Három nagyobb, egyenként is több százmilliós adóssága is van az MSZP-nek. A párt még 2010 előtt vette fel a hiteleket, azóta folyamatosan törlesztik az adósságot – írja az Origo.

A lapnak politikusok azt mondták, szó sincs a számlák zárolásáról, a párt alelnöke mégsem véletlenül beszélt nehéz helyzetről.

A tartozás a pártingatlanokra évekkel ezelőtt, főként Gyurcsány Ferenc idején felvett hitelekből jön össze, ezért az általunk megkérdezett MSZP-sek a korábbi pártelnök sarának tartják az adósságot.

Az MSZP majdnem kétmilliárdos adósságát három nagy tétel adja ki – mondta az Origónak Veres Gábor szóvivő. Közlése szerint mindhárom hitelt 2010 előtt vette fel a párt, és Mesterházy Attila elnöksége alatt a tartozás csökkent.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsuga
Szegény Gyurcsira mindent rá lehet kenni, elég edzett már hozzá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Pedig volt 8 évük hogy összelopják a lóvét és mégsem tették. A fideSSnek ilyen gondjai meg lesznek ha buknak mert már most hülyére lopták magukat.
Zsuga
Szegény Gyurcsira mindent rá lehet kenni, elég edzett már hozzá.
miazavalami
Várjunk már egy cseppet! Mikor a hiteleket felvették hol voltak a többi párt tagok?
lópicigáspár
@miazavalami: Hol, hol!? Helyeseltek a párttaggyűlésen!
miazavalami
@lópicigáspár: Hát ez az! Most az lenne a legkevesebb ha hallgatnának , de a kudarcért kell bünbakot találni, méghozzá olyat akibe már belerúgtak párszor. Undorító!
lópicigáspár
@miazavalami: Viszont hatalmasat lépnének előre, ha egyszerűen visszatennék a pénzt a kasszába! :-)
miazavalami
@lópicigáspár: Tudod mi egyszerű , becsületes emberi ésszel gondolkodunk. Nem vagyunk politikusok...:-)
bögöly
Azé' az a kormányzati negyed 6 milliárdja is a feledés homályába merült.
Cicamama55
@lópicigáspár: De egyszerre a Fideszesekkel! Nekik csak azért nincs adósságuk, mert az elmúlt 4 évben a hézagokat betömködték folyamatosan! Hol vannak a magánnyugdíjak, meg a többi lenyúlt milliárd?!
lópicigáspár
@Cicamama55: Természetesen az összesre gondoltam.
karma1
Vajha miert pont Gyurcsanyozas megint? Ha az MSZP azt hiszi, hogy egy szeles retegben ezzel a szoveggel nyerni fognak, hat akkor eppen a bilibe log a kezuk...:-((

Es erdekes modon, az egesz hosszu cikkben sehol egy emlites arrol, hogy" Gyurcsany Ferenc erre es erre koltotte a penzt, kulfoldre utazgatott kozpenzbol, draga autokat vett a parttagoknak, vagy a sajat nyaralojara, lakasara, sajat uzlete fejlesztesere koltotte..."

Egy qurva szot, vadat sem tudnak ellene manifesztalni, csak frocsognek, mert a frusztraciojuk nem enged nekik tobbet...Sokkal egyszerubb a gyurcsanyozas...
bretagne
@karma1: Tudod, ennyit megtanultak a Fidesztől. Gyurcsányozni kell és kész. Hogy egyszer figyelembe vennék, hogy mi minden épült az országban, na, azt nem! Sokkal egyszerűbb bántani őt, mint megvédeni. Én nem csodálkozom azon, hogy kilépett ebből a pártból.
Pisti271
Valahol felbukkan egy álhír, reménytelen megtudni hol, mert csak a cáfolat
található mindenütt. Erről kérdezik a riporterek a politikusokat, akik természetesen
cáfolnak, elmondják hogy van tartozás, mindig is pontosan törlesztettek
egyébként pedig még abból az időből ered, mikor jelentősebb parlamenti
párt volt, ezzel együtt jelentősebb működési költséggel.
Szerintem senki sem Gyurcsányozott, egyszerűen elmondták a tényeket.
Senara
Fizetését nem vette fel , de a párt herdálásának ö az oka . Itt már mindenki Gyurcsány szapulja jobbról és balról . 4 fővel van a parlamentbe miért az áskálódás ?
Zsuga
@Pisti271: Nem valószínű, hogy a baloldal részéről lett ez a dolog megszellőztetve most, az EP választások előtt is. Az adósság meglétét nem cáfolják ugyan, de az nagyon ellenszenvessé teszi ismét csak a pártot, hogy egy olyan ellenzéki politikusra akarják az egészet kenni, aki nagyon sok fidesz ellenes szavazó szemében kedvelt politikus. Ha ez valóban így van, megint csak maguk alatt vágják a fát.
szöszmösz
Ez a hír is az EP választásnak szól. Gyurcsány monggyon le!
1magyar
Szegény Gyurcsány! Már a II. világháborút is rákenik lassan!
magyarbakancs
Nem csalódtam megint.
Igazi Magyar politikus garnitúra az MSZP megint a másik a hibás.
Volt nyolc éved ,hogy rendezd a tartozásod.
Vagy kevés volt az idő előbb a saját zsebet kellet vastagra tömni MSZP?
Simonnak sikerült ideig óráig.
terlasz
@Pisti271: Ha valami szar van, akkor Gyurcsány nevének el kell hangoznia, ezt az egyet jól megtanulták a fidesztől. Elnökök jönnek, mennek - nyilván a párt közös döntése volt az új székház vásárlása. Bizony, hogy most meg Gyurcsányoznak!
Pisti271
@terlasz: Két riportot láttam az ATV-n, ahol ez a téma szóba került.
Megesküszöm, hogy Gyurcsány neve egyikben sem hangzik el. Pl:
www.atv.hu/videok/video-20140422-veres-gabor
Egyenes Beszéd csak ezzel foglalkozik, ha valakit érdekel.
Tényszerű és még utalás sincs benne hibáztatásra sem.
terlasz
@Pisti271: Oké, de én többször is hallottam Gy-t emlegetni ebben a témában.
mariaberta
Van egyáltalán valami, amiért nem Gyurcsány a felelős? És a többiek mi a nyavalyát csináltak?
Egész egyszerűen röhej, hogy a Gyurcsány kormány tagjai szentek és sérthetetlenek, -és most nagyon csúnyán kell fogalmaznom-, miért gondolják hogy mindenért egy ember a felelős, holott ők is a kormány tagjai voltak, saját területükért felelős "beosztottak" ft elv
szaboria1
@terlasz: Mert a felvezető riport előtt sajnos megemlítik a nevét, hogy Gyurcsány idején vették fel a hitelt. Ma is az M1-en a bevezető így szólt Gyurcsány miatt vették fel a hitelt.
tavaszi
Ma még nem elegáns elismerni,hogy a baloldal az eszement szinész-hazudozó Fletó miatt bukta el a választást...és fogja elbukni az EUS---és az önkormányzatit is összel. Még most megy a huzavona---az adok-kapok, de teljessen értelmetlen árnyékbokszolás.
alte trottel
@tavaszi: A meghatottság könnyeit morzsolom szét szemem sarkában, amiért uraságod _ENNYIRE_ szívén viseli szegény szocik sorsát!
eberti
A Fidesz 8+4 éven keresztül Gyurcsányozott.
Azt hiszik az MSZP-sek,ha ők is Gyurcsányozni kezdenek,akkor majd nyerhetnek???
miazavalami
@Cicamama55: :-) Magán nyugdíjak? Hol vannak? magán zsebben...
joopapa
@miazavalami: Keresték a bankszámla számukat hogy melyik adó paradicsomba utalják a lóvét :-))
mariaberta
Hát minden esetre meglepő lenne, ha nem Gyurcsány lenne a hibás.
Az viszont nem meglepő, hogy a választások elmúltával megint a elkezdődött az egymás elleni küzdelem. Drága baloldal, ideje lenne példát venni a Fidesztől, akik nem verik nagydobra az esetleges belső ellentéteket, akik összefognak egymással, még akkor is ha nem mindenben értenek egyet.
Ha ez lesz a folytatás, ha csak a széthúzás lesz jellemző, a fidesz száz év múlva is rezsit fog csökkenteni és élvezni fogjuk áldásos működésüket. Úgy kell nekünk.
nusika
Meglepődtem, hogy épp most, amikor még tartanak a választások, (EU-önkormányzat)megint marakodnak egymással. Inkább kérdezték volna meg a fideszt, hogyan fizették ki ők a 2 milliárd forint adósságukat, ami a 2010 választásoknál még megvolt!!??Lehet, hogy kaptak volna, valamilyen jó ötletet.
karma1
@Pisti271: Kedves, a CIMben "gyurcsanyoznak", bar a cikkben valoban nem hangzik el a neve...:-((((
terlasz
@tavaszi: Nincs túl nagy rálátásod erre a témára, amit feszegetsz. Ha mindenki csak akkora hazudozó lenne, mint Gy., akkor már kicsit előbbre tartanánk. Érdekes, hogy minden politikus ehhez a "jelentéktelen senki figurához" határozza meg önmagát. A hülyeség, ha fájna...
Zsuga
@terlasz: Igaz, de mivel a hülyeség nem fáj, így elég sokan élnek vígan ezzel a tulajdonsággal.
Vizual
Szomorú, hogy benneteket még mindig a Gyurcsány effektussal lehet palira venni. Olyanok vagytok mint egy végtelenített gramafon. De azt hiszem, hogy magatokat kellene megvizsgálnotok, ész dolgában. Mert ennyi marhaságot évekig szajkózni...és el is hinni...magyar virtus !
magyarbakancs
@tavaszi: Gyurcsány úr a te meg fogalmazásod szerint hazudozik és idióta.
A te általad preferált Orbán úr annyira hazudós és idióta,hogy hetente változtatja a dolgokról a véleményét.
Igazi magyar komcsi,liberális,és keresztény.
Mikor mit hoz az élet.Igazi megélhetési politikus.
Mindenkinek a szája-íze szerint beszél.
Egyszer eljön a kijózanodás és akkor lesz csak had el had.
Cicamama55
@miazavalami: Így gondolom én is, a szentély alapkövei rejtik a titkot...
miazavalami
@Cicamama55: :-) Azta! Ez olyan mint az elveszett frigyláda...:-)
Cicamama55
@miazavalami: Ha majd valamikor a stadion alapköveit megtalálják, sorban rá lesznek írva a "magánnyugdíjat önként felajánlók" nevei, akik hozzájárultak a szentély megépítéséhez!
miazavalami
@Cicamama55: Ahhoz a sok névhez kevés az alapkő...
Cicamama55
@miazavalami: A tartó oszlopokat, lelátókat, s a stadion előtti köves út kavicskáit is odaszámítom...
spu00
@bretagne: Na végre van valaki, aki tudja, hogy Gy.F alatt mi épült országunkban. Ha meg lehet kérni, akkor sorolja már fel mindnyájunk épülésére, de ha lehet összeg szerúen. Köszönettel.
bretagne
@spu00: Neked is tudnod kellene, hogy mik épültek: autóutak, iskolák, különböző létesítmények. De bővebbet megtudsz a kormány honlapjáról. Nem ártana tárgyilagos maradni, mielőtt fröcsögsz!
vukkocska
Aki ezt a címet adta, annak Gyurcsány a perverzitása, úgy látszik, erre izgul fel. Megnéztem Kálmán Olgával a riportot, Gyurcsány nagyon szépen elmondta, mikor, mit vettek fel. A másik az, hogy nem hallottam olyan riportot, ahol az MSZP Gyurcsányt hibáztatta volna. Már csak azért sem, mert ez olyan, mint mikor valaki a saját fenekét rugdossa. Ugyanis Gyurcsány egy személyben soha nem vehetett fel hitelt, arról az MSZP-nek kellett döntenie. A gumicsont az gumicsont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.