Magyarország a 63. helyet foglalja el a Világgazdasági Fórum (WEF) évente közzétett globális versenyképességi rangsorában, ami 3 hellyel rosszabb mint az ország elmúlt évi helyezése - közölte a WEF magyarországi partnerintézete, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet.

Magyarország ezzel az Európai Unió 28 országa közül a 24. helyen áll, amivel Görögországot (91.), Szlovákiát (78.) Romániát (76.) és Horvátországot (75.) előzi meg.

Az élen nem történt változás, továbbra is Svájc számít az intézet szerint a világ legversenyképesebb országának, amelyet Szingapúr és Finnország követ, Németország pedig két helyet javítva, idén a negyedik.

A visegrádi országok közül Csehország a 46. (7 helyet rontva), míg Lengyelország a 42., ezzel pedig a régió legversenyképesebb államává vált, helyet cserélve Csehországgal.

A közlemény szerint Magyarország versenyképességi teljesítménye világszinten nem mondható rossznak, ám a szűkebb régióban nézve már nem olyan jó a helyzete. Az ország hatékonysági tényezői jók, igaz, gondok vannak az innováció, a korrupció és az intézményrendszer területén, ami miatt Magyarország a unió perifériájára került - állapítják meg. Az elemzés szerint magas az adóelvonás, magasak a kamatok és nem hatékony a kormányzati bürokrácia, amihez az intézkedések instabilitása társul.

A közlemény szerint a régióban Magyarország nem nyújt kirívóan rossz teljesítményt, ám egyetlen versenyképességi mutatóban sem első, miközben ötben utolsó.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pisti271
@Dr. Felipe: Etiópia a 121. helyről a 127.-re csúszott.
hallgatag
Majd csak egyszer megunja az Unio...és elzárja a forrást...
De lehet, hogy ez a cél ??? A vagyon már a zsebben,
ezek meg jó magasról lesz@rják, hogy mi lesz !!!
silber13
@hallgatag: Az életveszélyes húzás lenn részükről! A szó legszorosabb értelmében.
mátmar
Miért? Ki számított jobbra? Ez nem a Nagy Vezető propaganda gépezetének adata!
kiskutyauto
Sebaj.. a kárpátok géni-ánusza, a pszichopata orsósviktátor és csicskacsőcseléke virtuális fantázia-Magyarországa eközben az egekben szárnyal, mindenben első, sikert sikerre halmoz.. hajrá Orbanisztán hajrá Abszurdisztán
coyote3
Hazug banda!!! biztos a Gyurcsánybajnai pénzeli őket!!! Én tudom, hogy Magyarország jobban teljesít, hisz a nemzetvezető testvérelvtárs megmondta. Ha pedig ő azt mondja, akkor az úgy is van. Mindenkinek, aki mást mond jön a saller a koki, meg a coki...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.