Több olyan álláshirdetés van a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat oldalán, amely korhoz vagy nemhez köti a jelentkezést. Diszkriminációt követ el az állam? Valahol mindnyájunk tudatában benne van, hogy kor, nem, bőrszín, vallás stb. alapján nem szabad diszkriminálni. Úgy gondoltuk, ez igaz az álláshirdetésekre is. Ezért is lepődtünk meg, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) oldalán találtunk olyan álláshirdetést, amelyben kikötötték, hogy elsősorban nőket vagy kizárólag férfit keresnek. S több olyan hirdetés is volt, amelyben leírták, csak pályakezdők vagy csak 25 év alattiak jelentkezését várják. Ami persze pozitív diszkrimináció, de ettől még kirekeszti azokat, akik nem férnek bele a skatulyába.

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Még mindig jobb, ha kiírják, mintha egy csomóan jelentkeznek hiába. A munkáltató úgyis azt vesz fel, akit akar.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
murzika
@Zsoel: "Állások csak 25 év alattiaknak" Mintha nem említenék hogy a 25 év alatt korhoz szükséges még hogy a delikvens szenvedélybeteg és értelmi fogyatékos is legyen.
Annyiról van szó hogy ha 25 év alatti droidot alkalmazol latrina tisztításra akkor az állambácsi átvállalja a munkaadó járulékokat egy ideig. Amikor ez az idő letelt a droidot kirúgod és felveszed a következőt. Ennyi a történet :)
Zsoel
@murzika: Jó, de én nem konkrétan csak erre az esetre szorítkozóan beszélek ám, hanem úgy általában a diszkriminációról.
Jelen esetre vonatkoztatva a bemutatott példád természetesen életszerű, sőt: valószínű. :(
Ariana
Azt is bele lehet írni, hogy fehér embert keresek, vagy az már hirtelen nem lesz ennyire rendben?
radios45
@csikknorisz: a 40év,feletti férfiakat diszkriminálják,46évesen meg nincs rád szükség ,hiába van 2-3szakmád, 15éves gyakorlatom, +szerzett tapasztalatok, kreativítás.
A vendéglátóba sörözőbe, kis kocsmákba, is inkább fiatal buta nőket vesznek fel, akikkel 2mondatot sem lehet váltani, a napi gondok történésekhez fingjuk sincs.
Az a lényeg hogy fiatal legyen, vagy ha idősebb akkor minél butább, és csunya az sem baj, csak elválallja a melot bagóért, hétvégén is, ha kell 24órában.
Lásd Shell kút, Bár része,itt minálunk ez megy.
kukac50
Már kezdik belátni,hogy nem a hatvanhoz közeli rokkantakkal tudják megmenteni Magyarországot. Végre fiatal egészségeseket keresnek.
Ez agyilag már fejlődésnek mondható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.