Milliókat kért Hadházy Ákos egy fogyatékkal élőket foglalkoztató szekszárdi étteremtől azért, hogy ne torpedózza meg újra és újra a bővítéshez szükséges engedélyüket - írja az Index.

A trafikbotrányt kirobbantó fideszes képviselő évek óta bírósági perekkel akadályozza a háza szomszédságában lévő alapítványi vendéglátóhely átalakítását, amit korábban az önkormányzat többi tagjával együtt még ő is megszavazott. Egy hangfelvétel tanúsága szerint megmondta, mennyiért állna el a további fellebbezésektől. A képviselő azt állítja, hogy az alapítvány ajánlotta fel a pénzt, amivel a háza értékcsökkenését kompenzálták volna - olvasható az Index cikkében.

A képviselő meredek domboldalon álló ingatlanát csak az étterem udvarán keresztül lehet megközelíteni, ezért szolgalmi joga van az Ízlelő udvarának használatára.

„Az első években harmonikus volt a szomszédsági viszonyunk Hadházy Ákossal, de miután képviselő lett belőle, fokozatosan romlott a helyzet" - mondta az Indexnek Mészáros Andrea, a Kék Madár Alapítvány ügyvezetője. „2006-ban, az étterem elindítása előtt simán lemondott a fellebbezési jogáról, 2009-ben pedig mi is megengedtük, hogy az udvarunk végében, a hegyoldalba vájt garázst építsen. Azóta van szolgalmi joga az autóra is."2011 óta azonban már öt fordulója volt az önkormányzat által megadott építési engedélynek a bíróságok különféle szintjein, az ügy jelenleg a Kúria előtt van. Hadházy Ákos többek között „a rendszeres penetráns ételszagra" hivatkozott.

A helyzet rendezésére személyes tárgyalásokat is tartottak, amelyek egyikén Hadházy állítólag egy bizonyos összegért hajlandó lett volna belemenni az átalakításba.

Az egyik tárgyalásról készült hangfelvétel azt mutatja, hogy az ötmilliót akkor már ő sem tartotta reálisnak, de kétmilliót igen.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nauta
Hát igen!! Megint egy mocsok fideSS-es! Mindig körülöttük büdös a levegő!!
coni
Menetrendszerűen érkezik a mocsok, mint amikor Ángyán kipakolt.
mátmar
@coni: Igaz. Amíg tartotta a pofáját nem volt probléma.
kukac50
Képviselő lett és elfelejtette,hogy honnan indult. Nem csak ez az egy a többi is,ezért nyomják a gombot ész nélkül minden ember ellenes törvényre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.