Kiutasították Magyarországról az Ujgur Világkongresszus Európáért felelős elnökét, aki ellen korábban azért rendeltek el beutazási tilalmat, mert neve a világ több országában vetődött fel terrorcselekmények szervezésével kapcsolatban - írta a Magyar Nemzet hétfőn rendészeti forrásokra hivatkozva.

Ümit Hamit az Ujgur Világkongresszus ifjúsági tagozatának budapesti ülésére érkezett - írta a lap.

A rendezvényt a Magyarok Világszövetsége székházában tartották volna, az épületnél azonban a múlt csütörtöki megnyitó előtt bombariadóra hivatkozva nagy erőkkel felvonult a rendőrség, a katasztrófavédelem és a tűzszerészek. Az épületet kiürítették, bombát nem találtak.

A Magyar Nemzet szerint Ümit Hamit autóval távozott a helyszínről, ám a kocsit hamarosan feltartóztatták a Terrorelhárítási Központ munkatársai, és a német állampolgárságú férfit a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalba szállították, ahol kiutasították az ország területéről.

Az ujgur vezető elhagyta az országot, és így tettek a világtalálkozóra érkezett ujgur fiatalok is, bár ellenük nem intézkedtek a hatóságok - írta a lap. Hozzáteszik, az MVSZ székházát bezárták, ennek okáról a katasztrófavédelem későbbre ígért tájékoztatást.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Kína diktál !!
Már ez is nagy visszatetszést váltott ki :
Tíz évvel ezelőtti budapesti látogatásakor a buddhista hagyományokat idéző kendőt kötött és fogadta a dalai lámát Orbán Viktor, szeptemberben azonban nem találkozik a Budapesten járó tibeti vezetővel. Orbán már a kormányváltás előtt jelezte, hogy fontos partnernek tekinti Kínát, a lámával való találkozás azonban káros hatással lehetne a két ország kapcsolatára.
Az ujgurokkal bővült a " káros hatás "
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csikknorisz
"A Társaság a veszélyeztetett népekért nevű civil szervezet azzal vádolta meg a magyar kormányt, hogy az a rendezvény betiltásával megsértette az Európai Emberi Jogi Egyezményt. Ezért felszólította az EU soros elnökségét, hogy az tiltakozzon, miután Budapesten önkényesen korlátozták a szólásszabadságot és a gyülekezési jogot. A szervezet képviselője kiemelte, hogy uniós állampolgárokról van szó, németekről, svédekről, hollandokról, franciákról, belgákról és norvégokról, és ha őket nyilvánítják nem kívánatos személyeknek, akkor rosszul áll az európai egyesülés és a magyar jogállam helyzete. Mint mondta, a lépés mögött alighanem az húzódik meg, hogy Kína nyomást gyakorolt a magyar vezetésre, mivel az elmúlt hónapokban Hszincsiang tartományban többször is összecsapások robbantak ki az ott élő, többnyire muzulmán ujgurok és a kínai biztonsági erők között."
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=158056
SLAakku
@szablyafűrész: "Moslék emberek vezetik ezt az országot és még van pofájuk itt szabadságharcról beszélni. Orbán csontig benyalt a kínai kommunista rendszernek." Igaza van Darthon1-nek.
szablyafűrész
@SLAakku: Így van, már csak É-Korea van hátra, ami késik, nem múlik,ka döglegyek gyorsan felismerik egymást - szagról !
Pálinkafőző Rézüst
Tökös, ...akarom mondani tekes ország lettünk. :(((
dubitus
Ezt így tudják itthon.
Másutt másképp tudják:
.
Katolikus lap: Magyarország kínai nyomásra ujgurokat utasított ki
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=213482:katolikus-lap-magyarorszag-kinai-nyomasra-ujgurokat-utasitott-ki&catid=79:kiemelt-hirek&Itemid=115
.
Érdekes, az osztrákok több, mint 30 emberről írnak.
Miért is inkább nekik hiszek?
mátmar
Ha lenne nekik valamijük amit nekünk tudnának adni (jó kis beruházás), akkor kinyalnánk a fülüket!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.