Az Európai Bizottságtól pénteken újabb, mintegy 150 milliárd forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, és a jövő héten újabb utalás várható – lelkendezik közleményében a Miniszterelnökség.

A közlemény idézi Csepreghy Nándort, a Miniszterelnökség helyettes államtitkárát, aki a hozzáfűzte, hogy "az időarányos kifizetések tekintetében az idei évben folyamatosan túlszárnyaltuk az előzetes, az Európai Bizottság által is jóváhagyott terveinket."

A Miniszterelnökség emlékeztet, hogy a 2007-2013 közötti uniós költségvetési ciklusban a Magyarország rendelkezésére álló 8200 milliárd forintból eddig több mint 5500 milliárd forintot fizettek ki a pályázók részére. Az előző uniós időszak forrásait 2015 decemberéig kell kifizetni a nyertes projektekre. A kifizetések jelenlegi ütemét tartva, a forrásvesztés bárminemű kockázata nélkül, jó esély van arra, hogy Magyarország akár hamarabb lehívja a teljes összeget.

Az Európai Bizottság a magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításával kapcsolatos vizsgálata miatt kérte korábban, hogy április 15-től, amíg a vizsgálat nem zárul le, addig a magyar kormány ne küldjön ki számlákat.

Shirin Wheeler, a regionális politikáért felelős Johannes Hahn EU-biztos szóvivője április 28-án azt közölte, hogy az Európai Bizottság nem függesztette fel a Magyarországnak szánt kifizetéseket, de választ vár a magyar hatóságoktól azokra az aggodalmaira, amelyek az uniós források felhasználásának magyarországi átszervezésével kapcsolatosak.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
"Az Európai Bizottságtól pénteken újabb, mintegy 150 milliárd forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, és a jövő héten újabb utalás várható – lelkendezik közleményében a Miniszterelnökség". Ez a "mocskos gyarmatosító eju" azért csak utalja a pénzt, mert nem a fityesz kurmányt hanem az embereket nézi!!!
lajospapa
Még időben! Jó lesz képviselői tankolásra! Meg Lázárnak osztogatásra.
Desischado
Mehet a lopás, lehet örülni, fiúk! Éppen jól jött ez a kis pénzecske, lesz lézer jankónak mit szétosztani a haveroknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.