A Fidesz-KDNP felháborítónak tartja, hogy a baloldal vezetői, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc továbbra is "titkolóznak, ködösítenek", nem segítik a hatóságok munkáját Simon Gábor volt szocialista képviselő "feketepénze" ügyében – mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Megismételte: a kormánypártok magyarázatot követelnek az ügyben, és azt, hogy a baloldali vezetők ne titkolózzanak. Kocsis Máté arra is reagált, hogy a Magyar Nemzet információi szerint az MSZP volt elnökhelyettese azt vallotta: nem a sajátja volt az osztrák bankban tárolt több mint negyedmilliárd forint értékű valuta, hanem vagyonkezelésre került hozzá. Kinek a vagyonát kezelte Simon Gábor 2008 óta? Ki bízott meg ezzel a feladattal egy vagyonkezelési gyakorlattal nem rendelkező parlamenti képviselőt? – tette fel a kérdést a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Azt is mondta, hogy már 36 napja nem kaptak választ arra, mit tudnak a baloldal vezetői arról, honnan van a szerdán előzetes letartóztatásba helyezett Simon Gábor eltitkolt pénze. Nehéz elhinni ugyanis, hogy Gyurcsány Ferencnek, Bajnai Gordonnak és Mesterházy Attilának nincs információja a "feketepénzekről" – tette hozzá.

Kocsis Máté közölte: miután tudni lehet, Simon Gábor eltitkolt pénze 2008-ban "keletkezett", világossá vált, hogy hazugság az az állítás, amely szerint a pénz nem Simon Gábor politikai életéhez kötődik.

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőhöz hasonlóan ő is úgy nyilatkozott, egyre erősebb a gyanú, hogy "példátlan bűncselekmény-sorozat" történt, hogy "nem magányos elkövetővel állunk szemben", és hogy "a baloldal pénzéről" lehet szó.

A tájékoztatón Rubovszky György, a parlament mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke megerősítette: a testület március 24-i ülésére is meghívták Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, hogy válaszoljon a Simon-ügyben feltett kérdésekre.

A kereszténydemokrata politikus kizártnak nevezte, hogy Mesterházy Attila elfogadhatta a hamis vagyonnyilatkozatokat leadó Simon Gábor "naiv válaszát" a pénzről. Az egész baloldal falaz az ügyben – mondta.

Felidézte egyúttal Simon Gábor eredeti "védekezését", vagyis hogy nincs olyan rovat a vagyonnyilatkozati űrlapon, ahová beírhatta volna az összeget. Vagyonkezelésről akkor még szó sem volt – tette hozzá, megjegyezve, hogy ha pedig valóban vagyonkezelést végzett, akkor fel kellett volna tüntetnie ezt a tevékenységét, annak tartalma nélkül – jegyezte meg.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Még egy kis Simonozás...Április 6ig ez fog menni...meg a cúslág rágalmazásai...
szablyafűrész
@Hellcat: Majd lassan észreveszik, hogy a nagy durranás nem az ellenzék felől jött, hanem a talpuk alól...
Pisti271
"nem segítik a hatóságok munkáját"
Ugye már előzetesben van, szabadon nyomozhatnak utána.
Nézzük ugyanakkor a Fideszes Simon ügyet.
Dr. Simon Miklós, fideszes országgyűlési képviselő és bűntársai büntetőperében
már jogerős itéletek születtek. Minden bűntását elitélték, volt aki letöltendőt kapott.
Dr. Simon Miklós viszont évek óta a mentelmi jog mögé bújik, mert a Fideszes
többség azt nem függesztette fel, sőt most is képviselőjelöltként indítják.
Választók, adjátok át ti Simont az igazságszolgáltatásnak, ha már a Fidesz nem teszi meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.