Az Index szerint, ha a parlament elfogadja a büntető törvénykönyv módosítását a bajai videóbotrány után, az is büntetésre számíthat, aki bedől egy felvételnek és azt megosztja a barátaival valamelyik közösségi oldalon.

Rogán Antal, Kósa Lajos, Harrach Péter és Pálffy István kormánypárti képviselők hétfőn egy olyan módosító törvényjavaslatot nyújtottak be a parlament elé, ami durván szankcionálná a megrendezett, hamisított videók készítését és publikálását.

A jövőben még viccből sem érdemes a bajai kamuvideóhoz hasonló filmeket készíteni. Aki mégis megteszi, akár egy év börtönt is kaphat. Ha a filmet nyilvánosságra hozza, akkor két évet is sózhatnak rá, függetlenül attól, tudta-e vagy sem, hogy a videó kamu. De akár három évig is börtönben ülhet, ha a filmet a nagy nyilvánosság elé tárja. Mindez nemcsak a videókra, de a hangfelvételekre is vonatkozna – olvasható az Index cikkében.A szigorítást azért is vitatják a lap által megkérdezett jogászok, mert eddig sem lehetett büntetlenül lejáratni másokat a nyilvánosság előtt. Rágalmazásért akár egyéves szabadságvesztés is kiszabható most is, más kérdés, hogy erre nagyon ritkán van példa.

A most benyújtott módosító javaslat újítása nemcsak az, hogy szigorúbban szankcionálna, de az is, hogy szigorúbban büntetné azt az embert, aki bedől a kamunak, mint azt, aki a hamis hang- vagy videóanyagot elkészíti. Hack Péter büntetőjogász szerint ez visszatarthatja azokat, akik valódi, titkos felvételekkel próbálják leleplezni a korrupciót vagy a csalást, mert esetleg attól tartanak, hogy a bíróságon nem tudják minden kétséget kizáróan bizonyítani a felvétel eredetiségét.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Miért az hamisított videó volt? Akkor ezek szerint van eredetije is? :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pisti271
Az őszödi beszéd vágott verziója minek minősül?
deviance
ezt most komolyan azért csinálják hogy fogást találjanak a kiszivárogtatókon?
Pisti271
A Csillagok Háborúja is csak egy kamuvideó. :)
hallgatag
és mi a helyzet O.V. videójaival ???
Gyakran megossza a közösségi oldalakon...
Pl. a biztonsági öv nélküli autózás ???
Igaz, sintérsanyibácsi ott ült mellette
az anyósülésen...igy baj nem lehet !!!
csikknorisz
Miért az hamisított videó volt? Akkor ezek szerint van eredetije is? :)
silber13
@Pisti271: Minden kamu! A képviselők szavazgatása, lázas munkának álcázott tevékenysége, stb. mind, mind kamu a javából!!
Manhattan
Azt sem tartom kizártnak, hogy olyan furfangosak, hogy ők maguk (mármint a Fidesz) rendelték meg ezt a Bajai filmet! Ebben az esetben viszont zseniális a forgatókönyve, de mi tagadás ehhez legalább értenek!
Csizmás Kond
Ugyan gyerekek ez az álcázott naivitás már több mint gyanús...
Ugye nehéz elhinni,hogy ha a kedvencről kiderül a turpisság de ha kissé megerőltetnétek az emlékezőtehetségeteket, nem is olyan rég azért kerültek a süllyesztőbe mert végighazudták az egész kormányzási periódusukat és már nem csak a mozgatható dolgokat adták el hanem követségeket pártszékházakat és mindent ami keze-ügyükbe került. Szóval csak üdvözölni lehet ha a mai kormány próbál olyan intézkedéseket hozni ami valamelyest meggátolná a teljesen lealjasodott erkölcsű példaképeteket.
irén48
@Pisti271: Jaj kérem azt a fidesz csináltata az más nekik mindent szabad ök le járathatnak akárkit
bakegya
Jó akkor az összes valódi disznóságot rögzíteni és nyalvánosságra kötelező hozni!
Akár INÁRA VAN ,akár nincs, ki kell adni!
silber13
@Csizmás Kond: Ezért a szövegért valakik hálásak lesznek és honorálják? Mert a végighazudták kifejezést talán másra kéne billogozni! Szóval, ki adta el a pártszékházat, eltűntetve az abból beflyt zsozsót, kik voltak azok, akik, ha elejtettek valamit, hát nem hallották meg a földetérés koppanását, mert már a levegőben ellopták és azóta sem hallani a koppanásokat a fentebb emlitett ok miatt??
Csizmás Kond
@silber13: Mi ezt már sokszor megbeszéltük...ne magadból indulj ki.
Lehet nehéz elhinned, de nem mindenki a pénz vagy a párt rabj, szóval amit írok azt időtöltésből teszem amin ugyan nem hoz jövedelmet de annál több megnyugvást.
...és hogy jobban értsd az MSZP-ről beszéltem...
Darthon1
@Csizmás Kond: a Fidesz székház eladását kell először vizsgálni! Meg az ügynök múltat!
Csizmás Kond
@Darthon1: A sorrendet mindig az állapítja meg aki vizsgál.
silber13
Akkor a parlamenti közvetitésekért, ahol országunk nagyjai és a miniszterelnök hazudoznak, mismásolnak letagadnak, szóval azokért az egyenes adásokért ki a felelős?
valakiaki
Ez a szólásszabadság durva korlátozása!
Nem kettő, hanem 3 legyet ütöttek egy csapásra. A csalásukról elterelték a figyelmet a kamuvideóval, lejáratták az ellenzéket, valamint jó ürügy arra is, hogy korlátozzák az információáramlást a meglévő és leendő disznóságaikról.
dömdödöm
Ennyi erővel a a Magyar választópolgár megtévesztését ,folyamatos félrevezetését ,a valós helyzet kommunkikációs elferdítését ,az ország valódi állapotának letagadását is szankcionálni lehetne ,a képi videótechnikával készített manipuláció a szóbeli kommunikációs manipulálás egy továbbfejlesztett formája :-) Az egész fidesz mehetne a sittre
Tekla
Ha ez így igaz ,akkor halálra fogja magát unni a sok birka ,aki tátott szájjal nézi , a majd elsötétülő tv készüléket.Mert mind a börtönbe lesznek szerkesztőstől ,riporterestől az igazság elferdítői.
kukac50
A Médián keresztüli hazudozásért a magyarok félrevezetéséért meg akasztás!
Szóvivők gondolkodjatok el mielőtt hazugságot mondotok.
Magyarország rosszul teljesít a gazdaság a bányászbéka fenekétől fényévnyire van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.