A világ vezető politikusai közül 46 állam-, illetve kormányfő fizetését tartja számon a Paywizard nevű gazdasági honlap – írja a Bors.

A lap megállapítja, hogy ebben a mezőnyben a magyar miniszterelnök bére kimondottan szépen mutat.

Magyarországon a politikusi fizetések mértéke (képviselői alapdíj, házelnöki, miniszterelnöki bér) 2008 óta nem változott. A kormányfő azóta havi bruttó 1 millió 507 ezer forintot kap. Orbán Viktor azonban így is a jobban keresők közé tartozik világszinten.

A veterán diktátor, Robert Mugabe zimbabwei elnök Orbán Viktor 19 milliójának nagyjából az ötödét teszi el legálisan.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Orbán 5x annyit keres mint egy másik diktátor...a cím így helyes.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
@bakegya: Elkerülte a figyelmemet Anikó asszony osztogatása, de nyilván azért tette, mert Magyarországon nem talált segélyre szorulókra.
De hát nem ítélkezem felette, hiszen kell egy kis jótékonykodás, hogy a "külhoni magyarok" szeretett férjeurára adják voksukat a jövő évi választásokon.
De miért nem hálálják meg a külhoniak azzal. hogy adójukat ide fizetik be? Vagy ez problem?
evacica
@Kala Majka: Naná, hogy csak a fizetése ehhez még jön a pártelnöki pénz, gondolom a képviselői tisztelet díj, na meg a földek után járó pénz meg az egyéb bevételek! Orbán nem adja a fizetését semmilyen rászoruló karitatív szervezetnek, de még arról se hallottam, hogy valaha is jótékonykodott. Ez nem az ő formája, még azt is gátolja aki ezt gyakorolja, lásd Iványi gyülekezetét. Bajnai és Gyurcsány sokkal nemesebb szívű mint Orbán!
tivoli
@evacica: Na, ez a nemesebb szívű kicsit túlzás, de nagylelkübbnek látszanak. S ez a lényeg, a látszat. Mert az ők adományaitól sem lesz senki jobb módú az ismerősök között.
bakegya
@mariaberta: dehogy problem,nekik és a haveroknak semmi sem hiányzik-talán csak a hatalom megtartása-ahogy írod is.
Bőséggel meg van mindenük.Egy birkapásztorlánya és az ő kedves ura és parancsolója többre nem isvihette volna!!!Jobban teljesítenek az európai átlagnál-üzente nekünk -immár egyenesen Törökországból is.
Támogatja egyébként,méghozzá milliárdokkal a felcsutit,a tiborcokat,összefoglalva a rokonyokat, simlicskáékat,az összes botlábú focistát,a pártpénzelő hazacsábított valakiket,és hát szemethuny a motyológus fideszfanok vagyonosodási akciói fölött!-mint pl. itt van ez az adóhivatali gubancolás is.NINCS IS TÚL FIZETVE MINDAZÉRT AMIT EZÉRT A SZÉLESSPEKTRUMU TEVÉKENYSÉGÉRT ZSEBRE TESZ-VESZ.
m.macskosz
@Január: 2013. december 16., 18:32
"Az azért érdekelne, hogy évi közel húszmillió forintból, hogyan lesz valaki milliárdos,..."
Úgy, ahogy a jelenlegi belügyminiszterből, aki 38.000 Ft-tal ment nyugdíjba rendőrként.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.