Ezernél is többen érdeklődtek már a nevelőszülői hivatásról az e tevékenységet ismertető országos kampány hatására – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális államtitkára egy csütörtöki, budapesti gyermekvédelmi konferencián. Soltész Miklós közölte, bízik abban, hogy a nagyszámú jelentkező közül több százan alkalmasak is lesznek a feladatra.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Miközben arról is zajlik a vita a kormányzat és a biológia között is akár, hogy mit tekint családnak a hatalom.
entero
@GeoCravker: A legnagyobb baj az, hogy akik valóban családban születtek, semmi szeretetet nem kapnak sokszor, csak a családi pótlékért jöttek a világra, ill. a butaság szülte őket. Párom vezető óvónő, tudnék mesélni.
GeoCravker
@entero: A legnagyobb baj az előítélet. Pl. nem árt elmenni tanulmányútra a családvédelmi hálózatba. Aminek az ovoda ugyan jelzőrendszeri része. De csak egy pont.
Ám gyanítom, nem fogjuk egymást meggyőzni. Élj hited szerint. Akár abban, hogy a gyermekek egy része csak kolonc a nagy eszme nyakán.
A butaság nem szül gyermeket. A nyomor viszont kétségtelenül növeli a gyermekáldást. Nem a butaság okán, hanem szociológiai, pszichológiai okokból. De párod nyilván tanult már a Maslow-piramisról. Majd elmeséli.
entero
@GeoCravker: Igen, kolonc, és butaság szülte. Te minek neveznéd azokat a szülőket, akik a beteg gyereküket bevágják egy ismeretlennel elkísértetve az oviba, az óvónő meg semmit nem tud tenni? Ha lázas, begyógyszerezi reggel, de ebédnél már hány meg hasmenése van, veszélyeztetve azon gyermekeket, akiket a normális szülő otthon kikezelt akár két héten keresztül is. A legjobb az ebben az egészben, hogy még csak nem is dolgoznak, de szabadulni akarnak a gyerektől, hogy kint a piacon trécselhessenek, míg a gyereknek 200 forintot sem adnak egy hüllő kiállítás megtekintésére, de a műköröm ott virít a kezén. Szülnek a semmire vagy 5 gyereket, tudod, én csak őket sajnálom, de nagyon.
Silver
@entero: kuruc.info/r/35/109247/
Az ilyen szülőkre gondolsz?
Tudom már megint a kuruc oldallal jövök,de sajnos oda kerülnek fel ilyen videok.Mit tanul a purdé a szülőtől,ki hány percig tudja hallgatni illetve nézni?Én csak tekerve tudtam megnézni mert...
Jó pár gyerek van jelen és szerintem gyerek kamerázik.
GeoCravker
@entero: Ilyen jellegű vitát már túl sokszor vívtam ahhoz, hogy most kedvem legyen hozzá. Majd egyszer talán megvitatjuk a társadalmilag újratermelődő szegénység, a talajvesztettség generációs és szociológiai hatását. De nem most. Tényleg javaslom Maslow piramisát addig is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.