Menekülnek, sunyítanak, makognak, köcsögösködnek a képviselők, amikor a világ legegyszerűbb dolgát kérdezik tőlük Paksról. Sokkot kaptam egy videótól.

Többször is megnéztem tegnap óta a hvg.hu nagy felháborodást keltett parlamenti videóját, pedig nem gyakran csinálok ilyet. A videón a Fidesz képviselőit kérdezi a riporter arról, hogy miért szavazzák meg a paksi bővítést, illetve hogy támogatják-e, hogy népszavazás legyen Paksról.

A videó önmagában nem azért megdöbbentő, mert országgyűlési képviselők szabályosan elmenekülnek a munkájuk egyik igen fontos része, vagyis a sajtó kérdéseire való válaszolás elől.

Nem is azért, mert szinte mindegyikük arcán az látszik, hogy azért rohadtul szégyellik magukat, hogy a Főnök parancsára éppen segget kell csinálniuk a szájukból.

Nem is azért, mert a gyávaság és a munkakerülés mellett rendkívül arrogánsak, a film hangulatát nézve az se lenne meglepő, ha valamelyik erőszakos pöcsfej ráncigálni kezdené vagy megfejelné a munkáját végző riportert.

Mégcsak az sem igazán sokkoló, hogy a Fidesz és a kormány ilyen mértékben lenézi a választóit.

Szily László írásának folytatása a Cinken olvasható >>>

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Azért mert Orbán 1998 óta a választók egy részét olyan szinten tette gondolkodásra alkalatlanná, hogy normális ember nem szívesen veszi fel ezt a demagógiával átitatott kesztyűt és nem hajlandó bégetni a nyájának.
Bajnai megpróbálta felnőttként kezelni a társadalmat, de a programjai helyett az embereket az érdekelte, hogy " vajon hány libát lopott el és hova tehette".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Azért mert ők a magyar emberek selejtjei!!!
coni
Azért mert Orbán 1998 óta a választók egy részét olyan szinten tette gondolkodásra alkalatlanná, hogy normális ember nem szívesen veszi fel ezt a demagógiával átitatott kesztyűt és nem hajlandó bégetni a nyájának.
Bajnai megpróbálta felnőttként kezelni a társadalmat, de a programjai helyett az embereket az érdekelte, hogy " vajon hány libát lopott el és hova tehette".
bencemacska
Nagyon is érthető a kontraszelekció: aki nem írta alá OV-nak a felcsúti konyhában a nyilatkozatot, hogy mindenben végrehajtja kívánságait, nem lehetett jelölt!

Persze legtöbbjük túl is teljesít! (Hülyeségben is meg talpnyalásban is!))
szöszmösz
Volt idő amikor elöszőr valamilyen szakmai területen kimagasló teljesítményt nyújtó ment politikusnak. Egyes szakmai vezetők is csak a legkiválóbbak lehettek. Ma az
értelmiségiek harmadvonala került döntési pozicióba, nincs min csodálkoznunk.
bencemacska
@szöszmösz: Nem lehet csodálkozni, hogy újabban milyen minőségű embereket neveznek ki fontos állami pozícióba, mert egyszerűen elfogytak az értelmes talpnyalók! Már csak az alattvalói lét elismerése kritérium!
talánegyszer
Mert csak ilyeneket talált a fidesz vezetése képviselőnek az értelmesebbje nem vállalta.
nemjoezigy
Hogy Miért a magyar emberek selejtje megy képviselőnek?
Mert büntetlenül, jogszerűen, de erkölcstelenül lehet gazdagodni.
Szvetlana
Ez kérdés? Már a Móriczi és Mikszáthi világban is így volt. Mindíg a leghülyébbet küldték el, akit befolyásolni lehetett. Elküldték, hogy ne legyen útban.:))
DogAdventures
szily lászló: -Kik kérdeztek?-Sonkafingok!
Dr. Felipe
A méh társadalomban is a herék a valakik, a dolgozók meg csak hordják a nektárt de ha a dolgozók sztrájkba lépnének a herék éhen halnának.

Valahogy így van ez az emberi társadalomban is. Akik kétkezi munkából éhen halnának (a selejt) elmennek képviselőnek és a dolgozókon élősködnek.
JAJMÁR
Azért, mert ehhez nem kell semmilyen szaktudás. Még IQ se mérnek :(
Január
Kockázat nincs. Megmondják, hogy mire, kire kell szavazni. Gombot egy kétéves gyerek is meg tud nyomni, ők meg nagykorúak.
A saját érdekeiket /zsebüket/ képviselők, ők.
darwin
@JAJMÁR: Nehéz is lenne.Szerinted el tudnák olvasni a Mensa kérdéseit?
@Január:Mégis van olyan,hogy eltévesztik.
kkalman
Mert akinek van egy kis esze, az még a pártok közelébe sem megy, így esélye sincs, hogy képviselő lehessen.
Desischado
Megnéztem wittner mariska néne nyilatkozatát, hát hozzá képest értelem szintjén magasan felette állok! Meg minden másban is! Nem emberi, milyen aljasok! És ezek a képviselők! Hányhatnékom van tőlük!
szaboria1
@Desischado: Három ember azért már nem kell nekik nem is csodálkozom.
Medgyes Tamás, Pálffy István és Mariska az az Wittner nagy asszony.
bakegya
@Desischado: tudtad hogy a hányás kiegyenlíti a vegetatív működés egyenlőtlenségeit!-és bizonyos helyzetekben igen felszabadító,VÉDEKEZŐ MECHANIZMUS!
Ha engem pl bárki is nyakon hány,az nekem már megnyugtató,ugyanis a páciensnek már könyebb.
A politikában ez az áldásos mehchanizmus más dimenzióba helyeztetik-a szabad esés fizikáját gyakorlódik,csak fölülről lefelé gyakorolhatjákCsodálkozni fogsz,de ezeknek a képviseleteseknek akik itt Orbánt és szabadságharcosait tartják jó és hát a saját jólétüket egyengetik ugyan ez a technikájuk,csak hogy ezek egyenesen a pofánkba és tudatosan teszik mert így könnyítenek legkönnyebben gombnyomásra magukon- vannak akiket pl egyenesen isten küldött erre a posztra,utasításra mondhatni folyamatos vitualitással-ONLI A JUTALOM NEKIK,nekünk akik meg tesszük a dolgunk,mert igényünk volt valamihez érteni és eszünkbe se jutna az országházban hánykódni--marad a takarítás,utánnuk is,nekünk "közmunkásoknak".
A legszebb példány számomra beszédhibás szófofó gabika-az pl folyamatosan hányja-veti a mások multját,jelenét,jövőjét is vízionálva és kérem ő mégis milyen friss és üde-holott naponta többször körbeokádja magát...na szia,remélem jobban vagy már-
szaboria1
Tíz ember már biztos be van betonozva Ők már listások lesznek. Még találtam Selmeczi nagyasszonyét akit csak az 56 helyre tették. Ami azt jelenti nem biztos a helye. Mivel egyéniben sem
silber13
@szöszmösz: 10:11-re :" Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér..?
silber13
@Szvetlana: Ne mondj már ilyet! Nézd meg őket jobban! Hossszú, selymesen puha és fürge nyelv, I. osztályú nyelvcsapás számmal. Ez a titka mindennek.
Ja, hogy sík hülyék?? Na és?
Szvetlana
@silber13: Valahogyan tényleg szánalmas ez az egész A magyar középosztály szelektálódik, ha van, akkor van ha nincs, úgyis jó, majd csak elüldögél ott a jó melegben.
Annak meg természetesen a magas fizetés plusz a többi juttatások a motíváció.
Szépen csedben kihúzok 4 évet + a végkielégítés összege, felelősséggel meg nem tartozik senkinek. Ez van:(( Eddig még minden képviselő a pénz utáni mohósága miatt bukott le:((
nezelodo
Azért sokat fejlődtek a rendszerváltás óta a képviselőink! A mi első képviselőnk pl csak egyszer szólalt föl a parlamentben: "Kérem csukják be az ablakot, mert huzat van."
És miért mennek képviselőnek? Mert alkotó munkára, irányításra teljesen alkalmatlanok, a tucatnyit sem elérő kevesek kivételével.
qxy
Hát ez jött ki a likon. olyan " hajnali gyerekek."- fele g.@ i , fele pisi.
coyote3
Mit is vár az ember egy révésztől, vagy ettől a Corvin közi örömlánytól?
nehogymá
a szar az ,hogyha veszit is a fidesz akkor is maradnak. nem mondanám ,hogy a selejt ment képviselőnek.a legalja,az inkább stimmel. nincsenek megvezetve,gombnyomásra szerzödtek.kapnak érte annyit,hogy a késöbbi életükben nem lesz gond. megalapozták a gazdasági jólétüket.legfeljebb wc papir beszállitó lesz,vagy más egyéb.de nem lesznek problémáik. erről szólt a nagy törvénykezés a nagy bebetonozás. az csak romantikus álom,hogy majd egyszer megkapják a magukét. most kapják és fogják is. jobb oldali ideológia?az csak a könyv boritója. azt mondják gazdasági érdekcsoportok irányitják a politikát. a fidesz most ezt a gazdasági hatalmat gyártja.a maga örömére.
Fradigege
A csiga ezekhez képest egy gerincoszlop.
Desischado
@szaboria1: Ezek nem emberek!!! Ugye egyetértesz velem, hogy sem magunkat, sem más, becsületes embereket ne sértsünk meg! Ezek genetikai hulladékok!
Desischado
@bakegya: Sajnos, igazad van! De sokszor elgondolkodom rajta, van annyi pénz, amennyiért megéri? Szerintem nincs annyi pénz a világon, amennyiért megérné hulladéknak lenni!
Amúgy köszönöm, megvagyok, de nagyon elkeseredetten, hogy ilyen borzalmak vannak az országban!
csa-csa
@kkalman: "Mert akinek van egy kis esze, az még a pártok közelébe sem megy, így esélye sincs, hogy képviselő lehessen. "

éppen hogy nincs esze! nem is élhet olyan színvonalon mint az a sok "eszetlen"!nem olyan hülyék azok ott fent! csak egy régi kollégámat idézzem "egy más faj"!
kkalman
@csa-csa: Persze, hogy van eszük, magukhoz való. Beszűkült tudattal rendelkeznek, és állandó vendégek Dr. Amnézia rendelőjében. A gerinc teljes hiánya az orvostudomány mai tudásával nem gyógyítható.
csa-csa
@kkalman: egyetértek! de ez ezt a szemét bagázst odafent curvára nem érdekli!
magasról carnak a véleményünkre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.