A beruházások durván visszaestek negyedéves és éves alapon is, az energiaiparban például 30%-kal. . A nemzetgazdasági beruházások az idei első negyedévben éves összevetésben 8,7 százalékkal, negyedéves összevetésben 3,8 százalékkal estek vissza – közölte a KSH pénteken.

Forrás: index.hu
Feltöltő: dubitus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
Ahogyan várható is volt.
.
"Minden tézis magában hordja antitézisét, mígnem feloldódnak a szintézisben."
TÉZIS: a kormány "rezsicsökkentése";
ANTITÉZIS: a szolgáltatás mennyiségének és minőségének romlása;
SZINTÉZIS; a polgárok nem számottevően kevesebbet fizetnek a számottevően romló szolgáltatásért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dubitus
Ahogyan várható is volt.
.
"Minden tézis magában hordja antitézisét, mígnem feloldódnak a szintézisben."
TÉZIS: a kormány "rezsicsökkentése";
ANTITÉZIS: a szolgáltatás mennyiségének és minőségének romlása;
SZINTÉZIS; a polgárok nem számottevően kevesebbet fizetnek a számottevően romló szolgáltatásért.
Tootsy
Ami vegul ugyis a nyakukba dol,...

Ezt csak a hulyek es a vakok nem lattak elore, mindenki mas igen,...
Es erre jon meg a "a 30 % rezsicsokkentes sem elkepzelhetetlen" cimo orbanista igergetes,...(Biztos talalt meg egy-ket mukodo szolgaltatot, akit nem tett a padlora teljesen,... Akkor majd azok kovetkeznek...:o((( ).
Szvetlana
@Tootsy: Most éppen ki van találva a 9%-os személyi jövedelemadó. Ami megintcsak a gazdagoknak kedvez.
Tootsy
@Szvetlana: Persze, meg annak, akinek van jovedelme,...:o(( Vissza kene hozni a ketkulcsos rendszert, mert az lenne igazsagos... Es meg akkor is maradna boven a csokosok zsebeben,...
Szvetlana
@Tootsy: Úgybizony, bár én személyszerint 36 %-os adót fizettem anno, de belátom, ez nem jól van így, ahogy van:((
Tootsy
@Szvetlana: En sem az egy az egyben valo visszahozasat kivanom ennek az adotorvenynek, de azert azt gondolom Te is belatod, hogy mondjuk mas kulcs szerint adozzal Te, egy palyakezdo fiatal, egy nagycsalados, es mondjuk simicska,... Ugye erzed, hogy ezeknek a keresetei egyaltalan nem azonos szintuek... Es ha azt nezem, akkor egy palyakezdo fiatal tobbet is tesz le az asztalra, mint egy ingyenelo here simicska, nem gondolod?...:o))
Hellcat
Jólvan látom megérte a 10 % os kis szarság, hogy jól átbasszák az országot meg még ez is. Jót tesz ám az az országnak ha visszaesik a beruházás nem?
Dr. Felipe
Na nyilasok most lehet fényezni a vezírt.
Szvetlana
@Tootsy: Ha az adó az állam jövedelme, akkor a gazdagok adója nem szaporítja az állam bevételét. Tehát nem jut belőle beruházásra, fejlesztésre, netalán munkahely teremtésre, avagy bővítésre.Itt egy körnek jut minden, a többiek meg fuldokolnak az adósságban.
A pályakezdő fiatalokról meg nem is beszélve, mert itt egzisztenciát teremteni képtelenség.
Tootsy
Itt Uj-Zelandon az ado visszakerul a kozforgalomba: nem XY kapja, hanem mindenhol a kozosseg, a tanacs (council) es a polgarmesterek nagyon szigoru elszamolasi felelosseggel kezelik az adokat. Errol minden evben keszul egy beszamolo, ahol tetelesen felsoroljak, hogy mit mire koltottek, es konkretan ki volt a felelos a projekt vegrehajtasaert.

Az emberek a vagyonukat nem ugyeskedessel es rokoni kapcsolatokkal szerzik, mint jelenleg otthon, hanem munkaval. Mindenki szivesen fizeti ki a 15 % adot, senki nem akar feketen dolgozni, mert tudja, hogy mas formaban, de visszakerul hozza, es elvezni fogja valamilyen formaban. Ossze sem hasonlithato a mi" sved adorendszerunk az etoip berekbol" cimu felallasaval... A kormany csak kozvetitokent van jelen az adozasi rendszerben, es az igazsagos ujraelosztasban van szerepe, allando kontroll alatt.
Január
@Tootsy: Itt is hasonlóan kellene, de ehhez itt hatalmas szemlélet változásra lenne szükség.
Legelőször is a mindenkor regnálóknak kellene visszaszerezniük a szavazók bizalmát, mert általában a választás után ez a bizalom nagyon hamar elvész, és sokan már azt sem hiszik a kormánynak amit kérdez.
Szvetlana
@Tootsy: 12.24 Naja. Új- Zélandon nem államtitok, hogy mire költik az állampénzt.
Nálunk akár 50 évre is lehet titkosítani:)))))) Érted??
Tootsy
@Szvetlana: Ertem , de el nem fogadom, sot... Tehat ebben is egyetertunk,...:o))
Tootsy
@Január: Szerintem azt kellene csinalni most, amit meg Bajnai megtehetne, mert nagyon sokan hisznek es biznak benne,( O meg nem k@rta el a kalapacsnyelet), szoval azt kene csinalni, hogy az adohivatalnak meg kellene neznie, hogy melyik ceg, vallalat, tarsasag vagy maganszemely tartozik es mennyi adoval, es mennyire behajthatatlan az az adotartozas... (Az esetek 98 %-aban szinte mind behajthatatlan, mert vagy nem tudja, vagy nem akarja, es igy ugyesen titkolja a vagyonat az illeto). Az allam es az Adohivatal szemszogebol nezve teljesen mindegy, hogy MIERT nem jon be az ado, ha egyszer nincs az allam zsebeben, akkor mar nem is lesz. Ekkor minden notorius adohatralekban levonek kuldenek egy levelet, amiben eloszor is felszolitanam, hogy rendezze az adohatralekat. Azonnal azt is leirnam, hogyha nem rendezi, akkor az allam reszerol csodeljarast inditanak ellene, ami ellen persze lehetne egy fellebbezest beadni, de ha nem rendezne X idon belul, akkor a bank ELENGEDNE az adohatralekot, a termelo tulajdonaban levo gepeket, irodakat, minden ingot es ingatlant zarolna, de a termelonel hagyna, aki a sajat gepeiert ezutan berleti dijat kene, hogy fizessen. Eltorolnek egy csomo felesleges adot, visszahoznam a ketkulcsos rendszert, a legalso es a kozepretegnek termeszetesen kisebb, de mondjuk evi tobbszazmilliot zsebretevoknel magasabb adokulcsot alkalmaznek. Ennek az adorendszernek mar kidolgozottnak, elfogadottnak kellene lenni, mire az adotartozasi felszolitasok kimennek az adozokhoz, igy azok lathatjak, hogy mit veszithetnek, mit nyerhetnek. Ezzel nem tennem tonkre a vallalkozokat, hanem mindenkeppen munkara kenyszeritenem, es tenyleges termelest inditanek el, nem pedig egy patyomkin-munkahelyet, ami csak papiron letezik, valojaban egy keves munkaert egy keveset fizetgetnek,...A vallalkozok nagy resze pillanatok alatt halmozta fel az adotartozasat, es nem jokedvebol nem fizetett, szivesen elfogadnak az uj felteteleket, ha azok jol korvonalazottak atlathatoak, es nincsenek benne...
Tootsy
Ja, meg egy: az adotartozasok tulnyomo resze nem is igazi adotartozas, tehat nem termeles utan keletkezett, hanem a legnagyobb resze a tartozasnak egy adohatosag altal meghatarozott BUNTETES osszege, amit masbol a vallalkozo nem tudna kifizetni, csak meg tobbet termelve, es esetleg kis jovedelem bevallas-zsonglorkodessel,...

Az allamot tehat igazi hatrany NEM ERI az adotartozasok nem-befizetesebol, mert a nagyobbresz zsozso, a buntetesek osszege nem kerul bele az allamkasszaba, az az adohatosag sertodottsege kiengeszstelesenek az eszkoze csupan, amit aztan simicska forgat/fektet be oda, ahova o akarja...Nem csoda, hogy az adobehajtok mindig is a legutaltabb emberek voltak a tortenelemben,...
spu00
@Hellcat: Ha tudna számolni és össze hasonlítaná a regie csökkentést és az évente fizetendő 20 mrd. euró kamattal való törlesztését, melyet 2015-ig ki kell kifizetni, s elmesélné, hogy ebből mennyi beruházást lehetne megvalósítani, nagyon örülnék.Na, ez után anyázzanak !
kukac50
Ez azért volt szükséges,hogy a képviselők az úszómedencét olcsón tudják fűteni.
Dalton
Kedves Etársak, a ti dógotok mostanság csak annyi, s nem több, hogy vagdalózzatok!
Ebben menők vagytok, semmi kétség!
Tenni ugyan soha, nem tudtatok tenni semmi érdemléegest, de pofázásban menők vagytok, ahogy voltatok is mindig!:D
Sajnálatra méltóak vagytok, de ez nektek, kvázi ez már a "hősiesség" kategóriáját jelenti!
Hajrá Etársak!
Fáradjatok ki mielőbb!:D
QQCSI
@Dalton: ...ti meg kiválóan bántok a Molotov koktéllal, az utcakövekkel,...volt kitől tanulni:
Orbán ex miniszterelnökként anarchista módon kordont bontott, most pofátlanul bejelenti,
hogy bármire hoz törvényt, ha úri dolga úgy diktálja...
Szépek vagytok, egymás elvtárskái!
Dalton
@QQCSI: Már megbeszéltük, te annyira sötét etnő vagy, hogy fölös a kommunikációnk! Molotov koktél, végtelen és beteges Orbánútálat ... stb.!
Hagyj a Ludolf-féle számcsába, oksa?!:D
Politizálj a hasonszőrű elmaradott, elfogult, szemellenzős balikokkal! Könnyebb lesz, hidd el!
QQCSI
@Dalton: Vérzik a szívem, hogy nem társaloghatok ilyen mély érzésű,
magas intelligenciájú, úriemberrel, mint te, de talán túlélem!

Utál, utálat rövid "u".
Dalton
@QQCSI: Csak azt akartam ezzel is nyomatékosítani, hogy ez nálad nem rövid, hanem hosszúúúú úúúútálati frázis, bár gondolom, nem fog kitartani életed végéig:(((
Ennyike!
QQCSI
@Dalton: Már megint az a fránya kannás, mi?!
Aggódom érted...
kkalman
@Tootsy: "...egy keves munkaert egy keveset fizetgetnek..."
Ez nem egészen így néz ki a honi valóságban. Ismerek olyan munkáltatót, aki 1,5-2 műszakban dolgoztatja a dolgozóit, és a minimálbéren túl semmit nem fizet. Se műszakpótlékot, se túlórát, se caffetéria, se semmi plusz juttatás nincsen. Ha valamelyik dolgozó reklamálni mer, az hamar a kapun kívül találja magát.
Úgyhogy az idézett mondatod helyesen így hangzik: sok munkáért egy keveset fizetgetnek.
Vannak ugyan kivételek, mint entero, de ők vannak "kisebbségben
Dalton
@QQCSI: Provokáld a barijaidat, de nem engem, etnő! Ti mindent valami baromsággal akartok elterelni, csakhogy ez az idő már 3 éve lejárt!
QQCSI
@Dalton: :(
Na, most már én kérem, hogy felejts el, kérlek!
Tootsy
@Dalton: 22.14-re: Na mert most aztan te piszkosul megmondtad a tutit! Ezzel a hozzaszolasoddal rohadtul nagyot mondtal!
A murenanak nem kene visszahuzodni az uregebe? Jarjal inkabb a sajat partod taggyuleseire, ott erezheted magad "valakinek",...
Szemely szerint mit tettel te, ha itt mindenki csak ragja a gittet?(De te NEM, a vilagert sem!!! Te kis produktiv, nemzet-elorevivo csodaleny!)
bakegya
@Dalton: kedves polggártárs,állj meg egy szóra!
Ha itt még abból a valamihez értő,cselekvő és gondolkodni is képes élveszületettből többen is
"KIFÁRADUNK",akkor -azok fognak kiájulni elsőkörben a saját hülyeségük következtében akiknek halvány lila fingjuk sem volt arról milyen lehetőséget mire használhattak volna a nekik mindíg szűk Magyarország legitim határain belül.
Hellcat
@spu00: Stadionokat ne tessék kihagyni...mert ugye azok rettentő fontosak.
spu00
@Hellcat: A számolás nem megy? De a stadionok felvetésével is el kelne a számolás, mert a bekerülési összegből is meg kellene nézni, hogy abból mennyi megy vissza az állam kaszába? De várom a számszaki válaszát.
Hellcat
@spu00: Tessék már megmutatni nekem, hol van az leírva, hogy évente 20 milliárd eurót kell kifizetni kamatostul! 6000 milliárd forint. A teljes államadósság majdnem HARMADA. Ha annyit kifizetnénk évente, 4 éven belül eltűnne az adósság. Hülyeséget nem számolok. Azt viszont tudom a fütyisz eltüntetett 3000 milliárdot. Volt-nincs. Azt is tudom, hogy rengeteg pénz megy el stadionra. Az jó sok munkahelyet teremt igaz? Azt is tudom, hogy a 10% os rezsicsökkentés semmi ahhoz képest a sok adóhoz és megszorításhoz képest amit előtte elvontak...egykulcsos adó, áfaemelés, bankadó, telefonadó, sárgacsekk adó...mert ez mind mind azoktól vett el akiknek most kiszúrták a szemét pár ezer forinttal. A bajnai lejáratására költött több szár millióból hány munkahely lehetne? Az a 30% os beruházás csökkentés, megint hány munkahely megszűnését fogja okozni? Majd mehet mindenki közmunkára mi?
spu00
A beruházás témájához még hozzá tartozik, hogy a deviza hitelek felvételével beindult építkezések és egyéb beruházások / kilátók, mai napig nem használt uszodák, tornatermek stb/ 1,5-2 %-al emelték az akkori GDP-t, s ezeknek milyen kihatásai voltak a lakósságra, önkormányzatokra, s ez mibe került az országnak, melyet most is nyögi mindenki. Van aki közvetlen szenvedője, s van aki, akik nem vettek fel ilyen hitelt, azok közvetett szenvedői, mert az adó Ft-ból fizetett mrd-k a többitől veszi el a fejlesztési lehetőségeket.S ehhez jönnek a felesleges hitel felvételből fakadó törlesztések, melyek beruházást elhalasztó tevékenységek.Lehet beszélgetni a miértekről. De érdekes lenne olvasni a 13-14.000 mrd-ból megvalósított beruházások felsorolását az Önök részéről.A PPP, koncessziós témák nem ebbe a körbe tartoznak.
spu00
@Hellcat: Tényleg hadilábon áll a számtannal !A 6.000 mrd visszafizetése 4 év alatt kell végrehajtani, plusz a kamatok, mert az előző kormányfők így vették fel, eltérően más államoktól, akik 15-20 évre vettek fel kisebb összeget.A miértre maghagyom Önnek a választ.De látja, hogy nem ért a számokhoz, a miértekhez sem, felhozza a 3.000 mrd-t is, erre szoktam megjegyezni, hogy aki ezt felemlegeti, az közgazdasági analafabéta, mert ez is része a 13-14.000 mrd felvett hitelnek.Ha valaki nem ismeri a történések hátterét, miértjét, akkor miért nem kérdez, ahelyett,hogy véleményezi ?
Hellcat
@spu00: NA hol a bizonyíték arra az agymenésre, hogy évente 6000 milliárdot kell kiperkálni kamatostul? Mellesleg, idézem, "évente 20 milliárd eurót kell kifizetni kamatostul", most meg már 4 év alatt kell kifizetni? Na akkor ki hablatyol itt marhaságokat? A 3000 milliárd magánnyugdíj pénztári vagyon az meg mióta felvett hitel? Van matek érettségim, 95% os, Van egy BME gépészkaron teljesített matek szigorlatom is, továbbá tanultam közgazdaságtant. Nem emlékszem, hogy az lakossági spórolás bárhol is kormány bevételi oldalán szerepelt volna, kivétel persze idehaza ahol a viktorkáék lenyúlták az egészet.
spu00
@Hellcat: Ha olvasni tud? akkor 2015-t írtam a kifizetés határidejére, de még mindig nem tud érdemi választ adni ? A szövegéből nem látszik hogy ilyen vizsgái vannak.A pénztári vagyon nem lakossági spórolás,mert egyetlen dolgozó sem fizette be ezt az összeget, hanem a kötelező nyugdíj járulék 8%-t a ny.pénztár utalta egy megnevezett számlára. Ez a 8% része volt az adott időszak nyugdíjjak kifizetésének, mivel ez hiányzott, a kormány hitelből pótolta, s ez része az akkori kormányok/ csak szoci / tevékenységének. Ez az egész ugyan az volt , mint Horn nyugdíjasok ingyen repülőjegye, melyre nem volt fedezet, de jól hangzott és semmi sem lett belőle.Ismerni kellene a magyar nyugdíj rendszer felépítését. Egy támaszkodót adok . A mai átlag nyugdíj az átlag fizetés kb. 40%-a. Egy szigorlat és a közgazdasági ismeretek könnyű választ ígérnek.Nekem mindkét témában diplomám is van.
Hellcat
@spu00: Első verzió:
"évente fizetendő 20 mrd. euró kamattal való törlesztését, melyet 2015-ig ki kell kifizetni"
Második verzió:
"A 6.000 mrd visszafizetése 4 év alatt kell végrehajtani"
Nekem elég nyilvánvalónak tűnik, hogy össze vissza beszél.
Mellesleg a 10% nyugdíjjárulékból 9% ment magánynyugdíjpénztárba, 1% államiba. A cél az volt ezzel, hogy mindenki az aktuális fizetéséhez képest kapjon majd nyugdíjat, ne attól függjön a nyugdíja mire járna neki, hányan dolgoznak éppen az országban. Az állam gyakorlatilag magánkézbe adta a nyugdíjat ezzel. Nem véletlenül hívják MAGÁNnyugdíjpénztárnak. Aztán jött a fidesz és lenyúlta az egészet. Az az 1%...na az lehet hogy állami bevétel volt, az a maradék 9% nem. Lehet, hogy 2 diplomával rendelkezik, mégis össze vissza beszél. Amíg pedig nem bizonyítja ezt a 20 milliárd eurós évente vagy 4 éven keresztül (mert már nem tudom annyira össze vissza írogat) visszafizetést alátámasztani, addig milyen jogon kér rajtam számon érdemi választ? Én úgy vélem elég kimerítő válaszokat adtam. Ne próbálja a fidesz rossz kormányzását a szocikra kenni, mert ez nálam nem működik...én nem dőlök be minden baromságnak önnel ellentétben.
spu00
@Hellcat: Gondolom a szakmai tudását foxi-maxin szerezte, mert a viszont kérdése ezt feltételezi. Azt hittem, hogy ezen az oldalon nem szájba rágós írásokat kell írni, hanem rendelkeznek egy bizonyos tárgyi tudással a történésekkel kapcsolatosan.Egy hitelfelvétel tartalmazza a törlesztés idejét, kamatát, s egy átlagos tudású ember 2015-s határidőre nem tesz fel ilyen primitív kérdést, de jelen esetben 4 évre szóló törlesztés van előírva.Nem tudom, hogy ezen válasz elég az általam feltett kérdés válaszolásához vagy további tájékoztatást igényel? A ny.pénztár témához : 3.000 mrd-ből csak 2.800 mrd maradt, a hiányzó rész 200 mrd plusz a kifizetett 350mrd, mely az ország vesztesége, s még most vizsgálják a beszakadt részvények esetét, mely további veszteségeket fog okozni.Ha nem érthető amit írtam ny. témában, kérdezzen, de akkor ne fitogtassa gazdasági tanulmányait, de szívesen elmagyarázom a történéseket.De azért várom válaszát, hogy miként értékeli az átlag fizetés 40%-t kifizető nyugdíj témáját, mert ez egy izgalmas kérdés a spórolós dolgozókkal kapcsolatban.Továbbá értékelhetné a 3.000mrd értékét a 14 év inflációjának tükrében, főleg az 1997-98 14%-nak esetében.Egy szakembernek ez csak egy szösszenet, de érdeklődve várom.
spu00
@spu00: Elnézést - kifizetett 350 mrd a kamat- ezt elfelejtettem hozzá írni.
Hellcat
@spu00: Elsőre Ön írta, hogy évente 20 milliárd euró-t kell fizetni, nekem ez szúrt szemet mert ez baromság, később ezt kijavította 4 évre ami már értelmesebben hangzik. Ezt a témát akkor lezárhatjuk, de nem engem kéne lehülyézni kapásból meg rám fogni, hogy nem tudok számolni. amikor Ön írta el a dolgot. Amikor az állam lenyúlta a 3000 milliárdot kapásból buktak is rajta 200 at ezt tudom, viszont azóta a maradékot is elherdálták, mert nincs meg...vettek belőle MOL részvényt, mert ugye az nem tőzsdézés, azt csak a nyugdíjkasszák csinálták. Nem tudok róla, hogy a személyi nyugdíjszámla az állami részen elkészült-e már pedig nagyon ígérték. Nincs belőle semmi, és ezt nagyon jól tagadják is. Az meg, hogy a "foxi-maxi" tudásomhoz képest hogy látom a történéseket az meg az én dolgom, véleményem szerint az Ön által lefikázott tudásomhoz képest egész jól, ezt itt többen is alátámasztották már. De azért előjött Önből a nagy fideszes mentalitás mikor kompromittálódott és egyből a tudásomat kérdőjelezte meg. A 40% os témához nem tudok hozzászólni. Mint, mondtam, a fidesz rossz kormányzását nem tudja a szocikra kenni...Bújjon csak a diplomái mögé, meg a szemellenző is fontos dolog...ha nem néz oda akkor nem történik meg.
spu00
@Hellcat: Ön tényleg nem tud olvasni, vagy értelmezni." -évente fizetendő 20mrd kamattal való TÖRLESZTÉSÉT,MELYET 2015-ig kell kifizetni".Remélem , hogy a nagy betűvel írt részt értelmezni tudja.Ha tudja, hogy buktak a ny.pénzen 200-t, akkor miért nem írta oda a 350-t, mert a kifizetett 350mrd kamat is bukás.Az, hogy vettek tulajdon részt M.o legnagyobb vállalatában, melyet 2003-ban bagóért eladtak, gondolom nem kell nagy ész, hogy ez az ország szempontjából mit jelent. Az meg, hogy nem tud a 40%-s témához hozzá szólni, az azt jelenti, hogy fogalma sincs a magyar nyugdíj rendszer működéséről, s ezt még bonyolítja, hogy közgazdaságilag tényleg analfabéta. Ez nem probléma. mint írtam, ha nem ilyen arrogáns, még elmagyaráznám, hogy miért téves az Önök ezen témában kijelentett álláspontja.Én nem fikázni akarom Önöket, arra én már öreg vagyok, de szeretem ha a dolgok helyén vannak, s a viták tényleg arról szólnak amik, s nem ideológiai síkon rohangálnak.Szándékos félre magyarázások még nem adnak igazság érzéseket, tudatokat. Továbbá egy kormányzást tudni kell úgy szembe állítani, hogy azok egy adott környezetben történő eredmények tükrében kell kibírni az összehasonlítást. Ez egy közgazdasági feladat, de egyszerűsítve szembe szél, vagy hát szél. Egyszerű, nem?
Darthon1
@spu00: tisztelt uram, azt hiszem az a probléma, hogy ön közgazdasági diplomával bír, a Fidesz mutyik kibogozásához pedig büntetőjogász végzettség kell. Csak ez lehet a probléma, na meg a szemellenző. Az se segít!
Hellcat
@spu00: Hát nekem nagyon úgy tűnik pedig, hogy csak a szidás megy, öregkor ide vagy oda...bebújunk a diploma mögé, lehülyézzük aki mást mond, a kínos kérdésről eltereljük a szót. Tipikus fidesznyik. Elhiszem én, hogy ott a 2 szép végzettsége. Gratulálok hozzá. Biztos akkor még nem volt szétverve a felsőoktatás mikor szerezte.
"fogalma sincs a magyar nyugdíj rendszer működéséről" vagy "közgazdaságilag tényleg analfabéta"...most teljesen őszintén...ha írtam is valami rosszat...ennyire rosszat írtam? ENNYIRE? Hogy csak a szidást sikerült kihozni belőle? Ha vitázni akart volna nem kezdett volna el hülyézni már az elején. A MOL biznisz meg azt jelentette, hogy megvettek pár marha szép nagy gáztároló barlangot amit soha senki nem fog már használni. Mert volt ilyen része is. Aztán ezek után írhat bármit. Igen elkeseredett lehet a fidesz ha már ilyen szakképzett bérkommentereket küldenek ide. Sikeresen bemutatkozott nálam. Erre mást nem tudok mondani.
Hellcat
@spu00: De ha esetleg ez lett volna a célja, akkor még leírhatom ezt is hogy "FELADOM ÖN NYERT!" Nem látom értelmét ennek a folytatásának, mert okoskodáson hülyézésen kívül, meg terelésen kívül más nagyon nem volt. Gratulálok szép volt. Tessék nyomni egy "Prt Sc" gombot kinyomtatni és holnap felvenni érte a bónuszt a pártházban.
spu00
@Hellcat: Sajnos Önök beteg emberek. Önök nem tudnak valós dolgokat értelmezni, meg nem történteket valóságnak mondanak. Én életemben még embert nem hülyéztem le, mert az nem lehet egy ember hibája,mert ha annak születik, vagy azzá válik, az mindig az adott körülmények következménye, melyről nem tehet, külső hatások eredménye, mely számára védhetetlen és sajnos ezt sokan ki is használják saját érdekük érvényre jutásáért. Ez nem ment fel senkit , csak a vesztesek táborát növelik, de ha jól érzik ott magukat?
Hellcat
@spu00: Szóval most már beteg is vagyok? "Önök nem tudnak valós dolgokat értelmezni, meg nem történteket valóságnak mondanak" Téved, ebben Önök a nagy mesterek...olyan dolgokat szajkóznak megállás nélkül amik nem valósak, például a Bajnai-libázás, vagy a trafikmutyi lebukásakor is mindenki hibás volt még a Philip Morris is! Több mint 3 éve a fidesz kormányoz, de eddig még semmi rosszért nem vállalta a felelősséget, mondjuk jó nem is nagyon történt. Csak az EU volt a hibás, a szocik, az IMF, a Bank a telefontársaság a közművek meg mindenki aki áthárította az átháríthatatlan adót. Ha minden jól megy nekik, akkor nagy szakértelmükben még a parlamentet is összedöntik hamarosan. Az meg hogy valakit burkoltam küld el a fenébe vagy nem az a végterméken már nem változtat. Éljen boldogan a kis eszméivel! Szemellenzőt tessék éjjel nappal hordani mert még a végén meglát dolgokat amik nem biztos, hogy tetszeni fognak. Minden jót.
spu00
@Hellcat: Úgy látszik Önöknek újra kellene születni, de hát ez nem megy, ha meg így is jól érzik magukat, Isten neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.