Budapest – El lehet menni, mondta annak idején Gyurcsány Ferenc. Igaz, ezt nem az emberekre értette, hanem azokra a cégekre, amelyeknek nem tetszett az akkori kormány gazdaság- és – azon belül különösen – az adópolitikája. Azóta számtalanszor a volt miniszterelnök fejére olvasták egykori szavait, kiforgatva, mintha az embereket biztatta volna távozásra. Most senki sem mondja, hogy el lehet menni. Nem is kell. Megy mindenki magától, ki merre lát. A legtöbben Angliába, Németországba, Ausztriába. Mindegy hova, el innen, amíg még lehet. A fogadó országokban bevándorlóként regisztrált magyarok száma alapján kimondható, hogy az utóbbi években fölgyorsult a Magyarországról történő kivándorlás – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Forrás: nepszava.com
Feltöltő: űrbán
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Lassan a fajtája marad csak, és akkor kit fog megadóztatni??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Lassan a fajtája marad csak, és akkor kit fog megadóztatni??
űrbán
@Mobil123: Maradnak a kerényi féle férgek, a fél hülye nénikék, a trafikbűnözők. Megkérdezhetnénk hogy akkor ki fog dolgozni? De ameddig a német gyárak működnek orbánia hígfos szagú földjén megélnek ezek a paraziták.
Mobil123
@űrbán: Hát a német tulajdonú gyárak már egyre nehezebben élnek meg. Viszont ha ez bunkó ennyit nácizik, akkor már nem fognak akarni müködni ezek a gyárak, cégek.
kedwes
@Mobil123: Ebből is látszik, a matematika nem az erőssége ennek a garnitúrának. De majd a "savazós bácsik" és @űrbán: listán szerepeltek megmentik az országot:
"A kormány megmentette az országot a csődtől" vagy még sem?
tűzróka0919
Na a címben van a nagy igazság "ORBÁN MAGYARORSZÁGÁRÓL" . Érzitek a lényeget ?
Mobil123
@tűzróka0919: Na arra azért kiváncsi vagyok, hogy hogy??:-))
Mobil123
@kedwes: Van egy sanda gyanún, hogy nem, és ezt majd egy pár év múlva fogjuk érezni amikor az állampapírok lejárnak.( már most is nő az adósság)
tűzróka0919
@Mobil123: Hogy , hogy hogy ?! Na figyelj jómagam !! Mi úgy döntöttünk mától kezdve (mivel te vagy az utolsó itthoni magyar) 99%-s adót fizetel be a mi saját kincstárunknak .:)) Így - e !!
Mobil123
@tűzróka0919: Kezdek Tőled félni!! :-)) Ne hogy indulj a miniszterelnőki címért, mert az ötleteid ...jaj Nekem:-))))
aborisz
Megnéztem hogy ki írta a cikket Amerika Népszava?
crow0131
Nem-nem pont fordítva kell tenni.
Mi fogunk maradni, aki lop azt meg elzavarjuk.
Nem felejtjük azokat, akik "kommunistáznak-munkásőröznek" ; és maguk is onnan érkeztek.
Azt sem lehet felejteni, hogy havi 600.000 Ft-ért Audit béreltetnek az adófizetői pénzedből. Soroljuk még?? Ki segít, hogy ne felejtsünk el semmit sem ? :)
tűzróka0919
@Mobil123: Persze , fel égetett templomba egérnek ? ( Mert kis országunk kezd lassan hasonlítani hozzá .) Majd ha bolond leszek !!!
tűzróka0919
Ennyi voltam mára . Jó éjt mindenkinek .
Mobil123
@tűzróka0919: Sajnos valóban:-(( ( de hát kell egy bolond:-D bocsi)
crow0131
@tűzróka0919: összefogunk és változtatunk együtt.
Meg van az erőnk közösen, bátrak és erősek vagyunk, persze hogy félnek :)
Mobil123
@tűzróka0919: jó éjt:-)) Móka Miki táá
pbalage
kiakadtam, hogy a kormánypártiak nem tudnak helyesen írni sem. Olvashatatlan egy csuhajja. Amit írnak, azon is gondolkodni kell.
tűzróka0919
@crow0131: Már ha tegnap elzavartuk volna akkor is késésben lennénk . Már a félázsiai nemzetlenéző kijelentése után lekellet volna zavarni a jó ... 3.14csába . De mi tűrünk . Normális demokráciában az ilyen gennyes alakok vagy börtönben ülnének vagy nagyon messze lennének a hatalomtól .
tűzróka0919
@Mobil123: Semmi gond :) . Csak az a baj , hogy nem bolondok hanem mocskos rabló paraziták vezetik az országot .
Mobil123
@tűzróka0919: És ez mindaddig így marad amíg bírjuk e politikus elit szopatását.:-(
spu00
Végre valaki írja már le, hogy mikor mennyien mentek ki az országból, mert csak szövegelés megy, s annak a véleményezése. T.i. még ilyen összeállítás nem született, s várhatóan egy két hónap múlva lesz ilyen, s akkor miről fognak írni?
tűzróka0919
@Mobil123: Na én eddig sem szopattam orr bán t . És ezután sem fogom . Tudod azért megválogatom , hogy kinek a szájába adom a cumimat :DD .
Mobil123
@tűzróka0919: jajjjjjjjjjjjjj hát Te is a politikus elithez tartozol??
silber13
@Mobil123: És eljöve majd az az idő, mikor egy szál elhízott turulszármazék fog rikoltozva szabadságharcra buzdítani a felcsúti stadion kapufáján.
silber13
@Mobil123: Páratlan látványnak ígérkezik...
Mobil123
@silber13: Hát már most se maga az élvezet:-)
crow0131
@tűzróka0919: Kedves Tűzróka0919; igazad van; el kellett volna küldeni őket. Szerencsére csak tőlünk függ hogy ezt megtesszük-e. Tegyük :) Sem őket , sem most a parlamentben ülőket nem szabad megválasztanunk :)
Mobil123
@crow0131: Hét az utolsó mondatod a Nagy Igazszág:-))
tűzróka0919
@crow0131: Ebben teljesen egyetértünk . Viszont a teljes garnitúrát nem tudjuk kicserélni . Sajnos :( .
crow0131
@Mobil123: Köszönöm.
Keressünk másikat, ha az hazudik, akkor elbúcsúzunk tőlük is.
Miért fizetünk az adóból Mercedes buszokat ?; miért fizetünk új stadiont?; miért fizetünk a Kossuth tér átrendezéséért?
Ha jól számolom akkor az állampolgároknak ezt én vissza is fizetném. Kb fejenként: 300.000 Ft-ot !!! Csak számoljunk utána !
tűzróka0919
@Mobil123: Mert minden pártban vannak régi arcok .
miazavalami
Persze. mert itt már a nemzetiség a kisebbség a zsidóság... mind mind fontosabb mint a dolgozó magyar!
Mobil123
@crow0131: Az a gond, hogy nem hívhatók vissza a sz@rháziak, vagy legalább is nem egyszerű a művelet.
crow0131
@tűzróka0919: Kedves Tűzróka0919 :) Szerintem van rá lehetőségünk. A legfontosabb hogy okos emberek vagyunk és ne dőljünk be sem a "jobb" sem a "bal" oldali szövegeknek. Mind két "oldal" fél hogy jön valaki aki nem akarja el lopni a pénz és velük ezt elosztani :)
Mobil123
@tűzróka0919: ez igaz, de új pártok, képvíselők kellenének. Mert ez az egész csak így csak egy ördögi kör aminek semmi értelme.
crow0131
@Mobil123: A jogi hátterét nem tudom. De gyanítom, hogy mint egy taxis sztrájk, csak hosszabb idővel az lemondásra kényszerítene bárkit :) Nem véletlen, hogy azóta nem is volt ilyen :)
De, ha bátrak vagyunk akkor csere lesz :)
tűzróka0919
@Mobil123: Új pártok dolgában jól állunk . Van annyi mint csillag az égen . Viszont nézd csak meg az alapítók és a tagok névsorát , csupa csupa régi-új arc . Fel kell még nőni egy újabb generációnak mire ezek "leselejteződnek".
crow0131
@Mobil123: Szervusz; vannak új és kicsi pártok, de nincs pénzük megjelenni. Pl. MSZP vagy Fidesz mellett nem kapnak nyilvánosságot. Ezt nem régen megtapasztaltam :)
Mobil123
@crow0131: De az még egy év ezeknek! Tudod, azért van egy sanda gyanúm, hogy moaradnak utánna is, mert hát a rezsicsökkentéssel, (és amit még ezután akarnak e téren) nagyon megtudják bolondítani az emberek többségét.:-(
crow0131
@tűzróka0919: Kedves Tűzróka0919. Én már körül néztem és a régiek között van már olyan szerencsére ahonnan kikoptak a "régi" arcok.
Szerencsére és a legjobb, hogy nem mindenki akar lopni onnan. Ezért nem kapnak sajtó felületet :)
miazavalami
@crow0131: Mire gondolsz? Van olyan párt aki nem tud megjelenni , de vannak értelmes emberei?
Mobil123
@tűzróka0919: Valóban, lásd Fodor stb.
@crow0131: Gondolom, ennek is meg van az oka, már mint a pénztelenségnek. A jelen törvények valószinűleg ennek is határt szabnak gondolom én.:-(
crow0131
@Mobil123: Igen jól látod. Az emberek többsége nem számolja át, hogy az nem is 10%. Az nekem is tetszik, hogy olcsóbb lett, de hogy megpróbálnak átverni hogy ez 10%, az nem tetszik, vagyis innentől kezdve engem nem húznak bele :)
crow0131
@miazavalami: @miazavalami: Szervusz :) Profi kérdés :)
Az elmúlt időszakban részt vettem a parlamenten kívüli pártok egyeztetésében és innen látom ezt. Igen vannak ilyenek :)
Mobil123
@crow0131: Rendesen kifizetjük a boltba (2-3 x-át), de ezt nem látják be sokan. Persze kevesebb a sárgacsekk, de már messze nem tudjuk azt a minőségi árut megvenni a boltba amit megszoktunk, és most ne gondoljon senki kaviárra.
tűzróka0919
@crow0131: Választható pártok terén nagyon korlátozva vagyunk . Főleg ha még tovább szabja magára a választási törvényt a fidesz . Itt ha elakarjuk zavarni az eddigi politikai "elitet" azt csak egyedül az utcán tudjuk elérni . De nem szeretnék testvérháborút mint '56-ban .
miazavalami
@crow0131: Szia! :-)
Nevek! programok... , egyebek.
crow0131
@Mobil123: Szervusz; nekem az furcsa, hogy megadóztatnak bennünket; majd amit az adózott pénzedből veszel abban megint van adó, majd ha az adózott pénzedet átutalod akkor azt megint megadóztatják.
Valami itt nem túl korrekt.
Én azt látom ,hogy éves szintem kb. 30.000 Ft-ot vissza tudnék adni az állampolgároknak :)
Mobil123
@crow0131: Lenne az több is!! Az új törvény szerint emelik a tranzakciós illetéket, jön az útdíj , ami megint csak emeli az árakat a pl. a boltban, a benzinkútaknál és sok másut.:-(

Elköszönök, Szép álmokat mindenkinek:-))) (ezt csak nem adóztatják meg:-D )
crow0131
@miazavalami: Szervusz, köszönöm a kérdést.
Akit nem ajánlok: MSZDP; Egyiksem;
Aki korrekt: DKKP; Centrum (ennek az elnöke tud több infót adni: Szabó Lajos)
crow0131
@Mobil123: igen jól látod. A felesleges kiadásokat kell valahogy visszaszedni. Pl. parlamenti kormányőrség ; stb- stb-stb.
crow0131
@tűzróka0919: Kedves Tűzróka, köszönöm a válaszodat. Lehetőségünk az van, ha megengeded akkor azzal pontosítanám, hogy nem mindegy melyikre szavazunk.
Nem véletlen, hogy sem mSZP sem fIDESZ nem ad nekik kommunikációs lehetőséget :)
miazavalami
@crow0131: A DKKP , keresztény... :-(
Centrum. Hm . Még nem hallottam róla.
Az elmúlt időszakban részt vettem a parlamenten kívüli pártok egyeztetésében... Csak nem egy vérbeli politikust üdvözölhetünk a köreinkben? :-)
crow0131
@miazavalami: Szervusz; ez pont a Centrum Párt koordinálásában jött létre (dél-pesten).
Lehet hogy volt más ilyen program is ? Ez hol volt? kik vettek rajta részt ahol Te voltál? Érdekelne ahol Te voltál, megírod?
miazavalami
@crow0131: Én sehol. Téged idéztelek... , csak elfelejtettem az idéző jelet kirakni. :-) Te vettél rész !
kukac50
Orbánnak kellene és a bandájának menekülni!
crow0131
@miazavalami: Köszönöm; akkor félreértettem :)
miazavalami
@crow0131: Akkor légyszíves válaszolj a kérdésemre. Csak nem egy vérbeli politikust üdvözölhetünk sorainkban?
crow0131
@miazavalami: Nem akartam megkerülni a kérdést. Igen, de még gyenge kezdő vagyok hozzájuk képest :) Csak változtatni szeretnék, hogy a gyerekeink jobban éljenek, tanulhassanak; aki kórházba kerül annak ne kellejen 1 hónapot várni egy "rákos" műtét esetén. Lenne dolog nagyon sok :(
miazavalami
@crow0131: és ha szabad megkérdezni , melyik párthoz tartozol?
crow0131
@miazavalami: Hátha nagyon kell, akkor megmondom :)
Sokat kerestem, nagyon sokat :)
miazavalami
@crow0131: Ha akarod megírhatod priviben is! :-))
crow0131
@miazavalami: Á; nem akarok bujkálni. Centrum lett a végső választásom :)
miazavalami
@crow0131: Ja! Csak most értem ide. :-)) Akkor mesélj! Mik a célok , hogyan akarjátok megvalósítani?
crow0131
@miazavalami: Még naivak vagyunk, ez sajnos nagy baj :)
Hátrányok: az előzmények miatt (Kupa M) az emberek természetesen bizlamatlonok. Nincs mögöttünk semmilyen pénzügyi támogatás :) Vagyis még nincs aki nagyon befolyásolna :)
Előnyök és célok: az elmúlt kb. 10 évben folyó folyamatos pénz kiáramlás, lezárása (pl. BKK; MÁV; minisztériumok; kórházak; beszerzések stb); illetve munkahely teremtés ami jól átlátható.
Pl. keleti országrész erős karhatalmi ellenőrzéssel.
Ezeket, hogy korrupcióba ne fulladjanak, civil szervezetek és a többi párt ellenőrzése alatt folytatnánk (ilyet eddig senki sem mert felvállalni).
Van sok-sok terv :)
miazavalami
@crow0131: Eddig babás! :-) Mit értesz azon hogy karhatalmi ellenőrzés?
crow0131
@miazavalami: Szervusz; csak a normál rendőrségi ellenőrzést értem alatta.
Váltott szolgálattal.
De ezt elég pontosan meg kell tervezni, településről településre kialakítva a területi szolgálatokkal.
miazavalami
@crow0131: De hisz a rendőrök fele korrupt ... :-) A munkahelyteremtést hogy képzelitek,?
crow0131
1.; A rendőrök között is van remélem, sok korrekt ember (biztosan van korrupt is). Velük együtt az ő bevonásukkal kell a szolgálatot átalakítani :)
2.; Munkahely: több lépcsőben. Új állampolgári ötletek alapján + meglévő kisebb tervek alapján. Először nem szeretnénk nagyot ígérni, csak amit be tudunk tartani (ez most kb. 8300 fő) új munkahelyet jelent.
Ezen belül: helyi mezőgazdaság és egy kicsi energia ipari növekedéssel :)
Nem szeretnénk többet mondani, nehogy a szavahihetőségünkön essen csorba.
Tootsy
@crow0131: Pedig lehet, hogy innen is sok jo otletet kaphatnal, kaphatnatok,...Ahogy nezem, itt az emberek 99 %-a a valtozast akarja, csak nincs egy jo kozos kormanyprogram, egy kovetheto , hiteles, karizmatikus egyeniseg... De ha van kedved, priviben en is szivesen veszek barmilyen otletet, lehet "egyuttgondolkodni" Joejt mindenkinek, en elhuzok kapitalizmusepites iranyaba, ki a hoviharba,...:o))
miazavalami
@crow0131: A helyi mezőgazdaság fejlesztése az jó ötlet , hiszen valamikor Európa élvonalába tartozott. termelni most is meg tudnánk azt amit akkor , sőt a mai gépekkel többet. Csak piac kell.
crow0131
@Tootsy: Oké; minden jó öltet jöhet és képviseljük együtt :)
crow0131
@miazavalami: még nem mernénk nagyokat álmodni :)
Ezt is több lépcsőben szeretnénk kidolgozni, nehogy az adófizetők pénzét elszórjuk.
Tootsy
@crow0131: Ha akarod, nagyon szivesen kuldok Neked egy osszegzest az itteni farmer-eletrol, es hogy hogy segitik a gazdalkodokat, allat-es novenytermesztest, na meg a hozzatartozo ipari infrastrukturarol is van mar nemi fogalmam, 13 eve elek itt, ahol az agrargazdasag a fo termelesi ag,... (En is aktivan dolgoztam benne, mint merino-gyapju-osztalyozo, Termelokkel allsz nagyon szoros kapcsolatban ilyenkor). Szia, mert tenyleg elkesek, es ugy kell leszankaznom a dombrol, ha melozni megyek,...:o)) Joejt,...:o))
miazavalami
@crow0131: Energia ipari növekedés. Ezen mit értesz?
crow0131
@Tootsy: köszönöm várom az anyagot. Ez segítség lesz :)
crow0131
@miazavalami: napenergia; szigetelés technika, mint legfőbbek. Ezek köré építeni egy kisebb iparágat.
Több párti és civil szervezetek ellenőrzésével.
Tootsy
@miazavalami: Esik, de a nagyobb baj a "fekete jeg" jelenseg, ami a vilagon egyedul csak itt letezik... Mesz az uton ezerrel, ahogy illik, es egyszer csak megpordulsz, fejreallsz, mert nem latod csillogni a jeget az uton, "fekete a jeg"...Nem lehet vedekezni ellene, es akarhol elofordulhat,...Itt sosem marad meg hosszan a ho, neha csak orakig, a leghosszabban 3-4 napig. A birik nagyon megsinylik, mi mar ket hete etetjuk oket, bar itt egesz evben zold a fu, csak lassabban no telen,... A muskatli most is tele van viraggal kint a tornacon...:o)) Joejt, Kedves, huzok melozni, tenyleg,...:o))
miazavalami
@crow0131: De ez jó sok pénzbe kerül, és az emberek nem engedhetik meg maguknak. Erről is Beszélt Bajnai , hogy támogatnák azokat akik szigetelnének abból a pénzből amit a "rezsicsökkentésre" költ a kormány.
entero
@crow0131: Pedig sokan meg fogjuk választani őket, szerencsére. A napenergia, meg a többi valóban jó ötlet, én magam is alkalmazok néhányat ezekből, de ezt a Fidesz mellett is meg lehet valósítani, akár nagyobb cégeknél is. Te nem vagy véletlenül a zöld párt elkötelezett híve, esetleg a Centrumé? :-))
crow0131
@miazavalami: a 10% rezsi csökkentés az nem 10%; hanem kevesebb. A fIDESZ ezt nagyon rosszul kommunikálja.
2.; a szigetelés az nem kerülne túl sok pénzbe. Több dolgot vissza lehet forgatni ide, hogy olcsó legyen :)
miazavalami
@crow0131: Én azt tudom , hogy a tíz százalék az kevesebb. De magyarázd meg ezt @entero: -nak ! :-)
crow0131
@entero: 1.; a választásodat tiszteletben tartom, 2010-ben rájuk szavaztunk, de most már ezt nem tehetem meg :(
2.; úgy látom a napaenergiával/szigeteléssel nem akarnak foglalkozni, hogy olcsó legyen. Ennek az okát nem értem.
3.; nem vagyok "zöld"; inkább racionálisan szeretném látni a dolgokat. Most a Centrumot támogatom, amíg korrektek. Ha ezt elveszítik, akkor elválnak útjaink :)
crow0131
@miazavalami: hát ezt nem nehéz megválaszolni. Pl. ELMŰ/ÉMÁSZ számlán vissza kell osztani a kedvezményt. Ez bizony nem 10%. Az ötlet jó, hogy megcsinálják, de kényszeredetten ragaszkodnak ahhoz, hogy ez 10%. Itt kezdődik a baj, én a 2-3 %-nak is örülök, de ne akarják azt elhitetni, hogy az 10%, csak vissza kell osztani.
entero
@crow0131: Én is tiszteletben tartom a tiédet, mivel kulturált hangnemben írsz. Az, hogy nem értek egyet veled, az már a saját ügyem. A rezsicsökkentés nem érdekel, mivel teljesen mindegy, hogy most havi ötvenezret, vagy 45 ezret fizetek, de ez akkor is 10 % különbség ugyanannyi fogyasztásnál.
entero
@miazavalami: Már miért kellene nekem elmagyarázni azt, amit úgyis én tudok jobban? :-))))))
crow0131
@entero: Köszönöm a válaszodat.
Az alap ötlet az kiváló; az a baj, hogy azt akarják elhitetni - azok akikre szavaztam :) - ,hogy ez 10%.
Inkább mondják azt, hogy pl. 3% és akkor a szavahihetőségük még nagyobb lesz :)
crow0131
@entero: Köszönöm a válaszodat.
Az alap ötlet az kiváló; az a baj, hogy azt akarják elhitetni - azok akikre szavaztam :) - ,hogy ez 10%.
Inkább mondják azt, hogy pl. 3% és akkor a szavahihetőségük még nagyobb lesz :)
miazavalami
@entero: Most fáradt vagyok , de holnap megírom a tíz százalékról a véleményemet. Jó éjt.
miazavalami
@crow0131: Ez igaz. Jó éjt neked is. :-)
entero
@miazavalami: Rendben, várom! Jó éjt neked is.
entero
@crow0131: Rendben, a szavahihetőséget mondjuk nem a parlamentben kell keresni...:-)) Amint azt láthatod, én nem az anyagiak miatt vagyok Fidesz párti, mert én, ha nem csökkentenének, akkor is rájuk szavaznék, de ha olvastál már tőlem szösszeneteket, ezt úgyis tudod.
kkalman
Szebben hangzana, ha az lenne a cikk címe, hogy: Menekül Orbán és a FIDESZ a magyarok Magyarországáról.
coyote3
Akkor csak mondta Gyurcsány. Ez a fajbarom tesz is érte, hogy menjenek...
dömdödöm
a múltikúltúra meg jön befelé de minek azt nem tudom . Egy halvány centiméterrell nem vagyunk velük előrébb . A széna pedig nagyon rosszúl áll . Ilyet még a világ életemben nem láttam ami itt van :-((((((( Nem csodálom hogy aki csak tud húz elfelé innen jó messzire. :-(((((((((
miazavalami
@entero: a rezsicsökkentést én csupán kampányfogásnak tartom , s mint olyan hazug. Ráadásul igazságtalan. Mint mondtad mit neked az a pár ezer forint. De vannak ám sokan akiknek igen is számít. A szegényebb rétegek akkor jártak jól amikor az MSZP bevezette a gázártámogatást. Minél rászorultabb volt valaki annál többet kapott. De ezt a fidesz eltörölte. Mondván igazságtalan. Most mond meg nekem , te igazságosnak tartod , hogy te jóval többet kapsz , mivel többet is fogyasztol , mint például a kisnyugdíjas , vagy a kevés keresetű , ne adj isten munkanélküli, vagy havi 48 ezerből tengődő közmunkás. Akik több gyermeket nevelnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.