A magyar kormány soha nem fontolgatta és most sem fontolgatja, hogy a betéteket bármilyen adó terhelje - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A tárcavezető ezt arra az újságírói felvetésre válaszolta, miszerint az Európai Bizottság döntése a ciprusi bankbetét-adóztatásról és a spanyolországi betétadó alaposan felborzolta a kedélyeket Európa-szerte, és bizonytalanságot okozott.

"Szerintünk arra van szükség, hogy a válság idején a családok megélhetése ne kerüljön veszélybe" - fogalmazott Varga Mihály, majd hozzátette: nem tartjuk helyesnek, hogy a lakosságnak kelljen fizetnie a bankok hibás döntéseiből fakadó károkat.

"Az emberek megtakarításai nem minősülhetnek hazánkban adóalapnak, hiszen szükség van arra, hogy az emberek félretegyék a pénzt, az ebből eredő hitelkihelyezés révén ugyanis munkahelyek jöhetnek létre" - fogalmazott.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
@nahát: Régen hallottunk...kiengedtek , vagy csak az ápolók megengedték, hogy beleböfögj( röfögj ) a normálisok beszélgetésébe ??? Vedd be a gyógyszered, mert még megüt a guta kisgyerek...annyi a szókincsed, mint egy vaddisznónak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Ciprus és Magyarország között 1 nagy különbség van. Ott a bankok saját hibájukból mentek tönkre mert görög papírokba fektettek. Itthon a kormány extra adói teszik őket tönkre. Attól kezdve, hogy államosítják a bankokat ez! a páva kormány és Selmeczi lesz a garancia, hogy a nagy betétek csőd esetén is ki lesznek fizetve.
coni
@bundi: Szemléletes, jól látszik, hogy annak ellenére nő az adósság, hogy benne van 3000 Mrd manyup pénz és 1200Mrd extra adó.
bundi
@coni: és vedd figyelembe azt is, hogy az imf pénz (ami a szociknál lett felvéve, és az adósságot növelte akkor) az orbánéknál lett elköltve, vagy az mnb nél dekkol.tehát azt a pár ezer milliárdot vegyük le a szocik listájáról, és csapjuk hozzá az orbánéhoz. @nahát: igaz kedves nahátka? így kissé árnyaltabb a kép
tehát ha azt nézzük hogy az államadósság 2002-ben kb 9 200 milliárd volt, mig 2010 ben bajnai végén 19 300 , ez "csak" 10 000 amit az alatt a 8 év alatt vettek fel.
www.akk.hu//kepek/upload/2003-12/2002report.pdf
www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy
de ha belegondolsz, hogy ebből 2-3 000 milliárdot csak felvettek, és nem költöttek el, (csak most az orbánék, mol-ra, és egyebekre) akkor már mindjárt más a leányzó fekvése, ha belegondolsz abba, hogy 2010 óta kb 2 500 milliárddal nőtt az adósság, de elment a manyup pénz, (+ 3000), meg az a pénz amit a szocik nyakába varrtak (+2000) meg az extra adók (+1200) meg a február végi 3 milliárddos dollárkötvény, ami még nincs benne a táblázatban (+800) tehát a végszámla
szocik 8 év alatt kb 8000 milliárd
fidesz 3 év alatt kb 9500 milliárd
fúj csúnya szocik,
igaz nahát?
coni
@bundi: Mit számít, hogy a Fidesz 30 évre eladósította az országot, tönkretette a gazdaságot, ha az embereknek havi ezer Forinttal csökken a rezsijük.
A Fidesz az emberek agyi képességéhez igazítja a kommunikációját, még ha nem is könnyű ilyen primitív szinten kampányolni.
Sede
Csak semmi pánik! Mi is haladunk a ciprusi úton, nem fogjuk megúszni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.