Kormánydöntés született arról, hogy a fejlesztési miniszternek olyan szabályozást kell alkotnia, amely alapján a gázkészülékek, -vezetékek és -csatlakozók műszaki biztonsági felülvizsgálatának költségét a szolgáltatók állják majd, és nem terhelhetik rá a fogyasztókra - közölte a Fidesz rezsicsökkentésért felelős parlamenti képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Ehhez módosítani kell a földgázellátásról szóló törvényt, ami várhatóan a parlament őszi ülésszakának legelején, szeptemberben történik meg - mondta Németh Szilárd. Hozzátette, a kabinet egy olyan rendelkezés kidolgozására is felhatalmazást adott, hogy a felülvizsgálatkor megállapított esetleges problémák miatt szükséges berendezéscseréhez állami támogatás legyen igényelhető.

Az ügy egyik előzménye - emlékeztetett -, hogy a Főgáz 184 fővárosi társasházban (több mint 2500 lakásban) megszüntette a szolgáltatást műszaki okok miatt, mert a lakástulajdonosok nem vizsgáltatták felül a vezetékeket.

A Fidesz politikusa a tájékoztatón ismertette azt a javaslatát is, amellyel változtatna a telken belül lévő gázvezetékek, mérőórák és a hozzájuk tartozó csatlakozók jelenlegi vegyes tulajdoni szerkezetén, vagyis hogy ezek egy része most a szolgáltatóé, egy másik része pedig a fogyasztóé. Németh Szilárd kezdeményezése szerint a fogyasztó eldönthetné, hogy átadja-e a gázelosztónak az ingatlanán lévő említett berendezéseket. Ebben az esetben a gázelosztó viselné a felmerülő költségeket.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Máris léptek a szolgáltatók:

"[stromerzeuger] [2013.júl.11. 06:37]
Ja és ezt hetekkel ezelõtt bejelentették a közös képviselõk, csak az a kérdés, hogy honnan "szagolták meg" a szolgáltatók, hogy gyorsan lépni kell !

[stromerzeuger] [2013.júl.11. 06:35]
Zalaegerszegen rohamtempóban szervezik a társasházi lakások gézkészülékeinek és ezek vezetékrendszerének az ellenõrzését - mielõtt még a szolgáltatókat terhelné ennek költsége !

Vélhetõen néhány esetben együttmûködve az arra "alkalmas" közös képviselõkkel ! "
(Népszava)
egyember
A meghibásodott TV készülékeket pedig a (tartalom)szolgáltatók, azaz a TV-adók (tulajdonosai) fogják fizetni (persze, kivéve a királyiakat ...).
coni
Az energia tanúsítvány, zöldkártya, kémény ellenőrzés mind csak látszat szolgáltatás, soha senki nem csinálja meg valójában ezeket a munkákat. Még egy dolog ami nem fog működni, hiszen az emberek egy része nem fogja tudni kicserélni a hibás készülékeket, mivel már a rezsijét sem fizeti, de állami támogatás helyett elárverezik a lakását mert nincs állami támogatás. Az elárverezett lakások 70%-a nem lakáshitel miatt kerül kalapács alá. A közműszolgáltatók árképzése már régen nem piaci, így ez a része is hasonlít a régi világhoz.
szaboria1
A 60 -70-80- as években a lakásokban lévő gáz készülékeket a gázművek évente egyszer ellenőrizte azzal az indokkal a gázüzemű készülékek elégé veszélyes üzemeltetés alá tartozik igaz akkor még úgy nevezett városi gáz volt. Amióta mindenhol földgázra álltak át azóta érdekesen nem lett veszélyes az üzemeltetése? Egy konvektor évi ellenőrzése ma már el éri a 4-5000.-ft-ot. nekem pl tavaly 3 db 12000.-ft. került.
rebelbull
@coni: Azzal a különbséggel, hogy a "régi világban" ki tudtuk fizetni a rezsit, meg a lakástörlesztést, és senkinek nem kellett elárverezni a lakását! Nálunk az árképzések egyébként piaciak, csak a bérek nem azok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.