A kedden elfogadott salátatörvény szerint, a státusztörvény módosításaként a honvédeket átvezényelhetik a tankerületekhez – írja az Eduline.

Tanárnak képezhetik át az 55 évnél idősebb katonákat
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A javaslat arról is rendelkezik, hogy az átvezényelt 55 év feletti tiszteket és altisztetek a tankerületeknek alkalmazniuk kell. Ha nincs olyan betöltetlen álláshely, ami megfelel az átvezényelt honvéd végzettségének, akkor az átképzésről a tankerületnek kell gondoskodnia.

Például átképezhetik őket tanárrá, továbbá nevelő-oktató munkát a tankerületi központhoz vezényelt hivatásos vagy szerződéses szolgálati viszonyban álló honvéd is elláthat.

Forrás: Eduline

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Az idősebb tanárokat meg katonának. Rettegj shikari.
szegfue
@Kapanyél: Gondolkozz még erősebben!:))) Szerinted milyen szakra lesz alkalmas egy 55 éves katona? Max. tornatanárnak tudom elképzelni... már ha sportos az illető, mert pl. a mi tornatanárunk először mindig bemutatta mit is kell csinálnunk.
Kapanyél
@szegfue: Hát a picifiam 10 évig hordta az angyalbőrt! Tornatanárnak...? Na annak nem! 55 évesen már jó, ha ülni tudnak az irodában, nem hogy szaladgálni a gyakorlópályán! :))))
szegfue
@Kapanyél: Hát akkor kimeritettük ezzel az összes lehetőséget... azt gondolom. Szerintem, aki hosszabb ideig katona volt, az bizony 55 évesen nem képes sem fizikailag, sem szellemileg pl. általános iskolában tanitani. Természetesen ez forditva is igaz: egy pedagógus 55 éves korában nem lesz képes katonának állni.
Csizmás Kond
A katona szerintem semmilyen esetben nem fele meg tanárnak...esetleg példaképnek ...de annak is csak feltételezhetően.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.