Ami sok, az sok. “Magyarország”: Magyar Sziget vagy; érpataki modell vagy; mikepércsi, gyöngyöspatai modell vagy; rabszolgatartó polgármesterek világa vagy; szotyizó Kedves Vezető pofáját leső szolgalelkű oligarchák világa vagy; elzabrált közmédia világa vagy; közpénzből szponzorált Magyar Hírlap-os, Demokrata-s világ vagy, Echo Tv-vel; második világháborús magyar katonák nemzetvédő harcát dicsőítő világ vagy meg munkaszolgálatosok “hősi áldozatvállalását” díjazó világ…

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

112 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Jó lenne, ha most valaki felsorolná a pozitívumokat is. Én gondolkodtam, de ... még gondolkodom. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Sokk,hogy egy élet munkája után a járulékból a gyerekeinket is el kell tartani,miközben a miniszterelnök a gyerekének a jövendőbelijének a szüleit meglovasított vagyonnal,a vőlegénynek valót pedig hatalmas stadionnal meg még ki tudja mivel tartja ki.Tiltott zónákat jelölhet ki,ahol csak a család bányászkodhat,a föld gyomrát is felforgatva!
Milliárdokat szabadságharcol el béke időben a szövetségeseinket is beleértve hazudtolja le az ő és pereputtya jóltartóit.Földet,vizet levegőt közgépesítve rablógazdálkodást gyakorol,"bent vagyunk a kamrában",míg a nem vele egypártban létező-nép-viseli a lehúzásait.160 millióért röpködnek mint gólyafof a levegőben! Azer ügy nem ügy!-milyen keresztény az ilyen?- a szekértolóiról ne is beszéljünk.
JAJMÁR
Jó lenne, ha most valaki felsorolná a pozitívumokat is. Én gondolkodtam, de ... még gondolkodom. :(
nahát
mit is mondott a "baloldal üstököse" ,gyf ? "el lehet innen menni?"
nehogymá
@nahát: ennyi év után se tudod pontosan idézni?vagy nem is akarod
kamazuka
A politika éppen olyan,mint a közösségi oldalak!
Cél, a megosztás!
Sede
@kamazuka: apró pontosítás: a politika hű tükörképe a társadalomnak.
kamazuka
@Sede: Akkor miért csak fél orcáját mutatja a vezetés?
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
SwordFish
Én meg azoktól undorodom, akik ilyeneket mondanak. >:-)
csegala
Mekkora emberség van ebben a polgármesterben!
Hát, szégyellje magát Polgármester Úr! Nem kívánok mást magának, csak azt, hogy kapjon ugyanilyen emberséget másoktól akkor, ha majd a padlóra kerül. Ha majd a szomjas unokája elől el lesz zárva a víz.
Sujkos
@csegala: Te is csak a szádat téped. De egy vödör vizet sem fizetsz helyettük. Vinnyogsz, hogy adjanak nekik vizet - mások. Ingyééé...
JAJMÁR
@Sujkos: Közkutakról van szó! Na meg arról, hogy kánikula van, jobb helyeken a vizet ingyééé osztogatják az embereknek ! A drága szökőkutakról nem is szólva!
Szóval, gondolkodj !
turul72
Még az átkosban szülőfalumban 3 db közkút volt. Természetesen pumpás, hiszen vezetékes víz nem volt még a közelben sem. Eme kutakból hordtuk az ivóvizet.
Az udvaron pedig ott állt a kerekes kút - mai napig használjuk - amiből itattuk a jószágot, és szükség esetén locsoltunk.
Ma ak rá kell támaszkodni a nyomókarra, és folyik a víz. Alkalom adtán meg is lehet mindjárt fürödni, haza sem kell cipelni azt a drága vizet. Tisztelettel kérek mindenkit, ne háborogjon, mert ilyen bizony eeevan.
Persze locsolni is jobb a közösből, hisz az ingyen van.
Viszont sok esetben nem ez dobja meg a számlát. Bizony olyan esetet is láttam nem egyszer, hogy a jólmenő vállalkozó ment a földjeit, vagy a gyümölcsösét permetezni, megállt a falu utolsó tűzcsapjánál, saját kulccsal kicsitotta, és szépen megengedte a több száz literes tartályát. És ez sem egyedi eset.
@nahát: valóban ilyesmit mondott Fletó. Mégsem húzott ki félmillió ember. Most, mikor mindenben jobban teljesítünk, aki teheti, tarisznyát vesz, és húz nyugatra. És mondhat Viktor akár mit, amíg nem lesz érezhető pozitív változás, addig a legtöbbjük nem fog hazajönni.
Ez egy nagyon szomorú dolog.
csegala
@Sujkos: Normálisan tudsz-e írni aranyom? Vinnyogni anyád szokott, amikor tépi a szád. Ha vitatkozni akarsz velem, akkor azt tedd emberi hangnemben.
Mi az, hogy nem fizetek egy vödör vizet sem? Szerinted én nem adózom? Egyébként meg inkább a vizüket fizetném, ha lehetne választani, mint a Vezéred stadionját.
coyote3
Undorító dolog volt azoktól "megvonni" a vizet, akiknek nincs vezetés rendszerük. Ez bőrszín független. Az ilyen férgeket is odaállítanám ebben a melegben sorba állni a vízért.
bencemacska
Tény, hogy a pazarlás ellen tenni kell, de pont a kánikulában?!
Hogy fér össze az ingyenes vízosztás - az egyáltalán rá nem szorulóknak- a városokban, a vidéki kutak lezárásával?
Nem csak cigányok élnek ott!!! A szegény embereknek - főleg akiket ez a kormány tett szegénnyé - nincs joguk még vizet inni se, nemhogy megmosakodni?!

Nem hallottam arról, hogy mennyire büntették azokat, akik locsolásra ill. autómosásra használták az ivóvizet?! Biztos vannak ilyenek, mindenhol van selejt, de kinek a dolga lenne ezeket elkapni és megbüntetni? Egyszerűbb a vétleneket büntetni? Erre a kormányra ez jellemző, mindig az elesetteken spórol, hogy híveinek több maradjon!
Sujkos
@JAJMÁR: Te gondolkodj! Ingyen nincs! Legfeljebb nem az fizet érte, aki kapja. De fizetni kell! Ahol ingyééé osztják, ott az osztogatónak van rá pénze. Az ózdi önkormányzatnak nincs.
A szökőkutakból nem folyik el a víz, hanem visszaforog.
Sujkos
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
csegala
@Sujkos: Nem vagyok Fideszes, tehát nekem nem ez a stílusom, de ha támadnak, én is tudok tapló lenni. Úgyhogy szerintem itt hagyjuk abba a barátkozást, mert engem már lájtosabb kommentekért is kimoderáltak itt. Bármit írsz is, nem fogok válaszolni neked.
Csövi
JAJMÁR
@Sujkos: Az önkormányzatoknak vannak alapfeladatai. Ahol nincs bevezetve a víz, biztosítani kell a közkutakat. Nem tudom milyen a költségvetésük, de biztosan mondom neked, hogy én megtalálnám a forrást erre...
A havi átalánydíj-fizetés módjára és mikéntjére szintén.
A víz alapvető életfeltétel, a legnagyobb kánikulában korlátozni a vizet ... ezt inkább nem folytatom :(

A szökőkút visszaforgatja a vizet, de használ egy bizonyos mennyiséget, és van veszteség, (nézd meg a környékét) és pénzbe kerül az üzemelés, ld. legutóbbi! Persze, szökőkutak is kellenek, nem ezt vitatom.
ranger47
@nahát: A "jobbikos" náciknak mindenképpen el lehet innen húzni! Nincs szükség a fertőtő barna mételyre!
bencemacska
Sujkos
" Te gondolkodj! Ingyen nincs! Legfeljebb nem az fizet érte, aki kapja. De fizetni kell! Ahol ingyééé osztják, ott az osztogatónak van rá pénze. Az ózdi önkormányzatnak nincs.
A szökőkutakból nem folyik el a víz, hanem visszaforog. "

Igazad van: ingyen nincs. De tudod, azért van az önkormányzat, hogy a helység lakóinak biztosítsa az életfeltételeket. Ha nem vezeti oda a vizet, ahonnan a fogyasztó mérőn keresztül tudja használni, akkor közkutat köteles üzemeltetni. Ezeknek a költségeknek a fedezetére hivatottak az adók és az állami támogatások (amik szintén adókból vannak!).

Az önkormányzat dolga őrizni a közös vagyont, tehát a közkút nem rendeltetésszerű használóinak a megbüntetése, súlyosabb esetben a feljelentése. Az önkormányzat ezt elmulasztotta, be is ismerte. Ha olyan lenne a magyar igazságszolgáltatás, amilyen nem, már meg kellett volna indítani az eljárást a közvagyon nem megfelelő kezelése miatt az önkormányzat ellen!
Sujkos
Reméltem.
A Fideszt pedig jobba utálom, mint te. Veszélyesebb, mint a ballib oldal. Az olyan, mint egy súlyos baleset. A sérülések nyilvánvalóak, szerencsével túl lehet élni.
A Fidesz olyan, mint a rák. Nemzetinek hazudja magát, még koncot is vet, de a nemzeti keresztény mivoltja csak lózung. Lappangva. sunyin lop, rombol.

Ne feledd! Ígéret szép szó...
ranger47
@JAJMÁR: Pozitívum? Na ja! Ha egy seggnyaló fideszes felől nézzük,akkor minden szép és jó,mindenfelé óriási sikerek és Magyarország jobban teljesít!!
Sujkos
@csegala: Nácikra valóban nincs szükség. Jobbikosokra viszont nagyon. És nem a BARNÁK mondják meg, hogy ki náci.
bencemacska
@JAJMÁR: Elnézést, hogy ismételtelek, de lassan írok. Korábban kezdtem, de...
JAJMÁR
@ranger47: Én ezt is negatívumnak értékelem ... :(
Brother Louie
@JAJMÁR: Már tegnap nyilvánosságra került - pontosabban eddig is nyilvános volt csak nem kapott elég hangsúlyt - hogy igen jelentős összeget kapott Ózd a nem mérhető vízfogyasztás felszámolására:

www.ozd.hu/content.php?cid=cont_505c56ddb39c82.31392917

Ebben az esetben tehát nem pénz kérdése a megoldás. Az összeg rendelkezésre áll, ott van valahol az önkormányzat bankszámláján.
JAJMÁR
@bencemacska: Ez is az igazunkat bizonyítja :)
szaboria1
@nahát: Idézni csak pontosan és szépen ha lehet.
bencemacska
Brother Louie
"Ebben az esetben tehát nem pénz kérdése a megoldás. Az összeg rendelkezésre áll, ott van valahol az önkormányzat bankszámláján."

Nem vagy kissé naív?
JAJMÁR
@Brother Louie: Remélem lesz felelősségre vonás, mert ez embertelenség :(
Sujkos
@bencemacska: Marhaság. Az olyan önkormányzatok mint az ózdi, amelyek bevétele nem fedezi a kiadásaikat, állami támogatásból - vagyis mások adójából - működnek. Ha az állami támogatás nem elég, akkor nem tudják fizetni a számlákat. Víz elzárva.
Biztosra veszem, hogy ebben az országban (is) többen vagyunk, akik nem akarjuk tovább etetni, itatni, eltartani a mára már milliós számú, ingyenélő cigányságot. Viszont nem tilos - akár havi rendszerességgel - saját zsebből adakozni a javukra. HAJRÁ!

Még tudni sem lehet, hogy hányféle címen, mennyit költünk rájuk. Bőven futná egészségügyre, nyugdíjra, normális fizetésre, metróra...
Brother Louie
@bencemacska: A Polgármester 10 milliós éves veszteségről beszél. A másfél milliárd forint éves kamata legalább 70 millió.

Még akkor is, ha felvételkor levonják a tranzakciós adót meg az egészségügyi hozzájárulást mint a sima prolitól aki szintén betenné a pénzét.
Brother Louie
@Sujkos: www.ozd.hu/content.php?cid=cont_505c56ddb39c82.31392917

Olvasd el kérlek. Svájc mint állam 1.4 milliárd forintot adott a fenti probléma megoldására.
Magyarország hozzátett 300 000 milliót. Annyit amennyibe Orbán Viktor levelezése került.
Sujkos
@Brother Louie: Elolvastam. A hálózat kiépítésére kapták pénzt. Nem a vízosztogatásra.
Brother Louie
@Sujkos: Máshogyan: Az olyan önkormányzatok mint a SOPRONI, amelyek bevétele nem fedezi a kiadásaikat, állami támogatásból - vagyis mások adójából - működnek.

Sopronnak te meg én kifizettünk 15 milliárd forint kölcsöntartozást. Annak a Sopronnak amely az ország leggazdagabb városa.

Egy tollvonással. Nem emlékszem, hogy túl sokan fel voltak háborodva akkor. Fél éve sem volt.
Tootsy
@turul72: Biztos, hogy megtortentek azok az esetek is, amiket peldakent felemlitettel - szerintem is elitelnivalo, meg ha kozkutrol is, plane tuzcsaprol lopta a vizet a jomodu gazdalkodo.
De az ozdi eset tipikusan nem az, hanem egy fideSS-es kiskiraly onkenyeskedese, ijesztoen minden kovetkezmeny nelkul. Nem lincselik meg ot a szerencsetlen ciganyok, szegenyek, de a kedves vezeto sem koppint a kiralyocska fejere,...Szavakkal olni lehet, de az elodazott tettekkel meg jobban... Ha ezt es mast, egyre durvabb dolgokat meg lehet tenni kovetkezmenyek nelkul, akkor hova fog jutni Magyarorszag?
Mert a magyarok lassan kivetkoznek emberi mivoltukbol, es ezt senki mas nem tette veluk, csak a mostani vezetes...

Senki ne jojjon nekem az emuttnyocevvel, pufajkas kommunistazassal, mert abban az idoszakban meg csak halvanyan hasonlito helyzetet sem tud nekem senki emliteni,...:o((
Brother Louie
@Sujkos: Ha ki lenne építve a hálózat, mérhető lenne a fogyasztás. Mivel egy kapavágás nem történt annak ellenére, hogy a pénzt megkapták.

Ha lenne vízvezeték, mérőórával és azután lopnák a vizet akkor jogos lenne a felháborodás szerintem.
kamazuka
@bencemacska: Nem hallottam arról, hogy mennyire büntették azokat, akik locsolásra ill. autómosásra használták az ivóvizet?! Biztos vannak ilyenek, mindenhol van selejt, de kinek a dolga lenne ezeket elkapni.

1 megjegyzés.
Sírunk,hogy kányíkuli idején nincs elegendő vasser tonich.
Arra az ezeregy víz országában törvény még nem született,hogy új ház építésekor m2 arányosan ennyi meg enyi m3.es esővíz tározót legyen köteles létesíteni.hja tűz esetén volna honnan oltást kezdeni.
Nem kellene sírni hogy nincs eső,mert 10m3 ből óvatosan a kiskertből paradisumut lehetne varázsolni.
A munka ,a hideg,meg a meleg a legnagyob fájdalom!
Meg a szűrkeállomány hiánya.
Kóros hiánya.
Nem kell az általánosban figyelni órán,mert hülye a tanár úgy is.Amikor meg 5let kellene akkor meg a szemét kormány,meg polgimajszter.
Ennyit a selejtről.
Sujkos
@Brother Louie: Hogy jön ez ide? Mondtam az előbb, hogy mi a véleményem a Fideszről.
Sujkos
@Brother Louie: A munkák 2013-tól, 2015-ig tartanak. Tehát van még két év...
Brother Louie
@Sujkos: Ha már felhoztad ezt a mások adójából témát:

A gazdagréti plébánia 1 milliárd 500 000 millió forintot kapott felújításra. Az a katolikus plébánia amelyik vallás jelenlegi vezetője a szegények, az elesettek megsegítésére kérte híveit.

Az a Pápa melynek magyarországi helytartói a Kereszténydemokrata Néppárt által vezetett minisztériumban milliókat fizettek ki maguknak bankszámlatérítés gyanánt.

És én aki egy nemzetközi cégnél dolgozom 20 éve és fizetem ezeket az kullancsokat ha elköltöm az adózott fizetésemet még nekem kell további 100 forintokat fizetnem, hogy megtehessem.

Én is undorodok ettől az országtól.
Brother Louie
@Sujkos: Te hoztad fel : Az olyan önkormányzatok mint az ózdi, amelyek bevétele nem fedezi a kiadásaikat, állami támogatásból - vagyis mások adójából - működnek. Ha az állami támogatás nem elég, akkor nem tudják fizetni a számlákat.
Brother Louie
@Sujkos: A már megkapot pénzből szerintem 10 artézi kút fenntartására.
Sujkos
Ha az országtól undorodsz és nem a rendszertől, akkor lehet eltakarodni minél messzebbre, és ott elevenen megrohadni.
Brother Louie
@Sujkos: Látom a lényeg átment azért.
Keresztény lehetsz, azokban van ennyi gyülölet.
Sujkos
@Brother Louie: Mit szedsz értelem ellen? NEM TUDJÁK FIZETNI A SZÁMLÁKAT. Ezért nincs ingyenvíz. Sopronnak, meg a többinek ehhez semmi köze.

Artézi kútra is tellene, meg kacsalábon forgó buszmegállókra is tellene... DE NEM ARRA KAPTÁK!

lefárasztottál...
Sujkos
@Brother Louie: :-))) Te pedig zsidó lehetsz. Azokban van ennyi rosszindulat.
JAJMÁR
Miről is van itt a vita? Azon, hogy ihat-e az ember vizet, ha nem tudja kifizetni??? Ha nincs pénze arra, hogy a saját lakásába bevezesse?
El nem tudta volna ezt képzelni 20 évvel ezelőtt, hogy ez megtörténhet az én hazámban, én vissza akarom kapni a régi hazámat :(

propeller.hu/itthon/2754926-le-megelhetesi-vizivokkal
Brother Louie
@Sujkos: Azért azt tartsd szem előtt, hogy a környező országokban több magyart vernek meg mint zsidót, cigányt és a többit összesen.

Nem véletlenül!
Sujkos
@Brother Louie: Ha hihetünk az itthoni médiának. De nem! :-)))
Egyébként érthető is lenne. Nem cigányország, nem zsidóország, nem összestöbbiország vesz körül minket, hanem Magyarország.
Brother Louie
Én Romániát, Szlovákiát, Ausztriát látok szerbekkel, horvátokkal. Nekem valami nem hivatalos térképem lehet.
bencemacska
@Brother Louie: Félreértés! Én arra gondoltam a naivitást, hogy az a pénz ott van még. Nem landolt másik számlán!
Sujkos
Ez nem érte el a válaszadás szintjét. Hányj nélkülem.
verőce21
Gyerekkoromban meg biciklikormányon hordtuk két kannával a vizet a nortonkutakról... (ingyen! - mert elmentünk érte.)
pacsni
nem Mo-tol kell undorodni, hanem a kormànyfotol ès &-tol
bencemacska
@kamazuka: Az új építkezéseknél kötelező az esővíztározó építése. Aki lop, azt el kell kapni és megbüntetni!
ranger47
@kamazuka: Így igaz!És ez a megosztó módszer a szélső náciknak kedvez igazán!Van itt néhány egyedük!
Csizmás Kond
Aki undorodik és mégis itt marad az maga a kórokozó...
lbs
@JAJMÁR: Igen! Elő kell keríteni azokat akik ezt a helyzetet előidézték a vízpocsékolásukkal!
És persze a következetesség elve alapján meg is kell büntetni őket.

Aki meg ezt a förmedvényt összehozta annak csak annyit írok: El is lehet tolni a biciklit4
De vigyázzon, mert Kanada már nem fogadja a megélhetési rettegőket!
mariaberta
@Sujkos: Szomjaztál Te valaha? Ha nem ez legyen a büntetésed kívánom minél előbb. Lételemed a gyűlölet?
ranger47
@Tootsy: Emléketetőül. / ha pedig még nem hallottál,olvastál róla, értesülj!/ Orbán a fidesz teljhatalmú és pártján belül teljes terrort fenntartó vezére,2002-ben,amikor csúfos vereséget szenvedett a demokratikus erőktől,azzal úszította rá az országra mindenre gazemberségre kapható híveit,hogy "a haza nem lehet ellenzékben!!"Saját magát és pártját azonosította a Haza fogalmával! Tetézte ezt azzal,hogy úszító,bűncselekményekre sarkalló beszédet intézett hozzájuk és e beszédben felszólította őket,hogy:"sértsetek meg minden törvényt,rúgjatok fel minden szabályt!Én kimentelek benneteket,engem pedig megvédenek a jogászok!Oszt jó napot!" De egy felsőbb pártbelije is kijelentette hazaáruló módon,hogy:"minél rosszabb az országnak,annál jobb a fidesznek!" Ilyen vezéri útravalóval látta el orban pártvezér a fideszt és csatlósait!!Csodálkozunk,hogy ezek a koncra szabadult sakálok megfogadták vezérük hazaáruló intelmeit?Itt a Propelleren bizonyítják önmagukat,erkölcstelenül!
lbs
@verőce21: Ezek is "ingyen" pocsékolták a köz által fenntartott kutak vizét!
Azért egy utcai kúton 1000m3 vizet elhasználni, nem kis fogyasztás!
ranger47
@Brother Louie: S hogy miért?mert nagy Magyarországgal provokálják azon országok polgárait!És köztudott,hogy a náci jobbik hergeli őket!
ranger47
@lbs: És te mennyit pocsékolsz csak azért,hogy jó nagy legyen a 10%-os humbukcsökkentésed?
lbs
@ranger47: Ne magadból indulj ki!

Miért pocsékolnék?
"Mindössze" hét éven keresztül tanultam az energetikát (négy év középiskola+három év Kandó)
Ott azt sulykolták belénk, hogy miként kell takarékosan felhasználni és a leghatékonyabban megtermelni a villamos energiát
Ennek része volt az olyan energetikai alapanyagokkal - mint pl. a víz is - való takarékoskodás.
UKKAals
@lbs: Attól függ hány ember használta el az 1000 m2 vizet.
UKKAals
@JAJMÁR: Nagyon igazad van. És erdemes elolvasni a Le a megélhetési vizivókkal c. cikket is.
JAJMÁR
@lbs: Örülök, hogy ráirányítottad a figyelmet a cikk tartalmára, mert sok mindent kifogásol az írója, de ebből önkéntelenül is kiemelődött az ózdi közkutak ügye. Talán azért, mert a szemlélet, ahogy ezt az ügyet intézték, tipikus.

A probléma megoldására az önkormányzat pénzbeli támogatást kapott. Őket kellene számon kérni.

Ja, találtam egy ilyen cikket:

www.eszakonline.hu/world-news/81-ez-toertent/13461-sebestyen-fizeteset-isszak-el-ozdon
JAJMÁR
@UKKAals: Olvastam, kicsit feljebb, belinkeltem ide is.
Sujkos
@mariaberta: Aljas, sunyi gyáva és manipulatív kérdés. Nem a probléma megoldására törekszel (ingyenvizet a cigányoknak), hanem félelmet igyekszel kelteni, fenyegetsz. Ha valóban a szomjazó emberért aggódnál vizet vennél nekik, pénzt áldoznál rájuk. Ehelyett a szádat téped, másokat b@szogatsz, és azt képzeled, hogy ettől f@sza gyerek vagy.
tivoli
@lbs: Elnézést kérek, de a közkút az közkút. Annak fenntartása nem az adófizetők pénzét pocsékolja, hanem 100 éve bevezetett rendszer. S a víz Isten adománya, minden egyes élőlény számára. Akár embernek, akár mezei pocoknak született. Bár a növények között vannak kifejezetten szárazságtűrők, nem hiszem, hogy 7 évig tanultak, hogy hogy osszák be a vizet fennmaradásukhoz.
verőce21
@lbs: (17:13) pontosítva én olyan Artézi kutakról írtam, amelyek állandóan folytak, nem is lehetett elzárni őket. Majd minden településen megtalálható volt 1-2 ilyen 600-680 m mély artézi közkifolyó kút.
(Ahol pedig léteznek ilyen közkifolyók, tényleg le lehet zárni a víztornyokból "táplálkozó" Norton-kúthálózatot, ha szükséges.)
tivoli
19.27@Sujkos: Együgyü? Ez érdekes.
Talán olyan sokügyű vagy?
bakegya
@nahát: nahát ,nahát szövegkörnyezet nélkül ezt a mondatot,csak a tehetetlen indulattal szajkózó selmeci kommenttátor mutyológiai szófosó szintjét ütheted meg.
nahát
@bakegya: "szövegkörnyezet nélkül" ? Mikor a balfanok Lázár egy mondatát ugyan így használják az miért nem zavar téged?
UKKAals
@JAJMÁR17.58: Elolvastam a hivatkozást amit mellékeltél. Észak-magyarországon -úgy tünik- fehérterror van. Lesz ennek még nagyon keserves böjtje mert a szerencsétlen emberek emlékezetét nem lehet elvenni!
Tootsy
@ranger47: Valoban, ezekrol hallottam en is, bar akkor mar nem voltam otthon, tehat most mar emlekszem ra ... Bar ne emlekeznek!
Tootsy
@Sujkos: 18.31-re: Ide figyelj, te nagyon uj fiu (vagy lany)! Most , hogy mar mindenkibe belekotottel, aki ezen az oldalon beirt, megkerlek ra, hogy hagyd abba ezt a stilust, mert itt ez nem nyero. Bar van egy erzesem, hogy te itt egy mezei reinkarnacio vagy, de sertegetni azt elbol nagyon is tudsz.
Mariaberta nem fenyegetett, nem tert el a targytol, egyszeruen felvazolt egy helyzetet, ami nagyon is lehetseges, mert meg te is lehetsz a szomjazok oldalan, a csap meg a masikon. O egyaltalan nem kivant neked rosszat, csak megmutatta, hogy te is megszivhatod me;g, es nem a vizcsapot.
Vegyel vissza a tamado hangnembol, mert itt meg a masik oldalon allokkal is lehet tisztessegesen vitatkozni, blogolni.
Kozkutak mindig is voltak, es ha eleg hosszu az emlekezeted, akkor azt is tudhatod, hogy a vezetekes vizert sem kellett mindig fizetnunk, pedig az allamnak mindig volt koltsege a vizmuvek fenntartasaval.

A cikk lenyege es a blogolok temaja nem egymas b@szogatasa, hanem az, hogy akar fidesz-es, akar MSZP-s, vagy barmilyen partallasu is az a nyavalyas ozdi polgarmester, EMBERILEG senkivel sem tehette volna meg azt, amit megis lehuzott. Akarmilyen szinten, de az emberek az o kezebe tettek le a sorsukat es Ozdet 4 evre, mert biztak benne. Aki ilyen modon visszael a hatalmaval, az nem erkolcsos, hanem csalo, es foleg rasszista, aki egy etnikumot alazott meg amugy is nehez eletkorulmenyei kozott. Ez az ember a ganedombon lehet vezeto kakas, de nem egy varos elen,...
UKKAals
Szia kedves Tootsy!Mindig ilyen hüvös a tél nálatok vagy csak a mostani? Szép napot.
kkalman
Ezt is megértük! Megértük a kollektív büntetést. Nem az ózdi vízelzárás az első az országban a gengszterváltás óta, hiszen rendszeresek azok a híradások, amelyekben arról tudósítanak, hogy az ország valamelyik városában, valamelyik társasházban vizet, fűtést, gázt, liftet lezárnak, mert a lakóközösség egy, vagy több tagja nem fizet.
Ilyen hírt olvasok, mindig elfog az együttérzés a rendesen fizetőkkel, és a felteszem a kérdést, miért nem lehet a nem fizetőket büntetni csak. Embertelen minden esetben a nem fizetők büntetése.
Ózdon az önkormányzat most túlment minden, ami emberi. Egész városrészt hagytak a legnagyobb melegben víz nélkül. Miért is? Mert vannak, akik hordószám vitték a vizet a kiskertjükbe locsolni. Kik ők? Ők az adófizetők. Honnan tudom? Hazánkban talán minden város határában vannak kiskertek, amelyek után a tulajdonosnak, bérlőnek adót, vagy bérleti díjat kell fizetni.
Vannak még a notórius autómosók, akik időnként 3-4 vödör vízzel lemosták az autójukat. Micsoda pazarlás! Feltételezhető, nincs minden ott élő család tulajdonában több autó is. Még egyet sem nézek ki belőlük, de nem is ez a lényeg.
Ezek miatt a kánikulában elzárni az életet adó vizet egy egész városrészben, egyenlő a lassú, tömeges emberöléssel. Igaz ez akkor is, ha ott, főleg romák laknak. Vannak köztük csecsemők, és már nagyobb, óvodás, iskoláskorú gyerekek is, akik már mindent meg tudnak jegyezni. Ezt is!
…és felnőnek. Hogy esetleg ezt nekünk nem tetsző módon megköszönik? És az is kollektív büntetés lesz.
Magyarország, nem Téged, a vezetőidet utálom!
mátmar
Én nem Magyarországtól undorodom, hanem azoktól akik most vezetik ezt a szegény országot!! Ettől a diktátortól és az egész seggnyaló bandájától!!!
dr. prédikátor
Én nem Magyarországtól undorodom hanem annak a maffiózó tolvaj kormányától. élükön a cigus fecalicustól!!!

Fütyisznyikek!!n lehet töröltetni
ranger47
@lbs: Én a hsz-aidból nem ezt látom! Laikusoknak eladhatod azt a sok hülyeséget,amiket ide irkáltál eddig is!Képzeld,/hadd dicsekedjek én is/ én "csak"energetikai technikus vagyok (5év) és simán megfogtalak több "szakmai" fejtegetésedben is"
ranger47
@UKKAals: Így igaz!De "jó a szövegem mi?" (ezt a köpést még Deutsch Tamás lökte folyamatosan anno) Nos Ibs-t ez motiválja!Nem számít,hogy hazugság,vagy szakmai blődség /jobb esetben szellemi topiság/ amiket ide firkál, csak az a fő,hogy ütős legyen! Elég régi kommentelő vagyok ahhoz,hogy megtudjam állapítani valakiről azt,hogy milyen a szellemi kapacitása,állapota.Ezeket úgy is szoktam kezelni.
ranger47
@lbs: Lehet legálisan is lopni! fidesz módszerekkel!! /3000 milliárd Ft. mnyp-i megtakarítás,több mint 40ezer trafik,állami földek,pártszékház,Kaya Ibrahim,Ezüsthajó,Defender,Tokaj,egykulcsos adó,rezsihumbuk.../ csak törvényeket kell módosítani akár visszamenőlegesen is!
Darthon1
Pécsen már vagy 15 éve lezárták az összes közkutat. Amikor a SUEZ átvette a vízellátást. Ez az eset azért lett hír, mert kánikula idején tették meg. Ahol normális a lakosság, ott viziközmű társulás formájában 90% állami támogatás mellett fillérekért be lehet vezetni a vizet és a szennyvíz hálózatot is ki lehet építeni. Természetesen utána fizetni is kell érte. Erre is megvan a megoldás, Orbán dédelgetett etnikumának védendő fogyasztói státust lehet adni kapásból és akkor megint csak mi fizetünk. A sok kommentelőnek aki az elzárás mellett van, ezért van igaza. Mindegy mit csinálunk, egy élősködő réteg ránk telepszik. Aki pedig ebből rögtön barna meg náci veszélyt lát az ugyanolyan vak , mint az ellenkező oldalon ájtatos manókat vizionáló. Az élősködő réteg egyébként nem csak az etnikum és a mélyszegénységben élők, sőt ők talán a legkevésbé. Hanem a politikusok, akik lefölöznek minden támogatást, milliós fizetéseket kapnak, mutyizással rabolják ki az országot és mellé még meg is alázzák a kiraboltakat.
Darthon1
Azért az is megérne egy számítást, hogy miképpen lehet 23 év alatt kettő azaz 2 forintról 1350 forintra emelni egy szolgáltatásban a víz köbméterenkénti árát? Szerintem óriási extraprofit keletkezik a vízszolgáltatóknál, amit könyvelési trükkökkel persze el lehet tüntetni. Amikor a SUEZ átvette ( a fideszes Páva eladta, majd később visszavette) a Pécsi Vízművet, azonnal lecserélték az összes autójukat Renaultokra. Ez csak a látható rész, de itt is látszik a francia azonnal a francia ipart támogatta.
magyarbakancs
Kollektív büntetés nincs sehol az Európai Unióban.
Nem zárom el a vizet és nem korlátozom a fogyasztását hangsúlyozóm a fogyasztását ilyen rekkenő hőségben.
Mert zacskós vizet mért tudnak osztani a nagyobb városokban?
Ózdra mért nem visznek ki zacskós vizet?
Lehet ,hogy pazarlás volt de ,hogy a szolgáltató mért nem csinált két napos felméréseket és járta volna kocsival a környéket és figyelte volna a kutak forgalmát?
Mért nem szolt időben az önkormányzatnak ,hogy mekkora a fogyasztás.?
Mi van akkor ha egy járvány kitör mondjuk Dizentéria,Szalmonella.?
Akkor mit fog csinálni az önkormányzat és az ÁNTSZ?
mariaberta
@Sujkos: A stílus az ember, és látszik, Te milyen ember vagy!
mariaberta
@tivoli: Ő nem sokügyü, csak jobbikos!
Dr plágium
Nem Magyarországtól undorodunk, hanem a sok gátlástalan, csalásokat kisemmiző megélhetési politikustól.
excep
én is pedig szerettem itt élni de az már a mult
tivoli
@mariaberta: 08.27
Szóval földön kívüli.
Igazságot mindenkinek, de főleg annak, aki nem cigány, nem zsidó, nem nemzetiségi, nem kisebbségi, de viszont jó adófizető!
tivoli
Darthon1 07.57
A fő-fő élősködő nem a cigány, nem a szegény, hanem az, aki az ő kárukra gazdagszik.Mert lássuk be, az un. középréteg már a szegények kenyerét eszi, a mások javainak eltörvényesítésével, vagy törvénytelen elvételével gazdagodók meg az egymillió kiváltságos klub tagja lett.
világlátó
Értem én a szerzőt, mégis úgy gondolom nem helyes ez a megfogalmazás. Valóban sok undorító dolgot művelünk itt / és külföldön is sajnos /mi magyarok. Mitha szétesett volna az a kemény, szigorú, nagyapai rend, amit a hazai egyházak is alapvető kérdésnek tekintettek és védtek a maguk eszközeivel.Magyarország a természeti és az ember alkotta értékeit tekintve persze nem undorító. Ahogyan élnek benne egyesek, talán kicsit még többen is, az valóban undorító. A viszonyulásunk a természeti értékeinkhez, erdőinkhez, folyóinkhoz, termőföldünkhöz, a mindennapi megélhetésünk adottságaihoz, nem is szólva a lehetőségeinkről már nem olyan, ahogy kellene. A viszonyulásunk a társadalomhoz, a mindenkori kormányokhoz, az állammapparátus különböző szintjeihez, a kultúrális és szellemi elithez, a szűkebb környezetünkhöz, lakóhelyünkhöz, az ott élő emberekhez, végül családtagjainkhoz, no itt vannak azok az ok - okozati kérdések, ami valóban aggodalomra ad okot.
Minden a nevelés - oktatás, a kultúra mindennapos gyakorlata kérdése. Az oktatás és a nevelés egysége nagyon gyenge lábon áll. Az értékek megfogalmazása, megnevezése a mindennapok óráiban, nagyon gyenge. Az ősi életvitelbeli hagyományok egyáltalán ismerete nagyon gyenge, / van egy képem ahol a család áll az esti utolsó fénysugarak fényébenm a földje szélén és hálát ad istennek, hogy elvégezhették azt a munkát, amit el kellett végezni. / Uramisten! Hol van már ez a múlt.Nyilvánvalóan nem ezt kívánnám vissza, csak mint az élet egyik szerves velejárója, a munka, a hálaadás, a két kézzel, a család összefogásával végzett teremtés értéke jutott eszembe. Azt becsüljük meg általában, amihez áldozatot hoztunk, azaz megdolgoztunk érte. Ha ez eltűnik a nagy közös semmiben, akkor már nincs becsülete. Ha azt látjuk, hogy egy bizonyos réteg messze valóságos igényén túl merít ebből a közösből , vagy minden hozzátett verejtékcsepp nélkül pocsékolja azt, ráadásul valós szükségletén felül, hamar meghozzuk ítéletünket, talán nem is átgondolva a teljes...
Sujkos
@mariaberta: Elvárom, hogy tarts minék megvetendőbbnek! Az olyanoktól min te, az elismerés, tisztességem, igazam megerősítése. :-)
világlátó
Lemaradt a vége, ezért szíves elnézést kérve had fejezzem be itt. Nem undorodom Magyarországtól, a magyar emberektől, de undorodom azoktól a gondolatoktól, eszméktől, amelyek végigkisérték a magyar történelmet. Az irigységet, önzést, a hatalomért való ármányt, a becstelen paktumokat, a mértéktelen harácsolást, a fajelméletet, a kutyabőrt, az urambátyám korrupt világot, a politikusaink hazaárulásait évszázadonként akár többször is, a kegyelmest és méltóságost, a kegyetlenséget és a mélyszegénységet, a kiváltságokat és azok kiszolgálóit a parlamentben, a vallási képmutatást, a segélyezés hátsó szándékait, a visszaélést a nemzeti öntudattal, az önbecsülés megvásárlását, meglopását. De Magyarországtól nem undorodom, Kedves Gusztos István.
Sujkos
@világlátó: Ezek valóban negatív, ha tetszik undorító jelenségek. De minden országban előfordultak, tehát nem találnánk országot, amelyiktől ne kellene undorodnunk.
Én biztosra veszem hogy a nemzet túlnyomó többsége a gusztosistvániktól undorodik, azokat öklendezi ki magából.
Sujkos
Megjegyzem, a cikk szerzője a most dicstelenül megszűnő SZDSZ utolsó parlamenti frakcióvezetőjének, Gusztos Péternek az apja. Szép család...
Tootsy
@UKKAals: Szia Kedves,...:o)) Itt nagyon erdekes az idojaras: egy nap alatt megvan a negy evszak, rendkivul keves a ho telen (juniustol augusztusig), es Karacsonykor van igazan meleg, februarig. Meg lehet szokni, de neha nagyon magas a paratartalom (hiszen keskeny orszag az ocean kozepen), igy a hideget hidegebbnek, a meleget kibirhatatlan szaunanak erzed, mar kb. 20-22 foktol,...Most fog majd jonni kb. 1 het rendkivul viharos szellel, (120-140 km) es tan ho is lesz, ez kb. az otthoni "bojti szeleknek" felel meg,... Szeretem ezt a fajta idojarast, mert egesz evben minden zold, csak telen lasabban no a fu...:o)
Tootsy
Akkor en jol valasztottam orszagot, mert itt semmi nem undorito, a maoriak is abbahagytak az emberevest a korai 1900-as evekben, bar en dolgoztam egy sraccal, akinek a nagyapja meg fogyasztott misszionariust (politikust biztos nem, mert az megfekudte volna a gyomrat,...:o))
De az unoka mar nem eszik embert,o a deli szigeten a legnagyobb "mongrel mob" (Fattyak Gyulekezete) vezetoje. Az edesapja volt a fonokom, a legjobb fonok volt, akit valaha ismertem a 40 eve smunkaviszonyom alatt...:o)))
mariaberta
@Sujkos: Ha ez boldoggá tesz, ám legyen. Ezennel befejeztem a veled való társalgást, mert nem vagyunk egy színvonalon, és egyenlőtlen szinten nem társalgok tovább! Pá kedves.
Sujkos
@mariaberta: Nyugtázom, hogy szerinted sem vagyunk egy színvonalon. Mehetsz az udvarra kapirgálni. :-)
UKKAals
@ranger47: Jó neked, hogy el tudsz igazodni az ilyen fórumokon. De lbs tegnap, 07:05 hozzászólásában vannak tények amiket nem lenne szabad figyelmenkivül hagyni.

Mi a véleményed, hogy Kásler Árpád hivatalosan a rendőrségen is bejelentette a NEMZETGYŰLÉST 2013. augusztus 19-20 napokra.

hir.ma/belfold/devizahitel-ugyek/rendkivuli-kozlemeny-nemzetgyules/124342
UKKAals
@ranger47: lbs -t nagyon hasba rúghattad mert azóta is gyengélkedik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.