Már februárban megemelheti a törvényben garantált ingyenes készpénzfelvételek számát a parlament – közölte a Fidesz frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában kedden.

A héten tárgyalnak a bankszövetséggel, és ha nem jutnak eredményre, akkor a február 13-áig tartó parlamenti ülésszakban keresztülvihetik azt a törvényt, amelyben megnövelik az ingyenes készpénzfelvételi lehetőségek számát, és szigorítják a bankokra vonatkozó szabályokat – mondta Rogán Antal.

Hozzátette: erre azért van szükség, mert úgy látják, hogy "a bankok megpróbálják átverni az embereket".

Példaként említette, hogy bár törvény rögzíti azt az állampolgári jogot, hogy mindenki ingyenesen vehessen fel – legfeljebb két részletre osztva – 150 ezer forintot a bankautomatákból, mégis rengeteg olyan berendezés van, amelyből maximum 50 ezer forintot lehet felvenni.

"Ez nyilvánvaló átverési kísérlet a bankok részéről" – fogalmazott a frakcióvezető.

Rogán Antal azt mondta: először tárgyalnak a bankszövetséggel, és ha nem jutnak eredményre, akkor lesz idejük arra, hogy a következő két hétben keresztülvigyék a törvényt, amelyben egyértelműen előírják, 150 ezer forinthoz mindenki ingyen hozzájuthat.

"Nem érdemes trükközni, mert Ludas Matyi módjára, ahogy ő Döbrögin, háromszor fogjuk leverni rajtuk" – üzente Rogán Antal a bankoknak.

A bankok is hasonló szankciókra számíthatnak, mint a rezsiszolgáltatók, amelyek nem tartják be a rezsicsökkentés szabályait. Arra a bankra, amely sok embert érintő hátrányos intézkedést hoz, 500 millió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Rogicsek, te voltál, aki kitaláltad a tranzakciós díjat, a saját faszoddal vered a csalánt.
Köll-e egy marha nagy tasli, vagy csak simán basszalak le?
A világ még egy ekkora faszkalapot a hátán nem hordott az Orbán Viktoron kívül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
martinpalermo
Az én farkammal veritek a csalánt mindenhol ,már nagyon unom.!!!
szaboria1
Érdekes előre tudja, hogy mi mennyi lesz mikor még nincs is február.
hallgatag
Miért csak a bankok ??? A rizsacsökkentés eredménye,
hogy a villanyszámlán, gázszámlán megjelent egy új fogalom:
" Vezetékhasználati díj " ...Tónika, ezt is mind neked
köszönhetjük...Nehogy már nonprofit Zrt legyen egy
szolgáltató...A végén még Ök fizetnek, hogy
használjuk az energiájukat...
Majd jön az eldobható gáz PET-palack ???
Annyira eröltetett ez az egész ügy, csak parasztvakitás
a köbön...választási hazugság !
hallgatag
Roggyanttóni ! Csak nehogy Ti legyetek a Döbrögi,
és a NÈP a Ludas Mutyi !!!
magyarbakancs
Szeretném megkérdezni Arogán elvtársat,hogy ha meg unják a sok szarakodást a külföldi bankok,cégek és úgy döntenek elmennek ?
Mi lesz az egy millió új mulatóhellyel ?
Na meg a az országgal?
Nem fáradnak el Arogán elvtárs a sok harcban.?
Don Quijote
Az nem baj hogy a tranzakciós illeték az egekben van , mert az nekik folyik be!
Felvettem 70000 Ft-ot ATM-ből és 900 FT illetéket fizettem. Köszönöm a trutyesznek...
pbalage
Rogicsek, te voltál, aki kitaláltad a tranzakciós díjat, a saját faszoddal vered a csalánt.
Köll-e egy marha nagy tasli, vagy csak simán basszalak le?
A világ még egy ekkora faszkalapot a hátán nem hordott az Orbán Viktoron kívül.
A Tündik bündije
Tök mindegy mennyire feszül rá a témára Tónyó, a bankokat nem fogják legyűrni, egyszerűen azért, mert nem a 2/3-os királyság fogja táncoltatni a nemzetközi pénzpiacon szereplő bankokat. Most még hagyják, hagy fújja a hülyeségét, de már előre várom mikor lesz az, mikor kiadják rá a kilövési engedélyt. Akkor majd dugja a fejér a babasz@ros Vutton táskába, csak ne lássák a sírásra görbült száját.
F_Viktor
Nem a bankok próbálják meg átverni az embereket, hanem a fityeszes véglények használják fel a bankokat a Zemberek átverésére, ingyenes választási kampányukhoz újra csak hazugságokat kommunikálnak:

Idézek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete július végi közleményéből:
"...egyes fizetési műveletek után 2013. január 1-jétől a pénzügyi szervezeteknek tranzakciós illetéket kell fizetniük, melynek mértéke 2013. augusztus 1-jétől megváltozott. Az illetéket a pénzügyi szervezetek kötelesek megfizetni, lehetőségük van azonban arra, hogy azt – a szigorú törvényi feltételek betartása mellett – díjaik, költségeik emelésével az ügyfelekkel szemben érvényesítsék, azaz a fogyasztókra terheljék át."

Tehát a PSZÁF megteremtette a feltételét, hogy a bankok az ügyfelekre háríthassák a tranzakciós illetéket, most pedig azt kommunikálják, hogy számon kérik tőlük??? Hahaha...

És, hogy senki ne gondolja, hogy a PSZÁF valami ballib intézmény lenne, elnöke 2010-2013 között Szász Károly. Orbán 2010-ben az első Orbán kormány idején szintén ezt a Szász Károlyt nevezte ki a PSZÁF elnökének.

2013. október 1-jén a PSZÁF megszűnt, jogköreit a Magyar Nemzeti Bank vette át. Vagyis fityeszes nótafák lehet mutogatni Eltolcsyra!

Még annyit, Szász Károly jelenleg a Széchenyi Bank egyik vezetőjeként dolgozik. Igen, annál a Töröcskei bankjánál aki nemrégen 1 Euróért szándékozott megvenni az Erste bankot.
hallgatag
@F_Viktor:
- Nincs több kérdésem, Biró Ùr ! :)))))
mekkelek
@hallgatag: Na igen, az kellene mert ők idézték elő ezt az egész lehetetlen helyzetet és most mégis ők akarnak Lúdas Matyit játszani...
bundi
kedves F_Viktor (bocs a válasz erre a laptopomon nem működik valamiért)
te erre a töröcskeire gondoltál...?
atlatszo.hu/2013/04/02/kis-oligarchatarozo-torocskei-istvan/
tudod aki az államadósságot nyilvántartja... (akk zrt) egyébként az a muris, hogy ez az elkötelezett jóember sem tudta annyira kozmetikázni az adatokat, hogy az államadósság csökkenjen... még ha ezt sulykolják állandóan akkor sem...
tehát ezek az emberek, akik a 80-as évek közepétől rajta tartják a kezüket mindenen...
ezek azok akik a baloldalra hurrognak, hogy mekkora gazemberek...
hvg.hu/itthon/20110811_simicska_svajc_nyerges
olvasgasd mert érdekes...
de sajna mivel ez mint a polip, benne van már mindenben magyarországon, ezért nem fűzök sok reményt a választásokhoz sem... bárki is lesz utána, nem nagyon tud kezdeni semmit az ilyen összefonódásokkal...mert ezek akik a háttérben már közel 30 éve építgetik a birodalmukat...és akik bábként tartják maguk előtt ezt az elmeroggyant orbánt...
és hagyják, hadd játszadozzon a stadionjaival, kisvasútjával, repterével... mert ugye ez nekik nem fáj (nyögik az adófizetők, nem ők...)
mekkelek
@magyarbakancs: Nem, csak az a lényeg hogy a célközönségüket/híveiket harci lázban tartsák a retorikájukkal a választásokig és hatalmon tudjanak maradni. Minden ennek van alárendelve, nem az ország érdekeinek. Ha a nyugati bankok kimennek, majd jönnek az oroszok és megvesznek kilóra, ezek pedig megkapják majd az üzletért a maguk részét (~20dkg/kiló) oszt jónapot.
Szvetlana
Mit akartok leverni a bankokon, a mai napon már 306 ft az euró!!! Szárnyal a gazdaság:))

Nem tudtok a bankokkal kibabrálni, bevezethetik az 5-szörös ingyenes készpénzfelvételt, de azt a kieső bevételt más tételekkel fogják beszedni a bankok. Felemeli a folyószla vezetést, a zárlati díjat, az A hitel kamatát, az egyenleg lekérdezést, a hóvégi zárlati díjat a csoportos díjbeszedési tételek levonási összegét, átutalás, bármit!!! Érthető?
F_Viktor
@bundi: Köszi, ebből mindenki tisztán láthatja Töröcskei szerepét a fityeszes gazdasági összefonódásban.
Megígérem, hogy kormányváltás után aláírásgyűjtésbe kezdek ezekben a gazdasági visszaélések kivizsgálása érdekében, valamint az elszámoltatásokért.
bundi
@F_Viktor: töröcskei, nyerges simicska, kövér, orbán, demján, csányi, lázár... és még hosszú a sor. sezerinted el lesznek számoltatva? a pénz elő kerül, ha azoknak a cégeknek nekimennek amiket ők vezetnek, akkor leáll a maradék gazdaság is... ezért nem vagyok optimista... és ezek vezetik zombihálózatként a bíróságokat, médiát, közhivatalokat, ...az egész országot már...
szerinted miért hasonlítják lassan az országot a maffiához itt?
bárki is lesz a vezető a választások után, az csak egy színjáték a népnek, akár csak az aláírásgyűjtés...
ez van sajna
ha ezt jelzi neked a gép mint választ, légyszi jelezz vissza nekem, mert a válasz erre továbbra is durcáskodik...
hallgatag
@F_Viktor: Ezt írtad:
"Megígérem, hogy kormányváltás után aláírásgyűjtésbe kezdek ezekben a gazdasági visszaélések kivizsgálása érdekében, valamint az elszámoltatásokért. ..."
F_Viktor
@bundi: Ez most jól jelent meg!

Optimistább vagyok nálad, persze benne van a pakliban, hogy az új kormány nem mer pl. demokráciát megkérdőjelezhető lex törvényekkel drasztikusan hozzájuk nyúlni. DE! ezért tartom szükségesnek egy aláírásgyűjtést, népszavazást, hogy megkapja a kormány a felhatalmazást.

A gazdaságot nem féltem, olyan iparágakat szőttek át ezek az oligarchák, amiket még a KKV-k is bőven lefednek.
F_Viktor
@hallgatag: Természetesen a megfogalmazásban és az aláírásgyűjtésben is számítok minden hasonlóan gondolkodó segítségére.
bretagne
Azt hiszi ez az ember, hogy ő irányítja majd a bankokat? Mi az, hogy majd jól elintézik,hogy négyszer lehessen pénzt kivenni? Most képzelje, el, hogy én csak egyszer tudom kivenni, mert nincs akkora nyugdíjam. Ha meg felvenném, nem futja a rezsi kifizetésére. Tehát nem a bankokkal lesz kitolva, hanem az emberekkel. Ha ők úgy, mi is úgy, vagy inkább fordítva!!!
verőce21
"Ez nyilvánvaló átverési kísérlet a bankok részéről" - (Rogán) Éppenezért, majd mint a rezsicsökkentés III.-at, ennek megoldását is megkapják a Zemberek, ha újraválasztják a Fideszt! :)
bundi
@F_Viktor: (a neved ctrl+c ctrl+v vel rakom ide előre, ezért nem vagyok biztos abban, hogy műkszik-e)
megértem az optimizmusod... de én sajna a hazai építőiparból szakadtam ki, és nem az aljáról... ott fennt meg már nagyon egyoldalú volt a helyzet...
és a másik... nem tudom olvastad-e rejtő, a három testőr afrikában című könyvét... nekem nagyon úgy tűnik, hasonló történik itt is... a kirakatban a félhülyék alkoholisták játszanak az egészségüggyel, az oktatással, a mnb-vel... és még hosszú a sor...
ha bukik valaki, ők viszik el a balhét, akik a háttérben ténykednek, azok akár tiszta kézzel is megúszhatják...
Dr. Felipe
Tonyó, a bankok is megüzenték neked hogy ők akkor is itt lesznek amikor te már nem te szerencsétlen.
A "háromszor fogjuk leverni rajtuk" ot is áthárítják a népre te szarházi mint az összes adót amit eddig kitaláltatok.
F_Viktor
@bundi: Ok, így is működik, kaptam jelzést válaszodról.

Annak ellenére vagyok optimista, hogy tavaly, a trafikmutyi után befejeztem a pályázatok írását, valamint 2012-ben Lengyelországba vittem élelmiszeri termék előállításával foglalkozó Kft.-met, ezzel kénytelen voltam 25-30 őstermelőként élő Magyar családot "magára hagyni", s választani a hazainál nagyobb piacversenyt.

2002 után olvastam Kende Péter A Viktor című könyvét, már abból kiolvasható volt, hogy Orbán csak bábú Simicskáék kezében.
bundi
@F_Viktor: hát akkor erről ennyit... kicsit túllihegtük...
te maradsz, és próbálod belülről bomlasztani, a rendszert... mások meg máshol próbálják újra megteremteni a vesztett egzisztenciát...
a vigasz, hogy gyurcsányt idézzem, ingyen-leves nincs... előbb utóbb mindenki szembesül a tetteinek következményeivel... ha máshogy nem, a gyerekein, vagy unokáin keresztül...
de akkor már késő én úgy érzem.
tehát sok szerencsét és kitartást... azt hiszem erre szükség lesz.
én mentem asszimilálódni...
kezdem megkedvelni a lazacot...
bundi
és a teljesítmény mértékegységeként:
napiarfolyam.hu/2010-04-15/
ha ismét ott áll a forint... akkor lehet mondani, hogy nem csináltuk rosszabbul, mint az elmúlt nyolc év... ha jobban áll, akkor lehet verni a mellet, hogy jobban teljesítettek...szerintem ennyi
lojzika22
Háromszor Rogán fenekét kéne elverni : olvassa el az örök és a béka meséjét.

Lojzika 22
coni
Hatalmas a feszültség a Fideszben, a PAKS mutyi megbontotta a vérszerződést ezért naponta jönnek ilyen b@romsággal, hogy hány szótag a börtön vagy éppen miért nem vehetik fel az emberek ingyen az átlagjövedelem 5x-ét.
Mindenki mást nyilatkozik atomlobby-Putyin ügyben, már nem egyeztetnek.
A NAV zöld dossziéja+MET+KLIKK+ÖSSZEFOGÁS megtépázta az idegeiket!
vadsanca
Most mennyi az átlagbér Magyarországon? Jelenleg úgy néz ki, (a fütyesz szerint) hogy 300ezer Ft. Ez egy hónapon belül a duplája lesz!? (4X150ezer) -Lassan a németek járnak át hozzánk dolgozni.- Ha ennyire gazdagok vagyunk, mit lovagolunk néhány száz ft-os tételen? Amúgy van olyan bank, ahol eddig is 2(kettő) kénzpénzfelvétel ingyen volt. Ezen kívűl a vásárlásaim is. De meg is van. Szét kell nézni a "piacon"! Mi csak arról vagyunk híresek, hogy "nyitott falakat döngetünk". Legalább ez nem fáj! De nem ér meg néhány száz ft-ot, hogy biztonságban tudjam a pénzem? Ha nem akkor legyen ez a bűnözés melegágya. A Ft gyengeségén kéne enyhíteni minimum arra a szintre ahogy 2010-ben átvették, mert akkor nagyobb mérvü lenne a lakossági "rezsicsökkentés"
bakegya
Azért nagyon káros ez a tóni nekünk amit a bankoknak tol!-ennél csak az orbán puffogtat célirányosabban...az én költségemen.
szablyafűrész
Rogánnak hinni ? Ugyan már...bal mancsával fenyegeti a bankokat, jobb mancsával olajozza a banki kiskapukat...csak ezt a sok gyapjas marha nem veszi észre, hisz Rogán nem is pislog, miközben beszél, tehát nem hazudik !

Csak hogy azért nem pislog, mert qrwára rövidlátó még a szemműtétje után is...tetteiben is !
taglo
Ez hatalmas szinjáték a NÉPNEK ! Amúgy szeretik egymást,őssze járnak ,focimeccsre, fogadásokra,közös nőik vannak ,arányosan igyekeznek lopni ,úgyhogy ne ugasson ez a csípástoni !!
kata53
Rőgán t is a Lipótra! Az egész fideszes bandával
nyanya001
A tranzakciós adómat hányszor verjem le rajtad ?
Igen nagy kedvem lenne hozzá !
hetöndöe
@vadsanca: Hogy neked mennyire igazad van de sok hülye csak nyomja a bankellenes mantrát,mert ugye a keresztesháborúkat is a bankok(na meg a zsidók) robbantották ki.
Esküszöm,ennyi hülye a világon nincs ,mint kis hazánkban összezsúfolva egy helyre.:-))))
nezelodo
Atya-világ! Hogy mennyi Hári János, Münchausen-báró, Döbrögi, és most már Ludas Matyi is van az országmentők csapatában. Látom, ahogy kikandikálnak a tömjénfüstből és keresik saját fejük fölött a glóriát, kész röhej, a valóság egy cseppet sem zavarja őket.
F_Viktor
@coni: Írod:
"Hatalmas a feszültség a Fideszben, a PAKS mutyi megbontotta a vérszerződést..."

Belső infók szerint még a fityesz frakciót is meglepetésként érte az atommutyi.
coni
@F_Viktor: Valóban, mindegyik zavartan hadar ha megkérdezi a riporter, hogy most akkor pucch készül vagy az évszázad legnagyobb üzlete.
bakegya
Jaj,TÓNI tolni köteles a bankokat kifele-ludas lehet ebbe de elég okos nem,mert túlméretezte a főnők bunkóját is és arra nem gondol hogy a bankok erősebbek.Mögöttük egy fejlett ütőképes gazdaság áll.
herczeg0210
Aztán amikor jön az első pofon a bankoktól akkor aRogáns Anti, meddig nem kapsz? Levegőt?
orogordog
@verőce21: Má megint itt kergeted a felhőket? 310 Ft=1 Euró. Bank áthárította, ha meg csapolja a bankot azzal a kis embert csapolja. rezsi harcosok felemelte 40%-al most vissza szivárogtat formálisan 13%-ot valóságba a gáz 4%-al drágább. De azért, ha veszít a fidesz, jelentkezel az MSZP-be?
verőce21
@orogordog: Nem hiszem, (hogy valaha is az MSZP-be tartanék).

De ez a jelenlegi 307Ft-os Euró várható volt, előre be lett harangozva, mostmár jöhet a 291 Ft-os!
Desischado
Nem kellett volna kitalálni a tranzakciós adót te nagyon hülye tóni!
Yoda69
@verőce21: A 350-es Euro is lett harangozva, akkor hurra, semmi baj.
Bajnaiek 260-as stabil Euroval adtak at a kormanyt. Ezt akarhogy is szamolom tobb mint 20%-os zuhanas 4 ev alatt. Kb. ennyi a kurmanyod teljesitmenye.
Nil
Elgondolkodtat ez a bankellenesség- bár nekem sem a kedvenceim. Vajon hol tartják a nagyurak a pénzüket ha nem bankban -részvényben- állampapírban.
verőce21
@Nil: Osztrák bankokban, vállalati kötvényekben. Csak a hazai bankokban nem!
aremy
arrogáns és milenne ha megszüntetnétek a KÖTELEZŐ számla nyitást vagy azt nem lehet
mert az nektek jelentene + kiadást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.