Magyarországon tavaly több mint 190 ezer - 6 év alatti kisgyermeket nevelő - anya dolgozott, derül ki az Eurostat április közepén nyilvánosságra hozott adataiból. Ez a szám 15 ezerrel több, mint egy évvel korábban, sőt 2005 óta nem volt ilyen magas érték. E növekedés 2,1 százalékos foglalkoztatási ráta bővülést jelentett, így e nők 36,1 százaléka dolgozott a múlt évben - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
Ezt nevezik nagy eredmenynek? Akkor annak az impotens idiotanak sosem volt kisgyereke, es nem tudja , mivel jar az anyasag!,... Egyebkent is buzlik valami nekem, hiszen kisgyermekes anyukat nehezebben alkalmaznak, mint barki mast, en megtapasztaltam ezt: hiszen ha pici gyerek van otthon, az akar mikor lehet beteg, akivel altalaban az anyukak szoktak otthon maradni... Kivancsi vagyok arra, melyik szektorban tuntek fel ezek a sztahanovista anyukak...Jo lenne tudni pontos adatokat, bar ez ettol a kormanytol a legkevesbbe sem varhato...:o((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@Tootsy: Szerinted van olyan, akinek gyerekei vannak, és ezt megúszhatja? :-)) Mindenesetre próbálok ügyelni az egyensúlyra, csak sokszor nem sikerül, mert ahogy rám tudnak nézni...
Hellcat
@entero: Nálam ez a "rekord" amire büszkék még mindig nem pozitívum ként jön le...
kkalman
@Tootsy: Persze, mert az apukákat meg lehet fűzni, hogy ezt, meg azt megvegyenek. Kislányom az óvodától hazáig végig hisztizte az utat, mert meglátott valamit egy kirakatban, amire azt mondta, hogy "nekem az kell". A megfűzhető apja, mármint én, meg azt mondtam, hogy nem, és ez 1,5 km hosszan kitartott, ennyi volt a távolság az ovi és a lakás között, a mai napig.
Azóta van már két unokám, a nagyobbik annyi idős, mint az anyja volt, mikor életében először és utoljára hisztizett valamiért.
Nem mindegyik apuka megfűzhető a gyerek által.
kkalman
És hol dolgoznak a GYES-ről visszatérő anyukák? Csak nem közmunkások lesznek?
Ha igen, az igazán nagy eredmény.
Olyan FID€$$-es eredmény.
coni
@entero 05.06. 23:29: Azért mert nem követed a parlamenti beszólásokat, különben értenéd, hogy egyes jobb oldali képviselők szerint, ha a nők otthon maradnának örökre és gyerekeket szülnének a karrier helyett, nem lenne ennyi családon belüli erőszak, így nem kellenének törvények sem a nők védelmére.
A hagyományos családmodell majd elnyomja az állati ösztönöket. Legalább is ők így kezelnék a problémát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.