Az egész országból kapjuk az olvasói leveleket, nehéz helyzetben élő honfitársaink, közmunkások írják nekünk, hogy úgy bánnak velük, mint a kutyákkal, a legalapvetőbb feltételeket sem biztosítják a tisztességes munkavégzésükhöz. Az elégedetlen emberek jelentős része már annyira elkeseredett, hogy felháborodottan keresi a cselekvési, továbblépési lehetőséget! Mi továbbra is várjuk az olvasói leveleket: [email protected] Olvassátok addig egy putnoki sortársatok levelét!

Forrás: muon.hu
Feltöltő: Gemüs52
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Nem számoltak az éhezők, a legnagyobb többség ha valamit tenni kell!
Mert nekik, nincs már mit veszteni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Nem lesz balhé! Ugyan, hiszen ez munkaalapú társadalom, mindenki örül, és nagyon büszke, hogy dolgozhat. (Aki meg panaszkodik, az biztos ballibsi) Amúgy is jön a karácsony, az meg a béke, az öröm és a szeretet ünnepe...
szaboria1
Itt nálunk is áll a bál mert nem készültek fel, azt sem tudják mit tanítsanak köröket meg vonalakat rajzoltattak. A terem miatt itt is gond van, mert nem fér el benne 50 ember.
kedwes
@JAJMÁR: Gondolod a közmunkás is így gondolja?
kedwes
Nem számoltak az éhezők, a legnagyobb többség ha valamit tenni kell!
Mert nekik, nincs már mit veszteni!
JAJMÁR
@kedwes: 20:44 Lehet, hogy nem így gondolja, de így csinálja. Nincs választásuk :(
Tíz körömmel kapaszkodnak a közmunkába, mert vagy ez, vagy semmi.
Szvetlana
Abszolut kiszolgáltatott emberek. Nekik aztán végképp nincs érdekvédelmi szervük. Itt a karácsony, enni kellene, a család szeretne ünnepelni, de miből?
Védőruhát sem kapnak, még meleg teát sem. Abszolut kilátástalan helyzet.
valakiaki
Forr már a kuktában a leves! Tudvalévő dolog, ha a kukta le van zárva, a szelep meg nem működik és alulról vadul tüzelik, abból lesz valami.
kedwes
@JAJMÁR: Tudod, a közmunkás ma már, nem elsősorban a „tanulatlan” tömeg.
A közmunka programba már sok, sőt túl sok intelligencia, és kultúra van.
Akik már tudnak számolni, nem úgy, mint a kormány, aki nem tud!

A 2013 évi minimálbér Bruttó, 98 000.- Ft./hó.
A 2013 évi közmunkás bér Bruttó, 75 500.- Ft./hó.
A 2013 évben a büntetés végrehajtás által elítélt, napi 6 óra teljesítés után 5000.- Ft-t számítanak be, illetve le a büntetésből.
Ami egy kis fejszámolással, mintegy Bruttó 214 000.- Ft/hó - ra rúg!

Na, itt a legfőbb bibi! A kedvezményekről, cafetériáról már nem is szólva!
JAJMÁR
@kedwes: 21:22 Tudom. Meglátjuk, mit hoz a jövő...
dömdödöm
Nem profitorientált alkalmazásban a vezetőknek csak nyűg , felesleges probléma a közmunkás ideiglenes alkalmazott . Ezt mindenki tudja akinek egy kis esze van ezért nem bánik velük mindenki ellenségesen . Más nem volt várható sajnos :-(
nemkati
Olyan megnyugtató, amikor a havi milliókat kereső dönti el, hogy mi legyen azzal a munkanélkülivel, akinek már egy megalázó közmunkát se tudnak havi 75000-ért, vagy még kevesebbért biztosítani. Ezek a szerencsétlen kisemmizettek, akiknek az élete lehet, hosgy ezen a télen befejeződik, valamire mégiscsak jók. Lehet velük a foglalkoztatási mutatókat pozitív tartományba feltornázni - igaz, meghamisított adatokkal, de ez nem gond.
kkalman
Szervezni is tudni kell(ene), nem csak kitalálni, hogy 200 ezer közmunkást megtanítanak söpörni, falevelet szedni, és egyéb a nemzetgazdaság számára "hasznos" tevékenységre. Pártunknak és kormányunknak ez sem megy.
Kala Majka
Semmiféle balhé nem lesz! Az állami erőszakmonopolium már igazán túl erős ahhoz, hogy pillanatokon belül ne tudna likvidálni akármekkora tömeget.

Lázadás kizárólag a parlamenti riválisoknak engedélyezett, a népnek már életveszélyes.
Kala Majka
Persze, kérdés, hogy melyik párt szervezi meg a munkanélküliek lázadását.

De a sikeréhez már munkanélkülinek sem kell lenni.
vitamin51
Úgy bizony, jól írja a többség, hogy nem lesz itt baj, az emberek lázongása kimerül annyiban, hogy itt vagy akár több fórumon leírják, hogy miként is bánnak velük, aztán annyi! Nincs egy összefogó erős kéz aki irányítaná őket, aki melléjük állna, aki biztosítaná, hogy gondban, bajban is összetartja a lázongókat. Na ezt használja ki a kormány, hogy munka kell mindenkinek, mert másképp nincs pénz, a cérna pedig nehezen szakad, hisz elég sok rossz példa lebeg mindenki szeme előtt, ha bedurvul a helyzet, az már nagy veszteséggel járna, és senki nem akar még többet veszíteni!
pbalage
én egyébként modern kori rabszolgatartásnak neveztem a közmunkásügyet, hiszen a bér tisztességes életre kevés, éhenhalni meg sok.
A statisztikákat viszont kétségtelenül javítja.
pbalage
egyébként van egy tudományos elmélet is ennek kapcsán, rendesen ledokumentált pszichológiai izé, a lényege az, hogy "dönts nyomorba, és a gondolkodásmódom is megváltozik", az innovatív ideák megszűnnek létezni, csak a napi megélhetésen gondolkodik az ember, semmi más nem fog számítani.
nahát
Biztos vannak rossz és kevésbé rossz, helyek is a közmunkásoknak, sőt vannak túlzások is az állításokban. Tudomásul kell venni ,hogy ez nem nyugdíjas állás, átmeneti megoldás, amíg nem talál jobbat. Nem kötelező vállalni. Keressen jobbat, ha nem tetszik.
Kala Majka
"Nem kötelező vállalni. Keressen jobbat, ha nem tetszik."

Osztán hol? Nyisson cukrászdát Bécsben az összes munkanélküli???
Kala Majka
Egyébként a közmunkásoknak legalább kifizetik a kialkudott bérüket.

A hentesekre , a futószalag mellett dolgozókra, vagy az alvállalkozókra ez a szabály nem vonatkozik.
nahát
@Kala Majka: 2006-ban én 240 km-re mentem mire találtam, olyat ami megfelelő volt. Ha fontosabb neked a megszokott életed, akkor ne menj munka után, lakj ott ahol nincs munka, de ne is sírj, mert nem tettél meg mindent, hogy boldogulj!
Kala Majka
@nahát: !

Semmi kedvem elhagyni a hazámat! ITT akarok boldogulni, nem pedig a helyembe jövőket boldogítani.

A feltételek adottak, az államvezetés egy fabatkát sem ér.
nahát
@Kala Majka: senki nem mondta, hogy hagyd el a hazádat- gyurcsányon kívül. A házadat viszont nyugodtan elhagyhatnád hosszabb időre is , mert ha a munka eddig sem ment oda, ez után sem fog!!!
silber13
@nahát: Memóriazavar? Kiknek is mondta Fletó, hogy el is lehet menni??
szablyafűrész
@Mobil123: Remélem érted is, amit Gyurcsány mondott !
Dr. Felipe
Hát lehet hogy a XXI. századi utolsó rabszolgatartó társadalomnak nem egy választás hanem egy nagy lázadás vet majd véget.
YAK
@YAK: Fát is lehet hasogatni a hátunkon. Itt még nyamvadt felkelésig se forr a hangulat. Minek? Ismerjük egymást. Megérdemeljük magunkat.
Kala Majka
@Dr. Felipe: !

Feltéve, hogy a gyarmatosított népek végre összefognak egymással és nem a gyarmatosítók parancsát hajtják végre az egymás támadásával.
mariaberta
Nem értem, mire fel ez a nagy lázadás? Hiszen Orbánék megmondták, -és mindenütt olvasható- Magyarország jobban teljesít.
Csak azt szeretném tudni, hogy mit?
Mobil123
@szablyafűrész: Miért gondolod hogy annyira hülye vagyok hogy ne értsem???
kukac50
Érthető, hiszen csak egy közmunkás lehet egy családból 49 ezer forint most amit kézhez kapnak ebből,hogy tartsanak el egy családot. kajára nem elég nem,hogy számlákra,és fűtésre.
tűzróka0919
Valaki a rablóbandából mintha az mondta volna , hogy a közrabszolgamunka ma már preztízs (hogy a fa...ba kell leírni? ) Magyarországon és hozzásegít a munka világba való visszailleszkedésben . Akkor most mi van ? Felemel vagy megaláz ? @Mobil123: Értet Lenke :)
coyote3
Klassz, hogy megint van, aki elvtelenül védi a közmunkát a a fanok közül. Azonban srácok a cikk arról szól, hogy ezekkel az emberekkel rendszeresen és alaposan kiszúrnak. Nem állítom, hogy szándékosan, de hogy vétkesen az tuti. Tudjátok, ha mi nem adunk a dolgozóinknak védőfelszerelést, akkor azonnal jön a bünti. Az állam pedig-ahogy egyre több helyen olvasom- simán kizavarja a hidegbe minden védőruha, védőfelszerelés, vagy melegítőital nélkül ezeket a kiszolgáltatott embereket az utcára. Míg a munkáltatónak kötelessége-hozzáteszem a normálisabbja eleve készít ilyet- étkezőt biztosítani a dolgozóknak, addig ezek a szerencsétlen sorsú emberek az utcán állva esznek. Ez miért nem zavarja a nagy közmunkaprogram kiagyalóit és az itt köpködőket??? Ez az egész azokról a szerencsétlen munkanélküliekről szól , akik valami miatt elveszítették a munkájukat és komoly megélhetési gondokkal küzdenek.
szablyafűrész
@Mobil123: Nem gondolom ezt, csak kétértelműnek tűnt a hsz-od !
Mobil123
@szablyafűrész: Ak ismer annak nem volt kétértelmű!! Nem kell mindjárt megkérdőjelezni a másik értelmi szintjét!
csikknorisz
@nahát: Nem kötelező vállalni, ez igaz. De ha valaki nem vállalja, törlik a regisztrációját, és akkor még a 22.800 forintos FHT is ugrik. Nulla forintból meg elég nehéz többszáz kilométereket utazgatni jobb munkalehetőségek után.
csikknorisz
Ez az egész téli közmunkaprogram totál felkészületlenül ért mindenkit, rekordszámú embert kellett összetrombitálni a munkaügyi központoknak, válogatás nélkül. Kétszázezer ember az rengeteg, ez azt jelenti, hogy szinte minden második munkanélkülit be kellett hívni. Van olyan diplomás, akit írás-olvasás, matematikai alapműveletek elsajátítása tanfolyamra iskoláztak be. A válogatás nélkül meg ezt jelenti. Totál fejetlenség, szervezetlenség jellemzi az egészet. A kormány kiadta az ukázt, a megvalósítás meg nem az ő dolguk, azt leszarják.
Kala Majka
"Ez az egész azokról a szerencsétlen munkanélküliekről szól , akik valami miatt elveszítették a munkájukat és komoly megélhetési gondokkal küzdenek."

Nem egészen!

Gondolom, a felhőrajzolás talán mégsem a mérnökökre és szakmunkásokra vonatkozik.
nahát
@coyote3: Elhiszem hogy jobb volt 1,5évig bejárni munkanélküli segélyért. Havi 1 megjelenés kellett csak. Nem is akart a nagy része újra dolgozni menni, míg le nem telt. Most meg nem tetszik hogy a pénzért dolgozni is kell, nem csak a markot tartani!
csikknorisz
@Kala Majka: Azt nem tudhatod, hogy kikről szól, hacsak nem ismered mind a kétszázezret. Írtam fentebb, gyorsan kellett ekkora létszámot EGYSZERRE összeszedni, válogatás nélkül. Nem vacakoltak, akit értek, behívtak. Akik behívták őket, még ők se tudják, kikről szól, csak a létszámot kellett teljesíteni, ami ki volt adva. Itt nem lehet általánosítani, van köztük mindenféle ember.
nahát
@csikknorisz: persze nem egyszerű, pont erre lenne a munkanélküli segély, hogy még melegében tudj másik munkát keresni.
Magyar szokás ,hogy a kifogás és a magyarázat hamarabb megvan mint a tenni akarás
coyote3
@nahát: Akkor nem értettél meg. Bár elég egyértelműen fogalmaztam. Olvasd el mégegyszer és kicsit figyelmesebben a hozzászólásom...
Dr. Álamfö
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.