Ha támogatni szeretnék a magyarokat, ne segélyt adjanak, hanem fektessenek be nálunk - tanácsolta a finneknek a kormányfő.

Magyarország elvégezte a házi feladatát, a saját lábán áll, nincs szüksége más országok pénzére, sem a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vagy az Európai Unió pénzügyi programjára - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő hétfőn Helsinkiben, miután hivatalos látogatása során tárgyalt Jyrki Katainen finn miniszterelnökkel.

Magyarország a saját lábán áll, és nem akar sem a finnek vagy éppen a németek segítségére szorulni. Ha támogatni szeretnék a magyarokat, ne segélyt adjanak, hanem inkább a finn cégek fektessenek be Magyarországon - mondta a sajtótájékoztatón vendéglátójának a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor újságírói felvetésre válaszolva hangsúlyozta: az Európai Bizottság sohasem mondta, hogy a magyar kormányzati politika antidemokratikus lenne, ilyet csak az Európai Parlament szocialista, liberális és zöldpárti képviselői állítottak.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
"Ha támogatni szeretnék a magyarokat, ne segélyt adjanak, hanem inkább a finn cégek fektessenek be Magyarországon - mondta a sajtótájékoztatón vendéglátójának a magyar miniszterelnök."

Igen kisfiam, csak éppen a befektetőknek hiányzik egy stabil gazdasági háttér, ami többek közt abból áll, hogy nem firkálgatjuk hétről hétre át a tákolmányt úgy, mint dedós lajcsika általános másodikban a matekfüzetet, és nem hozunk hasraütés-szerűen olyan törvényeket a magántulajdon ellenében, amik úgy születnek, hogy nézd már pityu, kié a balettintézet? Na akkó' majd elvesszük. Ezek ugyanis eléggé riasztóan hatnak a befektetőkre.
Ó, máskülönben ha nem kell a pénz, akkor miért voltak felmarkolva az EU vissza nem térítendő fejlesztési pénzei, amelyek 2010 óta elérték a háromezer-ötszáz milliárd forintot? Mellesleg a fityeszes pó'gármester haverjaid is előszeretettel pózolnak újonnan átadott fejlesztések előtt, de azt valahogy mindig elfejtik megemlíteni, hogy azok is EU-s forrásból épületek. És ha már itt tartunk, ki hívott le ötször annyi pénzt (látható eredmény nélkül), mint a Gyurcsány-Bajnai kormány összesen?
Te tényleg olyan hülye vagy viktorom, hogy azt hiszed, mindezt nem vágják le három másodperc alatt mindazok, akikhez beszéltél, ha még én is le tudom írni egy sima kommentben? Vagy azt hiszed, majd szó nélkül hagyják birkucim? Vagy úgy gondolod, most már itt az ideje annak, hogy mindenki éhen dögöljön, aki nem borzolja a fenékszőröd az orrát úgy, mint az öttrafikos 'acskótominak?
Na ülj le, egyes.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A képviselők meg a szegényektől és a deviza hitelesektől szedi be amire a központi banknak szüksége van.Ezért nem számoltatja el a számvevőszék a bankokat.
Uzsora kamat megy az államkincstárba.
kedwes
Valami nekem nem gömbölyű! Már nem először.
Ha Magyarország olyan „jól teljesít”, hogy nincs szüksége a külföld segítségére, mint például az EU pénzére sem, akkor minek ez a nagy „megfelelősdi” Brüsszel felé?
Miért kell kikerülni a Brüsszeli túlzott deficit eljárásból, ha úgy sem kell a pénzük?
Miért kell már megint az EU-ra kenni, hogy kellenek a megszorítások?

Azt gondolom, hogy a „jól teljesít” mögött nincs megfelelő összeg, amit úgy akarnak „előteremteni”, hogy nem engedik felhasználni! Lásd, MNB hiány!
bundi
miért nem lehet egy gáláns gesztussal lemondani az unió pénzéről, ha úgy sincs rá szükség?
(mondjuk már nem nagyon jön, és ezt a kormány sem cáfolja:
www.168ora.hu/buxa/brusszel-elzarta-magyar-penzcsapot-113335.html
és a végén csak az nfü nyilatkozza, hogy minden rendben, egy uniós hivatalvezetőt nem kérdeztek meg erről.)
és az előzmények:
pestisracok.hu/szelnek-eresztettek-az-unios-penzcsap-oret/
ez a cikk külön is megérne egy misét, a trafikmutyi előtt nyelvvizsgamutyi, csak ezt nem kapták fel így a haroldalak.
de a lehetőség mindenki előtt nyitott. emberek ezt is szellőztessük, amíg trampli, verőce, entero nem cáfolja-
vagy ez?
tv2.hu/musoraink/mokka/27961_elzarta_a_penzcsapot_brusszel__130-140_milliardos_sporolas_kell.html
kecskes laszlo
Evvel a kijelentéssel hazudóversenyt nyerne nem csak Felcsúton, hanem a VB-n is.
csikknorisz
Nem ő dicsekedett azzal, hogy mennyi kohéziós támogatást kalapozott össze? Az is segély attól még, hogy nem annak nevezik.
deviance
na azért azt megnézném, hogy ha egy észak-korea szerű blokádot emelne a kormány meddig lenne életképes az ország... gyakorlatilag a gyárakat mindet eladták külföldnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.