Az MSZP közös megemlékezésre hívja Orbán Viktor miniszterelnököt Tatárszentgyörgyre, ahol a romák elleni támadássorozat legszörnyűbb gyilkossága történt - közölte a választókerület szocialista felelőse, Braun Róbert pénteken.

Az MSZP monori elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretné felkérni Orbán Viktort, hogy - politikai ellentéteiket az ügy kapcsán félretéve - menjen el velük - a kormányfő által javasolt időpontban - Tatárszentgyörgyre, és róják le közösen kegyeletüket "Csorba Róbert és kisfia, Csorba Robika sírjánál".

A megemlékezésen az MSZP elnöke, Mesterházy Attila is részt vesz - közölte az ellenzéki politikus, aki szerint ezzel mutathatnák meg, hogy "igazi bajban összefognak" Magyarország politikusai, ahogy a nemzet is.

Az MSZP azt javasolja, legyen minden magyarországi településen "biztos kezdet" gyerekház, amely a korai fejlesztéssel a leghatékonyabban ellensúlyozza a kisgyermekkorban elszenvedett hátrányokat. Ez "minden szakember szerint" a kirekesztés, a kiszolgáltatottság, az egyenlőtlenség elleni legjobb eszköz "minden halmozottan hátrányos helyzetű magyar gyermek számára" - mondta Braun Róbert. A szocialisták az erről szóló projektet Csorba Róbert-programnak neveznék el.

A Budapest Környéki Törvényszék kedden, első fokon tényleges életfogytiglanra ítélte a romagyilkosságok ügyében Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlottat. Csontos István negyedrendű vádlott büntetése tizenhárom év fegyház.

Tatárszentgyörgyön 2009. február 23-án a Kiss-testvérek és Pető hajtotta végre a támadást. Pető előbb az ablakon, majd a padlásajtón dobott be Molotov-koktélt, amely rögtön nagy tüzet okozott két alvó gyermek közelében is. Az apa, Csorba Róbert a kislányát és kisfiát magához szorítva az udvarra rohant, ahol Kiss István többször rájuk lőtt sörétes puskájával. A kisfiú és az apja a helyszínen perceken belül életét vesztette, a kislányt sebesülten vitte át a rokonokhoz sokkos állapotban lévő édesanyja.

106 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
Csak annyit kérdeznék , hogy Szögi tanár úr sírjánál jártak - e ezek az úriemberek?
Tele van vele a hócipőm , hogy odavannak a romákért.
Ez nem azt jelenti , hogy én nem ítélem el a gyilkosokat akik ezt tették!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
scandináv
"ahol a romák elleni támadássorozat legszörnyűbb gyilkossága történt"...és amikor magyarokat gyilkolnak romák azzal mi van?
miazavalami
Csak annyit kérdeznék , hogy Szögi tanár úr sírjánál jártak - e ezek az úriemberek?
Tele van vele a hócipőm , hogy odavannak a romákért.
Ez nem azt jelenti , hogy én nem ítélem el a gyilkosokat akik ezt tették!!
leszúrt rittberger
Szerintem meg az MSZP is takarodjon a picsába onnan. A politikának nem a temetőben, egy kisgyerek sírjánál van a helye. Idióta hullarablók.
Sujkos
Senkiházy elnök "úrnak" mi köze van a nemzethez?
Sujkos
Szögi Lajos tiszavasvári földrajz-biológia szakos tanár két kisebbik lányával a közeli Vámosújfaluba tartott. Olaszliszkán áthaladva a közlekedési szabályokat betartó tanár autója előtt átszaladt az úttesten egy helyi cigány kislány, és az út melletti árokba esett. A későbbi vizsgálatok megállapították, hogy a gyerek a kocsival nem is érintkezett! Szögi Lajos megállt, hogy megnézze, nem lett-e baja a gyereknek, de az autóból kiszállni már nem tudott, mert addigra a lány bátyja a kocsihoz rohant, és annak motorháztetejére felugorva, ököllel a szélvédőre ütött, ami betört. Szögi Lajos ekkor megpróbált az autóval elindulni, de nem tudott, mivel ekkora odaért a kislány apja, még fiatalkorú bátyja és további három rokona, akik együttes erővel kirángatták a kocsiból a férfit; majd ütlegelni, rugdosni kezdték. Ezalatt Kitti anyja kicsivel távolabbról - bujtogatva az ütlegelőket - azt kiabálta, hogy „Öljétek meg a magyart, mert meghalt a gyerek!” Az emberi mivoltikbő kivetkőzütt elkövetők a köztiszteletben álló, és közmegbecsülésnek örvendő többgyermekes családapára és tanárra közel 100 ütést és rúgást mértek. A legtöbb rúgást a kislány bátyja követte el, egy másik rokon pedig nekifutásból rúgta fejbe Szögi Lajost. A kislány apja az udvarba is beszaladt, ahonnan egy baltát hozott elő, amivel le akarta vágni a földön fekvő, már súlyosan sérült ember fejét. Szögi Lajos könyörgött, hogy a lányait ne bántsák, a lincselők viszont ezután csak azért is azt ordították a két kislánynak, hogy ha nem fogják be a szájukat, akkor meg fogják erőszakolni őket. Ők ekkor elmenekültek a város közepe felé, és egy szembe jövő asszony autóját megállítva, majd a telefonját elkérve értesítették édesanyjukat és nővérüket. Mire Sátoraljaújhelyről a mentők megérkeztek, Szögi Lajos már belehalt súlyos fejsérüléseibe. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint 45 ütés, rúgás érte Szögi Lajost. Az ütések, rúgások netán valamilyen tompa tárgytól származó sérülések túlnyomórészt a fejét és a nyakát találták...
Zsuga
Mocskos gyilkosság volt ez, meg kell hagyni. Dicső, bátor tettnek biztosan nem nevezhető, hogy viszonylag normális körülmények között élő roma családokat gyáván, orvul legyilkolnak. Menekülő szülőt kezében gyerekével, alvó anyára és lányára sorozatot lőni, munkába induló férfit agyonlőni. Nem valószínű, hogy bármelyiküknek is szerepe lett volna a magyarok elleni támadásokban, gyilkosságokban. Ha konkrétan azok ellen irányult volna a támadás sorozat, még talán meg is érteném, mert például az olaszliszkai eset engem is feldühített, de nagyon!
leszúrt rittberger
Tudtommal a romagyilkosságok idején szoci kormányok voltak, amikor is ezek a szkinhedek hónapokig lövöldözhettek háborítatlanul körbe-körbe az országban... Úgyhogy szerintem nem most van itt a rádöbbenés ideje, inkább húzzák meg magukat.
SELIG
Ez a kampány kezd a legundorítóbb lenni a világon.
kedwes
@Sujkos: Sajnos, lehetne még sorolni az eseteket, amiket tisztán romák követtek el. Sok-sok Magyar áldozattal. Érdekes módon az ítéletek sehol, sem mutatták meg, a tettek súlyát. Sőt!
Én azt vallom, aki gyilkol – kivétel a kertész – halállal lakoljon! Függetlenül korra, nemre, felekezetre, vagy etnikai hovatartozásra! A kettős mérce nem létezhet!
silber13
@Sujkos: 14:08-ra : Ez rossz kérdés volt! Annyi erővel téged is meg lehetne kérdezni, mi közöd van a nemzethez?
Zsuga
@Sujkos: És milyen büntetést kaptak azok a rohadékok?
Sujkos
@kedwes: Hát tényleg úgy volna jó!
@silber13: Mármint melyikhez?
@Zsuga: Nem életfogytiglant.
verőce21
Azok menjenek bűnbánatot gyakorolni, akiket illet, a mostani kormány megtette a magáét.
"2009. február 23-án sorozatgyilkosok felgyújtottak egy faluszéli házat, és a tűz elől kimenekülő Csorba Róbertet és ötéves kisfiát hátulról lelőtték.”

hu.wikipedia.org/wiki/A_tat%C3%A1rszentgy%C3%B6rgyi_gyilkoss%C3%A1g
kutya22
mszp megint elővette a cigánykártyáját, pár hónap múlva jön a zsidó, majd a náci
majd ezek ismétlődnek a végtelenségig

uncsi, bár szemmel láthatóan jó pár ember "bátran" eldagonyázik benne, hogy ezzel is igazolja a libero-baller identitását
milyen jó nekik:)
JAJMÁR
Egyik kormány sem tette meg a magáét, de a leghibásabb az a politikai réteg, amelyik nem utasítja el egy etnikai kisebbség bűnössé tételét.
Nincs helye a gyerek sírjánál egyik politikai pártnak sem, hacsak azért nem, hogy együtt utasítsák el azt a nézetet, amelyik pedig terjed, és veszélyes.
Hibás mindegyik politikai réteg, mert meg kellett volna akadályozni, hogy ez megtörténhessen. Ezt esetleg önmaguknak és nyilvánosan is elismerhetnék.

Minden gyilkosság bűn, a nyereségvágyból elkövetett, a felindulásból elkövetett, a bosszúból elkövetett, de hogy hidegvérrel, egy csoportra kivetített negatív előítéletek alapján ártatlan embereket, nőket és pici gyereket kivégzésszerűen megölni, ennél nincsen nagyobb és ocsmányabb. Ez pedig itt történt meg, a 21.században, ebben a hazában.
jedilovag
Nem értem, hogy a társadalom megrontói akiket nevezhetünk bal oldaliaknak miért nagyítják fel ennyire a NÉHÁNY gyilkossági ügyet amiben roma hal mag és miért HALLGATJÁK EL azt a sok gyilkossági ügyet amit romák követtek el.
silber13
@Sujkos: 14:08-kor csak 1 azaz egy @Sujkos szólalt meg, ergo hozzá intéztem az írásomat, tehát neked szól!
Csizmás Kond
...ilyen mocskos kampány csak nagyonrohadt tanácsadó hatására lehet folytatni.
human
@Zsuga: És mi alapján válogattak a "bátor" gyilkosok? A szerint, hogy honnan lehet a legkönnyebben elmenekülni. Utcavégi, település széli házak lakóit mészárolták le.
Ha olyan párt kerülne kormányra, amit ilyen emberek pártolnak, ott szűnne meg Magyarország európainak lenni.
sokanvagyunk
Feltépni a sebeket, politikai műsort kreálni ilyen dolgokból - bárki részéről is, tisztességtelen!
Ezek a politikusok éppoly haszonleső népség, mint a "rejtett erőforrásként" aposztrofált védenceik - akiket négyévente igen eredményesen tudnak hülyíteni.
Kár, hogy nem tapasztalják meg azt az élet-közeli helyzetet, amikor egy 6-lakásos, 80-90 fős szűkkörű család éli mindennapos életét - ráérős csoportos vonulásukkal, éjjel-nappali félrészeg hangoskodásukkal, szemeteléssel, lájmolással - szóval a kultúrájukat.
vakvillám
Gusztustalan---a féktelen hatalomvágy, a kegyelet virágain gázolva hirdeti alantas eszméit.Fujj undor a köbön, senkiházi.Hagyjuk őket örök pihenőjükön--fennt az égben!
keresztapa
Pártpolitikai fogás, bukott pártpolitikus, invitálja a regnálót, milyen jogon is?
jancsik68
@scandináv: A roma is magyar,akár csak te.De honnan tudod,hogy szin magyar vagy ??Ismerd történelmünket? Rendesen bezséled nyelvünket?Vagy csak hápogsz,mint a kunaikacsa:??:
Holdmaci
A FIDESZ pedig az öngyilkos libatenyésztők sírjához hívja Libajnait!!!
darwin
Példát statuáltak politikai nyomásra,de elfelejtették hogy a magyarokat gyilkolók soha nem kaptak megfelelő büntetést..A cigány mindig ki tudja sírni-hazudni magát a bajból.
Szögi tanár úr gyilkosainak jogállamban elrettentő büntetést kellett volna kapniuk.
A cigány-gyilkosságok részben következmények,annak a megtorlatlan tettnek a következménye is.Csak rosszul lett szervezve.
@jancsik68: Az írott magyar nyelvvel neked is komoly gondjaid vannak.
miazavalami
@darwin: Sztem Szögi tanár úr elítélné ezeket a gyilkosokat!!!
darwin
@miazavalami: Ő lehet hogy elítélte volna,csak már nincs rá alkalma.Mert nem él.
jancsipapa
@kedwes: Teljesen egyetértek . Bár a kertész nem gyilkolt ,csak próbálták úgy beállítani .Védeni próbálta ,ami az övé . ---Az életben maradt cigány viszont már azóta gyilkosságért ül .
miazavalami
@darwin: Bocs! Kérdőjelet akartam tenni...
Szerintem pedig nem!! Nem az a megoldás hogy bárki fegyverrel a kezében öl , mert úgy érzi neki kell megbosszulni a romák által elkövetett gaztetteket!!
darwin
@miazavalami: Ha az embert igazságtalanság éri és az anyuci,a nagytestvér, a tanító bácsi, a jog,az állam, a rendőrség nem védi meg,akkor vérmérséklete szerint lép: átkozódik,káromkodik,köpköd,megutálja a cigányokat,minden létező fórumon hallatja ellenük a szavát.Vagy a fegyverhez nyúl.Nem kevés embernek jut az eszébe.Megértem őket.Lehetek én is liberális,egyenlő minden ember,amíg meg nem lopnak,vagy a családodat nem bántják.Hová lenne a nagy jó indulatod,ha szögi tanár úr a testvéred lenne.Ne válaszolj rögtön,csak éld bele magad kicsit.
darwin
@darwin: Bocs :Szögi. Elragadott a hév.
bakegya
Árad a szenny!-hol az egyiknek,hol a másiknak jut eszébe valami olyan kegyeletsértő disznóság ami csak a békétlenséget és nem az értékteremtő társadalmi aktivitást erősíti.
Újratemetgetések,betegágyak alatt kotorászás...kommunistázás,miközbe pontosan tudvalevő melyiknek mi van a füle mögött.
miazavalami
@darwin: Igazad van. De válogatás nélkül gyilkoltak!!! Gyereket is!!!
Ha annyira igazságot akartak szolgáltatni akkor miért nem olyanokat vettek elő akiknek van bűnük? És akkor sem megölni kell őket!
Fogalmam sincs mit tennék , vagy mit gondolnék akkor ha az én családomban történt volna meg az a borzalom ami a Szögi családdal , vagy mondhatnánk más neveket is megtörtént, mert nem éltem át ilyen tragédiát. De ártatlanok , gyerekek halálát nem kívánnám !
feri57
Az ilyen szörnyű gyilkosságoknak nem szabad lett volna megtörténni, de óriási szabad kezet kaptak a fasiszta pártok és mellé párosul, hogy büntetés nélkül mindig megúszták.
A jogtalan média uszításai,megtette hatását, íme hat halálos rasszista indíttatású orv támadás. El kell elmélkedni, hogy történelmünk hová merre milyen irányba tart.
JAJMÁR
@darwin: Sok embert ér igazságtalanság, de az önbíráskodás mindig tragédiákhoz vezet. Még nagyobbhoz. Hát mikor lenne annak vége? Ha majd sikerül egymás kiirtani?

Senkinek sincs joga senkit lelőni, elvenni az életét. Lehet úgy felfogni, hogy ez roma meg magyar kérdés, de ez egyszerűen emberi kérdés.
darwin
@JAJMÁR: Nálad az igazság: "Senkinek sincs joga senkit lelőni,elvenni az életét."
És akkor folytasd!Mi van?Ha valaki megszegi a szabályt mi történik?Ha az egyik felet nem büntetik meg tisztességesen?Mert nem tették.Akkor mi van?
kedwes
@jancsipapa: Bocs! Félreérthető voltam! A "kertész" csak képletes, mivel, amint megölte a feleségét felmentették: Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet!
De! Sajnos nagyon sok gyilkossági ügy van a mai napig is elbagatellizálva.
JAJMÁR
@darwin: Semmilyen büntetés, és elégtétel nem fogja meg nem történtté tenni a tragédiákat, és a veszteség érzését sem fogja megszüntetni. Igaz, szerencsére nem volt ilyen a környezetemben, csak gondolom, hogy így van.
Ami megtörtént, azok intő példák, a megelőzés legyen a cél.

Lehet, hogy furcsa, de én sokáig nem találkoztam roma emberekkel, vagy nem figyeltem fel rájuk. Anyámhoz járt egy sokszoknyás nő, időnként megmasszírozta a vállát, és kapott érte szalonnát, vagy valamit. Nem volt az osztálytársaim között sem, de még a középiskolában sem. Személyes kapcsolatom sokáig nem volt roma emberrel. Ez a mai korból visszanézve, nagyon furcsa, még nekem is.
Férjhez mentem, és ahova költöztünk, ott a szomszédban egy roma család lakott. Volt nekik 2 lányuk, az egyik, gyönyörű, fekete szemű, vastag copfos, barna bőrű, de pirospozsgás kb.11 éves kislány. Ő volt az első, akivel összehaverkodtam. Rendszeresen átjárt hozzánk, tetszett neki, hogy megengedem, hogy ott legyen. Tetszettek a csapok, hogy folyik a víz,hogy nem földesek a helyiségek, szinte könyörgött, hogy felmoshasson. Sokat beszélgettünk, mesét mondtam neki stb. Megszületett a kisfiam, akkor dajkálta. Azt a kislányt én szocializáltam.
Szép lány lett, de hamar férjhez ment és gyereke is született, még 15 sem volt.
Felkért, hogy legyek én a keresztanyja a kislányának. Vállaltam, így nekem van egy félig roma keresztlányom, mivel az édesapja magyar.
Attól nem kell tartanom, hogy egyszer, amint kilép az ajtón, majd egy izomagyú, borotvált fejű alak lelövi, mert közgazdasági szakközépiskolát végzett, aztán felsőfokú szakképzettsége is van, és perfekt német nyelvtudása, és Berlinben él egy dr. valakivel. Olyan szép, mint az édesanyja, mosolygós, de a bőre barna, a szíve pedig csupa jóság.
A szülei és a nagyszülei viszont itt élnek. Szerinted milyen úgy élni, hogy tudod, nem kívánatos vagy abban a közösségben, ahol a házad van, meg a hazád?
darwin
@JAJMÁR: Régóta olvasom az írásaidat,egyike vagyok azoknak,akik hasonló elveket vallanak.Nekem a cigányt,nem a barna bőr jellemzi.Cigány az aki úgy él,öltözik,tolvaj,rabló beilleszkedésre alkalmatlan.Ne olyan cigányokat nézz meg,akik szocializálódtak,mint a keresztlányod.A környékünkön olyanok vannak,hogy összeszorul a szíved,ha meglátod őket.Nem a sajnálattól,a félelemtől.Meg kellene kérdezni a rasszista embereket,mi a bajuk a cigányokkal.Néhány hőzöngő kivételével /mint ahogy van díszcigány,úgy van díszrasszista is/,tragikus indokokat hallanál.
A hazám és a házam:A hazámat el kell hagynom /valószínüleg családostól /,mert a felelősök rosszul sáfárkodtak az ország pénzével.A nyílt lopás mellett olyan emberek szaporodására ,integrálására,etetésére fordítja a pénzemet,akik soha nem tettek,nem tesznek a közösbe.A házam sz@rt sem ér,amióta a város lakosságának 30 %-a cigány.
Akinek nincs kontaktja ezekkel,az nem tudja milyenek.Sokadszor írom le:horda.Évszázadok múlva sem fognak /nem is akarnak / integrálódni.
JAJMÁR
@darwin: Sajnálom. Tudom, hogy vannak olyan helyek, ahol nehéz, vagy nem lehet együtt élni az ott élő romákkal. Tényleg a kormánynak kellene ebben lépni, és minél előbb. Jó, hogy megírtad, mert így én is jobban értem a más véleményeket is.
Csak az a baj, hogy ami terjed, pl. a neten, meg a facebook-on, azokat nem azok olvassák, akikről írsz, hanem azok a romák, akik pedig nem érdemlik, és ők félnek.
aremy
: @Holdmaci: nocsak nocsak hát te is fidess vagy csak nagyon nemzeti vagy.mert az akkori
ellenzék mivel is próbálkozott gondolom úgy igyekeztek mint a MALÉV esetébe és a szádat töröld meg mert csöpög a vértől
lenhardtibolya
@feri57: Miféle fasiszta pártokról regél? El van tévedve, vagy nem ismeri a helyzetet. Arra már gondolni sem merek, hogy felelőtlenül ferdít...
szaboria1
Érdekesek a hozzászólások!!
A két esetet külön kell választani a Szögi eset hirtelen felindulásból történt ott elvesztették a fejüket a gázolás miatt és meg is kapták érte ők a büntetést. Viszont a másik, ott több eset volt ami szándékosan előre kitervelt volt. Ezért a kettőt nem lehet össze hasonlítani sem.
varirmag
Szomorú hogy megtörténhetett.
De van néhány dolog amit nem értek !!!
Az elkövetők között van akit megfigyeltek,aztán amikor a fegyvereket vették, már nem
figyelték. Honnan volt ezeknek a gyilkosoknak olyan sok és drága fegyverük ?
Hová lett a fekete terepjáró ??
Csak nekem tünt fel hogy dolgozó,normálisan élő cigányokat gyilkoltak ??? Nem kemény bűnözőket ! Pedig ők vannak többen !!!
Miért titkosította az MSZP és az SZDSZ a gyilkosságok anyagának nagyrészét 80 évre ?
Miért is ?
Talán kiderülne kik voltak a gyilkosságok megrendelői ???
Talán olyan gyűlölet keltők voltak akik úgy gondolják hogy még nem úszították eléggé egymásnak az embereket ?
Talán csak nem egy kis polgárháborút szerettek volna ??
Megtörténhet ez újra, hogy elérjék a céljukat ???
Ha így van akkor, mivel a romák által elkövetett ( sok száz ?? )gyilkosságokkal nem érték el a céljukat,mert ha roma gyilkol akkor nem visítják tele a világot hogy micsoda rasszizmus,fasizmus tombol az országban, újra gyilkoltatni fognak ???
Mi az igazság ???
dömdödöm
@sokanvagyunk: Budapest belvárosában is este -éjjel hordákban vonulnak ,nem tudni honnan hová miért miért . -nem dolgozni mennek annyi bizos . :-((((((((((((((((((((((((((((((((((
jancsik68
Ugy tünik ebben az országban elég sok a hülye felfogású,fajelméleteket valló vadbarom.!!A tehetségtelen,csalódott ember- fajta másban keresi a problémát.Ellenség képeket kreál magának!!A történelem bebizonyitotta,az emberi fajok közül a leggonoszabb,legprimitivebb a fehér ember,a magát árjának képzelő félnótás hülye társulva a keresztényi gonoszságokkal!!
tűzróka0919
Itt hívnám fel az möszöpö figyelmét arra , hogy léteznek MAGYAR nemzetiségű áldozatok is . Azoknak a sírjukhoz nem derogál elmenni ? Ők nincsenek olyan emberek mint a cigányok ? Jó lenne azért ha a mi seggünket is nyalnák nem csak a romákét . Mi többen vagyunk választópolgárok és könnyen máshová rajzoljuk azt a bizonyos X - et .
ranger47
@bretagne: Mindenki,akiben van szolidaritás,becsület,részvét,emberség,az menjen oda és helyetten el egy vörös virágot! A fasiszták,nácik ne rontsák ott is a levegőt a holokauszt bűzével!! Különben is,tudlalévő,hogy ezeknek a színük a barna /ürülék szín!/ és mint ilyen a rohadt narancs színe is ez!! A Gyermek,gyilkos, mocskos náci pribékeit,pedig az ideológusuk /kövér!!/ kötelére kellene felhúzni!
ranger47
@miazavalami: El bizony!!Mert Szögi,nem gyilkolt és a gyilkosságot, /bárki is kövesse azt el/ azonos elkövetési relációban itélné meg/el! Nem az elkövető emberi besorolása,hanem az elkövetés ténye a bírósági motiváció lényege!Legalábbis az "emberközpontú"demokráciákban!!
ranger47
@tűzróka0919: A ti seggeteket a Wehrmacht lángszórója nyalja ki! Mert a cigány holokausztot ti tagadjátok,és próbáljátok homokozói gyerekcsínnyé degradálni! Nektek egy cigány élete tized annyit sem ér,mint a fene nagy, nemzeti szocialista önmegvalósulásotok egyedeié!
ranger47
@tűzróka0919: Az "a bizonyos X" nem lehet romaellenes "X"!!!Ennyi!! Ha számodra ez nehéz,akkor részletezem!!
ranger47
@feri57: Mindezt a fideSS, fasiszta szimpatizáns kontár(?) politikája idézte elő!!
tűzróka0919
@ranger47: Szerintem nagyon félre olvastad a kommentemet :( . Nekem csak az esik rosszul , hogy az elkövetett gyilkosságok magyar áldozatainak nem csinálnak ekkora felhajtást . Olvastál vagy hallottál már olyanról , hogy bármelyik párt ellátogatott az áldozatok sírjához ? Mert én még nem . Amúgy meg nem vagyok "náci" . Nálam aki rongyember az rongyember fajra nemre való tekintet nélkül . A nekem szánt kommented meg sértő rám nézve . Lehordasz mindenféle nácinak bár nem ismered a politikai nézetem . Ha figyelmesen elolvassuk a két kommentet a tied rasszistább nint az enyém . Na pá komcsi :)
varirmag
@ranger47: Te miért mocskolódsz,nácizol, fasiztázol ? Senki nem védte a gyilkosokat, sőt !!!
De sokan úgy gondolják "akiben van szolidaritás,becsület,részvét,emberség" hogy
az áldozatokról akkor is beszélni kell ha nem cigány és a gyilkosokat akkor is meg kell nevezni ha cigányok.
DE ! ez ma nem így van ! Ha egyszer venné magának a bátoságot a rendőrség hogy
nyilvánosságra hozza hogy az országban elkövetett gyilkosságok hány százalékát követik el cigányok és hány százalékát nem cigányok akkor kiderülhetne fehéren,feketén az igazság !
Szerintem az a náci aki úgy gondolja hogy az egyik ember élete számít a másiké meg nem !
világlátó
Nem rossz a szándék. DE. együtt azért nem. Egyébként is, az a hír járja fideszéknél, hogy a Gyurcsány kormány tudtával, támogatásával, felkészítésével, a titkosszolgálatok tevékeny részvételével történtek ezek a cigányok elleni támadások.
Egyszer úgy is kiderül, hogy a fidesznek inkább állt érdekében mindez. Részben a jobbik szélsőségeseit kellett megelőznie, részben elő kellett készíteni a későbbi/ mai aljas kampányt a Gyurcsány - Bajnai féle törekvések teljes leépítésére. Most ez folyik. A legnagyobb tartalékunk... mondta miniszterelnökünk. Ez volt a cél a 2006. os utcai Tv.székház elleni cirkusznál is. Bejött - eddig - de előbb - utóbb minden kiderül.Hölgyeim ésUraim, Kedves Barátaim !!
bretagne
@ranger47: Én azért írtam, hogy senkinek nem kell odamenni, mert akkor se vége, se hossza nincsen. Főhajtást intézze el magában.
feri57
bretagne:...bulett

Elkel menni!!! Igaza van @ranger47- nek ő egy humánus jólelkű ember ami ritka manapság.Meg kell emlékezni és mert ilyen kegyetlen rasszista gyilkosságsorozatnak hazánkban nem szabad lenne előfordulni. Meg kell emlékezni,gyászolni, hogy még egyszer ilyen elő ne fordulhasson.
feri57
@ranger47: Az Isten Őrizze bennünk az emberek iránti szeretetet, a felelősségtudatot és kísérjen szerencse útjainkon.
spu00
Nem tudják véletlenül, hogy az mszp-k miért nem az adott tragikus esetkor regnáló kormányfőt és társaságát hívja ? Talán illendőbb lenne nekik elmenni.
ranger47
@tűzróka0919: NEM VAGYOK KOMCSI!! te egy politikailag aberrált elem vagy!A roma ember is ember!!A fehér ember semmivel nem több nála! Csak a náci jobboldal /jobbik/ tesz faji megjegyzéseket!! Többek közt te is!! A romák által elkövetett gyilkosságok,semmivel sem nagyobbak a fehérekénél! A roma emberek nem nézik agyag galambnak, a felgyujtott házukból menekülő családot,mert ilyen aljasságra nem vetemednek!Egyedi esetek azonban vannak. A fehér fasiszták igen!!Csak úgy vannak beállítva a náci fajelmélet szerint,hogy minden aljasság roma eredetű!
ranger47
@varirmag: Fején találtad a szöget!! Ott Tatárszentgyörgyön,az egyik ember élete számított,a másiké nem!!Az elkövetés módja,indítéka különösen fasiszta elem volt!! A géppisztolyos gyilkosok nácik voltak!!!Magyar újnácik!!!
ranger47
@dömdödöm: Biztos székház felgyújtásra,utcakő felszedésre,autók felborítására,Parlament körbehuggyozására,spontán tüntetésre és ki tudja milyen fideSS megrendelésre!!
ranger47
@tűzróka0919: Milyen felhajtásról pampogsz nácika??
ranger47
@spu00: Egyszerű!!Azért mert a fideSS macska is szőrös!!!
miazavalami
@ranger47: Jajj! Megint elszaladtál...
Sztem ez a gyilkosságsorozat csak fel erősítette az amúgy is meglévő magyar cigány ellentétet! nem szabad megengedni az önbíráskodást , mert akkor elszabadulnak az indulatok , és mint látjuk ártatlan embereket ölnek.
darwin
@ranger47: Rasszistább vagy,mint az átlag jobbikos.A fasiztázó, nácizós fröcsögésed visszataszító.Ha mi így cigányoznánk,már régen kitiltottak volna bennünket a propiról.
tűzróka0919
@ranger47: tegnap 22:30 Te ostoba barom !! Nem értesz te semmit az egészből . Nem védem a gyilkosokat . Viszont az mszp felfogásával nem értek egyet . Nekik úgy látszik az emberi életek nem egyformák . Ha meggyilkolnak egy idős nénit 30 forintért az kétsoros újságcikkel letudják . Viszont ha ez a kisebbségi népcsoport kárára történik valamennyi párt 1000el ágál ellene . Azonnal felhasználják szavazatszerzési célokra . Nekem viszont minden emberi élet egyformán értékes . A náci ideológia meg inkább rád jellemző . Az írásaidból csak úgy sugárzik a magyar gyűlölet . ui . Nem ártana elmenned egy elmeorvoshoz :) Idegileg roncs lehetsz .
szaboria1
@ranger47: Ezek szerint nem vagy tájékozott!!! A Szögi tanár úr elsodort egy cigány gyereket, igaz a gyerek volt a hibás.
varirmag
@tűzróka0919: teljesen igazad van !
@ranger47: hozzászólásai csöpögnek a gyülölettől. Minden mondatából üvölt a rasszista,
náci ideológia !
ranger47
@szaboria1: Elsodorta és nem elgázolta,mint ahogy azt egyesek be akarják mesélni!A gyerek meg sem sérült és az ijedtségen kivűl nem esett baja.
gergely
Látom már megy a vita.
Nem olvasom végig a kommenteket,hogy írták e már amit akartam.
ranger47
@varirmag: Nácikat az egész világ gyűlöli!! Ti pedig nyiltan támogatjátok őket!Tényeket,bizonyítottan állított tényeket hazudtoltok meg!A mételyt terjesztitek sunyi kaméleonsággal!Letagadjátok még a holokauszt megtörténtét is!!A Kedves vezetőtök parancsára rúgtok fel minden törvényt,szabályt!Ő persze kiment benneteket,őt pedig megvédik a jogászai!Oszt jó napot! Ismerős? Na ugye!!Kiprovokáltok itt mindenkiből kemény kritikát!Én sem teszek mást,csak fejetekre borítom mind azt a sz@rt,amit ti itt mindenki fejére!Ennyi,nem több,nem kevesebb!Nem kell hülyének nézni másokat!A fasiszta jobbik elnöke,maga jelentette ki pofátlan sunyisággal,hogy a bandája "egy nem demokratikus párt!!"Akkor csak náci,vagy fasiszta lehet! A szélsőjobb mindig is radikális volt és lesz is!A bíróságilag jogerősen elítélt és betiltott gárdátokat, aljas sunyisággal használjátok továbbra is a romák ellen, és pofátlanul provokáljátok őket nap mint nap!
És sunyin azt kérdezitek,hogy ezzel mi a baj?Csak az a baj ezzel,hogy furunculusként,mint egy parazita élősködtök az ország testén,amit a demokratikus baloldal 2014 tavaszán /260 nap múlva/ le fog operálni!Az ország 80%-a ezt akarja és meg is fogja tenni!
ranger47
@tűzróka0919: Az idegi állapotommal te ne foglalkozz!Neked van mit takargatnod a mutyi oldal tagjaként!És különben sem vagyok neked fiacskám "barom""Azt mondd a családtagjaidnak!A kedves vezetőd csinál barom módjára mindent sz@rul a nagy többség kárára!Te is haszonélvezője vagy!!Ezért a nagy arc igaz?"legjobb védekezés a támadás" Ez az egyik pártvezető funkcitok száján esett ki! Mint ahogyan az is,hogy:"minél rosszabb az országnak,annál jobb a fideSS-nek!!" Alig vagytok már egymilliónyian és miattatok nem fog nyorogni 9 milló ember!A "Hazátok" bukni fog jövőre,erröl a baloldal gondoskodni fog!!Ti vagytok hazaárulók,mert ahol tudtok ártotok mindennek és mindenkinek!A vezéred kotytantoota el 2002-ben a csúfos bukása után,hogy "a Haza nem lehet ellenzékben" Jogtalan és a HAZA ellen tett aljas kijelentés volt!! ő ugyanis nem a HAZA,hanem csak a haza lehet legfeljebb!! A hülyeség,hazugság,szélhámosság hazája!!
varirmag
@ranger47: Mindig megdöbbenek ha olyanokkal "találkozok" mint te.
Minden mondatodból fröcsög a gyülölet. Mocskolódsz,vagdalkozol, személyeskedsz.
Kezet foghatsz a legvadabb nácikkal !
dömdödöm
@ranger47: A z óriás arcú Tarlos megmondta hogy eltűnteti budapestről a betelepedett vidéki bűnöző cigányokat de nem csinált semmit ,csak a szája volt nagy ,ugyan ott vannak ahol voltak és azt csinálják amit eddig . :-((((((((((((((((((((((((( Nekem nagyon nem teccik hogy itt járkálnak és simliskednek annak ellenére hogy a normális szocializált cigányokat én bírom és nem vagyok ellenük .
spu00
@ranger47: Érdekes, hogy amit leírt egy az egyben az Ön által képviselt társaságra vonatkozik, úgy erkölcsileg, mint tevékenység szempontjából.Mi lenne, ha számszakilag állítaná szembe a mai kormányzatot a 4+8-al. Ne szavakkal, mert azt már 89 előtt is hallottunk, s nagyon sokan bele rokkantak, vagy bele is haltak.Ha megfigyelte, sem itt, sem más témáknál az Önnel szimpatizálok nem kommunistáznak, nem ávoznak,pedig jogosan használhatnák mert többet ártottak, mint sokan gondolnák, s azok vissza jötte tényleg teljesen romba döntené az országot, s ez vonatkozik a jelenleg regnáló folytatóira is. Ne féltse a jelenlegi kormányt, nem egy millióan támogatják, s ahogy folytatják a lejárató kampányukat egyre több ember fordít hátat Önöknek. Különben a stílus maga az ember, így idéző jel nélkül.
spu00
@spu00: Elnézést, egy " nem" kimaradt.-az Önnel nem szimpatizálok-.
Csodapók
@spu00: Ha és amennyiben ez a kormány úgy dolgozna,
ahogyan azt a rájuk szavazók gondolták, nem lenne itt sok gond.
Legfeljebb egy-két jó nyugdíjjal rendelkező kevesebbet járhatna 4*-os
fitness- szállodába állandó jelleggel.l Azok a nyugdíjasok meg, akik egész életükben
keccsöltek, és a fillérjeikből az utódaikat támogatják, maguk is eljuthatnának száz évben egyszer.
ranger47
@szaboria1: Persze,hogy a gyerek!Ki mondta,hogy nem ő?! Az anyja,apja és a többi "szemtanú" nem így látta!!Ezért kellett Szöginek meghalnia! És a cigányokban,a fideSS-jobbik által elültetett magyarok elleni gyűlölet miatt!Beérett a fideSS-jobbik úszító,manipulatív ármánykodása!! Ennek áldozata, a vétlen Szögi volt!Ugyan ez a mocskos politikájuk látszik "beérni" Romániában is!! A zazrivecz-t és náci bandáját,persona non gratának nyílvánítását kezdeményezték a Román Törvényhozásban! Akárcsak Bajorországban a kötél Kővért!
ranger47
@dömdödöm: Az a legnagyobb probléma,hogy a fidesz és csatlósa minden romát egyformán gyilkos hajlamú söpredéknek titulál! Pedig tényleg szép számmal vannak olyanok,akik törvénytisztelően /szerencséjükre van munkájuk!/ élnek és becsülettel nevelik a családjukat!Ők, már 2010 előtt is így éltek! de 2010-óta romlott az ő helyzetük is a fideszcsuhás tolvajkormány jóvoltából! Nemrégen jártam Kecskeméten,és láttam sok közmunkást a várost takaritva,útépítés-javítás munkálataiban.Talán 2 (kettő!!) roma volt köztük!!Ez arra engedett következtetni,hogy a fideszkormány még ott sem szívesen látja őket!!
dömdödöm
@ranger47: igazad van ,tudom hogy régen is dolgoztak és a többsége normális de van egy fajta közöttük akiknek lételeme a garázdálkodás simliskedés ,átverés ,tolvajkodás egyszóval echte bűnözői életmódot él :-( .-nem akarok katagorizálni és nem is szabad de had írjam le hogy ezek valamilyen buta iskolázatlan félcigány társaság .Nem tudom hogyan kerültek budapestre ,talán feljöttek szerencsét próbálni ,az biztos hogy nem pestiek mert láttam ahogy néhány közölük le akarta inteni a buszt két megálló között mint egy taxit . Budapesten az úgy nem áll meg srácok :-(((((((((((((((((((((
ranger47
@spu00: Húú de érzékenyek lettünk!!Oszt mitűűű?Csak nem talált a kritika?Én nem fogok itt magának külön "számszaki" oktatást tartani! A maguk nyolc éve ellenzékben a mocsok legalja volt!A baloldali kormányok rendbe rakták az országot!! Na persze,a magafajtáknak nem ment olyan jól!!A kisjövedelmű rétegek sokkal jobban éltek,mint most!! Négy és fél millió koldust csinált orban és rablópártja!!450 ezer éhező gyermeket tett tönkre!! Az igazság csak magának fáj itt!! Ez persze rohadtul csípi a maguk szemét ugye!Ennyi! És még valamit! 250 nap!!Ezt jó ha lassan számolgatja,és fejben tartja!! 250!! És elszámoltatás!!!
ranger47
@bretagne: Oda kell menni,mert a részvét mindenkit megillet! Fehéret,cigányt, mindenkit!!
ranger47
@feri57: Szerintem a humanitás egy ember alaptermészetéből fakad!Ez nem büszkeség kérdése,hanem egyszerüen természetes érzés! Egyesek, itt ebből is fekáliát próbálnak csinálni!
ranger47
@spu00: Osz mire föl?A szélsőjobbos fasiszta csőcselék mindig a baloldali kormányok regnálása idején hőzöngenek,terrorizálnak,gyilkolnak! Amikor a jobboldal regnál akkor kussban vannak,mert a kenyéradó gazdájuk kezébe nem harapnak bele!Így volt ez 2006-ban is amikor az ellenségellenzékben lévő fideSS pártjuk kiadta a parancsot nekik a fél főváros lángba borítására!De 2002-ben is amikor a vezérük parancsára hidakat zártak le,kirakatokat törtek be! Három és fél év alatt nem volt különösebb aktivitása a hőzöngő jobboldali banditáknak,mert a fajtájuk van kormányon!De a maffiaherceg ,azt hazudozza,hogy azért nincs bűnözés,mert ő jobban teljesít!! Röhejes!!
ranger47
@spu00: Egy jobbikos senki, nekem ne adjon erkölcstanórát!!Mert érzek humánumot mindenki iránt!! A cigány is ember!!Bármennyire is csípi ez a maga és az ideológiai barátai szemét! A maguk aljas hazugsága az is,hogy "cigány holokauszt nem volt!" És Auswitz,Majdanek sem! A barátai hőbőrgéseiért,rombolásaiért,gyujtogatásaiért,cigányok ellen elkövetett rablógyilkosságaiért, szemrehányást pedig a parlamentben sunnyogó elvbarátainak /különösképpen a sunyi Farkas Flóriánnak / és a Kedves Vezetőjének tegyen!Nem a baloldal sajátja a rablógyilkosság "műfaja" hanem mindig is a jobboldalhoz köthető!! Jönnek itt a Trianon tragédiájával?Az is a jobboldali arisztokrata területrabló bandának köszönheti a magyar nép,mert a kardcsörtető úri ficsúrok 1920-ban vert kutyaként voltak kényszerítve arra,hogy a békediktátumot /minden egyéb következményeivel együtt aláírják, és ezzel az ország több mint 2/3-át tékozolták a lakosságával együtt el!! És most hőbörögnek az utódaik!!Ezt hívja a köznyelv minősített pofátlanságnak!!És a II. vh. ban /1942/ hitlerrel szövetkezve II.bécsi szerződés értelmében Észak Erdélyt kaptál vissza azért,mert 200000 magyar embert /több mint 20000 cigányt is/ hajtottak ki az orosz frontra és az 1943. január 12.-én megindult orosz támadásban hagyták őket megsemmisülni!!Alig 2000 ember menekült meg,és ez nem a Jány féle bitang ezredes érdeme,aki "felkoncoltatott minden megadásra,hátrálásra kényszerülőt"! Egy humánus főhadnagy /szerencsére több is volt ilyen/ hozta haza egy század életben maradt 37 katonáját! Ezek a részletek nem mindenki előtt ismertek és pontosan ezt használják ki a maga fajta hazudozók!! Ez az ország jobbat,többet érdemel! De végre már csak 250 nap és rengetegen fogják azt mondani:Elég volt!!
dömdödöm
@ranger47: jó látni hogy vannak akik ismerik az igazságot és pontosan össze tudják rakni ezt a csúnya történetet ,ok , okozat és pofátlanság , tudatlanság és lovas szemellenző jellemzi őket :-(((((((((((((( a meghamisított történelmet nem mindenkivel lehetett megetetni
bretagne
@ranger47: Mindenben igazat adok Neked. Én azért írtam, hogy nem kell odamennie senkinek, mert újabb konfliktusok lesznek esetleg.
ranger47
@varirmag: Ne magadat hozd példának!A rasszista mindig is jobboldalon volt és lesz!A világ még nem látott náci,fasiszta baloldalit de jobboldalit igen!Tatárszentgyörgy is a jobboldaliak "dicsősége"! Tehát csak szánalmas,hazug fröcsögés amit itt elengedtél! Ismerős jobbos sunyiság!
ranger47
@spu00: Hazudik,mint mindig!A komcsizás,buzizás,büdös cigányozás,libajnaizás,fletózás micsoda?Mert maga még a kuruc infón vakaródzott amikor és itt a Propelleren szembesültem ezekkel a magát is minősítő jobboldali jelzőkkel!De mint azt mondtam már,"a sz@rt nevén kell nevezni!"
spu00
@ranger47: Azt, hogy mit érez, mit tud az Önt jellemzi,de ne hazudtoljon valakit akinek még nem bizonyított semmit a trágár szövegén kívül.Az , hogy ocsmányul beszél, vagy ír, az még nem bizonyítja igazát. Eddig 97 hozzá szóló volt, mutasson egyet saját magán kívül, aki megfelel az Ön által rám írtakra.Önök nem tudják feldolgozni, hogy már senki sem kíváncsi Önökre, nem veszik komolyan mondani valójukat, mert még az ellenkezője sem igaz, s nincs és nem volt sohasem egy igaz cselekedetük.Nem figyelte meg, hogy semmilyen írásuk nem hoz ki senkit sem sodrából, normális hang nemben válaszolnak Önöknek. Egyben a történések minden esetben ellent mondanak az Önök által mondottaknak. El kell hinnie, hogy Önök részére egyre rosszabb lesz, mert egyre több ember látja meg, hogy kik is Önök, s mit akarnának elérni, s mindenki azon lesz, hogy ez ne sikerüljön.
spu00
@ranger47: Sajnos most olvastam el a tegnap 14ó 34p-s hozzászólását, mely mód felett felháborított az a jellemtelenség, a történelem nem ismerése, s nem szokásom, de most ki kell mondanom, hogy a jellemtelen kommunista ideológiával fertőzött szöveget írt.Tanulja meg végre, hogy amiért nem foglalták el M.o-t korábban a németek, az annak köszönhető, hogy ll.-k M. hadsereg a Donnál elszenvedte azt a vereséget ami védhetetlen volt, de így meg menekültek az emberek száz ezrei attól ami 1944 március után bekövetkezett. Édesapám a Donnál halt meg, s nem az oroszokat teszem felelősé, hanem hősnek tartom, mert életét áldozta azért, mert éveket adott azon embereknek, akik végül 1944 márciusa után áldozattá váltak.Ön egy orbitális gazember, hogy ezen történteket egy olyan diktatúrát képviselő ideológiai társulás érdekében fejt ki trágár tevékenységet, ami normális embertő elvárhatatlan, de sajnos önök léteznek az emberiség kárára.Szégyeljék magukat.Sajnálom, hogy ellent mondok előző írásomnak, de ezt már én sem tudom elviselni, 120.000 ember halálát így bemocskolja.
ranger47
@dömdödöm: Sok léhűtő,szélhámos van köztük ez igaz!Tele van velük a "Sanghaj".Már a kinaiak is félnek tőlük!
ranger47
@spu00: Ez egy besz@ri birka fröcsögése!2014!!!Utána jó lesz,ha csöndbe maradsz!!
dömdödöm
@miazavalami: csatlakozom . kik az önök ? @spu00:
spu00
@dömdödöm: Ha olvasták, hogy kinek, mit írtam, akkor nem kell nagyon találgatni kikre értettem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.