Figyelmeztetésben részesítette plágiumügye miatt Schmitt Pált a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága, de a magyar sportdiplomata a NOB tagja marad. A testület csütörtökön, Szentpéterváron meghozott döntésével a szervezet etikai bizottságának ajánlását követte.

Schmitt Pál kijelentette: az elkövetkező időszakban - mint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyetlen magyar tagjának - továbbra is a magyar sport szolgálata áll sportdiplomáciai munkája középpontjában.

Erről azután beszélt, hogy személyes meghallgatását követően a NOB végrehajtó bizottsága - követve a szervezet etikai bizottságának ajánlását - figyelmeztetésben részesítette plágiumügye miatt, de NOB-tagságát megtarthatta.

"Nagy öröm számomra, hogy most már minden fórumon megnyugtatóan lezárult a doktori címem körüli vitasorozat, és így visszanyertem NOB-tagságomat" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, aki 1983 óta tagja a NOB-nak, de tavaly, plágiumügye lezárultáig felfüggesztette tagságát a szervezetben.

Schmitt Pál hozzátette: megtiszteltetés volt, hogy a végrehajtó bizottság hosszasan méltatta érdemeit és a mozgalomért tett erőfeszítéseit.

"Boldog vagyok, hogy a jövőben a NOB ülésein teljes jogú tagként vehetek részt, és szavazhatok a birkózás érdekében, illetve részt vehetek a NOB következő elnökének, illetve a 2020-as olimpiai játékok színhelyének megválasztásában is" - hangsúlyozta Schmitt Pál, s kiemelte azt is: jövőbeli célja, hogy a 30 éves NOB-tagsága alatt felhalmozott szaktudását és sportvezetői tapasztalatait megossza a fiatalokkal.

Az ügyben további eljárásnak nincs helye - tudatta az intézmény.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Csak éppen arról nem beszél plagipali bácsi hogy a NOB minden bizottságából kirúgták és kegyelemből megmaradhat mezei talpasparasztnak. Szomorú hogy nem vették el tőle a szavazati jogot mert az már fényesen bebizonyosodott hogy egy csaló. Mondjuk a NOB is megéri a pénzét mert ott is vannak maffia összefonódások, plagipali nem lóg ki a sorból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nauta
@nemkati: Ezt a díszhuszárt még a föld is kiveti magából!
sport50
na ennyit a nob-ról!!!ha lehet így is valaki tag,komolytalan az egész!!!és még azt nyilatkozza,hogy "megnyugtatóan" lezárult!!nem tudja értelmezni,hogy elvették a doktori címét???plagizált!!nagy érdem egyik pártból átmenni mindig aki többet ad pártba!!!
human
Gerinctelenségét az koronázta meg, hogy múltja ellenére merészelt köztársasági elnök lenni. Schmitt ékes példája annak, mikor valakit annyi csalás vesz körül, hogy már észre sem veszi, ha maga is csalóvá válik. A csalás az érvényesülés része ebben a világban. Így jutunk el odáig, hogy aki nem csal az annyit is ér.
egon1
Az a NOB figyelmeztette Plági palit,alias csalót,akinek több vezetőéről kiderült,hogy Plágival együtt csaltak-korrumpálódtak !
Dr. Felipe
Csak éppen arról nem beszél plagipali bácsi hogy a NOB minden bizottságából kirúgták és kegyelemből megmaradhat mezei talpasparasztnak. Szomorú hogy nem vették el tőle a szavazati jogot mert az már fényesen bebizonyosodott hogy egy csaló. Mondjuk a NOB is megéri a pénzét mert ott is vannak maffia összefonódások, plagipali nem lóg ki a sorból.
Brother Louie
@Dr. Felipe: Valószínűleg megelőzendő, hogy botrányos dolgokat fecsegne ki bosszúból, inkább meghagyták tagnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.