Harminc zsidó származású amerikai kongresszusi képviselő levélben kérte Orbán Viktort, hogy vizsgálja felül a megszállási emlékmű megépítését - írja az Origo.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@nemkati: Dede...a holokauszt nagy biznisz...a zsidók sakkban tartják vele a fél világot...
Trianon...jajj az már 100 éve volt tudjok hogy fáj meg minden de lépjetek túl rajta...Holokauszt...70 éve volt és soha a büdös életbe nem felejtheti el soha senki és örökké kérjük érte a kárpótlást...
nemkati
@Hellcat: Én csak arra válaszoltam, mert elolvastam a levél kivonatát, hogy nincs benne semmi fenyegetőzés. Ezzel zárul a levél:
"Biztosak vagyunk benne, hogy fel lehet és fel kell építeni" egy olyan emlékművet Magyarország náci megszállása tragédiájának emlékére, amely "kellőképpen tiszteletben tartja az összes magyar állampolgár érzékenységét" - olvasható a levélben. Hozzátették: készen állnak arra, hogy segítsenek megoldást találni, és "ha ezt hosszasabban meg szeretné beszélni velünk, üdvözöljük annak lehetőséget, hogy találkozzunk Önnel vagy megbízottjával"

Tehát kifejezték ellenérzésüket az emlékművel kapcsolatban, és kérik 0rbánt, a kormányt, üljenek össze, és beszéljék meg, mi lenne a jobb megoldás. Hol van ebben fenyegetőzés? Magyarországot azért szállta meg a náci Németország, mert ki akartunk lépni a szövetségből. Azt nem tudom, hogy a megszálláskor még hivatalosan benne voltunk-e vagy nem ebben a szövetségben. De az tény, hogy a zsidók, és a nem-árják voltak a legnagyobb vesztesei ennek a megszállásnak, így nem csoda, hogy az emlékművel kapcsolatban nekik vannak a leginkább fenntartásaik. Mert nem csak Horthy, és az akkori kormányok, hanem a magyar nép is rendesen kivette a részét a zsidók deportálásához vezető tevékenységben. A magyarországi zsidó szövetségek egyébként már többször jelezték azt a véleményüket, hogy az emlékmű témát nem kellene pusztán zsidó ügyként kezelni. Annál sokkal többről van itt szó.
Hellcat
@nemkati: Szerintem meg ne szóljon bele senki...érdekes az úgynevezett "vörös viharnak" annyi emlékműve van hogy Dunát lehetne velük rekeszteni és az senkit nem zavar hogy az oroszok nem annyi felszabadítottak hanem jöttek és fosztogattak erőszakoltak aztán maradtak...mégis annyi felszabadító emlékmű van hogy csak na...Ha az nem zavarja a zsidókat akkor ez se zavarja. És félre ne érts, nem vagyok én náci meg antiszemita (milyen érdekes hogy a zsidógyűlöletre van külön szó a többi csak simán rasszizmus) de nagyon unom már a befolyásos zsidók dolgait...hogy fel vannak háborodva ha megtagadod a holokausztot, vagy ha nem tartasz neki emlékévet vagy nem fizetsz kártérítést stbstbstb...a török itt randalírozott 150 évig...mi is kérjünk érte örökös kárpótlást? Biztos volt holokauszt biztos haltak is meg...de nagyon fel van turbózva a téma...és már rohadtul unom...ha nem találnak több háborús bűnöst akkor mi lesz...baszogatják a fiaikat? unokáikat? feleljenek ők az apjuk, nagyapjuk bűneiért? Hagyni kéne a fenébe az egészet...de a zsidók nem hagyják látod...
nemkati
@Hellcat: Gondolom, a "vörös viharnak" (nem tudtam, hogy ez a neve) nem a fosztogatás miatt állítottak emlékműveket, és nem is az ittmaradásuk miatt, csak amiatt, hogy kiűzték innen a németeket. Meg azoknak a szerencsétlen orosz katonáknak, akiknek nem volt más választásuk, ide kellett jönniük, és itt meghalniuk, közülük sokaknak úgy, hogy egyáltalán nem fosztogattak. A német megszállás viszont milyen traumát okozott a magyoroknak? Hiszen a vesztesi ennek a megszállásnak csak a zsidók voltak. Már egyszer beírtam ide egy idézetet, amit találtam a wikipédiában, amit Walther von Brauchitsch tábornagy, a német haderők főparancsnokának válasza egy német diplomata kérdéseire:
„ – Mennyi időre lenne szüksége Magyarország megszállásához?
– Huszonnégy órára.
– És ha ellenállnak?
– Tizenkét óra.
– Hogyhogy?
– Elmaradnak az üdvözlő beszédek. „

Ami meg a holokauszt emlékezéseket, a zsidók állandóan erre való hivatkozását illeti: valóban, túlságosan sokat foglalkoztatják ezzel a világot. De én ezt egy természetes ellenreakciónak látom arra, hogy még mindig napi szinten jelen van nálunk is, és a világ más pontjain is a zsidógyűlölet.
Hellcat
@nemkati: Jajj istenem...most komolyan az oroszokat védi? Mintha a németek nem parancsra cselekedtek volna...csak közben a német amíg megszállt senkit nem erőszakolt meg, senkit nem rabolt ki...az orosz meg amíg felszabadított addig azt erőszakolt meg meg azt rabolta ki akit csak tudott...jajj szegénykéim...kíváncsi lennék mi okozott nagyobb traumát a magyaroknak... 150 éves török megszállás, 4 éves német megszállás vagy 60 éves orosz megszállás...azt meg hogy a zsidókat gyűlölik annak oka van...magától nem alakul ki ilyesmi...ezt ki kell "érdemelni" ...a cigányokat se csak úgy viccből szokták szidni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.