Az MNB Monetáris Tanácsa tegnapi ülésén a várakozásokkal összhangban 25 bázisponttal, 4 százalékra csökkentette irányadó kamatát. A CIB Bank közgazdászai kiemelik, hogy Matolcsy György a tájékoztatón monetáris politika rezsimváltásról beszélt. A közgazdászok úgy látják, hogy "a tegnapi bejelentések rövid távon a korábbiaknál egyértelműbb iránymutatást adtak a kamatpályával kapcsolatban, amennyiben azonban az új keretrendszer fentebb említett részletei nem kerülnek tisztázásra, hosszabb távon gyengülhet a transzparencia, a kiszámíthatóság és a hitelesség". Az alábbiakban a CIB Bank elemzését közöljük.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Mi lesz velünk, ha az MNB hitelessége is megkérdőjeleződik? Lopni ugyanis nemcsak materiális javakat lehet, hanem egyebet is.

Vajon honnan származik a "rezsimváltás"?
human
@bencemacska: Miniszterelnökünknek hála az ország lejáratva. Köztársaság elnöki poszt lejáratva. Házelnöki poszt lejáratva. Az MNB lejáratásán még dolgozik Matolcsy.
Yoda69
Az MNB hitelessege abban a pillanatban osszeomlott hogy ez a ferdeszemu idiota lett az elnoke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.