Bár még nem alakult meg az új kormány, az már szinte biztosra vehető, hogy a Fidesz több erős embere is bársonyszéket kap – írja a Blikk.

A Fidesz két kormánytag alelnöke, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szinte biztosan megtartja majd posztját. Előbbi immár miniszterként vezetheti a kancelláriát. De Szijjártó Péter és akár Rogán Antal is miniszter lehet.

- Korábban az volt az elv, hogy alelnök vagy erős pártpolitikus ne legyen kormánytag – mondta a Blikknek Kiszelly Zoltán politológus. – Az elmúlt évek változásainak két dolog lehet a mozgatórugója. Az egyik ok, hogy az ilyen jellegű döntések megerősítik a ­kormány hatalmát, valamint minimalizálják a korábbi esetleges konfliktusokat a párt és kormány politikusai között. A másik lehetséges indok pedig a későbbi utódlás kérdése. Orbán ­szeretné azokat a lehetséges utódokat megméretni vezetőként, akikre akár évek múlva majd számítana.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
..." A távozókat azonban Orbán Viktor kormányfő pártpolitikusokkal helyettesítheti "...

Teljesen érthetö...a szakminiszter csak akadályozza a döntésekben, a s...nyalók a
megfelelö alattvalók, akik csak bólogatnak az eszement tervekhez.
Igy soha sem lesz rend a kormányban, igaz ezt akarta a 2/3 -ad ( szerintük )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Akkor most a baltást is beékeli?-----a szélsőbal-jobbosok kiirtásában még jól jöhet a mára már középarányosan szabadságharcoló fidesz élén, élesben.
nemjoezigy
@feco fero: tegnap, 20:41;
"Javaslom, hogy állj be a sorba, és a nemzet ellen vélekedj (lásd JOBBIK) hanem tegyél érte!"
1. Nem hiszem, hogy a Jobbikosok díjaznának egy ilyen hozzáállású írást. Ez csak a jobbik ellen hat. Vagy Te nem is Jobbikos vagy, hanem az ellenségük?
Mert: attól, hogy nem értesz egyet vele nem kell le "BUNKÓ VAGY"-ozni. Nem tudom, vagy inkább tudom, hogy mit mondana erre Vona Gábor. Ő nem egy paraszt, és itt nem a földművelőre gondolok.
2. "állj be a sorba, és a nemzet ellen vélekedj" Ezt szerintem így akartad írni: ...és ne a nemzet ellen vélekedj. Ennyit jelent egy "ne" szócska. Mert így van értelme a Jobbikos hivatkozásnak.
tegnap, 20:59:
Szó sincs a "a szavazók által 2/3 arányban"-ról. Ezt csak a fideszkdnp-sek és a hozzá nem értők mondják. Mert ~8 millió szavazóból, ~2 millió szavazott a mostani ország és nép kirablásra. Mert ugye az nem kérdés, ha pár ezer milliárdos lesz ebben a nyomorult szegényedő országban, azok a többinek nem adják a pénzt, azoknak, akik biztosítják a gazdagságukat.
És ugye a 2/3 nem egyenlő az 1/4-del?
Vagy ha nem, hát nem értem.

@Desischado: (@Manhattan:) Egyet értek veled és így Manhattan-el is. Sötéten de az irányt ismerve realistán látja a helyzetet.
De az a kérdés, hogyan lehetne tenni ellene, hogy a 3/4-ed is hallathassa a hangját, és ne csak ilyen kommenteken és ne pártosan.
feco fero
@Desischado: Bocsi! Én nem hülyéztem le! Nem is fogom!
A tegnapi hangnememért már elnézést kértem, de meg teszem most is, hiszen erre nem adhat okot sem a alkohol, sem a méreg.
Most józan fejjel, azt mondom, hogy jobban kell, hogy foglalkoztasson mindnyájunkat a mi életünk, a pillanatnyi állapotok, a kémkedés, a haza árulás, a nemzetünk elleni szarkaverések, hangulat keltések, és még sorolhatnám.
Manhattan - t azzal egészítem ki, hogy a KIEGYEZÉS óta csak fogyunk, megállás nélkül!
Az óta, soha nem tudtunk a jó oldalra állni! Ha véletlenül próbáltunk kitörni, saját uraink lenni, mindig vérbe fojtottak bennünket, és csak fogytunk és fogyunk.
Ma, végre amikor ismét Európa része lettünk, úgy politikailag, mint gazdaságilag, mint katonailag, a jogrendszerűnket is átalakítottuk, EU. konformra, és végre, talán elindulhatunk egy pozitív nemzeti jobblét irányába, az EU. komoly anyagi támaszával, még mindig akadnak vész jóslók, kémek, ellenségeink, főleg belső ellenségek.
Nos, ez szomorít el engem igazán, ilyenek miatt, iszom le magam, hogy eltudjam viselni magunkat.
Persze nem adom fel, próbálok a magam szerény tudásával, helytelen írásával utat mutatni.
Köszönöm figyelmeteket.
feco fero
@nemjoezigy: Köszönöm a ki javítást, igen ahogyan Te helyre raktad soraimat, nekem is az volt a gondolatom.
A 3/4 ért pedig csak egy féleképpen lehet tenni, el kell menni szavazni!
Aki nem ment el, az ne itt hangoskodjon, ne kavarja itt sem és máshol sem azt a bizonyost.
A számokról, az arányokról pedig nincs mit vitatkozni, a 2/3 ad, törvényesen meg lett állapítva, a világon minden nemzet elfogadta, és el ismerte!
Ennek vitatására csak mi magyarok vagyunk képesek. (ezekre gondoltam amikor a belső ellenségekről írtam)
tavaszi
@Manhattan: -----majd akkor megbeszéljük!-------szerintem fantáziálsz...szerencsére ezek nem igy működnek. csak a vizeinkből megélünk bármikor...hogy 1-et emlitsek...tán nem vélettlen hogy Sharon egy elszólásában megvételt helyezett kilátásba...az országunkat illetően. Manhattanról is szót ejtett ugyanabban az interjúban...ugy hogy csak legyünk résen...mint a cserkészek.
Desischado
@feco fero: Ebben igazad van! Látod, tudsz te reálisan is gondolkodni! Az alkohollal vigyázz! Megértem az elkeseredettségedet, de az ital semmire sem megoldás! Ellenben nagyon hamar rá lehet szokni! Szóval óvatosan iszogass!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.