Orbán Viktor most látta elérkezettnek az időt arra, hogy ne védekező pozícióból szólaljon meg az Európai Unióban – írja az Origo.

Az uniós kormányfők keddi tanácskozásukon nem fordultak ellene, sőt David Cameron brit miniszterelnök személyében szövetségest is talált magának.

Pedig a múlt hét végén még kockázatos lépésnek tűnt, hogy Orbán közölte, nem támogatja, hogy Jean-Claude Juncker korábbi luxemburgi miniszterelnök, az Európai Néppárt listavezetője legyen az Európai Bizottság új elnöke.

Az Origo szerint azonban ezt már a brit kormányfő sem tartja jó ötletnek a luxemburgi politikus jelölését, mert szerinte túlzottan pártolja az EU-s intézmények erősödését a nemzetállamok kárára.

Fideszes politikusok egyelőre nem tudták megmondani, hogy Orbán kit szeretne látni az Európai Bizottság vezetőjeként. Az egyik vezető fideszes a kritériumokat úgy foglalta össze, hogy olyan embert szeretnének, akivel szót tudnak érteni, illetve aki nem föderalista, hanem a nemzetállamok Európájában gondolkodik. Az új elnök személye június végére kristályosodhat ki.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Megdöbbentő, hogy egy ilyen beteg elme lehet miniszterelnök...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@szöszmösz: Akkor a fene a gusztusát! :-)
qxy
@kata53: lenne egy két jó ötletem vállalkozás céljából
bence
Majd addig keres,amíg rátalál a hasonmására aki jól pofán (b...a,) aztán csak meglepődik,hogy olyant kapott, amit eddig csak ő adott !
mate03
@magyarbakancs: Addig keresi az ellenséget míg egyszer megtalálja, de úgy érzem akkor számára nincs tovább!
sentinel216
A birkákat az akolban már rendbe tette, most átmegy a marhákhoz a nagy istállóba.
krumpliorr
Valaki kijózaníthatná már, Gratzban tisztító pirula nincs?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.