod ki ő?
www.borsonline.hu/20130202_keszulnek_a_fradistak_a_valceai_provokaciora
egyébként a jog szerint:
"A jog szerint a Fidesz Lendvay utcai székháza magánterület. Magánlaksértést követ el, aki oda behatol. Ám a behatolót csak akkor távolíthatja el a rendőrség, ha előbb a tulajdonos, vagy a képviseletében eljáró biztonsági szolgálat erre felszólítja őket, és a felszólításnak nem tesznek eleget. Egészen pontosan: a tulajdonosnak vagy az ő biztonsági embereinek a rendőrök megérkezése után is fel kell szólítaniuk távozásra a hívatlan vendégeket, függetlenül attól, hogy ezt korábban megtették-e vagy sem. Majd a rendőrség is felszólítja a jogtalanul ott tartózkodókat, s ha akkor sem távoznak, a rendőrség testi kényszerrel eltávolítja őket.

Csütörtökön azonban sem a Fidesz, sem a biztonsági szolgálat illetékesei nem szólították fel távozásra a demonstrálókat a rendőrség megérkezése után. Sőt! A résztvevők által spontánnak és senki által nem szervezettnek mondott demonstráció harmadik órájában a helyszínre érkező Selmeczi Gabriella és Kocsis Máté süteménnyel igyekezett kedveskedni a velük láthatóan nem szimpatizáló, és nyilvánvalóan nem is a vitás kérdések megbeszélésére érkezett demonstrálóknak."
forrás:
nol.hu/belfold/biodiszletnek_kellett_csak_a_rendorseg_a_lendvay_utcaba
nyanya001
A rendszerváltáskor kapott a Fidesz székházat !
Az V. kerületi volt kaszinó épületét, ami az egyik legpatinásabb épület volt !
Eladta !
www.hatalyonkivul.hu/harom-ev-bortont-kapott-a-fidesz-volt-gazdasagi-tanacsadoja
Darthon1
@nahát: én csak a kettős mércét rühellem. A mi gyilkosunk nem olyan gyilkos?
kukac50
Miért nem jelenti fel Bács-kiskun Megye elnökét Selmeczi?
Bujtatnak egy bukott igazgatónőt,220 ezres fizetéssel tanulmányi szabadsággal,most szerzi meg az adófizetők pénzén a harmadik diplomáját.
A diákok által okozott kárt nem engedték a riportereknek megnézni,mert nem volt akkora kár mint amit a Fideszesek állítottak.
Igazuk van a diákoknak Tőlük a kormány szedné a tandíjat,aki alkalmatlan a vezetésre annak meg ingyen van a diploma megszerzése.
Ez Fidesz törvény a mai Magyar diktatúrában.
Szólás szabadság csak minisztériumi engedéllyel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.