Simor András, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke július elsejétől az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szakpolitikáért felelős alelnöke lesz - közölte az EBRD szerdán.

A szervezet tájékoztatása szerint Simor András feladatai közé tartozik majd a gazdasági átalakulást elősegítő stratégiák és gazdaságpolitikai intézkedések koordinálása. Ezenkívül Simor András felel majd a támogatói pénzek mobilizálásáért és kezeléséért.

Simor András a kinevezéssel az EBRD igazgatótanácsának is tagja lesz.

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Nagyjából ez a különbség egy komoly szakember és egy orbán-féle sarlatán közt. Míg Simor nemzetközileg is elismert, addig ez a hasadt tudatú zsarnok csak a hívei közt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zadori istvan
@coyote3: Járait természetesen jó szakembernek tartom, ha a politikai nézetével nem is értek egyet. Ez nem zárja ki, hogy Simor is az legyen. Szerinted Orbán miért nem Járait nevezte ki Jegybankelnöknek. -Azért mert nem értett egyet Orbán monetáris politikájával. Matolcsi pedig fenntartás nélkül végrehajtja vezéred parancsait.
coyote3
@zadori istvan: Ha Járai jó szakember lett volna, akkor látta volna előre, hogy az intézkedése a kamat emeléssel felértékeli majd a a deviza és deviza alapú hiteleket. ha jól emlékszem a második évben tanították a Közgázon...
vigyorgó
@Dr.luigilongo60: Csak az a kérdés,hogy te melyik oldalon állsz.Aki kapja, vagy aki adja a lóvét.!!! mert ugye az nem mindegy.
Dr.luigilongo60
@vigyorgó: Az ésszerűség és a valóság pártján állok, nem pedig az agyzsibbasztó propagandáén és a légből kapott de tényként tálalt baromságokén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.