A rezsicsökkentéssel eddig körülbelül 250 milliárd forint maradt a családok zsebében a szolgáltatók helyett, és már áprilisban 25 százalékkal alacsonyabb fogyasztói gázárat fizetnek az emberek, mint 2012 decemberében – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kedden az MTI-nek.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: ha két évvel ezelőtt valaki azt mondta volna, hogy Magyarországon 2014 áprilisában 25 százalékkal alacsonyabb lesz a gáz ára, akkor valószínűleg "mindenki kacagott volna, pedig most egészen pontosan ez történt".

Komoly változásnak nevezte, hogy eddig 250 milliárd forintnak megfelelő összeg maradt a családoknál, és kifizethetővé váltak a számlák.

Felidézte: keddtől újabb 6,5 százalékkal csökkent a gáz ára, és még ebben az évben tovább csökken a villamos energiáé és a távhőé is.   Összességében 20 és 25 százalék közötti mértékben mérséklődnek a lakossági energiaköltségek a 2012 decemberi árakhoz képest – jegyezte meg.

Rogán Antal kitért arra: a legtöbb szolgáltató az eddig végrehajtott rezsicsökkentések után is nyereséges volt. Jelezte: ezek a cégek egészen magas tőkemegtérülési költséggel kalkulálnak, olyan költségszerkezettel, amely nem biztos, hogy indokolt.

Közölte: nem véletlenül gondolkodnak abban, hogy úgy lehet a rezsicsökkentést hosszú távon fenntartani, ha van egy nonprofit közműszolgáltató, amely képes arra, hogy versenyt támasszon mindenki más számára.

Nem az összes közszolgáltatást szeretnék nonprofittá tenni, hanem egy vagy több közösségi tulajdonban lévőt létrehozni, amelyek képesek arra, hogy tartósan alacsonyan tartsák a rezsit. A Fidesz frakcióvezetője úgy vélte: ez a következő ciklus elejének legfontosabb feladata.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A tietekében !
Menj el vásárolni és rájössz, annak dupláját költöd élelmiszerre !
Persze az agyhalottakat még beetethetitek ! a nahátokat !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
A rogan csaladon mar latjuk is az eredmenyet: 300 millio 3 ev alatt.
valentin641
@szaboria1: Ez pontosan így van ahogy írtad,valóban 2010 előtti időszakban 107-Ft volt a gáz m3 ára és csak 25% volt az áfa,tehát a háromszori árcsökkentés ellenére olcsóbb volt,mint most.De Arrogáns Dülledt - Szemű Tónió azt gondolja,hogy,ha állandóan ezt szajkózza majd-csak megkajálják a népek,ha meg nem akkor,majd beléje-törődnek,mert ez a hivatalos verzió.Egyébiránt most vizes rajta a gatya,mert nem nagyon tud kijönni hitelesen a lakásbalhé miatt az adócsalásból,pedig már háromszor átírta a bevallását,ezek szerint közgazdász létére hülye hozzá,de a környezetéből sem kap segítséget,tán megkellene kérdeznie a Stadler Józsi bácsit a juhászt,mert nem kizárt,hogy többet ért a köz.és adóügyekhez ,mint a körülötte lebzselő egész bagázs együtt véve.
bence
Ez a rogán,már nem csak vak,hanem hülye is ! Melyik családokéba vakegér ?! A tietekébe ?!
bence
@Yoda69: ! A szomorú az,hogy ez mind a miénkből van neki !
Senara
Rogán: eddig 250 milliárd forint maradt a családok zsebében ...neki meg 300 milla csak ingatlanba .
coyote3
Nekem az a bajom ezzel az ordas hazugsággal, hogy a saját híveiknek hazudnak.
De van itt egy sokkal érdekesebb dolog, a hazugságokkal. A fideSS plakátjain öles betűkkel az áll: 250 000 új munkahelyet teremtettünk. /nagyjából az éticsiga is tisztában van azzal, hogy ez mekkora hazugság..:) / Erre tegnap az ember aki sosem hazudott, azt mondja Győrben, annak a pár tucat kirendeltnek: 300 000 munkahelyet teremtettünk...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.