Minden magyar fiatal számára hadüzenettel ér fel a tandíj bevezetésének terve – jelentette ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Na akkor minket most nagyon átvertek! Az én gyerekeim már a zsírdisznó érában lett egyetemista és mindkettőnek fizetem a tandíját:)))) Lehet hogy én lemaradtam valamiről???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Amíg a szocik idején tandíj volt a neve az csak ma borravalónak számít mert ma szakonként más az árfolyam 150000 és 1 millió között van egy félévre. Emiatt kevesebb az állam támogatása a felső oktatásnak. A másik ügyesen megoldották a pont rendszert is mert így ösztöndíjra csak tényleg az átlagon felüliek juthatnak.
Hellcat
@Maszlag: elhiszem mert nekem is kb ekkora összeg, csak mondom, hogy ennél van sokkal durvább is...főleg azokon a egyetemeket amik a "konkurenciát" oktatnák ki...jogászok pl.
Nil
A szokásos okos jogász duma. HA nem annak nevezem akkor nincs is? De van! Nem is kevés. A diákok egyébként most is harcban állnak- kérdés melyik megoldás a jobb nekik.
Nem OV-nak - a diákoknak.
(A legjobb az lenne ha a diákmunkákat megkapnák a szülők és a gyerek tudna tanulni, a szülőnek lenne munkája és tudna belőle valamennyi hozzájárulást fizetni a tanulmányokhoz)
karma1
Nem szegyellik a pofajukat,... Az unokahugom felevre csak azert fizet 200 ezret a Pazmanyban, mert ugyan osztondijra jogosult a tanulmanyi eredmenye alapjan, csak meg nem tudtak eldonteni, milyen formaban es mennyit kapjon, viszont, ha nincs kifizetve a szemeszter ara, akkor nem jarhat be az egyetemre tanulni. Majd talan egyszerre megkapja az osztondijat, ha rozsacska utananez annak a kuplerajnak, amit ma oktatasugynek neveznek...

A szemet retvari meg nagyon jol csusztat, tudja jol, hogy Gyurcsany NEM a fiataloknak mondta azt, hogy "el lehet innen menni", hanem eppen masoknak, csak ez a megjegyzes maradt meg a sotetre komponalt fideszes agyaban...

Amirol pedig Gyurcsany beszel, az az a lehetoseg, ami kulfoldon mar rengeteg egyetemen bevett szokas, hogy a diakok a sajat otleteiket valositjak meg az egyetemi kutatolaboratoriumok eszkozeivel, es ha valami nagyon nagyot alkotnak, akkor azt vagy csoportilag, vagy egyenileg szabadalmaztathatjak, es az egyetemnek is kell juttatniuk a szabadalom beveteleibol, de erre mindenhol van torvenyes keret, hogy mikor mennyit, hiszen az allam es az egyetem adta a felszerelest, alapanyagokat, stb...

Ezzel a diakokat nem galyarabba tenne Gyurcsany, inkabb tobb okos kutato elmet muvelne ki, ezzel is ujitasokra sarkallva a tanulokat,...Dehat ez retvarinak magas, mint lonak a ridikul...:-((((
nemkati
@nemkati: nemkatinak üzenem, hogy olyan szó, hogy negítav, olyan nincs. De pl. negatív, olyan van. Sürgősen kezeltesse a diszlexiáját!
magyarbakancs
Tanulmányi eredményei alapján fizessen mindenki tandíjat.
Az is meg oldás mindenki menyen egyetemre felvétel nélkül de olyan szigorú legyen a vizsga ,hogy csak is az maradjon bent a rendszerben kinek esze van.
Kóklerekkel tele van a Magyar értelmiség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.