Már szerdán elkezdődhet az eljárás Vona Gábornak, a Jobbik elnökének nem kívánatos személlyé nyilvánítására, ha Traian Basescu államfő jóváhagyja a román belügyminisztérium által kezdeményezett lépést – jelentette ki szerdán Victor Ponta román miniszterelnök.

Ponta a román kormányülés végén is nyilatkozott a Jobbik elnökéről. Elmondta, hogy a román belügyminisztérium már kedden előkészítette a Vona Gábor nem kívánatos személlyé nyilvánítására vonatkozó eljárás elindítását, és ha Basescu engedélyezi, akár már szerdán elkezdődhet a folyamat.

A kormányfő szerint Basescunak információi voltak a belügyminisztérium előkészületeiről, és "le akarta fölözni" a politikai hasznot, ezért szólította fel a kormányt és a parlamentet már kedden, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket.

Basescu a Jobbik vezetőinek és tagjainak kitiltását kérte Romániából a bukaresti kormánytól és a parlamenttől a hétfői marosvásárhelyi autonómiatüntetés miatt. A román média "magyarországi szélsőséges csoportok" randalírozására helyezte a hangsúlyt a Székely szabadság napjáról szóló tudósításokban.

A román miniszterelnök a kormányülés elején ezzel kapcsolatban kifejtette: nem lehet megtiltani egy bizonyos párt tagjainak, akik európai állampolgárok, hogy belépjenek Romániába, egy személynek viszont igen, így Basescu megtilthatja Vona Gábornak, hogy belépjen Romániába – mondta. Hozzátette: azért nem lehet egy párt tagjait kitiltani Romániából, mert a határnál nem kérhetik el tőlük a párttagságukat igazoló iratokat. Ponta megismételte, hogy a szélsőségességet büntetni kell függetlenül attól, hogy román vagy magyar oldalon található.

A külföldiek státusát szabályozó 2002/194-es sürgősségi kormányrendelet, amit a román parlament 2003-ban fogadott el törvényként, előírja, hogy a belügyminisztérium a bukaresti táblabírósági ügyészséghez nyújt be keresetet, ez utóbbi kijelöl egy ügyészt, amely a bukaresti táblabírósághoz fordul a kormány kérésével, így a bíróságnak kell eldöntenie, hogy indokolt-e vagy sem egy személy nemkívánatossá nyilvánítása. A jogszabály szerint olyan személyek ellen kérhető ez az eljárás, akik Románia nemzeti biztonságát vagy a közrendet veszélyeztető tevékenységet folytatnak, vagy ennek alapos gyanúja merül fel velük szemben.

Szávay István, a Jobbik képviselője – aki Vona Gáborral együtt részt vett a marosvásárhelyi autonómiatüntetésen – szerdán a kolozsvári maszol.ro hírportálnak – még Ponta bejelentése előtt – elmondta: nem hiszi, hogy egy európai uniós országból ki lehet utasítani egy másik tagállam országgyűlési képviselőit. Úgy vélte, Traian Basescu is nagyon jól tudja, hogy a Jobbiknak román állampolgárok is tagjai, így nem fogja tudni őket kitiltani Romániából. Szávay szerint ez csak hangulatkeltés, és úgy vélte, hogy a román államfő mandátuma utolsó hónapjaiban "fogatlan oroszlánként" ismét ki akarja játszani a nacionalista kártyát. A politikus hozzátette, a Maros megyei prefektus is elismerte egy nyilatkozatban, hogy hétfőn Marosvásárhelyen nem a Jobbik vagy a Magyar Gárda tagjai okoztak rendbontást.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
Igazuk van teljes egészében. A magyarok is hogy hőzöngenek, ha csak a saját törvények betartását javasolják nekünk külföldről, a románok is elvárhatják, hogy ne külföldi jöttment fütyik osszák az észt. Főleg hogy lépten-nyomon bizonyos területek elcsatolása a fő téma.
A Jobbik,a Hatvannégy vármegye (és a Fidesz is)észrevehetné már,hogy erdélyi megnyilvánulásaikkal csak ártanak a székelyeknek és az erdélyi magyaroknak.És erre a székelyek és erdélyi magyarok is rádöbbenhetnének.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
moiszikf
Akkor nem mehet majd Gyimesbükkön túlra?
troppauerhumer
Igazuk van teljes egészében. A magyarok is hogy hőzöngenek, ha csak a saját törvények betartását javasolják nekünk külföldről, a románok is elvárhatják, hogy ne külföldi jöttment fütyik osszák az észt. Főleg hogy lépten-nyomon bizonyos területek elcsatolása a fő téma.
A Jobbik,a Hatvannégy vármegye (és a Fidesz is)észrevehetné már,hogy erdélyi megnyilvánulásaikkal csak ártanak a székelyeknek és az erdélyi magyaroknak.És erre a székelyek és erdélyi magyarok is rádöbbenhetnének.
nemzeti_nyugdíjas
Nem csodálom, hogy ki akarják tiltani. Ha benéz a tyúkólba kidöglenek a tyúkok.
troppauerhumer
google translator:
Nyilvánítsák nemkívánatosnak és pártnak Romániában betiltotta! Élt, hogy hogyan vezetője a náci párt Magyarországon, mi okoz a háború a saját országban, körül a félkatonai katonái. A Külügyminisztérium nyilvános nyilatkozatot mint nemkívánatos-sürgősségi kérelmére. Hasonlóképpen a Jobbik párt kell emlékezni a tiltott román területen örökre. Magyar szélsőséges támadás itt és most kell végződnie. Nem csak a dobás Vona G határán, és a Jobbik, a román, de tiltó tiltó, ilyen jellegű, amely tették, hogy a szokás, hogy minden tüntetések szennyezi minket a hisztérikus deșănțarea. Románia kell védeni az alkotmányt, és ezért javaslatot tesz egy törvénytervezetet, amellyel külföldi állampolgárok szállító anti-Romanian, hogy automatikusan deklarált nemkívánatos. Egyformán fog javaslatot tilalom törvény minden táborok és a találkozók, a manifestațiilor érintő 1. cikk, (1) bekezdés. 1 az alkotmány, amely egyértelműen kimondja, hogy "Románia egy nemzeti állapot, szuverén és független, egységes és oszthatatlan". Bárki lefolytatása vagy vitatására pillére a román állam kell szenvedni a borzongás a törvény. Azt is javasolni, hogy a felek vagy a külföldi szervezetek ellen harcolnak az alkotmány Románia Románia területén tilos. Például a Jobbik ágak Romániában teszi. Hogyan tud mi legyen ez megy észrevétlen vagy nesancționat? Román tolerancia nem azoknak, akik szeretnék, hogy oszlassa fel kell kiterjeszteni. Jobbik nyilvánosan kijelentette szándékát, hogy kihívást jelent a határok Románia, például még kockázata ütközés. És hagyjuk, hogy ez a párt, hogy ficánkol, akadálytalan, Romániában, is ajánlatot és a szónoki emelvényre és kemping a vezetője, aki Magyarországon a magyar Gárda, egy náci szervezet tilos ott keresztül, de tőlünk ingyenes? Ha valaki kell, hogy meggyőzze magát, hogy itt az ideje egy határozott és könyörtelen fellépés, most megkapta a végső érv. Magyar szélsőséges szervezetek ellenségei az állam, és kell kezelni, mint ilyen, és ők, és azok, akik őket...
troppauerhumer
Magyar szélsőséges szervezetek ellenségei az állam, és kell kezelni, mint ilyen, és ők, és azok, akik őket képviselik. Úgy gondolom, hogy tart a törvény ebben a tekintetben, mert senki sem tud nem hosszabb azt mondják, hogy nincs jogi eszköz anti-Romanian műveletek leállításához.

Ezt minden demokratikus országnak-mertugye a FideSSdemokrácia is az ugye?-meg kell-ene tennie,mindnek akik megélték a nácik fajirtó véres embertelenségét.
trenszmen
Az okos 2/3-os szavazók árulják már el mitől náci a jobbik?
Aki elmondja kap 800 forintot :)))
Csak értelmes válaszokat várok (remélem nem adtam fel a leckét, bár ismerem agyi korlátoltságotokat).
geo
Talpra magyar... Kezdődik a huzavona.
geo
@trenszmen: A kurucinfón reklámoznak, az meg már be van vezetve a köztudatba, hogy náci oldal.
palika0001
@geo: ehhez csak annyit mondanek, hogy van amiben a jobbik nem ert a kuruccal egyet es van amiben a kuruc nem ert egyet a jobbikkal.
csak ahogy irtad...a koztudat. Felkellene vilagositani az embereket, hogy a ketto nem ugyanaz.
Szebb jovot!
csikknorisz
Basescu Orbán spanja, ez eddig is nyilvánvaló volt. Így meg még nyilvánvalóbb. Ennyi. :)
coni
Vona nem lesz a legjobb export cikkünk, Angliában sem várták tárt karokkal. Keleten érdemes neki is próbálkozni azeri, kazah, orosz barátainknál. Ott jobban értik ezt a nyelvet, csak vigyen magával egy baltás gyilkost, általános csere értékként.
análisdrabális
"Ha kiderülne rólam, hogy zsidó vagyok, akkor lemondanék a Jobbik elnöki tisztségéről, és tagként segíteném tovább az ügyet" - többek közt ezt is elárulta Vona Gábor a Kuruc.infónak,

További részletek: kuruc.info/r/6/107638/#ixzz2vniHXkIs

"Nemzeti Mutyi Juci megosztotta Mocskos Szájú Viktor fényképét.
március 11.
Na itt egy mű zsidó. Nagyon utálom az ilyen antiszemita köcsög embereket. Az egész családja ott nyugszik ahol a szüleim. A zsidó temetőben.Ez a buzi meg a saját vérét támadja meg a melegeket."

vona mikor is mondasz le?
Tekla
@nemzeti_nyugdíjas:
Nézzél kevesebb tv-t , aztán gondolkozzál többet! Nem tudják bizonyitani8 , hogy randalíroztak , mert nem tették. Gondolom vannak térfigyelő kamerák. Itthon sem tudják bizonyítani , de nem is akarják. Ki van adva , hogy a Jobbikról csak negatív infó közölhető a médiában. Mit gondolsz mért van minden párt ellene ?
Mert az elszámoltatással minden tolvajnak rálépne a lábujjacskájára és nem tudnák egymást váltogatva, titkosítgatva , fedezni a mocskukat! Láss már túl a kis mutyi játékukon. Azt meg bármikor bárkivel el lehet játszani , hogy rákenjük az anti -neo -rasszistát. Hiába van tapéta mennyiségű bírósági végzés , hogy szó nem igaz belőle, az már senkit nem érdekel. Erre már süketek az emberek. Olyan ez , hogy én megírom minden ismerősödnek , hogy lopni jársz éjszakánként és ettől is te vitted el meg attól is. Te hiába bizonygatod , hogy hazudok , azért előbb utóbb megbeszélik egymás között és elhiszik rólad, mekkora tolvaj vagy és jelentgethetsz te , meg lehet bírósági pecsétes papírod , azért csak súgnak- búgnak a hátad mögött.
Tekla
@troppauerhumer: TE nem tudod miről beszélsz? Ez egy legálisan bejegyzett 2.000.000 ember által támogatott párt. Ez nem vidéki foci csapat ,hülye gyerek . Ez egy Magyarországi Parlamenti törvényesen működő párt. Ezt még az általam oly nagyon utált eu sem tudja kikezdeni.
Gárda: volt egy amit be tiltottak 9 fővel. aztán alakult más néven mozgalom formában , ami nem tiltható be! azután jött , hogy nem csak fekete , de a zöld galléros póló is be lett tiltva . Majdnem le vetkőztették őket a Parlamentben , hogy ez nem megfelelően vám kezelt! Csatolom a videó linket ahol megnézheted , mit izzad az államtitkárt a pólók miatt.
Most meg se bírság se TEK , aztán képviselő hegyek járnak fekete ruhában fehér inggel, nyilvánosan fellépni. Hogy is van ez a félelemkeltő ruha szín akkor ? A videót 1 perc 50 mp- től nézd!
www.youtube.com/watch?v=DE-h-F1Z28E
Tekla
@coni: Rosszul tudod ,. Nézz utána fen vannak a videók a you tube-n , hogy még virágot is kapott a zsidó rabbiktól , csak a média ezt- azt lehagyott a képekről, hogy manipuláljon vele!
magyarbakancs
Az EU-ban szabad utazás és vélemény nyilvánítás alap jog.
Még akkor is ha az valakinek vagy valakiknek nem tetszik.
pacsni
Gabornak itthonkell maradni, mi a lo@nak megy a romanokhoz kampànyolni? elèg a romanokbòl. Ugy se szavaznak rà!
világlátó
Nem szerettem soha eddig sem a román politikát. De !! Kalapot lehetett eddig emelni a magyarokkal szembeni tolerancia miatt.Amit mi magyarok műveltünk Romániában már eddig is, az egyszerüen elfogadhatatlan. Gondoljunk csak arra, mi történne, ha a románok tennék ugyanezt Magyarországon. Igen, tudom, más a helyzet, ott él több mint 2 - 3 millió magyar honfitársunk, Erdély egykor még az Árpádházi királyaink utolsó tagja idején, meg a székelyek, meg a Moldovába szakadt csángóink, meg a színtiszta / egykor / magyar városaink, Hunyadi Mátyás szülőhelye Kolozsvár, és Kóós Károly és Bólyai, szóval tisztában vagyok és szeretnék még jobban tisztába lenni a romániában élő magyarjaink múltjával, jelenével és jövőjével, de a 24 éve tobzódó magyar politika Romániában előre programozható módon eljutott ide, ahol most vagyunk.
Ez a politika esztelen, tiszteletlen, csak árt az ott élő magyarságnak. Egyre távolabb löki egymástól a szereplőket, utálatossá téve Magyarországot. Sajnálom, ezt már régóta láthatja minden felelősen gondolkodó hazai és romániai magyar ember.
feri57
Vona Gábort ki akarják tiltani Romániából.

Vona Gábort és bűnöző hordáit Magyarországról kell kitiltani
nemzeti_nyugdíjas
@feri57: Vona nem hülye, csak megtűri maga körül a hülyéket.
pesti
@trenszmen: A 800,.-Ft a rászorulóknak add jótékony célokra..Az értelmezö szótárban el lehet olvasni a"náci"értelmét az az nemzetiNémetországban a Hitler korszakból van NSPD
nacionális soc.dem.párt.
kicsoda az igazság
@trenszmen:Csak Ízelítőül, hogy miről ismerhető meg a náci:1. Egyik jelszavuk: "Szebb jövőt!"A náci Németországot kiszolgáló, Szálasi nyilaskeresztesei köszöntötték így egymást 1944-45-ben. Elmúlt hetekben, Budapesten ezzel a jelszóval kampányolt, óriásplakátokon, Vona. Szégyen-gyalázat és hazaárulás!!! 2. Zászlójuk: árpádsávos. Csak a nyilaskereszt hiányzik belőle(mert az ma törvénybe ütköző lenne). Boross Péter ,volt miniszterelnök szerint is, ezt a zászlót el kell tenni a szekrénybe a történelmi zászlók közzé, s pár évtizedig nem elővenni, mert a magyar zsidókat és minden jóérzésű embert Magyarországon Szálasi pribékjeire emlékeztetnek. E zászlók alatt terelték a magyar zsidók ezreit a Duna partra, és lőtték bele a Dunába. Tették ezt úgy is, hogy kettesével kezüknél fogva összedrótozták őket, egyiket lőtték főbe,és mindkettőt belökték a jeges Dunába. Horthy csendőrsége, rendőrsége,katonasága asszisztálásával, vagy tevékeny közreműködésével(pontosan ezeket a legkiszolgáltatottabb embereket kellett volna megvédeniük-ez is szégyen és gyalázat,és hazaárulás, hogy nem tették). Láthatólag, Vonát és elvbarátait az nem érdekli, hogy ilyen elődök jogutódainak látszanakt. És a többi. Vajon ,mi várható tőlük?
szablyafűrész
Nem is tudom...kis tökös koromban már megtanították, hogy ahol nem szívesen látnak, oda nem kell menni...
trenszmen
@kicsoda az igazság: Csak sajnálni tudlak, mert neked is kimosták az agyad.
Csak tanácsot lehet adni...
Desischado
Ott is kiismerték már a gabit meg a bandáját! De itt még vannak okosok, akik éltetik ezt a antiszemitista bandát!
feri57
@Desischado: De miért tagadják, hogy náci fasiszta párt, hiszen ország világ tudja már!!!
kicsoda az igazság
@trenszmen:Látom, a saját leckéd neked nehéz, nem ismered a saját agyi korlátoltságodat. Szövegértéseddel óriási bajok vannak.
geo
Ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy jár, úszik, hápog és repül, mint egy kacsa, akkor az náci!
világlátó
Nem gondoljátok hogy ez az érdekcsoportsem nem " kacsa " sem nem " náci " sem nem fasiszta, hanem egy tudatosan kitalált, gondosan felépített, a két nagy tömegpárt ostoba marakodása háta mögött épülő, erősödő és a hatalom megszerzésére áhítozó politikai csoportosulás? Kihasználva a nemzeti / elferdült / érzületet, a haza / elcsépelt / eszméjét, a történelmi múlt, a történelmi Magyarország iránt érzett önsajnálatot az ebből fakadó gyermeteg nekibuzdulást, a fátyolos tekintet homályát szépen sütögetik a pecsenyéjüket.Újra írom, mint a személyes véleményemet, visszaélnek a korábbi évtizedek, az 1921 .-től nagyapáinkba, apáinkba kódolt nacionalizmusunkkal, már már irredentizmusunkkal, sovinizmusunkkal és a nemzeti önbecsülésünk megtiprása iránt érzett megsértettségünkkel, kivisznek minket az utcára, előbb utóbb szomszédaink zászlóit égetik, vérig sértve őket, súlyos kárt okozva a határainkon kívül élő magyarságnak, bezárkózva és elzárkózva Európától és a világtól ismét az önkény, az autoriter kormányzásához veztő úton. No és az elszámoltatás " nemzeti " programjával.
Ha tévednék, ha valaki az ellenkezőjéről kívánna meggyőzni, állok elébe, de tényekkel, okos érvekkel, tárgyszerüen, mert " mosottagyu " minősítésekre nem tudok válaszolni. Tisztelettel.
feri57
Kár tagadni, hiszen semmi értelme! A jobbik tutira erős náci fasiszta rasszista párt!
kicsoda az igazság
@világlátó:Szerintem hagyjuk a szerecsenmosdatást : egy nem náci párt igyekszik a látszatát is elkerülni, hogy náci lenne. A Jobbik eddigi története során nem adott sokat a látszatra. Gyöngyösi listázna a parlamentben, Zagyva tettlegességre vetemedne, Vona egyházi státuszt vonna meg, Novák Eu.-s zászlót éget, a Jobbik a félkatonai szatellit szervezetein túl még csendőrséget akar(ők szedték össze és küldték Auswiczba a magyar vidéki zsidóságot), Iránnal barátkoznak, cigány bűnözőznek, stb., stb .Mit mondjak még? Ezt a pudingot nem szabad próbából sem megenni mert rámegy az országunk. Egy Világlátónak ezt látnia és értenie kell!
geo
@világlátó: A nemzeti érzület vezérelte kíváncsiság nem áll meg a lózungoknál, de még a kacsazungoknál sem, a nekibuzdult és történelmét felfedező emberek már ismerik a bábjátékosokat is, mert a történelem mégiscsak jó tanítómester és a jelenben is felfedi a csalókat. Nem a választófülkékben születik a Szent Korona méltó népe.
evacica
Nagyon helyes, nekünk is jobb, meg a kinti magyaroknak is! Fölösleges a cirkusz csinálni Erdélyben, csak a helyzetet mérgesítik el a román kormánnyal. Ilyen eszement ember mint Vona csak bajt csinál, nézeteiről meg nem is beszélve.
világlátó
@kicsoda az igazság: Ezt a szerecsent nem lehet még hypóval sem kifehéríteni. Természetesen igazad van. Csupán a kampányt megelőző és a jelen napjaink szavazatgyűjtő manővereit figyelem.Ha kormányt alakító párttá válik, úgy is kimutatja valóságos arcát.Én is hallom errefelé, ahol élek a napról napra erősödő jobbik hangját, de a fideszét szinte alig. Annyira biztosak a győzelemben. A jobbikról sem esik szó, mintha magától értetődő lenne kettejük mindent elsöprő ereje. Mint már itt, vagy másutt írtam, nincs semmi meglepő ebben, abban a városban, ahol Szálasi Ferenc még ma is a város díszpolgára, ott a jobbik " otthon van " Ugyanakkor a " humán erőforrás " a fidesz kezében van. A fasizmusra emlékeztető jelek errefelé másként jelentkeznek. Nincsenek zsidóink, mert akik hazajöttek Auschwitzból, időközben Izraelbe kivándoroltak. Kommunistáink , akik még ma is élő valóságos kommunisták, élemedett öregek, cigányaink részben Angliában, részben a hüvösön, részben itthon, két angliai túra között.
Ma itt a hangos gyűlések és néhány eszement utcai bátorságpróbájában érvényesül a jobbik jelenléte. Számomra a nagyobb veszélyt a fiatal , első szavazók jobbik melletti voksolása jelenti. Értem én az aggályodat, a geo -ét is. Nagyon nem szeretnék egy jobbikos hatalom alatt élni. A közismert kritikus szókimondásom miatt én is egy mai jelképes Auschwitz lakója lennék az elsők között, tehát van okom arra hogy tisztán lássam ezeket, ahogy Ti is. Csupán a hatalomért folyó alattomos és számító magatartásukra akartam a figyelmet irányítani. Arra, hogy ez milyen hatékony.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.