Sikeres év volt az idei a Közgépnek, a magyar emberek nem érezhetik feleslegesnek erőfeszítéseiket – összegezte évzáró sajtótájékoztatóján a kormányzat idei, illetve a 2010-es kormányváltás óta elért eredményeit a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten.

Fidesz: sikeres év volt az idei, számos eredmény született

Kocsis Máté az eredmények közük kiemelte, hogy 9 év után, idén júliusban Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, augusztusban sikerült visszafizetni az IMF hitelt és az ország mára tartós növekedési pályára állt.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy a gazdaság, a foglalkoztatás és a családok segítése voltak azok a területek, amelyek talpra állítására vállalkozott a kormány 2010-ben. Számos olyan eredmény született, amelyre a szocialista kormányok nem voltak képesek – hangzott el.

IMF-hitel helyett piaci hitel, siker!

Példaként említette, hogy míg 2010-ben a görögökkel említették Magyarországot egy lapon, addig mára az EU is elismerte, hogy harmadik éve sikerül 3 százalék alatt tartani a költségvetés hiányát. Erre a szocialista kormányok nem voltak képesek – tette hozzá.

Mint elmondta: az IMF hitelt, amely a Gyurcsány-Bajnai kormányok alkalmatlanságának az ára volt sikerült idő előtt visszafizetni. Álláspontja szerint azonban nagyobb ára is volt a korábbi szocialisták kormányzásának, hiszen éppen 4 éve vették el egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért.

Kocsis Máté a kormányzati eredmények közé sorolta, hogy az államadósság kezelését és azt, hogy a gazdasági növekedés mértéke – amely 1,8 százalékos volt a harmadik negyedév végén – meghaladta az uniós átlagot is.

Mint elmondta: mára tartós növekedési pályára állt az ország, ez biztosítja a béremelések és a rezsicsöketés fedezetét is. Kocsis Máté említést tett a 40 éve legalacsonyabb inflációról is, amelynek eredményeként mindenkinek több pénz marad a zsebében.

Felhőket rajzoló közmunkások, nagyon jó!

Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy 2013 a foglalkoztatás terültén is jelentős eredményeket hozott, így jelenleg 235 ezerrel több ember dolgozik Magyarországon, mint 2010 előtt.

Mint elmondta: egyre többen élnek a segély helyett munkából, a verseny- és közszférában is azonos mértékben nőtt a foglalkoztatottság mértéke. Megóvták a közszférában dolgozók munkahelyeit és a béreit is, sőt a az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bére emelkedett is.

Növekszik a... ez az!

Hoppál Péter reményét fejezte ki, hogy jövőre is hasonló teljesítményre lesz képes az ország, mint idén, a bizakodás alapját a gazdasági növekedés adja – tette hozzá.

A szóvivő sikeresnek nevezte a növekedési hitelprogramot és emlékeztetett rá, hogy január elsejétől a minimálbér összege 100 ezer forint fölé fog emelkedni, illetve a pedagógusok és a közfoglalkozatásban dolgozók bére is növekedni fog.

Mint elmondta: a pályakezdő fiatalok, a nyugdíj előtt állók, az alacsony képzettségűek és a kisgyermekes anyák foglalkozatását jelentős adókedvezményekkel segítik.

Legyőztük a rezsidémont, óriási siker!

Zsigó Róbert, a Fidesz másik szóvivője a rezsicsökkentés hatásairól szólva elmondta, hogy ez a családoknak idén 250 milliárd forintos megtakarítást jelentett, jövőre pedig ennél is több marad az emberek zsebében. Álláspontja szerint ugyanis az energiaárak még így is aránytalanul magasak.

Kismamák, siker!

Mint elmondta: 2014-ben még jobban megbecsülik a kismamákat, akiknek életében új korszakot nyit a gyed-extra, hiszen nem kell többé a munka és a család között választaniuk.

A kormányzat nem fogja cserbenhagyni a nehéz helyzetben lévő devizahiteleseket sem, akiknek az árfolyamgát már most is védelmet ad. Zsigó Róbert a szociális lépések közül kiemelte a rászorulók ingyenes étkezetését, illetve az ingyenes tankönyv biztosítását, amely jövőre már nagyobb kör számára lesz elérhető.

Ajándék a közszolgáknak, remek!

Kocsis Máté kérdésre válaszolva elmondta, hogy amennyiben a kormány dönt a közszolgálatban dolgozók kedvezményes lakáshitelhez juttatásáról akkor azt a Fidesz támogatni fogja.

A pénztárgépek új rendszeréről szóló vitát politikai természetűnek nevezte. Álláspontja szerint sem a kormány, sem a kormánypártok nem abban érdekeltek, hogy ne sikerüljön az átállás. A nemzetgazdasági tárca és az adóhatóság mindent meg fog tenni az átállás sikeres lebonyolítása érdekében, amely a becsületes adózók érdekét szolgálja – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva Kocsis Máté úgy fogalmazott, hogy  Gyurcsány Ferencnek semmi helye sincs a közéletben, hiszen annyi kárt okozott kormányzása alatt. A volt kormányfő Kövér László házelnökhöz intézett üzenetéről elmondta, hogy az Gyurcsány Ferencet minősíti és minimum több önmérsékletet várnának tőle.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
B enzinár emelés
U jabb adók
É gig érő árak
K ..va kormány...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Valóban sikeres volt. Mindent elloptak a fideSS-es fiúk, amit lehetett...
Silver
Pont tegnap néztem az Erik a vikinget!ez a kedvenc részem ami sajnos nagyon igaz az országra és vezetők nyilatkozatára:
Atlantisz elsüllyed

www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
A Tündik bündije
B enzinár emelés
U jabb adók
É gig érő árak
K ..va kormány...
F_Viktor
Nem tudtam, képtelen voltam végig olvasni... :-(
Eddig sikerült:
"... míg 2010-ben a görögökkel említették Magyarországot egy lapon, addig mára az EU is elismerte, hogy harmadik éve sikerül 3 százalék alatt tartani a költségvetés hiányát."

a) Görögöket valami Varga nevezetű emlegetett, amire a piac - a devizahitelesek legnagyobb bánatára - azonnal elkapálta a forintot, azóta is a 300 forint/€-ról nem nagyon mozdul el.
b) Milyen áron értük el a 3% alatti költségvetési hiányt? Negyedévenkénti Eltolcsy-csomagokkal, majd 6 500 milliárdos megszorításokkal, amit az új adóknak köszönhetően minden évben ki kell fizetniük a zembereknek!

"Mint elmondta: az IMF hitelt, amely a Gyurcsány-Bajnai kormányok alkalmatlanságának az ára volt sikerült idő előtt visszafizetni. Álláspontja szerint azonban nagyobb ára is volt a korábbi szocialisták kormányzásának, hiszen éppen 4 éve vették el egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért."

a) Nagy siker visszafizetni nagyobb kamatozású kölcsönből a hitelt??? Vagy csak annyit sikerült elérni, hogy már sem az EU, sem az IMF nem firtatja, hogy azt mire költik el, mennyit Simicskáznak el a haverok?
b) Állj! Lemaradtam valamiről??? Orbán visszaadta azt az egyhavi nyugdíjat amit még Medgyessy adott a nyuggereknek? Sőt, a munkavállalóknak is adott egyhavi plusz bért? Akkor miért sírnak a közszolgák, hogy 6 éve nem kaptak béremelést? Ilyenkor ki hazudik?

"... a kormányzati eredmények közé sorolta, hogy az államadósság kezelését és azt, hogy a gazdasági növekedés mértéke – amely 1,8 százalékos volt a harmadik negyedév végén – meghaladta az uniós átlagot is."

a) Államadósság??? Az fikarcnyit sem csökkent, annak ellenére sem, hogy a MANYUP-tagoktól ellopták a 3 000 milliárd forint megtakarításukat, azaz jövőjüket! Megint hazudik valaki?
b) Hoppá! 1,8% növekedés? Tavaly milyen eredménnyel zárt a gazdaság? -2,5%? Kis matek, s akkor máris sehol nem vagyunk. OK, tudom, hogy a fityeszes fiuk a leghátsó padsorban ültek matek órákon, de akkor is...
F_Viktor
folyt:

b) Hoppá! 1,8% növekedés? Tavaly milyen eredménnyel zárt a gazdaság? -2,5%? Kis matek, s akkor máris sehol nem vagyunk. OK, tudom, hogy a fityeszes fiuk a leghátsó padsorban ültek matek órákon, de akkor is...
Megnézhetnék ezek a hazug bácsik pl. a román, szlovák, lengyel gazdasági eredményeket is, s mindjárt lekonyulna a szájuk.

Itt adtam fel az olvasást, egyszerűen ennyi hazugságot egyszerre, ilyen töményen már az én vas-gyomrom sem bírt megemészteni.
Esetleg ha a továbbiakban valaki találna egy igaz mondatot, az legyen oly szíves és copyzza be :-)
joopapa
"Példaként említette, hogy míg 2010-ben a görögökkel említették Magyarországot egy lapon, addig mára az EU is elismerte, hogy harmadik éve sikerül 3 százalék alatt tartani a költségvetés hiányát. Erre a szocialista kormányok nem voltak képesek – tette hozzá". Azért nem voltak képesek te gerinctelen, mert olyan ellenzéke volt mint don vittorio és a fidess akik ellenzékben mindent megtettek a pénzügyi reformok ellen.
joopapa
@F_Viktor: Nem varga hanem, a kósa és másnap a zselésfejjü hülyegyerek szájtátó álláshalmozó pettike.
F_Viktor
@joopapa: Köszi a pontosítást, persze, a debreceni Mr. 20 százalék volt! :-)
joopapa
De miért vannak hárman? És hol van az a kusza fogú rémség? Talán azért vannak hárman , mert a zsigó jól hazudik a hoppál jobban hazudik a mátéka mivel ugye ő a főnökük, gondolom ő hazudik a legjobban. A gabcika meg gondolom kiégett, és most tölti az akkumulátort, mint annak idején don vittorio a keresztapa tette.
gibgab
@Horizont: Ez se rossz: Bohóckodó személy, aki úgy viselkedik, hogy nem vehetjük komolyan.
verőce21
Nagy dolgok csak erős központi hatalomban születtek mindig. István, vagy Mátyás király és Horthy sem volt népszerű a saját korában. Ezt csak az utókor tudja megítélni. Ha időt kapnak ezek a fiúk, ki tudják vinni az országot a kátyúból.

(Már sokkal korábban mások is megtehették volna, de nem volt meg a kellő akarat és erő hozzá. pl. "...úgy tettünk, mintha kormányoztunk volna" - GyF.)
csútiféreg
Ezt a három véglényt egy olyan zárt udvarban szeretném látni, aminek az egyik végét homokzsákok védik a becsapódó lövedékektől.
F_Viktor
@joopapa: A rémség asszonya lehet, hogy most szemeli a társadalom következő áldozatát, vagyis, hogy kiket védjen meg :-((
F_Viktor
@verőce21: Jobber barátom, maradjunk inkább a külföldi példáknál, pl. a dél-koreai példánál...
verőce21
@F_Viktor: (17:44) Semmi közünk a "külföldi példákhoz", annyira gazdag ebben a magyar történelem is Baller! :)
pbalage
az nagy gáz, ha el se olvasom a cikket, mert anélkül is tudom, hogy csak magyarázzák a balf@szságukat?
Manhattan
Az Országgyülésben Schiffer végig szónokolta az évet,ennek hatására a pártja zsugorodott. Az LMP
népszerűsége csökkent.
Gyurcsány a felszólalásra csak egy lehetőséget kapott, a DK-mégis növekedik, a
népszerűsége erősödik. Ez így is van rendjén.
Mi mindennek lehettünk volna tanúi, ha Gyurcsány Ferenc 952 alkalommal kifejthette volna a kormánnyal szembeni kritikáját...
Szerintem Viktort már nem engedték volna haza Grácból, a további lábon gyógyúlás reményével.
Erről a Balogh nevü szar alak gyáva tuskóról csak annyit, nem volt vér a lába között, mikor egy csinibaba bunyóra hívta. Ráadásul még a kutyáját is megalázta, az ember leghűségesebb barátját. Mocsok az ilyen.
Mobil123
Kár hogy qrva sokan kimaradtak belőle!
kiskutyauto
Egyik undorítóbb mint a másik... a szemük sem áll jól... de hát éveken át legalább 16 órában folyamatosan hazudni és gyűlölködni. az így eltorzítja az ember (na jó kissé túloztam, bocsánat az emberi fajtól, mivel ezek az ember minőségre nem méltók) pofáját... Amikor az ilyen gusztustalan tenyérbemászó arrogáns agyhalott hazaáruló férgek ocsmány pofáját látom, nagyon szégyellem hogy ebbe az elbaszott országba születtem, ahol hemzsegnek az ilyen gusztustalan csicskák... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
JAJMÁR
@pbalage: Szerintem az a normális. A könyökömön jön ki ez a megmagyarázhatatlant megmagyarázó, mittudoménkiknek szóló, álságosság! Komolyan, ha végig kellene olvasnom, csak szemlesütve tudnám...
F_Viktor
@verőce21: Akkor értsd úgy, hogy a magyar példáid sántítanak, viszont mondandódban van igazság.
F_Viktor
@kiskutyauto: Arra vigyázz, hogy véletlenül se mondd, hogy ebbe a "qrva országba..." :-)
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Annyira, hogy már három ilyen "iGAZmondóra" is telik.
JAJMÁR
@verőce21: 17:26 Bocsi, Horthy szerintem ma sem népszerű! Esetleg mondanál tőle egy nagy dolgot, amit véghezvitt? (Amire büszkék is lehetünk.)
Ugyan honnan tudnánk, hogy I.István, vagy Mátyás népszerű volt-e a maga korában? Másrészt mindig központosított hatalom volt nálunk, kivéve az uccsó 23 év! Nagy tettek nem mindig kellenek, a nyugodt időszak kedvezőbb a fejlődéshez.
hallgatag
A 3 f@szi közül kocsismátékölök mondta ( olvasta fel ) tegnap a Tv hiradóban:

" Az is világos, hogy 2014 a rezsicsökkentés éve lesz, és az is világos, hogy
2014 a rezsicsökkentés megvédése lesz a politikánk feladata ..." !

Ez aztán a szókincs a javából !!! Ugyanezt 12x mondta volna el kiflicsücsök
Kuszafogú szöke pincérlány egy mondatban...
Nem is engedték maguk mellé a fotón...
szaboria1
IMF hitel helyet piaci hitel? Akkor már értem a sok adóemelést, mert ugye a piaci hitelnek kb 2,5 nagyobb a kamata. Igaz a paci hitelnek az elköltését nem kell igazolni mint a IMF hitelnél.
Manhattan
Ezekkel szemben minden megengedett!! Mi több, ezekkel szembe mindent lehet mindenkinek és kötelező a tromf!! Nem lehet válogatni az eszközökben!! Nincs pardon és NINCS KEGYELEM!
F_Viktor
@hallgatag: Tehát ez a fityesz választási programja? 327-szer elmondják, hogy rezsicsökkentés? S ámen?
F_Viktor
@Manhattan: Én úgy szoktam megfogalmazni, hogy a fityeszt csak a saját fegyverével lehet legyőzni.
gabrella
A rezsicsökkentést mindenki tudja,hogy sántít, mivel a gazdagok lényegesen többet pazarolnak gázból,villanyból - tehát neki több csökkentés jut.
F_Viktor
@gabrella: A zemberek a rezsicsökkentésnek mégis jobban örülnek, mint a szociális-, családi alapon kapott gázártámogatásnak?
hallgatag
@F_Viktor: A " fönöktöl " tanulták:
-Még egyszer mondom...
gabrella
@F_Viktor: A sok hülye. aki nem éri fel ésszel,hogy százasokat kap vissza munkahelyek és egyéb szoc. juttatások helyett ha egyáltalán van mivel fűtenie,világítania!
F_Viktor
@hallgatag: Értem én, hogy parancsra mondanak bármit is, önállóan semmit nem lehet tenni, mondani fityeszéknél, csak éppen látom elkezdődött a kampány, program pedig semmi.
Azt is értem, hogy 2010-ben program nélkül lehetett nyerni, de jövőre már egyáltalán nem biztos.
F_Viktor
@gabrella: Számolni viszont tudnak, s a szavazófülkékben nem látja senki hová teszik majd az X-et. :-)
verőce21
@JAJMÁR: (18:14) Ejnye most látom, úgy teszel mintha ezeket Te nem tudnád Édeske! (Nem baj én felveszem a keszkenődet.) :)
Horthy idejében épült a magyar történelem egyik legnagyobb méretű bérlakásépítése Magyarországon.(főleg Bauhaus) Ekkor nyerte el jórészt mai formáját Bp. VI., VII., VIII., IX. és XIII. kerülete, de említhetném még az I. ker. Tabán feletti részét a Vízivárost és a Naphegy beépítését is, sőt az V. ker. jelentős lakóházépítéseit is.
Ezzel együtt a vidéki nagyvárosokban, Pécsett, Debrecenben, Szegeden, stb.
De Horthy nevéhez fűződik a megmaradt Magyarország iparának talpra állítása is. Malomipar, élelmiszeripar, textilipar, gépgyártás, stb.(tudnék mindegyikhez neveket is kapcsolni)

Korábban. I. István államalapítása, a kereszténység elterjesztése, Mátyás honvédő és hódító háborúi rengeteg adót róttak a lakosságra. Egyik sem volt népszerű. Azt hiszem ezeket nem kell részleteznem.
szaboria1
@F_Viktor: A környezetemben mindenki azt mondja átverés mert a gáz támogatás magasabb volt és ugye azt a szocik adták. Nekünk havi 3000 körül volt havonta most meg 1200,.ft -ra jön ki.
F_Viktor
@szaboria1: Orbán ezzel ingyen akar választást nyerni, erre jó csak a rezsicsökkentés.
Nil
Ezek csak önmagukkal beszélnek? Miért nem álltak be egy kicsit a Blahán a sorba?
Desischado
Csak ezt a mantrát nyomják, meg fényezik magukat ezerrel, de a valós tények mást mondanak! Majd meglátjuk, mennyire hülyék az emberek! 70 féle adó, mindenkitől elvettek, a legszegényebbektől is, hogy a saját zsebüket tömjék! Rengetegen nem fognak rájuk szavazni, pl. a segélyesek, a közmunkások, a rokkantak, a bányászok, a közalkalmazottak, a tanárok, a diákok, soroljam még? Ilyen ordas rablókormánya még nem volt ennek az országnak!
bretagne
@Desischado: Szerintem ezért csipkedik most magukat, már hízelegnek a rokkantaknak és a többinek, akikkel kiszúrtak. Remélem, nem felejtik el az emberek. Ha - Isten őrizzen attól - jövőre újra nyernének, visszavennének mindent.
human
Mit is szoktak kiabálni a szurkolók a bíróknak meccsen?
"Három hülye! Három hülye!"
Másik kedvencem: "Spurikám, jó volt a meccs. Kár hogy nem látta!"
JAJMÁR
@verőce21: 20:19 Köszönöm, hogy felvetted a "kesz'kenőmet".

A Horthy korszak eredményeiért Horthyt illeti dicséret, a negatívumokra pedig azt mondják, Horthy csak kormányzó volt? (Aztán vannak, akik meg fordítva!)

Nos, vitathatatlan érdeme, hogy "hagyta dolgozni" a kormányokat, fölötte maradt a politikai csatározásoknak, de jó eséllyel visszaszorította a szélsőségeket. Később már a jobbszélt nem sikerült, tudjuk is mi lett a következménye.
Az oligarchiák nem kaptak teret. A kormányok pedig minden pénzt "visszaforgattak", bár a tevékenységeik jól elkülöníthetők, és mindegyiknek megvan a maga pozitívuma és negatívuma.
Szerintem a legjobb államforma az alkotmányos monarchia.

Az ország pedig fejlődött, mert a fejlődéshez nyugalom kell, nem a nagy tettek!
Állandó "szabadságharcolásban" nehéz fejlődni.
Érdemei ellenére is vitatott Horthy személye, hiszen a mérleg mindkét serpenyőjébe tudunk "pakolni". ( Pl. a 2.Vh. hintapolitikája, sokkal inkább személyhez köthető, Ő tárgyalt Hitlerrel!)

Mátyás v. I.István korában a nép nem agyalt azon, hogy melyik királynál mennyi az adó! Eszükbe sem jutott, hogy lehet választásuk, és nem is volt :)
B.Ú.É.K :)
verőce21
@JAJMÁR: (13:07) Te csak igazoltad azokat a vázlatszerűen felsorolt állításokat, amit feljegyeztem Horthyról. Orbán is hasonló politikát folytat(mert jó tanácsadói vannak), ha figyelmesen követed az eseményeket. :)
De van amiben egyetértünk, mert én is királypárti vagyok. :)

"Mátyás v. I.István korában a nép nem agyalt azon, hogy melyik királynál mennyi az adó!..." - dehogynem, csak nem volt még internet, ahol arctalanul lehet hőzöngeni! (Legalábbis azt hiszik egyesek.) :)

Boldog Új Évet Kívánok, Neked és a kedves családodnak is!
Fradigege
Siker! Siker! Siker! Jó lenne, ha kicsengetnék a végkielégítésemet. Azzal még jönnek. +kb. 5 millió forinttal+felajánlással egy olyan állásra, ahol én(A legszebbik(!)) mondom meg, hogy mit csinálok NETTÓ havi/hó 500.000.- forintért! Hisz "nyócév" hosszú idő. Úgy lekomcsiztak ezek a szar cigányseggnyaló banda, hogy az első zsidesz kormány alatt kerültem melléjük, soha a büdös életben nem szavaztam a maszop-szadesz csürhére. Tehát én vagyok a legszebb! Takarodjanak a cigány vajdájukkal a pöcegödörbe!
Fradigege
Búék! A pöcegödörnél is van lejjebb.
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: "... ahol arctalanul lehet hőzöngeni! (Legalábbis azt hiszik egyesek.) :)"
Te is a csizmás bandáját (besúgó lesmesterek) erősíted?? bravó elvtárs!
Ha adatok kellenek, írjál priviben, szívesen megadom, ne szaglássz, mert elkopik az orrod, mint entero haverodnak,...:)))))))
Boldog Új Évet!
pesti
Kimondott provokáció!Ez megy a néphülyíttéssel,és a nép beveszi!Sajnos jobban teljesíttenek a komunikációban.BUÉK 2014.
verőce21
@Pálinkafőző Rézüst: Engem ne sorolj egyik említett csoportodba sem, mert csak mellétrafálsz! :)

Boldog, szerencsés és sikeres Új Évet Kívánok! - minden kedves blogoló társamnak!
evacica
A fidesznek Orbánnak és haverjainak biztos. Nekem és a többi szerencsétlennek már nem, még ha ezzel a rezsi csökkentéses hülyeséggel akarnak kábítani is, ez egy átverés, valamit visszaad abból amit 2010 emelt. Mennyen már ki a piacra Orbán aztán nézze meg az árakat, s mondja meg hogy hogy lehet havi 47 ezerből kijönni? Ő és cimborái biztos nem ennyiből jönnek ki, legfeljebb napi 47 ezerből! Álszent szem forgató banda!
Szvetlana
Az elmúlt 3 év Nagyon sikeres FIDESZES kormány eredményei. Itt a bűnlajstrom:
168 Óra
Megosztjuk veletek olvasónk gyűjtését az Orbán-kormány által 2010 óta bevezetett megszorításokról, a teljesség igénye nélkül. Ha valamit kifelejtettünk volna, tegyétek hozzá! - Adójóváírás megszüntetése - Béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra) - Cafeteria megadóztatása - Reprezentációs és üzleti ajándékok után adókötelezettség - Munkavállalói járulékok emelése - ÁFA emelés 25%-ról 27%-ra - Baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!) - Illetékemelések - Cégautó adó emelése - „chips” adó bevezetése - „chips” adó emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg) - A foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése - A termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik - Egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése - Környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése - Szeszes-ital jövedéki adóemelése - Dohányáruk jövedéki adóemelése - Üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”) - Bioetanol jövedéki adójának 75%- os emelése - Autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése - Egészségügyi járulék emelése - A táppénz lecsökkentése (Kórház 60-ról 50%, táppénz 70-rol 60%) - 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentés - Bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése - Szociális hozzájárulási adó bevezetése - Kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal - Autópálya használat 4 napról 10 napra történő emelése, természetesen áremeléssel - A magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12000ft-ról 17000ft-ra emelhető - Banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékrol 6 ezrelékre - Telekommunikációs adó - „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20-50 ezer forint között...
Szvetlana
Cégenként 20-50 ezer forint között + ált. forg. ADÓ - a helyi adók nőttek - az egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése - Pénztárgépek cseréje 100+150 ezer Ft/ pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat/

Hát ennyi!!! Ugye nem akarjátok folytatni? Vagy még igen? Igaz, van még 4 hónapotok:((
orogordog
fideszes vérszívóknak biztos, de nekem és sok bérből élőnek nem. Nagy rakás kaka az eddigi munkájuk.
Boldog újévet mindenkinek!
bukfenc
@coyote3: Vagy:
három fidess fos,
-három fidess fekáliás féreg,
- három felcsúti fallosz faló,-
három fidess fikás fejtorzó,
- három fidess frankestein,-
három stb, stb, stb.
bukfenc
@joopapa: Most töltik fől orálisan, fajfidess forró fossal...
bukfenc
@Pálinkafőző Rézüst: Ők is hárman vannak??
Így már értem!! Ezek hárman itt akarnak jól teljesíteni??
faxomat! Húzzanak innen mert rohadtul szennyezik a környezetet!!
Na ezek az igazán elvakult fidess fanok!!
bukfenc
@Horizont: Koszi!
Te, ha nem lesz semmilyen "gőz" akko' hogy fő meg a kaja?? :))
Vagy, - legelni fogunk?? (te tucc valamit??)
Lesz még legelő?? :))
Desischado
@bretagne: Miattam nem kell aggódnod, és azt is biztosan állíthatom, hogy a közmunkások és a segélyen lévők gyűlölik őket, de nekik nem is híízelegnek!
Desischado
@verőce21: Jól beszélsz rézüst! engem se soroljanak az ilyen agyhalott nyaloncokhoz! Én sem felejtek! És köszi a mémet! Sajnos, nagyon igaz!
Desischado
@Szvetlana: A segélyek drasztikus megkurtítása, a közmunkások bérének szintén drasztikus lecsökkentése! Ezt kifelejtetted! Valamint a rokkantak járandósága, a Manyup lenyúlása, több most nem jut az eszembe.
Desischado
@Desischado: Elnézést, Pálinkafőző Rézüstnek szólt az üzenetem!
bukfenc
@Desischado: Csaknem megártott a szilveszteri buborék?? :))
bukfenc
MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET, SZERENCSÉSEBB JÖVŐT!

:))
Desischado
@Pálinkafőző Rézüst: Köszönöm, neked is! Már az elég lesz, ha a fityisz bukik!
Desischado
@bukfenc: Nem, csak elnéztem! Tudod, már mantraként vizionálom, hogy Hazugovicsot viszik Grazba! Képzeld, esküszöm, tegnap ezzel álmodtam! És állítólag vigyorogtam álmomban! Legalábbis rokonom szerint, aki jött kelteni!
Pálinkafőző Rézüst
@Desischado: az kevés! A több milliárd vissza nem fizetendő támogatásokat a kkv.-k felé, vissza kell venni, akik nem arra költötték amire kapták! Sokan, nagyon sokan vannak!!
Desischado
@Pálinkafőző Rézüst: Mit mondhatnék, teljes szívvel egyetértek veled! Elszámoltatás, miből szerezték ezek a vagyonukat?! Aztán teljes vagyon elkobzás, és súlyos évek a börtönben, valamint közmunka, hogy azért ne unatkozzanak!
dr. prédikátor
FÜTYISZMENTES BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK mindenkinek!!!
szablyafűrész
Hurrááááá...csupa siker, a 150 leggazdagabb magyar 4/5-e fidesznyik csókos, vannak vadi új 0 Km-esek is, mint a felcsúti Lőrinc-barát, aztán az über-szuper, abszolút teheccséges Köz(pénz)gép, müxik a stadionépítési projekt is, továbbá új, művelésre alkalmas termőföldeket és elszigetelt tanyavilágot fedeztek fel kutatók az V. - Rogán - ker.-ben,...
bretagne
@Desischado: Nem tudok vitatkozni veled!
hajhagyma
@dr. prédikátor: neked is azt kivánnom
coni
Nem csak az idei mind a 3 hatalmas siker volt, ismételjük át fiúk:

– Adójóváírás megszüntetése
– Béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra)
– Cafeteria megadóztatása
– Munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából

– A foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– Reprezentációs és üzleti ajándékok után adókötelezettség
– Cégautó adó emelése
– Egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– Kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal

– ÁFA emelés 25%-ról 27%-ra
– Illetékemelések
– A termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– Az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó).
– Az ebek és lovak kötelező chipezése;
– „Chips” adó bevezetése
– „Chips” adó emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– Szeszesital jövedéki adóemelése
– Dohányáruk jövedéki adóemelése
– Környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése

– Üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– Bioetanol jövedéki adójának 75%- os emelése
– Autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– Az autópálya-használat minimumának 4 napról 10 napra történő emelése – áremeléssel
– Baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)

– A táppénz lecsökkentése (Kórház 60-ról 50%, táppénz 70-rol 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentés
– A rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– A szociális öntemetés bevezetése
– Szociális hozzájárulási adó bevezetése
coni
És még nincs vége!

– Elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
emelkedett)
– Közművezeték-adó
– A magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12000ft-ról 17000ft-ra emelhető
– Kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel.
– Bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése

– Banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
– Betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– Telekommunikációs adó
– „Cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20-50 ezer forint között + ált. forg. ADÓ
– Pénztárgépek cseréje 100+150 ezer Ft/ pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat/

– Nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– Közmunkások nettó 61ezer forintos fizetésének 49 ezerre csökkentése
– Munkanélküli segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28 ezerről 22 ezerre csökkentése.
– Egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel

– Pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– Tandíj de facto bevezetése
– Asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– Mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
– Egészségügyi járulék emelése
miazavalami
@coni: Basszus, én ennyi mindenről nem is tudtam.:-(
mariaberta
Három okos szépember, de hol maradt a szőke? Kihagyni csak ellenzékieket szoktak,
nezelodo
"bukfenc
@Pálinkafőző Rézüst: Ők is hárman vannak??"

Igen mint a három királyok. A különbség az, hogy azok hozták a javakat a kisdednek, emezek meg lopják az újszülöttektől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.