Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint Magyarország sokat javított szegénységi mutatóin. Míg tíz éve a legszegényebbek közt voltunk, most a középmezőnyhöz tartozunk.

"Az alábbi ábrát javaslom mindazok figyelmébe, akik folyamatosan „BezzegRomániáznak” és folyamatosan csak leszólják Magyarország teljesítményét" – kezdte Facebook-oldalán az államtitkár.

Rétvári Bence szerint se szegénység, se kirekesztés nincs Magyarországon

Fotó: Facebook/Rétvári Bence

Hozzátette: a közzétett ábra azt mutatja, hogy az egyes EU országokban mennyien vannak kitéve a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés kockázatának. Azaz a lakosság mekkora része él szegénységben vagy ennek a határán.

Nos, ebben a rangsorban Magyarország a 13. helyen szerepel, azaz pont a középmezőnyben vagyunk. Köszönhető ez az egymillió új munkahelynek, a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek is. Sok nyugat-európai országban a migráció növeli a szegények számát. Tíz éve még a 24. helyen álltunk ebben a rangsorban, akkor csak Görögország, Bulgária és Románia volt mögöttünk. Sokat sikerült tehát javítanunk, ami a szegénység helyzetét illeti

- közölte az államtitkár.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Elég csak az Orbán és a többi Fideszes csalàdokat nézni! A többi meg eddig se számított!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Műkeresztény szarjankó! Mondjam vagy mutassam! Most már Bulgátriával vagyunk egyszinten a fogyasztást tekintve. Szintet lépett a biztonság, és bevezetjük a lovári nyelvoktatást, 2030-ra utolérjük Romániát!
twitter.com/Skorpiooh/status/1790752422882672876/photo/1
Eladott Ország
Ez csak az alátámasztja azt az érvet, hogy ha egy kacsacsőrű emlős irányította volna az országot az elmúlt tizennégy évben, akkor is sokkal jobban élnénk. Ezt esetleg gondolják át azok is, akik XY ellenzéki jelölt miatt fanyalognak és nem akarnak rá szavazni. Egy bizonyos Gyurcsány 2008-ban még szlovák nyugdíjakkal és bérekkel riogatott. Mára pedig bő 10 év gazdasági konjunktúra után, 10 év nyakig uniós ingyenpénzben ázás’ után Bulgária lehagy és az unió szegényháza cím birtokosai lettünk. Mindezt 2/3-os, ellenzéki akadékoskodás nélkül cirka 7 év rendeleti kormányzással sikerült elérni. Egy döglött, kiszáradt, kétdimenzióssá lapított béka is jobb teljesítményre lett volna képes a békevarangynál. Csak azért, mert a döglött béka nem akar lopni, a békevarangy meg az egész rendszerét a lopásra alapította. Viszont úgy 2 millió agyhalott ökör csápol ehhez. 2010-ben még magasabb volt nálunk az átlagbér, mint Szlovákiában. Szép mélyrepülés.Bulgária és Románia geopolitikailag és stratégiailag sokkal fontosabb országok lettek a nyugat számára az elmúlt években, mint a nyiltan orosz és kinai érdekeket képviselő Magyarország, igy a bajban is előbb nyúlnak a hónuk alá és segítik ki őket. Orbán ezért is retteg a tömbösödéstől, mert tudja, két szék (tömb) között a földre fog esni, pedig ez elkerülhetetlen. Nem baj. A Türk tanács tagországai közt biztos dobogósok vagyunk. Ezzel lehet büszkélkedni... még. - Biztos? Üzbegisztánban a Szamarkand és Taskent közötti nagysebességű vasútvonalon 200 km/h-val járnak a vonatok. Akkor háturúl'! Legfeljebb a Türk Tanács keresztény' tagozatában vagyunk a legjobbak.
human
A Fekete viperából egy jelenet ugrik be:
Vipera: - Ne feledd Baldric! Mindent tagadni!
...
Bíró: - Ön Baldric közlegény?
Baldric: - Nem.

Pont mint a fidesz kommunikáció.
justhpeter
Szegény Bence az elmúlt 16 évet orbán-kómában töltötte. Amiért persze a piszok Gyurcsány a hibás, mivel megszüntette az OPNI-t, ami miatt Bencus nem kaphatta meg a megfelelő kezelést. Nem mellesleg ez arra is rámutat, hogy valóban szarban van az egészségügy, ha valaki, aki ilyen közel van a tűzhöz, sem kaphat azonali ingyenes kezelést. Talán próbálkozzon Gtazban.
KisTehen
de van szegénység ... a szegény ballerek itt kommentelnek a propin
Menőmanó
@vacsi: Te szerencsétlen, még mindig beszopod, hogy bárki is írigyli Európa legszegényebb országát? Hol élsz te bammeg, időnként nézzél már fel orbán segglyukából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.