A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) 2008-ban felvett hitel nagyon sokba került a magyar családoknak: a nyugdíjasoknak egyhavi nyugdíjukba, a pedagógusoknak és a köztisztviselőknek pedig egyhavi bérükbe.

Kocsis Máté ezt arra válaszul mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon újságírók előtt propagandaakciónak nevezte az IMF-hitel idő előtti visszafizetését.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a volt kormányfő szavaira reagálva azt mondta: Bajnai Gordon gazdasági tárcavezetőként és miniszterelnökként is szolgai módon végrehajtotta az IMF kéréseit. Egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért vettek el, adókat és rezsit emeltek, csökkentették a családtámogatásokat és a táppénz mértékét, elvették a hároméves gyest, sok ezer családtól elvették a családi pótlékot, és leépítették a gázártámogatást - sorolta Kocsis Máté, hozzátéve, hogy "ezért nagyon drága az IMF-hitel".

Szerinte azonban Bajnai Gordon semmit nem változott, ha tehetné, ma is ugyanúgy felvenné az IMF-hitelt, ugyanúgy elvenné az egyhavi nyugdíjat, az egyhavi bért, és továbbra is a valutaalap érdekeit védené.

Az IMF-hitelt nem felvenni kell, hanem szabadulni tőle, ahogyan azt az Orbán-kabinet teszi - hangsúlyozta a fideszes politikus, aki emlékeztetett, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt 2200 milliárd forint hitelt vettek fel a valutaalaptól.

Kiemelte, az IMF-kölcsön mostani visszafizetésével jelentősen nő a Magyarország iránti bizalom a piacokon.

Bajnai Gordon a sajtótájékoztatóján az IMF-hitelről elmondottak mellett arra szólította fel a kormányt, számoljon el azzal az 500 milliárd forinttal, amit a devizahitelesek érdekeire hivatkozva vett el eddig a bankoktól. Erre reagálva Kocsis Máté több kormánytag korábbi nyilatkozatát is idézte, jelezve, hogy egyikük sem utalt arra, amit Bajnai Gordon állít, vagyis hogy a devizahitelesekre hivatkozva vezették volna be a bankadót. Bajnai Gordon hazudott, ezért kérjen bocsánatot - közölte a fideszes politikus.

Azzal kapcsolatban, hogy pénteken egyeztetést tartottak a választási jelöltállításról az MSZP és az Együtt-PM politikusai, Kocsis Máté úgy fogalmazott: "ezek ugyanazok az emberek, akik korábban a maffiával lepaktáltak. Ne legyen senkinek kétsége, ugyanazok a szereplők".

A Fidesz kommunikációs igazgatója kérdésre válaszolva arra is reagált, hogy az MSZP szerint kiskorúakat veszélyeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, amikor "csalinak használ" 18 éven aluliakat a dohányboltok ellenőrzésekor. A hatóság teszi a dolgát, fiatalkorúak kiszolgálását csak fiatalkorúakkal lehet kipróbálni - kommentálta az ellenzéki felvetést a kormánypárti politikus, aki szerint az a fontos, hogy ne szolgáljanak ki 18 év alattiakat a trafikokban.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Bizony sokba ! Mondjátok ezt el a Kósának, a Lázárnak, a Rogánnak,
és a hozzájuk hasonló felelőtlen polgármestereknek !
Ti is eladósították el az országot jó részben !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
@Mobil123: Panaszoltad,hogy nem úgy járnak el a megbízottaitok ahogy kell. Erre írtam ,hogy ugye nem azt várjátok ,hogy a ti megbízott képviselőitek disznóságait ,mások kérjék rajtuk számon ? Ebben nem volt semmi tiszteletlen. De a szándékom biztos nem az volt. Inkább tovább gondolásra tettem javaslatot. Bocsi ha sértésnek érteted ,nem ezt akartam.
vukkocska
@Hellcat: Engem sokkal jobban megnyugtatna az IMF hitel, mert azzal el kell számolni, és nem lehet vele azt csinálni, amit ez az elmeháborodott kormány csinál. Ilyenkor azon gondolkodom, érdemes-e ezeken mérgelődni, mert ugye azt mondja a mondás: mások hülyesége miatt bosszankodni annyi, mint önmagunkat büntetni. Csak amikor megjelennek ilyen kinyilatkoztatások, az ember akaratlanul is dühöng. Az, hogy Gyurcsányék is felvettek IMF hitelt, igaz, de a 2/3-át fel sem használták,azt betették a tartalékba, amit a Fidesz most oly serényen osztogat és fosztogat. Van ennél még lejjebb???
Mobil123
@Tekla: Az Én megbízottam úgyan nem mert nem szavaztam fidesz képviselőre, de sajna ebben a körzetben is az nyert. Nem vagyok otthon vakarozó akinek ideje lenne bejárkálni az önkorm. ülésekre járkálni. Dolgozom , és próbálom a gyerekem és magam eltartani. Egy faluban más a helyzet, mint egy bazi városban. (laktam faluban is!)Ott mindenki ismer mindenkit, tudja egyik a másikról még azt is mikor ját wc-re. A "panaszom" csak egy dolog, de nézd meg pl. Esztergom városát. Mit tesznek a fidesz képviselők, és a lakosságnak megfelel. Hiába megy az a pár ellenzéki lakos oda lesz@rják. A sok fidesz fan , fanné csak a pl rezsicsökkentést látja a csekken , de azt nem hogy a másik oldalon a dupláját , tripláját szedik el Tőle, Tőled, Tőlem.
Tekla
@Mobil123: Még mindig a bántás szándéka nélkül ,had akadékoskodjak. "akinek ideje lenne bejárkálni az önkorm. ülésekre " Na pont ezt tudják kihasználni ezek a szarházi politikusok ,hogy nem ez a legfontosabb dolgod ,hogy számon kérd, ellenőrizd stb ,hiszen ha téged sem érdekel ,hogy mit csinál ,akkor azt csinál amit akar. Igen látom Tétényi Éva küzdelmét ,na de miért nem segítenek neki a lakosok?Csak helyben ,szoros kontrollal lehet megszüntetni ,ők fentről nem fogják ,nekik jó! De ha elöször a szomszédok ,aztán ismerősök elkezdenek testületi ülésre járni , akkor elöbb utobb az utca és a városrész is összefog ,mert látja mi történik.Nem csak a képviselő bosszanthatja a lakosságot ,lehet ezt visszafelé is játszani. Ha 150 ezer ember élhetetlené szeretné tenni ,egy személynek azt a várost ,hú de könnyen meglehetne oldani. De a szándék is hiányzik és egymásra várunk ,csak röhögnek rajtunk birkákon és igazuk van.
sport50
ennek a kocsis máténak nem kellene másra mondani,hogy hazudik addig,míg az apja falujában úgy győztek,hogy a falu lakosságánál(szavazati joggal)többen szavaztak,mert odairányított embereket!!!tehát csaltak.és ilyen van a kormányban,milyen a többi???
Hellcat
@vukkocska: Van...minden nap meg tudok lepődni hogy van még lejjebb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.