Bajnai Gordonnal, az Együtt-PM szövetség vezetőjével közölt interjút a Kurier című bécsi lap kedden, internetes oldalán. A volt kormányfő ebben egyebek között megerősítette, hogy elsősorban a ma még határozatlan választók szavazatában reménykedve szeretne választást nyerni jövőre, a majdani új kormánynak pedig szerinte egyebek között új munkahelyek teremtésére kell törekednie.

Az interjú készítője feltette a kérdést, miből gondolja, hogy megnyerheti a választást, miközben minden felmérésben a Fidesz vezet. Válaszában Bajnai Gordon úgy fogalmazott, hogy a szavazók közel fele ma még nem határozta el, kire fog voksolni, és ők fogják eldönteni a választást. Hozzátette, hogy közvélemény-kutatások szerint a választók összesen több mint a fele elégedetlen a jelenlegi kormánnyal, és változást akar. Saját anyagi helyzetével pedig a lakosság 83 százaléka nem elégedett. Mint fogalmazott, "a legtöbb magyarnak elege van abból az egyfajta hideg polgárháborús stílusú politikából, amely az elmúlt években uralkodott".

Bajnai szerint eurómilliókat költenek a lejáratására

Arra a kérdésre, hogyan tudna "Orbán Viktor alkotmányával" kormányozni, Bajnai Gordon azt mondta, hogy a jelenlegi alkotmányt legalábbis korrigálni kell. Olyan alaptörvényre van szükség, amelyet a lakosság többsége elfogad – szögezte le. A módosításhoz "vagy kétharmados többségre van szükség, vagy a jobb- és a baloldali politikai centrum közötti értelmes kompromisszumra" – jelentette ki, hozzátéve, hogy Orbán Viktorral ez nem lehetséges. A jelenlegi kormányfő választási vereségét követően szerinte megbékélésre lenne szükség, "nem csupán a pártok között, hanem társadalmunk közepén is". A balközépnek és a jobbközépnek látnia kellene, hogy közelebb áll egymáshoz, mint a közép- és a szélsőjobb – fejtette ki.

Az Együtt-PM szövetség vezetője Orbán Viktor kormányáról úgy vélte, "rezsimről" van szó, amely "az életünk minden egyes területére megpróbál beszivárogni". A kormányfő maga Bajnai Gordon szerint "folyamatosan harcol – mindenkivel, sok fantomháborút" vív. "Mi csak akkor háborúskodunk, ha tényleges nemzeti érdekről van szó" – tette hozzá.

Bajnai Gordon arról is beszélt, hogy meglátása szerint a Fidesz propagandaháborút folytat ellene,és a negatív kampányra már eurómilliókat költött. A lap szerint azt mondta, hogy a Magyar Nemzet egyetlen év alatt 2600 cikket közölt róla. Hozzátette, hogy amikor visszatért a politikába, tudta, hogy mire vállalkozik. "Tudtam, hogy gátlástalanok, és hazudnak" – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva a volt miniszterelnök beszélt a Magyarországon földdel rendelkező osztrákokkal kapcsolatos álláspontjáról is. Mint mondta, a legálisan kötött adásvételi szerződésekhez nem szabad hozzányúlni. Ahol viszont a szerződéseket érvénytelennek nyilvánítják, a vásárlónak vissza kell adnia a földet, és vissza kell kapnia a pénzét.

A bankokra kirótt különadókkal kapcsolatban ismét rövidlátónak nevezte a külföldi befektetők és bankok megcsapolását célzó politikát, mert annak eredményeképpen szerinte csökkent a befektetések és hitelek szintje. Egyúttal jelezte, hogy kormányváltás esetén a különadók csökkentésének lehetőségét kínálnák fel azoknak, akik több pénzt akarnak hozni az országba. "Vissza kell állítani a magyar gazdaságba vetett bizalmat" – szögezte le.

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@Kala Majka: Csak mert látom megaragdtál a libázásnál ezért segítek egy picit.
mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-422201
mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-249585
mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-251284
mno.hu/belfold/helyreigazitas-225902
Egyébként érdekelne a véleményed arról, hogy a kedves vezéred 5 milliárdot adott az MTK nak...meg arról hogy a felcsúti polgmester vagyona 3 év alatt 7 milliárdra nőtt...erről mit tudsz mondani?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kala Majka
Semmi vész Gordonka!

Dollármilliókat pedig a te fényezésedre költenek a megbízóid Ámerikából.
Kala Majka
Egyébként eurómilliók helyett talán mégis csak inkább a libák járatták le Bajnait és társaságát, nem?
Hellcat
@Kala Majka: Csak mert látom megaragdtál a libázásnál ezért segítek egy picit.
mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-422201
mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-249585
mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-251284
mno.hu/belfold/helyreigazitas-225902
Egyébként érdekelne a véleményed arról, hogy a kedves vezéred 5 milliárdot adott az MTK nak...meg arról hogy a felcsúti polgmester vagyona 3 év alatt 7 milliárdra nőtt...erről mit tudsz mondani?
Hellcat
@human: Van ott még ahonnan ezek jöttek...a hülye fidesznyik meg nem néz oda...bezzeg libázni azt tud.
human
@Hellcat: Én a NAV-os történettel (ha nem mese) is úgy vagyok, hogy bukjon mindenki aki benne van pártállástól függetlenül. Tegyen valaki feljelentést (vagy ha már megtették annál jobb) és derítsék ki, hogy mi az igazság. Semmit nem tenni a legnagyobb bűn, ha már ennyire hírbe lett hozva a NAV.
Hellcat
@human: Tudod te is hogy hiába van feljelentés nem fog történni semmi...ezek után sem. Én örülnék a legjobban ha bukna mindenki aki bűnös...haverostul mindenestől...vagyonelkobzás és börtön, közügyektől való eltiltás meg ami kell...de ezt az ügynöklistával is megcsinálnám, had hulljon a férgese...de ebből soha nem lesz semmi...majd 40-50 év múlva előszedik talán és akkor rácsodálkoznak, ogy jéééééé ez is ügynök volt??? Meg az is???
F_Viktor
@Kala Majka: Írod:
"Egyébként eurómilliók helyett talán mégis csak inkább a libák járatták le Bajnait és társaságát, nem?"

Ha már libázol...
Azon kívül, hogy Bajnai az őt libázók ellen minden pert megnyert, nektek már csak a karaktergyilkosság maradt. Ami volt idő mikor működött, de mára lejárt lemez lett.

Tudtad, hogy Orbán sárosabb a libás családok tönkretételébe, mint Bajnai?
Mert, ha az első Orbán-kormány nem emel 100 százalékos minimálbért, akkor nem emelkedik az egekbe a libások termelési költsége...
Ha Orbán 2001-ben nem ad az adófizetők pénzén a libások konkurenciájának, a Bábolna Rt.-nek 35 milliárd forintos támogatást, akkor bizony ezek a libás családok versenyképesek maradhattak volna a piacon.
De Orbán már akkor felrúgta a kapitalizmus egyik alapszabályát, a szabad verseny lehetőségét! Már akkor családokat tett tönkre!

2010-től csak nagyobb sebességbe kapcsolt, s gázol keresztül mindenen és mindenkin. Igen, jól gondolod, ezzel embereket, családokat foszt ki, lop meg, tesz tönkre!
F_Viktor
@human: "3 milliárdért épít csatornát Mészáros és Mészáros Kft Budapesten"

Hamarosan év vége, hajt, hogy jól mutasson majd Karácsonykor a fa alatt 10 milliárd forintocska...
Uborkakulcs
@F_Viktor: Amikor a Hajdú - Bét tönkrement lehet, hogy a Koronaherceg is Sáros volt. DE, a bíróságok nem a Herceget fogták perbe, és néhány károsult család feje, nem a Viktor miatt lett öngyilkos. Lehet, hogy van igazad abban, amit leírtál. De kérlek, ne menj neki annak, aki nem osztja az álláspontodat. Mit gondolsz, hol volt idáig Bajnai? Eddig érdekelte az, hogy a magunkfajta - Te,Én és a Többiek- hogyan és miből élünk?? Nem, le sem szart minket. Most itt vannak a választások, ismét újra lehet osztani a hatalmat, a megmaradt húst a kondérból. hát innen és ezért a nagy hazafiság. És most sem azért szeretne odakerülni - egyik sem!!! - hogy azzal foglalkozzon, hogy a magunkfajta miből és hogyan él, hidd el.Sajnos abban igazad van, hogy a Herceg is meg a sleppje is egy mocsok, rabló csűrhe. Felháborít a friss MTK sztori. Azonnal el minden közpénzt a focitól!! De, azért ne feledd, hogy a Bajnai is volt Miniszterelnök, és Kormánytisztviselő. Ha akkor tett volna valamit, ami segít ez embereken, most nem kellene közpénzeken kampányolnia. Ismered a mondást: " A jó bornak nem kell cégér"... Ez van.
F_Viktor
@human: Mai hír: Varga Misi arra hivatkozva, hogy a NAV folyamatos monitorozás alatt áll, elkészült a vizsgálat eredménye, mindent rendben találtak.
LMP vizsgálóbizottságot állítana fel. A fityesz ellenzi, Jobbik támogatja és megszavazza, MSZP támogatja, de a Jobbikkal nem szavaz. 78 szavazat így nincs meg, egyenlőre patthelyzet.
Érthetően itt:
index.hu/belfold/2013/11/18/ezert_nem_vizsgalhatja_az_ellenzek_a_nav-botranyt/
F_Viktor
@Uborkakulcs: "Mit gondolsz, hol volt idáig Bajnai?"

Először is, ki Bajnai?
Vedd figyelembe, hogy Bajnai nem igazi politikus, ő gazdasági szakember és üzletember. Pártonkívüliként, felkérésre vállalta el a miniszterelnöki posztot, csakis azért, hogy a válságból kivezesse az országot. Ami szerencsére sikerült is neki. Ő mondta, hogy nagyon fog fájni a Zembereknek a válságkezelés, de mint mára kiderült, sehol nem volt az a fájdalom ami utána következett Orbánnál, a nem megszorító intézkedéseivel.

Hol volt eddig?
Mint írtam, üzletember, közben 2011-ben felkérésre a New York-i Columbia Egyetemen oktató, majd az Európai Unióról és az uniós gazdaságpolitikáról tart előadásokat és szemináriumokat.
Eközben több szaktekintéllyel eredményes tanulmányokat írnak a Haza és Haladás Alapítvány berkeiben.

Miért jött vissza a közéletbe?
Nagyon sokan bombázták ezzel a kéréssel. Őt, mint szakembert kívánják nagyon sokan (választók, gazdasági szakemberek) újra a kormányba. De közben féltették is, mivel nem politikus, tőle az ilyen aljas politikai játszmák messze állnak.
human
@F_Viktor: folyamatos monitorozás van és akkor minden rendben van. Nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Amíg egy konkrét ügy nem kerül napvilágra addig itt egy szalmaszálat nem fognak keresztbe tenni az ügy tisztázásának érdekében.
F_Viktor
@human: Majd elfelejtettem, Varga szerint egy adóellenőr ne politizáljon :-)
Üzeni ezt annak az adóellenőrnek, aki elmondása szerint fityesz tag volt, sőt, Orbánt és több fityeszes csúcsvezetőt kebelbarátjának nevezett :-)
human
@F_Viktor: Még jó, hogy nem tiltják meg, hogy a munkás politizáljon.
youtu.be/va3dP9pnk2c
almalibre
Ezt úgy kalkulálta ki, hogy megnézte a saját költségvetését…
furfang
No azért annyit nem ér Bajnai, ráadásul megteszi ezt ő maga is, ingyen és bérmentve. Lásd tavaly a hahások, a székházfoglalók támogatása, a szobordöntögetés,és egyáltalán a zavaros elképzelései a jövőről nem festik fel egy jövendő stabil országlás képét.
Sede
gordonka milyen tudatmódosítót fogyaszthat?
eurómilliókat???
:-)))))))))))))))))))))))))))))))
Istenem, és ez az ember álmodozik miniszterelnöki székről... :-))))))))))))
orbán jókat röhöghet ezen az "ellenzéken".
Sede
"Az Együtt-PM Szövetség tovább bővült, az Ungár Klára-féle SZEMA-val kötöttek támogatási megállapodást. Ez arról szól, hogy a SZEMA nem állít országos listát és nem indít egyéni jelölteket sem 2014-ben Bajnaiékkal szemben, cserébe pedig az Együtt-PM vállalja, hogy a SZEMA által képviselt szakpolitikai javaslatokat – különös tekintettel a romák társadalmi integrációjára, a női esélyegyenlőség és a fenntartható nyugdíjrendszer témáira – figyelembe veszi, illetve beépíti programjába." (index)

Ezzel aztán megint nagyot erősödött bajnai :-))))
vicc, amit az "ellenzék" művel.
Kala Majka
Ugyan már szépreményű F_Viktor!

"Azon kívül, hogy Bajnai az őt libázók ellen minden pert megnyert ", az igazság-és jogszolgálztatásban is súlyos hibák vannak!!!

Éveket ülnek ártatlanul emberek, és szabadlábon futkároznak az országok között a valódi gyilkosok.
Kala Majka
@Hellcat: !

Nem az én vezérem ez a gazdasági hóhér!

De a te vezéred sem!
coni
A magyar politikusok nagy része kizárólag megélhetési politikus és ha nem jut a parlamentben szék neki akár ellenzékben is, nincs sok más lehetősége, ezért elsődleges szempont nála a saját és nem az ország jövője.
Bajnai mind magának, mind az egész családjának sokkal jobb és kulturáltabb körülményeket tudna biztosítani külföldön.
Az egyetlen ok amiért vállalta a visszatérést a mocskos magyar politikába, hogy felrázza az embereket, hátha időben rádöbbennek milyen nagy bajban van az ország.

Ha a tömeg továbbra is homokba dugja a fejét, nagyon megérdemli azt, ami 2014 után következni fog, ha marad a jelenlegi rezsim.
Volt már ilyen a történelemben, akkor is megérdemelte a következményeket, a korlátoltságra, gyávaságra nincs mentség.
Hellcat
@furfang: Akkor a 100 millió a CÖF nek bajnai lejárató plakátra minek kellett??? És ez csak egy kis része...
kkalman
"...Bajnai Gordon úgy fogalmazott, hogy a szavazók közel fele ma még nem határozta el, kire fog voksolni, és ők fogják eldönteni a választást."
Hogy ezek a bizonytalan választók odaálljanak valaki mellé, meg kell szólítani őket. Nem elég arra várni, hogy majd a választás napján odateszik az "x"-t a nevem, a pártom mellé, hanem előtte, a jelenlegi valóságnál vonzóbb alternatívát kell nekik ajánlani, akár naponként is, hogy rögzüljön bennük a választás lehetősége.
Gordon ezt nem csinálja, csak tutyimutyiskodik, és késhegyig menő vitákat folytat Mesterházyval, hogy ki legyen a nagy összefogásban a miniszterelnök jelölt.
Így nem lehet választást nyerni. Még azok is könnyen elfordulnak, aki egyébként rászavaznának.
hajhagyma
@Kala Majka: te is egy barom vagy a sok kőzzül !!!
hajhagyma
@Uborkakulcs: Bajnai már tisztázta magát te nagyokos ...a viktorkád inditotta el ezt is mint a devizát és másra kennyitek mindig a saját szarotokat ...ilyen hülye álmagyarok vagytok ti!!!én még a magyar szót is elfeledtetném veletek...hazaáruloztok kőzben meg egymás után áruljátok el a magyarországot...ti mnocskok
Uborkakulcs
@hajhagyma: Először is: Politika = legitim maffia.
Másodszor: Miért is vagyunk hazaárulók?? Mart nem tapsikolunk a Bajnainak? Miért kellene? Aki nem hisz neki, az mind álmagyar? Ezzel eláruljuk Magyarországot? Nem gondolom. Viktor indította el a devizát? Lehet. Volt közben Gyurcsány kormány?Igen. Tettek ellene valamit? Nem. " Kenyitek"?? Nem kenjük. Nem tudom miféle ember vagy , de a leveledből árad az egyszerűség. Mocsoknak titulálod azokat, akik nem osztják az álláspontodat? Gyalázkodás helyett, tartsd tiszteletben más ember véleményét. Ezt megteszik mások is veled szemben.Amit javasolok: Menj majd el és szavazz a Bajnaira. A Többi "mocsok"is el fog menni szavazni.Majd eldől, hogy melyik fél szerzi meg a szavazatokat.
Vizual
@Uborkakulcs: De bizony a FIDESZ hozta be a négy kerék című művével, hogy reményeik szerint olcsó hitelhez jutnak a szavazóik. Nem foglalkoztak a következményekkel. Az egy malőr, hogy Megyesi szakember benézte a gazdaságot és ígért fűt fát, ami nem baj, de az már igen, hogy teljesítette is.
Ha mindent ilyen alaposan ismersz...Hajhagymának igaza van. nektek mindegy.
F_Viktor
@Uborkakulcs: Írod:
": Miért is vagyunk hazaárulók?? Mart nem tapsikolunk a Bajnainak?"
@hajhagyma írásaiban nem látom sehol, hogy hazaárulónak nevezne.

Írod:
"Viktor indította el a devizát? Lehet. Volt közben Gyurcsány kormány?Igen. Tettek ellene valamit?"
Nem lehet, hanem igen!
Gyurcsánynak mit kellett volna tennie? A gazdasági világválságig nem volt semmi probléma. Nagyon sokan bíztak benne, hogy a válság nem éri el az EU-t és Magyarországot, miután a FED 200 milliárd USD-al orvosolta a szektor veszteségeit.
A külföldi elemzőket (miszerint Európát nem érinti majd a válság) megcáfolta a Bradford & Bingley, az angol állam részben államosította, majd következett a Dexia (itthon is van érdekeltsége), aki 6,4 milliárd Eurós segítséget kapott a belga-, francia-, luxemburgi kormányoktól.
Hozzánk 2008. október elején jött a bumm, miután a FED és az EKB kamatot csökkentett. Másnapra az OTP részvények 22%-al csökkentek, a forint árfolyama ingadozott. Majd Szentgotthárdon leállították az Opel gyár egyes részeit. A General Motors 40 000 autós termékcsökkenés mellett döntött!!!
Gyurcsány és Veres 3(!!!) nap múlva kiadta a "12 pontos intézkedési csomagját" a válság kezelésére. Amit sajnos az SZDSZ és a fityesz megfúrt! Tehát nem mondhatod, hogy Gyurcsány semmit nem tett a válság kezelésére.
3 héten(!!!) belül Gyurcsány megállapodott az IMF-el a stabilizációs hitelkeretben! Érdekes módon, akkor még a fityesz sokallta ezt az időt, szerinte sokkal(??) előbb kellett volna ez a megállapodás :-)) Aztán választási kampányában már azt kommunikálta, hogy fel se kellett volna venni!
Ekkor még az Euro még mindig 265 Forint volt, devizahitelesek szinte semmit nem vettek észre a válságból.
Közben a fityesznek sikerült ellehetetleníteni a Gyurcsány kormányt, ezért jött a Bajnai féle válságkezelő kormány, akinek a választásokig sikerült az Eurot 265 Forint környékén tartania.
A devizahitelesek nagy bummját az Orbán kormány okozta, a híres Varga beszólással, valamint az IMF-el...
F_Viktor
@Uborkakulcs: folyt...

A devizahitelesek nagy bummját az Orbán kormány okozta, a híres Varga beszólással, valamint az IMF-el való cicázással.

Írod:
"Nem kenjük."
De, bizony kenitek... A hazaárulózást is az imént kented, miközben elég lenne csak Orbán október 23.-i beszédére gondolnod.

Írod:
"Nem tudom miféle ember vagy , de a leveledből árad az egyszerűség (...) Gyalázkodás helyett, tartsd tiszteletben más ember véleményét."
@hajhagyma kicsit indulatosan válaszolt neked, de én nem látom az "egyszerűséget", se a "gyalázkodást" írásában.
Ellenben te a gyalázkodó szavaddal megint "kenyed"! :-)
hajhagyma
@Uborkakulcs: ti csak hazudni tudtok baszkikám és egy igaz szó nem hagya el a szátokat sohasem...érted sohaaaaaaaaaa!!!
Uborkakulcs
@hajhagyma: Idézet Gyurcsány Ferenctől. MSZP Öszöd." hazudtunk reggel, délben és este". ha jól tudom a gordon is ide tartozott akkor.
No comment
hajhagyma
@Uborkakulcs: ti meg állandoan hazudtok reggel délben este éjszaka is mikor alszatok ...a Gyurcsány legalább becsületes volt és bevallota...
outsider
@furfang: "és egyáltalán a zavaros elképzelései a jövőről nem festik fel egy jövendő stabil országlás képét."

Ebben egyetértek veled, de nekem a jelenlegi ország(rab)lás sem tetszik.
Desischado
Egyetértek F Viktorral, Bajnai alkalmas lenne arra, hogy megoldja a helyzetet. Nem akarom leírni, amit ő is le írt, mert igaza van. Ha Fidesz marad, akkor végünk. Azoknak is, előbb utóbb, akik mellette vannak, mert őket is kifogja szipolyozni, ha már nem lesz kitől rabolni. Az is igaz, amit Viktor írt, hogy azért jött vissza, hogy valamit próbáljon segíteni, mert tény és való, hogy őt külföldön várják, és sokkal többet kereshetne kint. Egyébként 1 forintos javadalmazásért volt miniszterelnök, míg Orbán csak a cafetériára 600 ezer ft-ot rendezett magának! Valamint én hiszek neki mert biztos, hogy a Fidesz súlyos milliókat költhetett már eddig is arra, hogy fikázzák, és például Gyurcsányt is, MERT FÉLNEK TŐLÜK! Szóval el kéne ezen kicsit gondolkodni. Valamint én is a nem nyilatkozó, rejtőzködő szavazókban bízom, mert aki azt mondja, hogy rendben mennek a dolgok, az vagy csókos, vagy sík hülye, és egyszer nagyon keserves ébredésük lesz, ha a Fidesz hatalmon marad!
furfang
@outsider: Nézd, ha igaz lenne ez a nagy országrablás, akkor nem futná annyi dologra, amit azért ez a kormány valósított meg pl: mávosok, tűzoltók járandóságának kifizetése, egészségügyisek, tanárok béremelése,nyugdíjak emelése,rezsi széleskörű csökkentése,
gyes feltételeinek javítása, metrókocsik, buszok cseréje, a Bálna átadás, a Várkert bazár rekonstrukciója,egészségügy fejlesztésére 300 milliárd, a stadionok építése, az Erkel, a Zeneakadémia felújítása,a villamosutak cseréje ( 1-es,3-as), uszodák létesítése,( Szolnok, XI.ker stb), az adósság visszafizetése IMF-nek, belváros átalakítása Erzsébet híd környéke,stb... Csak amik kapásból eszembe jutottak, ezek hatalmas pénzek, míg a bevételeink csak most kezdenek javulni.
sbl
(li)Bajnai fantáziál.
Nem kell őt lejáratni,
Lejáratta éppen eléggé saját magát. És teszi ezt folyamatosan.
Most éppen a füstbe ment izraeli kuplerájváros beruházás ügyében tanúskodik Hazánk ELLEN!
Ennek ismeretében emberszámba is nehéz venni a kis pislogót.
Inkább csak ember jellegű genetikai hulladék.
Hellcat
@sbl: Akkor minek az a sok rágalmazás ellene? Minek a CÖFnek 100 millió bajnai ellenes palkátra? Tele volt velük az ország!!! Ha tényleg lejáratja magát (amivel nem vitatkozom) akkor minek cseszett el a fidesz több 100 milliót lejárató kampányra? Nem a bajnait akarom védeni, csak ha szerinted felesleges a lejáraáts akkor mégis minek basztak el rá ennyi pénzt és miért nyomatják a mai napig?
Hellcat
@F_Viktor: @hajhagyma: Úgyse fogja megérteni...az ilyenek teljesen bezabálták a fidesz hazudozásokat...azt is elhiszik, hogy az amcsi hitelválságnak is a gyuresz az oka...Igazat írtatok egyébként ezt sokan nem látták át és ismerték el, arra gondolok amit a fidesz aknamunkájáról írtatok. Miután a puccskísérlet elbukott ott tettek keresztbe ahol csak tudtak, direkt az volt a cél, hogy minél nagyobb kár keletkezzen az országban és ráfoghassák a szocikra. Mindent leszavaztak vagy éppen bent se voltak dolgozni mert kivonultak...4 évig, a bojkott pedig ugyan úgy akadályoztatás mintha leszavazták volna. Nem akarom én a szocikat védeni ugyan olyan ganédomb mint a fidesz...azt szeretném elérni hogy rájöjjenek a fidesznyikek mekkora gerinctelen gazember a szeretett királyuk. Engem ez dühít mostanában nagyon...hogy az emberek nem látják mekkora aljadék utolsó senkiházi tetves banda a fidesz...a szoci lopás-csalás-hazudozás semmi volt ezekhez képest...
magyarbakancs
@Kala Majka: Orbánt nem kérdezed meg menyit költ a saját szórakozására?
Foci,stadion építés.
Meg a haverok zsebe kitömésére?
magyarbakancs
Orbánnak semmi nem drága.
A hatalom vágya nagyobb még a b sz -nál is...
F_Viktor
@furfang: Írod:
"Nézd, ha igaz lenne ez a nagy országrablás, akkor nem futná annyi dologra, amit azért ez a kormány valósított meg"
Te is nézd meg, hogy a felsoroltakból mennyit valósított meg EU-s pénzekből, mennyit köszönhet az előző kormányoknak (pl. zeneakadémia!), mennyit oldott meg más pénzéből, vagy hitelből?
Ne feledkezz meg a háttérről sem, elvette a magánnyugdíjpénztár-tagok 3 000 milliárdos megtakarítását, ha ezt az államadósság csökkentésére fordította volna, akkor annak 8%-al kellene csökkennie! De ne feledkezz meg a Bokros csomag dupla összegű megszorításokról sem, ami a GDP 9%-a!
F_Viktor
@sbl: Írod:
"Most éppen a füstbe ment izraeli kuplerájváros beruházás ügyében tanúskodik Hazánk ELLEN!"

1) Mintha a magyar állam tanúja lenne!
2) Igazmondási kötelezettsége van, mint tanú, ezért nem tudja kimosni Orbánt a szerződésszegés vádja alól. Orbán jól elqrta... S ez nem Bajnai sara.
furfang
@F_Viktor: Nem, egyáltalán nem feledkeztem el ezekről, ja azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ráadásul mindezt nem hitelből!
A 4-es metrót is az előző kormány indította el, a metró kocsik beszerzését is,meg a Bálnát is, csakhogy képtelenek voltak befejezni. Ezek kellettek hozzá. Az uniós forrásokkal semmi gond nincs, az rendelkezésre állt azoknak is, ezeknek is, a lényeg, hogy mire jutottak vele. Nekem kaserolhatod amazokat, és kisebbítheted ezeket, a különbség az alkalmasság vonatkozásában egyértelműen a fidesz javára szól.
Hellcat
@furfang: Csak 1 dolgot szeretnék tőled kérdezni, válaszolni nem kötelező:
Te mindig kérdés nélkül bezabálod a hülyeséget?
Kala Majka
@magyarbakancs: !

Állandóan kérdezem az összes "rendszerváltót", hová süllyesztették el és le Magyarországot rövid negyed évszázad alatt.

Csak én nem válogatok a gazemberek között még kérdésekkel sem.
F_Viktor
@furfang: Írod:
"Nem, egyáltalán nem feledkeztem el ezekről, ja azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ráadásul mindezt nem hitelből!"

Ha nem hitelből költekezik Orbán, akkor hová költi a 3.5 év alatt felvett temérdek hitelt? Simicska, Nyerges, Mészáros és a többi Döbrögi zsebét bélelte ki velük?

Értem amit írsz, gondolom abban a tudatában van, hogy 3,5 év alatt a zemberek nyakába zúdult 2010-ben Bajnai 900 milliárdos megszorítása, mert Viktor ránk lőcsölte, 2011-2012-ben Matolcsy 2 000 milliárdos "nem megszorító" csomagja, idén pedig Varga 764 milliárdos költségvetést korrigáló adócsomagja. + Nem feledkezel meg a magánnyugdíjpénztár-tagoktól ellopott 3 000 milliárdos megtakarításától sem. Ez összesen 6 664 milliárd Forint! Leírom újra: 6 664 000 000 000 Forint!
Zárójelben megjegyzem, hogy az általatok máig kritizált Bokros csomag 1 380 milliárdba fájt, a 2009-es Bajnai által "nagyon fog fájni" megszorítás mindössze 400 milliárd Forint volt! Érzed az arányokat???
S akkor nem beszéltem a nehezen kiszámítható összegekről, hogy kiktől vett el és osztogatott, költött el 3,5 év alatt (csak pár példa nem káptalan a fejem):
- rokkantnyugdíjasok,
- munkanélküli segélyek minimalizálása,
- 30 000 közszolga elbocsájtása,
- kedvezményes nyugdíjak megnyirbálása, illetve megadóztatása,
- egészségügy,
- oktatás.

Erre mondják, hogy könnyű más nemes szervével verni a csalánt!
coni
Aki a köztévéből informálódik annak gőze sincs a valóságról. Ezekkel az emberekkel nehéz lenne vitába szállni (visszafizettük? az IMF adósságot aminek 3/4-ét a Fidesz költötte el vagy költi mint pl az MNB devizatartalékát, vagy Mol részvények!).
De ezek az alul-informált emberek is elgondolkozhatnának rajta, miért költ a Fidesz/CÖF száz milliókat Bajnai lejáratására ha csak 6% a támogatottsága?
Azért mert Bajnai valóban fel akarja számolni az ügynök+oligarcha államot ezért veszélyes!!! És nem 6% a valós! támogatottsága.
Kala Majka
@coni: !

Nehéz elhinni, hogy éppen egy külföldről futtatott ügynök-oligarcha akarná az ügynök-oligarchákat felszámolni, de a mesevilágban valóban bármi lehetséges.
F_Viktor
@coni: Az IMF 2/3 része maradt a fityesz kasszájában, 1/3 rész devizatartalék, azt Matolcsy éppen csipegeti, másik 1/3 rész nem volt felhasználva, azt Orbán hívta le, s tőzsdézte el, mint MOL plakett.
coni
@Kala Majka: Adj neki (Bajnainak) 4 évet és utána beszéljünk. "külföldről futtatott ügynök-oligarcha" csak cöfögés, mivel az egyetlen európai formátumú, diplomatikus politikusunk akivel szóba állnak külföldön. Vagy úgy is mondhatnám értik miről beszél.

Orbán Soros pénzén liberális politika filozófiát tanult Oxfordban. Erről 10x annyi bőrt le lehetne húzni, de senki nem ezt rója fel neki, hanem hogy zuhanó pályára állította az országot.
sbl
@F_Viktor: Ha egy magyar ember a saját hazája ellen tanúskodik akkor aazt szakszerűen úgy hívják hogy haza- vagy nemzetárulást.
Az ilyet pl. kicsit keletebbre igen szakszerűen kezelik.
Putyin atyuskának az ilyen problémák megoldására nagy gyakorlatú kitűnően képzett szakember gárdája van.
És igaza is van!
F_Viktor
@sbl: Írod:
"Ha egy magyar ember a saját hazája ellen tanúskodik akkor aazt szakszerűen úgy hívják hogy haza- vagy nemzetárulást."

Igazad van, egy hazug embernek az lehet a természetes.
Kérdezem, miért hívta tanúnak Bajnait a magyar állam?
Kala Majka
@coni: !

Én ugyan nem adok Bajnainak egyetlen évet sem, de a libák biztosan boldogan rá fognak szavazni, hiszen jóformán csak azok maradnak életben az ország területén tevékenysége miatt. Erre van egyedül bizonyíték.

Az ő szavazatukra legalább rászolgált.

De én annyira maradi vagyok, hogy még mindig emberben gondolkodom. Bár a világtörvény is csupán a selejtet védelmezi közülük.
sbl
@F_Viktor: Fázissorrend problémáid vannak...
Nem a magyar állam hívta tanúnak, hanem azok akik pert indítottak Hazánk ellen!

Nagyjából ugyanannak a garnitúrának a tagjai, akik a volt cégemet perelték a II. vh. végén leközlekedtetett különleges szállítmányokkal kapcsolatban.

Akkor mindjárt felmerült bennem az elején, hogy tisztázni kellene: Egyáltalán a fuvardíjat a vonatok leközlekedtetéséért befizette valaki?
Mert a MÁV - hasonlóan minden vasúthoz - csak szolgáltatási tevékenységet végez és végzett akkor is.

Itt perről - előzetesen - akkor lehetne szót ejteni, ha a szállítmányok leközlekedésének a díjazása hasznot hajtott volna a M. kir. Államvasutaknak és a fuvarszervezést a M. kir. Államvasutak Forgalmi és Kereskedelmi .Szakszolgálata végezte volna.
De a logisztikai feladatot aZ Eichmann által vezényelt egységek végezték!
sbl
@Hellcat: Mert az emberek (A legtöbbje) feledékeny. Nem árt emlékeztetni őket.
Hellcat
@sbl: A tfidesznyikeket hiába emlékeztetjük itt nap mint nap INGYEN a fidesz gaztetteire nem értik meg...akkor meg minek több 100 milliót elkölteni rá? Gyenge válasz volt ez tőled.
outsider
@furfang: Megengeded hogy a saját szememnek higgyek?
Ez egy maffiakormány nemzetikeresztény mutyiországa, ahol a magyarokat folyamatosan kirabolják.

propeller.hu/itthon/2819880-nav-botrany-fidesz-mszp-is#c978324
JAJMÁR
Szerintem is, az a kérdés, hogy kinek az ezermillióit? Ha ez kérdés..
F_Viktor
@sbl: Írod:
"Fázissorrend problémáid vannak...
Nem a magyar állam hívta tanúnak, hanem azok akik pert indítottak Hazánk ellen!"

Ember! Neked van jobber betegséged, valamint q*va tájékozatlanságban szenvedsz és az csak a hab tortán, hogy hazudsz, mint a vízfolyás.
Benyeled a szóvivő asszonyság kiflicsücskét?
Olvasd el Nyerges MN. cikkét, annak az újságét, amit baloldalinak, Bajnai imádónak túlzás lenne nevezni!
Idézek belőle:
" a választott bíróság személyesen hallgatja meg az izraeli befektetőket, valamint az oldalukon tanúskodó Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) egykori vezérigazgatóját és Császy Zsoltot, aki az MNV értékesítési igazgatója volt.

Emellett az értesülés szerint az izraeli befektetők felhasználhatják majd Bajnai Gordon volt kormányfő egy korábbi büntetőügyben tett vallomását, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő pedig írásban fog tanúskodni.

A hírportál úgy tudja, személyesen lesz jelen a tárgyaláson Oszkó Péter volt pénzügyminiszter is, aki a magyar állam oldalán tanúskodik, csakúgy, mint az ITD Hungary egyik korábbi munkatársa."

Vágod, ember?
Bajnai vallomását felhasználHATják, Oszkó pedig a magyar állam tanújaként van ott. Ugyanis a per hétfőn már elkezdődött!

O'szt most miért is kezdtél el MÁV-ozni? Abban a leendő perben is Bajnai lesz a koronatanú? :-))))))
F_Viktor
@sbl: "Mert az emberek (A legtöbbje) feledékeny. Nem árt emlékeztetni őket."

Te pedig nagy barom vagy, aki "emlékeztető" gyanánt ökörségeket, hazugságokat próbál meg terjeszteni!
kkalman
@JAJMÁR:
Az nem lehet kérdés. A Tiedet, az enyémet, a mienkét, az államét. Velünk fizettetik meg a mocskos kampányukat.
JAJMÁR
@kkalman: Ez így van, csak nem árt "tudatosítani", a sok hívő felé :)
kkalman
@JAJMÁR: A hívőket nem tudod meggyőzni, főleg ha fanatikusok.
JAJMÁR
@kkalman: Pedig minden hazugsággal szembe kell/ene állítani az igazságot. Nem a fanok meggyőzése miatt, hanem a hazugság kioltása reményében :)
sbl
@F_Viktor: Mi van? Kitört belőled a fotellibsi, ha már értelmesen nem tudsz érvelni, akkor el kezdesz gorombáskodni?
Olyan vagy te mint az egyszeri tollkereskedő, aki miután észrevette a gazda, hogy át akarta verni a fejét és emiatt helyretette, elkezdett ajvékolni.
Csak csináld.
(li)Bajnai viselt dolgait az ország jelentős része nem felejti el, ahová csak megy libákkal fogadják és nem is kevesen!

Különben ő azzal hogy mint a kerge birka fel alá szédeleg, az országban semmire nem megy.
Ha összehasonlítjuk Vonával, aki különböző szakmákban dolgozva mutatkozik be - sehol nincs.
Persze a (li)Bajnai féléknek a munka - eleve mint fogalom - (No meg főleg a szimpatizánsainak!) olyan mint az ördögnek a tömjénfüst...
sbl
@Hellcat: Először is azt kell megnézni, hogy a kampányban mennyit költenek és mire.
Mert az hogy ATV, meg a Klubrádió és más szennymédiák mit állítanak bármiről is, annak az ellenkezője sem igaz.
magyarbakancs
@Kala Majka: Gengszter váltás volt nem rendszer váltás.
Azok mentették át hatalmukat ki 1945-1990 között kiszolgálták a Rákosi majd a Kádár rendszert.
Hellcat
@sbl: Tehát azt állítod hogy a balos média híreinek az ellenkezője nem igaz...tehát a jobbos média hazudik. Mellesleg érdekes, hogy csak 2 balos méfiát tudtál felsorolni...a többi mind a fidesz kezében van...MN, M1 M2 Duna TV2 HírTV Kossuth rádió...és arról a sok kis kerületi pár lapos fidesz újságról már ne is beszéljünk mert azokból rengeteg van.
coni
Lassan negyed évszázad telt el a rendszerváltás óta és még mindig volt ügynökök ülnek a kormány soraiban. Nem véletlen hogy kétharmados többséggel sem szavazta meg a Fidesz az ügynök törvényt, a Fidesz párttagokra és azok szüleire való tekintettel se.

Bajnai az egyetlen aki kész törvénytervezetet állított össze, hogyan lehetne ezt a kérdést végre rendezni, mert így állandóan zsarolható a kormány tagok egy része a múlttal, ami nem egészséges..
Meg egyáltalán nem jó üzenet, hogy akik áldozatok voltak a kommunista éra idején most ott látják a kormányban a volt jelentőket.
sbl
@Hellcat: Két médiát ragadtam ki,de ha az ember elfigyeli a TV2, meg az RTL adásait, akkor ugyanoda sorolhatja akár.
Legeklatánsabb példa erre pl. a Demcsák - Pachman műsorvezető páros a TV2-ben.
Ha magát "baloldalinak" tituláló - valójában álbaloldali politikust interjúvolnak, az arcmimikájukon látszik szervilitás.
A kérdéseik feltevéseiből is kisír az alájátszás.
Ha ellenben kormány oldali, vagy nemzeti oldali interjúalanyuk van, igyekeznek az ostoba mondat közbeni bekérdezéseikkel azt megzavarni.

Azután ott van a HVG, a Népszabadság, meg a Népszava.
Meg a rengeteg liberós hírportál.
És akkor még hozzájönnek a kerületi luxuskivitelben nyomtatott MSZP közeli újságok.

Nagyjából beállt az egyensúly.
Hellcat
@sbl: Ott volt a cikk nem régi a TV2 fideszes kézre került...erről ennyit. Egyébként nem tudom miféle baloldali alákérdezésről beszélsz? Egy az, hogy nagyon nem is mertek politikai híreket leadni mert be voltak szarva, a másik meg hogy az alákérdezősdi az a jobboldalé. Nézd csak meg a CopyPali-obersovsky cuccot...nevetséges. Aztán meg azt amikor a Szanyit 3an támadják a reggeli műsorban...tudod mikor valamire azt mondta hogy kurvára nem kéne és fröcsögtetek mintha az életetek múlna rajta. Népszava meg Népszabadság oké...de hogy 1 darab szoci kerületi szórólappal sem találkoztam az viszont biztos...bezzeg fideszessel...hajajj...Szóval az egyensúly amiről te beszélsz az messze nem állt be...a baloldali média hála a fidesz törvényének és egyéb mutyizásának rettenetes módon háttérbe szorult...amit le is szarok mondjuk. Az internet az meg internet...itt van minden vegyesen, de gyanítom itt is alulmarad a baloldal. Szóval nincs igazad a fidesz kiirtotta a baloldali médiát, hogy a saját hazugságait szabadon nyomathassa szembeszél nélkül.
sbl
@Hellcat: A cikk ott volt, de tényleg "Fideszes kézre került?
A "hárman támadták meg régebben is műsor volt a köz TV-ben a reggeli műsorban.
Minden interjúalanyt "hárman támadnak meg", nem csak Szanyit.
Hellcat
@sbl: Nem nézek tv-t pont a fentiek leírtak miatt, úgyhogy nem tudom...az meg majd kiderül hogy arculatot vált-e a TV2.
sbl
@Hellcat: Ha nem nézel TV-t akkor honnan vagy ilyen tájékozott?
sbl
Akkor tökéletesen stimmel az amiket az előbbiekben leírtam.
Az internetet hemzsegnek a liberós hírportálok - szándékosan nem írok baloldaliakat, mert olyanok gyakorlatilag nincsenek - a családod gondolom hasonló szemléletű mint amit az írásaidból rólad kikövetkeztetek, az ismerőseid úgyszintén.

Persze attól még a hivatalos médiában lehet egyensúly - legfeljebb nem értesz vele egyet.
Hellcat
@sbl: Na jó eddig próbáltam veled rendesen beszélni, de te is csak egy elcseszett szemellenzős jobboldali általánosítgató szarjankó vagy..."ellentmond nekem akkor liberós". Ha az irásaim alapján ítélnél akkor tudnád, hogy elegem van ma magyarországon az össze senkiházi aljadék politikai hulladékból...jobboldal baloldal mind a kettő mszmp származék a jobbik meg...hagyjuk is. De te nyaljad csak a jobbos seggeket, liberózzál libázzál, nehogy a tények mögé nézz mert akkor még meglepődsz. Nézzed csak a jobbos média által uralt tv ket, hallgasd a jobbos rádiót az internetet meg kerüld el messziről mert a liberósok már csak ott tudnak gyülekezni, mivel a fidesz cenzúra ide még nem ért el...DE NE GYERE IDE mert hátha olyan hírt találsz ami felháborít...még az is kiderülhet hogy a jobboldal egy rabló csaló hazug banda!!! Én szóltam előre...Ha nem tetszik a portál akkor menjél innen a picsába, senki nem kíváncsi a jobbos elvakult véleményedre az ilyenekkel mint te Dunát lehet rekeszteni. Menjél békemeneteljél vagy 5000 ért gyújtsál fel egy rendőrautót...Én voltam a barom mert megint megpróbáltam egy ilyen agymosottal értelmesen beszélni, de a te fajtád mindig a balsilibsizésnél köt ki ha nem tetszik neki a másik véleménye. A családomat pedig tessék békén hagyni...a vén öreganyám fél mondatában több logika és értelem van mint bennetek. Erről ennyit részemről a téma lezárva...ha akarsz még libsizhetsz egy picit reflexből tök leszarom.
sbl
@Hellcat: Mi van átmentél proliba?
Avagy kitört belőled az eredeti stílusod?

Magadat minősíted, de ez igazán nem az én problémám.
F_Viktor
@sbl: Írod:
": Mi van? Kitört belőled a fotellibsi, ha már értelmesen nem tudsz érvelni, akkor el kezdesz gorombáskodni?"

Majd egy ilyen antiszemita, náci, tudatlan, befolyásolható ember fogja megmondani a frankót?

Írod:
"Persze a (li)Bajnai féléknek a munka - eleve mint fogalom - (No meg főleg a szimpatizánsainak!) olyan mint az ördögnek a tömjénfüst..."

Tudom, hogy neked a munka fogalmáról kevés elképzelésed van, itt ma nem dolgozhatsz, nem gázosíthatsz el-, nem égethetsz zsidókat munka gyanánt!
De ha annyira azt érzed, hogy mindent tudsz Bajnai (nem) munkájáról, áruld el pl. mennyi Haza és Haladás Alapítvány tanulmányt olvastál? Elkerülve a szokásos értetlenkedésedet, Bajnai keze munkája keményen ott van ezekben a tanulmányokban!
sbl
@F_Viktor: A fantáziálásaid egészen érdekesek...
A kitűnő Csernus doki már ezekből feltudna rád állítani valami személyiséged rendellenességeivel kapcsolatos elméletet.

Miért kellene holmi firkálmányok olvasgatására pazarolni az időmet?
Afelől kétségem nincs, hogy (li)Bajnai gondolkodásmódja átitatja ezeket.

Én más tanulmányokat szoktam nem csak olvasni, hanem írni is.
Pl. a klasszikus felépítésű tömegközlekedési járművek költséghatékony korszerűsítése a fejlett technológiájú hajtásszabályozások felhasználásával.
F_Viktor
@sbl: Hazudsz, a plágiumkereső ilyen dolgozatot, tanulmányt nem ismer!
sbl
Mert különféle cégeknek írtam egy - egy belső anyaghoz..
outsider
@sbl: Ilyen kormánypropagandát én még nem láttam, mint ami most folyik.
Reggel, délben, este, tévében, rádióban, újságban... és sajnos hazudnak.
Szégyen a magyarnak, hogy ilyen hülyének nézik... nézhetik és ezt az egészet fizettethetik vele,
és szégyen a fideszesnek is, mert vagy ő is gazember, vagy tényleg olyan hülye, mint amilyennek a fidesz nézi.

Csak ki ne jöjjön belőled az "igazi éned" és engem is elkezdj libajnaista libsi szoci komcsi prolizni:)
sbl
@outsider: Ez a reggel - délben - este történő hazudozás nem kifejezetten a polgári oldal műfaja.
Még ha reggeltől késő este is szajkózza az egymással is pörlekedő bagázs.
Mellékesen a (li)Bajnai és más politikai szereplők által megfogalmazottakat a több oldal részéről vizsgált számadatok sem támasztják alá.

Én nem kezdek el veled semmit.
Leírtad a saját véleményedet, én meg leírtam a magamét.
Tudomásul veszem a tiédet te meg ha akarod a enyémet.
Ennyi!
F_Viktor
@sbl: Felétek így működik? Írsz egy "belső anyagot" New Flyernek, s azok eladhatják a tudományos művedet, találmányodat?
Visszatápláló fékerő-szabályozás is szakterületed? Mezőgyengítést hogyan oldjátok meg? S elmagyarázhatnád, hogy mivel a fluxusváltozás a gerjesztőáram változtatásával történik, ezt hogyan oldjátok meg? Tudod, lineáris, nemlineáris, meg munkapont...
sbl
@F_Viktor: Te szerencsétlen műszaki analfabéta!
Ha elindul egy adott fejlesztés, akkor annak minden mozzanatát épelméjű ember nem veri nagydobra.
Arra valók a különböző belső tanulmányok, anyagok, hogy azok akik egy adott projektben részt vesznek időről időre leírják azt amit végeztek, meg amiről azt képzelik hogy meg kell valósulnia.
Olyanok ezek, mint tartalomjegyzék, vagy a sorvezető.
pl. minden egyes gépre, berendezésre, járműre ki kell először is - még minden munka megkezdése előtt - dolgozni az ún. "Feltétfüzetet.
Ennek kell tartalmaznia azokat a jellemzőket aminek egyszer meg kell hogy a rendszer feleljen.
És a fejlesztés függvényében még ez a Feltét Füzet is bővülhet és szűkülhet.
Ezek - a normálisan gondolkodók számára - magától értetődők.

A pancserok meg gondoljanak amit akarnak.
F_Viktor
@sbl: Szóval felétek a projectek úgy készülnek azoknál a "különféle cégeknél", hogy szólnak neked, írj már egy "belső tanulmányt" "nagy dobra verni" nem akaró "fejlesztésünkhöz"?
Ilyenkor mi van a szerzői és szomszédos jogokkal?
Feljebb írtad, hogy napközben rajzolsz, szerkesztesz, aztán este jöhet az "ujjgyakorlat".
Mi CADezünk, papírt csak s****törlésre használunk :-) Bakker, mennyi munka a projectvezetődnek a bescannelt papírkáidat beillesztenie a projecjébe :-))

"Feltétfüzet":
Ez nem az átadáskor tartalmazó műszaki megfeleléseket, a végzett munkák leszámolását tartalmazza??

Segítenél?
"Visszatápláló fékerő-szabályozás is szakterületed? Mezőgyengítést hogyan oldjátok meg? S elmagyarázhatnád, hogy mivel a fluxusváltozás a gerjesztőáram változtatásával történik, ezt hogyan oldjátok meg? Tudod, lineáris, nemlineáris, meg munkapont..."
sbl
@F_Viktor: Miért ne bíznánk meg vele, ha nekik dolgozom?
Ami a "Cadezést" illeti valószínűleg le vagy maradva néhány talicska brosúrával. (Meg persze DVD lemezzel...)
Ma már általában a szerkesztést 3D-s programokkal kezdi.
Amikor valamilyen szintre eljutott esetleg ki is nyomtatja 3D-ben.
Azután a kiértékelés megtörténik és folytatódik a munka.

Nem értem milyen "szerfői jogokról" beszélsz, mert magammal - miután nem vagyok tudat-hasadt - nem szoktam vitába keveredni.

A feltétfüzet nem arra való amire gondoltál. Arra a megvalósulási terv-doklkumentáció Műszaki Leírása való.
Ez tartalmazza a Feltétfüzetben - esetlegesen annak a frissítéseiben - foglaltakra való hivatkozásokat is.

A visszatáplálásos fékezésnél az egyenáramú gépeknél nem azok gerjesztését kell csökkenteni, hanem éppen ellenkezőleg azt növelni kell, mégpedig a sebességcsökkenés mértékének megfelelően.
Ez ma már túlhaladott, mert a vontatómotorok általában háromfázisú aszinkron gépek, esetleg permanens mágneses, vagy külső gerjesztésű szinkron motorok.
Ezeknél a frekvencia szabályozásával lehet féküzemmódba átmenni a motort tápláló inverter segítségével, amit a közbenső egyenáramú kör után a fix hálózati frekvenciájú energiává alakírt a hajtásszabályozás és az áramszedőn át visszatáplál a hálózatba.
Az Alstom metrónál csak egyenfeszültséggé alakítják, meg a Trolino troli esetében, amit azután - amennyiben más jármű is van a tápszakaszon az a gyorsításra fel tudja használni.
Ha nincs akkor a fékenergia a hagyományos módon fékellenállásokon emésztődik fel.

Már csak az a kérdésem: Mi köze ennek (li)Bajnai állítólagos lejáratásához?
Ha villamos hajtás órákat akarsz venni, akkor jelentkezz, egy korrepetálással foglalkozó szakembernél. Persze az fizetős...
F_Viktor
@sbl: Tehát azoknál a cégeknél alkalmazásban vagy/voltál?
Munkaszerződésben írásba szokták ilyenkor foglalni, hogy a szabadalmi/szerzői jogok kit illet, a munkáltatót, vagy a szerzőt.

Ha nem CADeztek, akkor milyen "3D-s" progit használtok?
Izgalmas lehet a 3D nyomtatás lehetősége, biztosan valami brutál berendezést használtok. Nem régen láttam a ZPrinter palettáját, 25 000-től már igen-igen kívánatos full color nyomtatói vannak, az állam leesett. Tiétekben mekkora a nyomat max térfogata? Egyáltalán acrylonitrile butadiene styrenet használtok? Állítólag hamarosan jön a folyékony fém.

Műszaki átadás tele van feltétfüzet hivatkozással.

Várjál picit... Tesla autóit ugyebár 3 fázisú villanymotor hajtja meg? S nem visszatáplálós a fékerő?
Nyáron Franciaországban kipróbálhattam egy Tesla Roadstert, szavakban ki sem fejezhető az az érzés amit tud az a kis gép, ezért kérdeztem.
sbl
@F_Viktor: Te ezta topicot összekevered a valamikori TIT-el. (Tudományos Ismeretterjesztő Társulat)
Senki nem mondta, hogy nem "Cadezünk", csak utaltam, hogy a fejlesztéseknél ma már általános a 3D-s programok használata.
Itt ugyanis a gép azonnal kiabál, ha pl. össze nem illő alkatrészeket akarnak összeilleszteni.

A 3D-s nyomtatás technológiai részletkérdéseire minden i9nformációt megkaphatsz, pl. a VARINEX Informatikai Zrt. (1141 Budapest, Kőszeg utca 4.) cégtől.

Évente több előadást is rendeznek, többek között ezekből egy napot, kifejezetten a műanyagiparnak és a 3D-s nyomtatásnak szentelnek.

A múlt héten jártam a Széchenyi István egyetemen műszaki megbeszélés végett.
Ott mondta a kolléga, hogy olyan nyomtatójuk vn, amelyik fémet is nyomtat és a műanyag alkatrészek olyan szilárdságúak, hogy egy konyhai robotgép tönkrement fogaskerekét nyomtatással állította elő és már jelentős idő óta kifogástalanul működik.
A Varinex nyoomtatói 16mikron rétegvastagsággal dolgoznak egyébként.

Tesla a váltakozó áramú erőátvitel, a nagyfrekvenciás technika úttörője és az aszinkron gépek specialistája volt.
Azért tudni kell, hogy az aszinkrongépek számításának az elméletét Dr. Kandó Kálmán dolgozta ki, valamint a vasúti járművek hajtására is ő alkalmazta először.
Magát a rendszert Ferraris és Arno professzorok találták fel.

Az első sorozatgyártású aszinkronmotoros mozdonyok az olaszországi Valtellina vasútvonalon terjedtek el. Azok a járművek még háromfázisú táplálásúak voltak, két fázis a felsővezetéken volt, a harmadik fázis magának a vágányzatnk a sínei voltak, a csillagpont pedig értelemszerűen fázisfeszültségen volt.
A mozdonyok gyártására a Westinghouse céggel közös vállalkozásban a GANZ Danubius cég Vado Ligurióban gyárat létesített, amelynek Kandó a vezetője lett.
Olasországi munkásságáért az olasz királytól megkapta a "Cavalliére Lavoro" (A Munka Lovagja) igen rangos kitüntetést.
Az I. vh. alatt - miután Olaszország átállt az Antant oldalára - kénytelen...
sbl
@F_Viktor: folyt. volt hazatérni.
Már itthon dolgozta ki az egyfázisú felsővezetékről táplálható fázisváltós mozdonyát.
Ez - most terjedelmi okok miatt hadd ne részletezzem - de technikai-technológiai bravúrok tömegét tartalmazta.
A fázisváltós mozdonyok 1968-ig álltak a MÁV szolgálatában. Az első a V40 001 psz. mozdony 1932. szepptember 12. 10:00-kor indult el az akkor még csak Komáromig készen álló felsővezeték rendszerű Budapest_Hegyeshalom vasútvonalon a Budapest Keleti pu.-ról. Ennek emlékét jelenleg tábla őrzi.
Sajnos Dr. Kandó Kálmán ezt már nem érhette meg, mert előtte nem sokkal meghalt.

Az akkori aszinkron motoros mozdonyok nagy hátránya volt, hogy az akkori eszközökkel nem lehetett megoldani a folyamatos gazdaságos teljesítményszabályozásukat.
Ehhez a teljesítmény elektronikának kellett kifejlődni, de ez már egy másik téma.

Abban a kocsiban amit kipróbáltál szerintem nem aszinkron, hanem permanens mágneses gerjesztésű szinkron motor lehet.
A múlt héten lezajlott Automotíve kiállításon a BME hallgatói bemutattak ilyen motorokat.
Az egyetem laborjában fejlesztették-építették meg. Nagyon ígéretes gép. Annál is inkább mert magyar hallgatók fejlesztették ki.
A gépkocsi keréktárcsájába építhető be.
Ez sem teljesen új, mert Ferdinand Porsche az I. vh. alatt már iylen rendszerű tüzérségi szállítórendszert fejlesztett ki és amelyet a Monarchia 30.5-ös Skoda gyártmányú nehéz-mozsarainak a továbbítására használtak.
A kerekekbe építhető motorok forradalmasíthatják a járműgyártást, mert elhagyható a bonyolult és költséges sebességváltó-kardántengely-differenciálmű hajtáslánc, emellett folyamatosan szabályozható és a kerékmegperdülést-blokkolást is sokkal könnyebben lehet megakadályozni.
F_Viktor
@sbl: OK, hamarosan berakok egy Teslas cikket, s ott lehet beszélni róla, biztosan többeket is érdekelni fog a jövő gépjárművei.

A CAD elég összetett rendszert foglal ma már át, nem csak a 2D-s vektorgrafikát, hanem a 3D-s parametrikus felület- és szilárdtest modellező rendszerekhez is alkalmazzák.

Varinex palettáján egyedül az EOS termékek amik négyvolumenű munkákra alkalmasak.
De igazán akkor lennek ütősek ha egy gépben egyesítik a poliamid-, a fémpor- és a homokszemcse bázisú gépeiket.

Konkrétan a Tesla autó érdekel... Az a nem semmi, s az a jövő.
sbl
@F_Viktor: Az AutoCad rajzprogramok már a R10-es vezió esetébn is tartalmazták a 3D-s rajzolás lehetőségét. De meglehetősen kényelmetlen AC-ben 3D-s ábrát készíteni.

Az Autodesk Inventor 5 programot 2005-ben ismertem meg.
Az ACad programokhoz képest minőségi ugrást hozott a kezelhetőségben.
Ma az Inventor 2012 programmal rajzolok-tervezek.
Óriási előnye az I programoknak, hogy az elkészült térbeli prototípusokhoz anyagminőséget lehet rendelni.
Ez lehetővé teszi, hogy nem kell vesződni a munkadarab tömegének a kiszámításával, valamint a szimulációt, amely prognosztizálja az esetleges túl-igénybevétel helyét és a munkadarab élettartamát is.
A mostani programok pedig lehetővé teszik nagy bonyolultságú berendezések, sőt teljes ipari komplexumok tervezését.
A3D szkennelés, pedig hihetetlenül kibővíti a lehetőségeket.
Pl. forradalmasítja a fogászati technológiát.
Gyakorlatilag percek alatt képes bonyolult létesítményeket felmérni és a regisztrátumokból magukat az alkatrészeket leképezni.
Újabban megjelent a gyógyászatban már megszokott CT-s mérés is.
Szétszerelés nélkül egy teljes nagybonyolu8ltsághú gépet le lehet képezni.
A haatár szó szerint a lehetőségekben a csillagos ég.
És egyáltalán nem szükséges extra teljesítményű számítógép ezeknek a programoknak a futtatásághoz.
A cloud alkalmazással pedig a legbonyolultabb tervezési feladatok is megoldhatók.
Akinek Inventor program van a gépén annak semmi szüksége a számítógépes játékokra, mert a vele való munka önmagában is szórakoztató.
Természetesen vannak más igen jó programok is, pl. a CATIA, a Solid Edge, Solid Works, stb.
Kíváncsi vagyok én is arra a Tesla autóra.
Szerintem pár év és az F1-ben is meg fog jelenni a tisztán villamos hajtás.
Ehhez persze még nagyon hatékonyan kell az energiatárolókat fejleszteni, mert ma még elég macerás az alkalmazásuk. (Hőmérséklet érzékenység, töltés szabályozhatóság, stb.)
A tavalyi berlini Innotranson minden esetre már ki volt állítva a nálunk is kedvelt DESIRO...
sbl
@F_Viktor: folyt.: motorvonatnak a hibrid változata.
A jármű reszortos-mérnökével beszélgettem és mondta hogy azért még vannak kiküszöbölni valók bőven.
Azért a barátaimmal beszélgetve szívesen elvállalnánk a masina beüzemelését. (Annak idején a dédelgetett kedvenceim voltak amikor felügyeltem itthon a fenntartásukat. Gyönyörűek és nagyon jók!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.