lehet olvasgatni a híreket arról, hogy Fidesz-államtitkárok mennek ajándékot osztani, míg sokaknak üres marad a fa alja. Mert a kiválasztott családok támogatásában jobban teljesít a kormányzat. Kampányszerűen a szegényebbek közül válogatva. Míg országos programként például Felcsút báróján. Mert van, akinek egy teljes kormányzati ciklus a Karácsony. Milliárdos ajándékokkal.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
@GeoCravker: Kedves, mi sosem voltunk gazdagok, de amikor gyerek voltam az atkosban, es a Papam fizetesebol eltunk oten, nekunk is a plafonig ert a karacsonyfank, es mindenkinek jutott egy-egy apro ajandek, konyv a fa ala... Most mar fara sem telik, a karacsonyi ebed a Blahan erheto el, ajandek viszont nuku...

Igen, en abban a szemet Kadar-rendszerben voltam gyerek, ahol senki nem volt parttag a csaladban, megis megeltunk...Egyebkent ez a mocsok rendszer tette lehetove, hogy a ciganygyerekek ingyen tanulhassanak Oxfordban, aztan hazajove a sajat , lenezett, le "felazsiaizott" nepet a legravaszabb otletekkel sanyargassa,...

Lehet mpndani ellent nekem, megalapozott ervekkel, adatokkal persze... (Nem Toled varom termeszetesen,..:o)) hanem a sok ballibsizo, Bajnaizo, Fletozo elvakulttol )
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tootsy
@GeoCravker: Kedves, mi sosem voltunk gazdagok, de amikor gyerek voltam az atkosban, es a Papam fizetesebol eltunk oten, nekunk is a plafonig ert a karacsonyfank, es mindenkinek jutott egy-egy apro ajandek, konyv a fa ala... Most mar fara sem telik, a karacsonyi ebed a Blahan erheto el, ajandek viszont nuku...

Igen, en abban a szemet Kadar-rendszerben voltam gyerek, ahol senki nem volt parttag a csaladban, megis megeltunk...Egyebkent ez a mocsok rendszer tette lehetove, hogy a ciganygyerekek ingyen tanulhassanak Oxfordban, aztan hazajove a sajat , lenezett, le "felazsiaizott" nepet a legravaszabb otletekkel sanyargassa,...

Lehet mpndani ellent nekem, megalapozott ervekkel, adatokkal persze... (Nem Toled varom termeszetesen,..:o)) hanem a sok ballibsizo, Bajnaizo, Fletozo elvakulttol )
GeoCravker
@Tootsy: Anno még emlékszem a parlamenti karácsonyfára. Nálunk sem violt családi divat párttagnak lenni. De az akkor lenézett értelmiségi családok egyikeként sem kellett koldulni. Szerényen, parizeren, de meg lehetett élni. Lét és vagyonbiztonságból az a rendszer messze jobban teljesített. S valahogy nem is vágytam Floridába telelni. De mert volt mindenkinek megélhetése, nem is igen foglalkozott senki a másik nyaralásával. Vagy csak a pletyi szintjén. S volt, hogy egy ing, egy csoki került csak a fa alá. De került.
Egyébként az sem izgat, ha nosztalgiázó vén csontnak gondolnak. Viszont van mi után nosztalgiázni. S ezt elfelejtik a ma szájtépői közül sokan. A Kádár-nosztlgia sokakban azért él, mert akkor jobban éltek, kiszámíthatóbban jobban, mint most.
Az nem a "Jobban teljesítünk" címszó alá tartozik, hogy sikerült az 1960-as évek szintje alá küzdeni az országot közhangulatilag. Legfeljebb időutazásból számít jó teljesítménynek.
Tootsy
@GeoCravker: Mintha a sajat sorsom, eletem tukorkepet latnam... Igen, nekunk van mire nosztalgiazni, de a mi gyerekeinknek mar nincs meg lehetosege sem, hogy szep , meghitt csaladi karacsonyokra emlekezzen, mert a Blahan sorbanallva a karacsonyi ebedert nem gondolunk a meghittsegre, csaladiassagra...:o((
GeoCravker
@Tootsy: Hát nem. A Blahan sorban állva, vagy csak a sort látva nem sok meghittség van. Az utóbbi miatt pedig van, hogy annak van lelkiismeretfurdalása, akinek aligha van miért. De arra jár, látja a nyomort, és közben neki még tellik kenyérre.
Aki pedig tehetne ellene, az rendőri felvezetésssel suhan keresztül. Vakon és süketen, át a városon.
bukfenc
Halihó fiatalok! :))

Látom megnyitottátok a nyugdíjasok klubját :))

vegyetek beee..

az én gondolataimat is megírtátok mindketten!!
GeoCravker
@bukfenc: Ja. Az öreg kádárista nosztalgiázók szövetségeként :-))
Tootsy
@bukfenc: Kikerem magamnak!...:o))))) Nekem meg van 5 evem a nyugdijig, es bar a lanyom 34 eves, meg neki is van jo dolog az eleteben, amire emlekezzek! De most nem az utobbi majd' 4 evrol van szo...:o((((

De beveszunk a klubba, nyugi,... Most mar csak a penzespostast kell varnod, meg a Propit olvasnod...:o)) Boldogabb Ujevet kivanok Neked is, mint mindannyiotoknak...:o))
kkalman
A karácsony mára elvesztette a hangulatát. Azt a hangulatát, amit @Tootsy és @GeoCravker jól érthetően leírt az előzőekben.
És elvesztette azt a hangulatát is, amit édesanyám tudott biztosítani az egy fizetésből kettőnknek az öcsémmel. A plafonig érő fa mára összement. Jó, ha egy méteres jut a "hangulatért", vagy inkább csak a karácsonyfa illatáért.
A szent este vacsorája is nyögvenyelős, hiába a halászlé, rántott hal, bejgli és az egyéb finomság, ha jut rá, csak a keserűség ül a szívemben.
Igen, a keserűség, mert gyerekkoromban a forró cserépkályha oldalának támasztva a hátam, nem arról álmodoztam, hogy közel a hatodik ikszhez, az unokáimnak a semminél alig többet tudok majd ajándékozni, egy takarékosan fűtött lakásban.
GeoCravker
"Mert van, akinek egy teljes kormányzati ciklus a Karácsony. Milliárdos ajándékokkal. "
S tényleg...
www.hir24.hu/belfold/2013/12/26/ime-a-kozgep-27-milliardos-karacsonyi-ajandeka/
Desischado
Igen, maguknak tele fazék, másoknak meg morzsa sem jut!
tivoli
@kkalman: A Karácsony hangulata a gyermeki szívünkben él. Akkor nem a mi gondunk volt előteremteni a hozzávalókat, és ettől volt békés, meghitt. A jó érzéshez elég volt a forró cserépkályha melege, anyáink bejglije. Aztán jött az új módi, a Karácsonyt üzletté silányító korszak. Most mindenki azon stresszel, hogy meg tud-e felelni az elvárásoknak, melyeket nem a gyermekeink támasztanak velünk szemben, hanem a környezet és mi magunk.
Az unokáinknak elég ugyanaz az érzés, ami nekünk is meg volt gyerekkorunkban. A szeretet a biztonság érzete, a fa mérete nem számít.
GeoCravker
@tivoli: is is.
A csemeték a nyolcvanas évek végefele születtek. Akkor még kiszámíthatónak tünt a világ. Ma amikor csemeték vannak hasonló korban vannak, mint én akkor, még azt sem tudom példaként állítani, hogy bezzeg, ha tanulnátok. 5 diplomás munkanélküliként ez nehéz. Főleg, hogy a nagyfiu phd-vel és 3 nyelvvizsgával adja elő ugyanezt. Egyre kisebb lelkesedéssel itthon. S eddig is csak azért, mert megpróbáltam azt a hazaszeretetett továbbadni, amit örököltem. Azonban jelenleg a haza nem szereti polgárait.
A megfelelési kényszerben viszont igazad van. nem véletlenül nő az öngyilkosok száma Karácsonykor.
bukfenc
@tivoli: Nagyon jó látod távoli!
Te is közel vagy a 6.-ik x-hez?? :))
Millen volt a karácsonyod? Mit kaptál a fa alá?

Én nem a fa alá, hanem a fa előtt kaptam egy monoklit! :))

Asszonták, ez az egészévi jutalmam, de osszam be, hogy kitarcson a köv. karácsonyi fenyőfáig, ígaz, azt ácsolni fogják és bitófa a neve... :))

Boldog új évet neked és szeretetteidnek! :))
bukfenc
@Desischado: Mi újság életem? :))
Mit kaptál karácsonyra?
Nehogy azt írd: - beutalót az SZTK-ba!
Esetleg frottír zoknit felemás színben, hogy érezd a szivárvány melegét?? :))
bukfenc
@Tootsy: Én várom a pénzes postást, de széles ívben kikerül, -a múltkor is. elakartam venni tőle a pénzes brifkót oszt úgy sivalkodott, hogy össze szaladt a ház! :))
(azota sem tudom méé keresnek a rendőrök?)

Boldog újévet!!
Húzd meg a malac farkát!, és teljesül minden kívánságod a következő esztendőbe!

A propi jó, de én jobban örülnék a ropinak!
A propi promóciót see kaptam meg!!
Semmi protokoll a propitóóóó'

Azok a propis monitorozok vagy minek is hívják, asse mondják - szép karácsonyt!, - boldog új évet!.- nem szép társaság!- mondhatom!!

:))
bukfenc
@GeoCravker: Én - csak a szépre emlékezem! -
tivoli
@Tootsy: december 26., 12:43 Nekünk van, a gyerekeinknek nincs nosztalgiázni valójuk? Nem gondolod, hogy ez nem a gyerekeink hibája, hanem a miénk? Blahát emlegetni meg kár, az csak néhány "rászorulón" segít, de azoknak sem a családi béke megteremtésében. Mert ételért sorban állni nem lehet családi program.
tivoli
@GeoCravker: tegnap, 09:17 A diploma sajnos önmagában semmit sem ér manapság. Emlékszem, régen még a munkahelyek is támogatták a tovább tanulást, hogy megfelelő szakembereket képezzenek ki maguknak. Abban a rohadt Kádár rendszerben.
tivoli
@bukfenc: ma, 02:01 Hogy mit kaptam? legtöbbször semmit, de volt, hogy csizmát, két számmal nagyobbat, hogy jövőre is jó legyen. Igaz, karácsonyig szandálban jártam, vastag zokniban, kapcában. Meg kaptam útra valót, hogy rendesen kell ám viselkedni, nem rosszalkodni, nem követelőzni, mert jön a javító intézet.
De a vaskályha lángjai olyan szépeket rajzoltak a plafonra.
tivoli
És fa sem igen volt, leginkább csak egy fenyőág, mit valahonnan szerzett a nagyapám
Desischado
@bukfenc: Az öcsémtől egy , - igaz használt, de tökéletesen működő telót, bár nem okos, de nagyon örültem neki! És te?
Amúgy nagyjából minden rendben, csak az a bajom, hogy a szegénység istenétől még mindig nem tudok megszabadulni! És te miért kaptál maflást? Priviben írjál már vissza, oké? Remélem, szép volt a karácsonyod, tőlem extra fülvakargatást kapsz cimbi! (hosszan vakargatja a füle tövét)
tivoli
Kicsit borusra sikeredett az emlékezés, de ahogy telt - múlt az idő és én nődögéltem, bizony meg volt az akaratom hozzá, hogy kikerüljek a szegénységből. Soha nem kértem, nem vártam el senkitől sem ennivalót, sem mást. Mentem és megkerestem magamnak.
Mert nem a szegénység dehonesztáló, hanem az abban való dagonyázás.
GeoCravker
@tivoli: A Blahan sorban állni nem családi program. A jelenség, a növekvő sor éppen úgy csak jelez valamit, mint egy hőmérő. Nyilván nem attól lesz meleg, hogy mászik fel a higanyszál. De az utóbbi azért jelzi, hogy nő a levegő molekuláinak mozgási energiája :-)
GeoCravker
@tivoli: Nem tudom voltál-e munkanélküli. Amikor kirakják az embert, akkor kezdetben nagyon bízik abban, hogy pikk és pakk kap állást. Amikor fél év eltelik, és minden állásinterj negatív eredménnyel zárul, akkor már nem annyira optimista. Egy év után már kifejezetten nem az. Közben persze feléli a tartalékait, ha voltak. S aztán eljön az a pont, amikor nem marad más, mint az általad emlegetett "dagonyázás".
Nyilván, mindenkinek másként, máshogy jelenik meg. A jelenlegi közmunkaprogram sokkal megalázóbb például, mint a szegénység. Ja, és nem bitosítja a túlélést sem a legtöbb embernek.
tivoli
@GeoCravker: ma, 08:34 Semmiképpen se állnék sorban a Blahán. Szégyellném magam.
tivoli
@GeoCravker: ma, 08:38 Konkrétan nem voltam, bár volt egy fél éves erősen bizonytalan helyzet. Aztán amikor azt mondták mostantól kapálni kell, nem mondtam, hogy én csak kaszálni tudok, hanem megtanultam kapálni. Így maradt a jogfolytonosság. Elmúlt az a világ, amikor a képességeimhez választhattam munkát, most már nekem kell alkalmazkodnom a munkához. Tehát ez hozzáállás kérdése is lehet
GeoCravker
@tivoli: lumbágóval nem tudok elmenni kapálni.
túl a félszázon ismerem a munkanélküliséggel járó érzést. Az eddigi váltások miatt van öt diplomám, de lehet, hogy hat, és 4 szakmám. Ahhoz, hogy január óta ne legyen munkám.
De most ezt nem taglalnám hosszan, ha nem baj.
Még nem álltam sorba a Blahán. Ha a fiaim most lennének kicsik, akkor viszont nem tudom nem jönne-e szóba. A szégyenérzetet van ami felülírja olykor. Közben persze megtörik az ember.
Tootsy
@tivoli: Csak egy evet mondj, amikor a Kadar-rendszerben BARHOL ennyi ember allt volna sorba etelert? CSAK EGY KARACSONYT, VAGY MAS UNNEPET, AMIKOR VALAKIKNEK EZ AZ EGY MELEG ETELE VAN?

Az ehseg nagy ur, es meg mindig jobb etelert sorban allni, mint valakit leutni az utcan, a penzeert, amibol aztan etelt veszunk...

NEM a sorbanalloknak kell szegyellni magukat, hanem azoknak, akik miatt ODAKERULT az a rengeteg ember...
A szegenyseg valoban nem szegyen, de k@rva kellemetlen, es ha valaki a legnagyobb akarattal sem tud belole kikeveredni, akkor azt meg kell erteni, es valamilyen modon segiteni rajta.

Magyarorszagon NINCS SEMMILYEN SZOCIALIS HALO, ami vedelmet es vegleges megoldast kinalna a szegenyeknek. A lazarjani-felek sulykoltak bele az emberekbe, hogyha szegenyek, akkor szegyelljek magukat, mert annyit is ernek...Mikozben o es a familiaja hulyere keresi magat...
Tootsy
@bukfenc: 02.25-re: Imadom a humorodat, Kedves...
tivoli
@GeoCravker: ma, 10:10

Reméltem, hogy a kapálást nem szó szerint érted. De ha neked lumbágód van, akkor kínálhatnak bármilyen munkát, attól meg más bajod lesz.
Ha valaki alázkodni akar, kifogást mindig talál, hogy miért teszi.
Ha ennnyire sokoldalú volnál s mégsincs munkád, ott nem a rendszerben van a hiba.
GeoCravker
@tivoli: "Ha ennnyire sokoldalú volnál s mégsincs munkád, ott nem a rendszerben van a hiba. "
Valóban. Például nagyon rossz az alázkodóképességem.

tehát ezzel kapcsolatban:
"Ha valaki alázkodni akar, kifogást mindig talál, hogy miért teszi."
még van mit tanulnom ezek szerint.
tivoli
@Tootsy: ma, 10:19
Csak a végéhez: Lázárjaninak ott van némi igazsága, hogy akinek semmije nincs, az annyit is ér. Ezt én úgy értelmezem, ha valakinek van valamire igénye, tegyen érte. Ha nem tesz, nem is érdemli.
tivoli
@GeoCravker: Minden munka alázatot kíván, nem ilyenre gondoltam. Inkább az olyanra, hogy nem alázom meg magam munkával, inkább a Blahán álok sorban büszkén más ételére, kényére, kedvére várva. Á, az nem alázkodás, á, az nem. csak a munka.
tivoli
@GeoCravker:ma, 11:12 Nem az alázkodó, hanem az alkalmazkodó képességeddel lehet baj.
GeoCravker
@tivoli: " Á, az nem alázkodás, á, az nem. csak a munka. "
Hol is írtam ilyet?

Viszont az megalázó, hogy amikor a meghirdetett mérnöktanári állást mepályázva azt írják vissza, hogy a végzettségem nem elég. Mérnöktanárként és egyetemi doktorival. Úgy, hogy ott hospitáltam a tanárképzésben, ahova pályáztam. A megalázó nem az, hogy mást választottak. Az viszont igen, hogy hülyének néznek, és hülyeséget írnak.
S igen, van igényem. A munakhellyel kapcsolatban. Hajlandó vagyok dolgozni olyanokkal, akik szerény képességüek, és ezért stílusukban olykor érdesek. De utálom az olyan helyeket, ahol elvileg képzettek viselkednek olyan primitíven, mint az estélyibe öltöztetett nercbundás kannibál. A politikai megbizottak a közigazgatásban ilyenek. S a versenyszféra sem okvetlen jobb. Mert megtehetik. Mert az állami éhbér leszorítja a piaci fizetéseket is, mert kilátástalanná teszik a megélhetést, stb. De tényleg ne menjünk bele. mert minden ember története más.
GeoCravker
@tivoli: Nem kizárt. Amennyire látom, jelenleg nem a munka iránti alázatot, illetve alkalmazkodást várnak el, hanem behódolást. Új belépőként feltétlenül. Mert megtehetik.
A feltétel nélüli behódolás és a munkahelyhez való alkalmazkodás közt óriási a különbség. Az utóbbi logikus elvárás, az előbbi egy hűbéri idiotizmus.
Tootsy
@tivoli: 10.19-re: Ugye Te is tudod, hogy a magyarazatod felremegy: lazarjani NEM IGY ERTETTE, o nem az taglalta, hogy ha valaki igenytelen, akkor az annyit is er, hanem azt mondta, hogy aki csoro, szegeny, mert nem sikerult ugyeskedessel megszednie magat, az tutyimutyi, tehat ANNYIT IS ER, vagyis penztelen, = sulytalan az elet minden teren. Ugyanebben a cikkben azzal is eldicsekedett, hogy bezzeg o olyan jol alakitotta a dolgait, hogy az o fianak is mar millioi vannak, hozomanykeppen, ha eppen kedve szottyanna nosulni.

Eleg vilagosan celzott az ANYAGIAKRA, nem kell belemagyarazni mas ertelmet...
tivoli
@GeoCravker: Én a munka, nem a munkahely ideológiai beállítottságáról beszéltem.
Az alázat is természetesen a munkának, nem a munkahelynek kellene, hogy szóljon. És bizony a lumbágó is gyakran kijön egészséges embereken is, ha azt a sok tuskót meglátja.
De mindez nem kell, hogy egyenesen a Blahára vezessen, mert az azoknak sikerélmény, akik meg akarnak alázni.
tivoli
@Tootsy: Mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. Még egy megközelítés: Manapság mindent a pénz mozgat. Ha van pénzed, van befolyásod. Ha nincs, nincs. S ha valakinek nincs semmije, saját sorsa megoldását is mástól várja, az annyit is ér. lázárjaninak ebben is igaza van
GeoCravker
@tivoli: Ergo, ha bármi áron pénz tudtál szerezni, akkor a bfeolyásoddal élve el tudod intézni, hog yne feszegessék a pénzed forrását.
Ezt hívják maffiának.
Tootsy
@tivoli: Asszem egy picit el vagy tevedve...GeoCraver a lumbagot nem a kapalastol kapta, es - ahogy Te is emlitetted - a mult rendszerben, abban a rohadt, szemet, tetves kadarista eraban meg kepeztek is az embereket.

GeoCravernek egy kalap diplomaja, kitanult szakmaja van, nem NEKI kell megalazkodnia, hogy munkat talaljon, hanem azoknak kene elviekben - es termeszetesen anyagiakban is - elismerni a tudasat, akik valamilyen szinten felelosek a magyar gazdasag talpraallitasaert, akiknek nem annak kene a fo eletceljuknak lenni, hogy hany trafikot tudnak osszeharacsolni egy csaladon belul, hanem mondjuk az, hogy egy nelkulozhetetlen orvosi muszerbol olyan jot tudjanak gyartani, ami a vilagon mindenhol jo penzert eladhato, es van is ra igeny.

Ha mindenki meghunyaszkodik - ahogy ez a kormany elvarna -, akkor csak esz nelkuli robotokat produkal, akik feltetel nelkul megcsinalnak barmit, ma szemetet szednek, holnap parlagfuvet gyujtenek, holnaputan elmennek parlamenti ornek, a valasztasokon pedig gondolkodas nelkul belelonek a tomegbe, mert annyira megalazkodtak azert, hogy BARMIT dolgozhassanak, hogy lihegve lesik a kenyerado gazdi osszes parancsat.

Tudod, alazkodjon a rosseb, meg aki buta, tudatlan, es nem is telik tole mas, csak az esz nelkuli szolgalat...
tivoli
@Tootsy: Gondolom GeoCravker a saját baját el tudja mondani a segítséged nélkül is. Gondolom, ha csak a saját problémáid megoldásán fáradoznál, többre mennél.
Gondolom, olyan dolgokon törni a fejed, amelyre semmi ráhatásod nincs, fölösleges idegeskedés.
GeoCravker
@tivoli: @Tootsy: Tényleg nem mennék bele a szeméyles történetbe mélyen.
DE
Eredeti végzettségem alapján laborvezetőként, és kutatóként indultam.
Publikációk külföldön, nemzetközi szinten mért, és nem könnyűnek talált eredmények. Nem egy cikk, hanem a későbbi doktorim szinte minden fejezete, meg még jó pár dolog.
Az egyetemet fizette az ország, mint Orbánét is, a munkahely eszközeit biztosította az átkos Kádár-rendszer. A doktorim az országnak tízmilliókba került. Szerettem csinálni, és máig lenne értelme, mivel a környezetvédelem egy speciális formájába is belelógott. Mint biológiai növényvédelem, természetvédelem meg ilyesmi. Amikor kiszálltam, az országban egy kezemen meg tudtam volna számolni azokat, akik nemzetközileg mérhető eredményekkel foglalkoztak a témában.
Nem önszántamból szálltam ki. Ha békén hagytak volna, talán ma is a mikroszkópba bandzsítanék, és nem titeket fárasztanálak. Azonban egy akkor 70+ -os osztályvezető kiszámolta, hogy a doktori védésem feljogosít arra, hogy kinevezzenek a helyére. A minisztériumi kapcsolatait is felhasználva nekem felmondtak.
Ezzel az ország kidobta az ablakon a képzésemre fordított pénzt, a folyamatban levő kutatások eredményeit, a doktoriba fektetett pént, és időt, a nemzetközi elismertség apró striguláit, és minden hasonlót. Az, hogy nekem személyes tragédia volt 36 évesen új szakmába átnyergelni vagy sem, az egy dolog. De rohadt gazdag ország vagyunk, hogy ez belefért a büdzsébe.
Most, amikor a nagyfiam a phd védése előtt 3 eu-s+kinai nyelvvizsgával nem kap állást, akkor újra játszuk a filmet.
S nem voltam egyedül a korosztályomban, és látva a most végző fiatalokat a fiú sincs egyedül.
Ez sokkal nagyobb pazarás hosszú távon, mint amit az ország megengedhet magának.
tivoli
@GeoCravker: Valóban, ahány ember, annyi sors. Hatalmi harcok mindig voltak és lesznek, kíméletlenül a semmi és senki nem számít alapon. Ez önmagában nem a politikai rendszeren múlik, hanem az emberek önös ambícióin, irígységén. Viszont az egyének hatalmi törekvéseit nagyban befolyásolja a politikai hátszél, és a kéz- kezet mos elv, különösen a több pártrendszerben.
De alapból most arról volt szó, hogy a nép egyszerű gyereke hogyan élheti meg saját sorsát, kell-e, helyénvaló-e egy tál étellel betömni a száját. Valami ilyesmi a mondás, nem halat kell adni, hanem megtanítani halászni az embereket.
Most éppen a felé megy a világ, hogy még a halászhálót is elszedik, meg mindent ami lehetséges. S ez nem csupán Magyarországra vonatkozik, csak szét kell nézni a világban. Mindenhol ez megy. Ott is, ahol nem Orbán a főnök.
bukfenc
@Desischado: Irnék én a privibe, de frankón nem tom hogy kee...
Valaki múltkor irt, no akkor már tudtam válaszolni..
bukfenc
@GeoCravker: Inkább arra, hogy miért kaptam..
Tini koromban azért, mee sokat nyukátam a szoknyáák aláá..
Tootsy
@tivoli: Ha nem vetted volna eszre, en nem GeoCravert "vedtem" illetve szoltam helyette, csak Neked akartam segiteni ertelmezni azt, amit O leirt...:o))

Egyebkent koszi, marhara nagyjany vagyok, a magam dolgaival is tudok foglalkozni, es igen elore tudok abban is jutni, nemcsak ugy irogatok ide...:o))
GeoCravker
@bukfenc: Rákattintol a nevire, és akkor elvileg írhatsz neki üzit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.