A 3000 milliárdból tavaly év végére 177 millió forint maradt – írja a hvg.hu.

Benyújtotta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap pénzügyi beszámolóját a tavalyi évről a parlamentnek.

Ebbe az alapba került az a durván 3000 milliárd forintnyi vagyon, amelyet a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer felszámolásakor, a pénztártagok államhoz való átterelésével 2011 tavaszán bekebelezett az állam. Az alap vagyona 2013 év végén mindössze 176,7 millió forint volt, vagyis szinte teljes egészében elfogyott – olvasható a lap cikkében.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Oszték a zaranytartalékból,no meg a valutatartalékból mennyinek vertek a valagára,aztat tudja é valaki?:-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
A paksi 3000 Milliárd sem lesz hosszabb életű...
silber13
A fenekére vernek mihamar, aztán meg nyöghetünk.
qxy
Amire megyek nyugdíjba meg legyen ám, mert hentes vagyok! egy nyísz erre, egy nyísz arra és fejek fognak porba hullani. " Fossatok illetékes gazemberek! Ja , nem egyedül fogok abban az évben nyugdíjba menni.
human
@qxy: Látod ezért nem látni egy politikust sem sorban állni a hentesnél :)
qxy
@human: nem baj! mozgó boltom lesz! még Felcsútra is vezet út nem?
meg szaratom őket az biztos.
pityuka
Elvtársak! Véreim! Vitát nem nyitok: ezt eltapsoltuk (elqrtuk), nem kicsit, nagyon.
csikknorisz
Ez már régen kiderült, nem értem, mi ebben az újdonság. Az, hogy Varga Mihály benyújtotta? Tényleg uborkaszezony van. :)
Kamcsatka
Több mint helytelen hogy mi nyomorultak tűrtük hogy megzsaroljanak, meglopjanak bennünket. Putyin elvtárssal nem ajánlatos így bánni. Persze valamiből finanszírozni kell a primitív demegóg politikátokat fidióták. A nép meg egyszerűen hülye. Megérdemeljük a sorsunkat, ugye jobbágyok!?
világlátó
Tulajdonképpen nem is érdekelne már annyira az elköltött 3000.mrd., ha ugyanakkor tudnánk, látnánk, miképpen lesz majd valamilyen öregkori megélhetésünk.Az hogy a gyerekeink / már akinek van és jövedelme is van, méghozzá hosszútávon /eltartanak minket, az rendben is van. Tudják a kötelességüket, de csak akkor, ha mi is tudtuk a miénket, keresőképességükig bezárólag.Ha például a jelenlegi kormány olyan öregek otthonát építtetné a stadionok MELLETT, amelyekben szerényen , de élhetnénk amíg a jóisten engedi, talán még azt is elfogadnám. De mutasson valami reménykeltő jelet kedves miniszterelnök úr! Biztosan látja a demográfiai és a mortalitási adatokat. Remélem tudja, mit gondolnak a fiatalok a nyugdíjról! Remélem azt is látja mennyit tudunk félretenni élemedett korunkra a jelenlegi jövedelmünkből.Vagy talán nem tudja?
Talán a maga mögött sertepertélő idősebb úriember nem meri elmondani mi is történik a mai 60 asokkal? idősek tanácsa vagy valami öregek gyülekezete nincs az Ön közelében?
A szüleit ne kérdezze, ők már rendben vannak. Talán ha egyszer találkozna őszinte öregekkel, nem kiválasztott dísznyugdíjasokkal, mondjuk vidéken, biztosan nem volna elvesztegetett idő.Amelyik kormányfő nem a saját népe jóléte érdekeit tekinti elsődlegesnek, nem kormányfő, csak egy erőből megválasztatott báb, akinek a bőre nem ér húsz krajcárt sem. Persze , kell a Déli Áramlat gázvezeték, kell a gáztároztók feltöltése, - mert mit mondana a nép, ha vissza kellene térni a sparherthez, a kis szeneskályhához. Nem folytatom.A politizálás érdekes szakma, Ön annak tartja.
Én nem tartom szakmának. Ez egy olyan elfoglaltság az ön számára, ami önnek gyermeteg örömet okoz. Tobzódik a lehetőségek tárházában, már nem csak itthon, hanem Európában is. Mancsaftja pedig degeszre tömi magát ezalatt. Valaki azt írta: ..könnyen jött, könnyen ment... Ahogy a többi milliárd is az önök kezében.
lajospapa
És a nyugdíjvigyázó Gabriella most akkor állás nélkül marad, ha elfogyott a vagyonka?
lópicigáspár
Meggyőződésem, hogy erre kaptak felhatalmazást! Fateromnak volt egyszer rég egy deviza számlája, amin volt egy kisebb összeg (pár száz dollár). Aztán egyszer jött a bankból a felszólítás, hogy fizetni kellene, mert elfogyott! Nem is értem miért szüntettük meg ezt a számlát! :-)
hetöndöe
Oszték a zaranytartalékból,no meg a valutatartalékból mennyinek vertek a valagára,aztat tudja é valaki?:-)))
Desischado
Kellett a haverok meg a saját maga kistafírozására! Végtére is minek a jónépnek a pénz, mikor a rablóbanda hazugoviccsal az élen, remekül el tudják költeni, MAGUKRA! HOGY ROHADNÁNAK MEG!!!
bundi
@lajospapa: bocsi ez magaslabda...vagy csak elfeledted hogy eztan o a nepjoleti fofomegbizott...?
kkalman
A fidióták már annyira belejöttek a lopásba, hogy a paksi 3000-nek már nem lesz három éve, az eltűnésre. Elég lesz egy év is.
Boszi27
@lajospapa: Népjóléti kormánybiztos lesz. Mivel népjólét már nincs, nem is cél hogy legyen így nem tudja megóvni. :)
nezelodo
Ahogy elnézem, a Gabika mintha a bankok pénzére vigyázna most, ahogy az események alakulnak. Van is nagy riadalom odafönt a luxusirodákban!
silber13
@hetöndöe: Ohh, hát van itt körünkben olyan kis házi mindentudó és tutimondó, aki válaszol a kérdésedre, akár kéred, akár nem.. Szerinte a szocik lopták el mind a 64 tonna aranyat,! Az hogy mindez miikotr történt, az mellékes számára!:-))
1magyar
A magyar? kormányok már több mint 20 éve olyanok mint a kisgömböc, minden pénzt eltüntetnek se perc alatt!
silber13
@hetöndöe: " „A Nemzetközi Valutaalap legfrissebb jelentése szerint régiós versenytársaink jegybankjai átlagosan negyvenszer több aranykészlettel rendelkeznek, mint a Magyar Nemzeti Bank, amely 1990-ben váltotta pénzre aranytartaléka zömét, mintegy 62 tonnányi aranyrudat."
Utána lehet nézni, ki is volt akkor a miniszterelnök és ki adta el az aranyat?
mate03
@silber13: Csak nem (tavaszira vagy arcserre gondolsz)?
nyanya001
@lajospapa: Most ezek után a népjólétért fog dolgozni a Selmeczi !
Jézus Mária !
lajospapa
@nyanya001: Ez már sokkal szerencsésebb. A népjóléten már nem tud rontani.
dr. prédikátor
Nagyon rosszul tudjátok, tudják!!! Az a pénz nem tünt el,ott van a mutyihaverok számláin!!!Valamiből nekik is meg kell élni!!!Majd a SZÖRNYELLA DE FRÁSZ,népnemjóléti akárki megmagyorozza!!!
Desischado
@nyanya001: Egyetértek, kezdhetünk imádkozni! A baj csak az, hogy nincs kihez!
whatthefuck
Megmentette őszőkesége grippen-kiflicsücsök szenátorína. Azóta is csinálják az egyéni számlákat.
Strong
Skacok! a kétharmad az kétharmad.

A választások előtt többször feltettem a kérdést a fideszfanoknak: Neked miből lesz nyugdíjad?

Lehülyéztek, leanyáztak, Gyurcsányoztak, mutogattak a szocikra, stb..

Aztán x-eltek egy újabb kétharmadot nekik...

Ma is felteszem a kérdést: Miből lesz nyugdíjatok pár év múlva?

...ez a valóság...
miazavalami
@Strong: Ők már félretették maguknak...
csip-csop
@pityuka: ràjuk szavaztak a legtobbje, meglehet koszonni.
csip-csop
@világlátó: majd eljon ennek a moslèknak az idelye, hogy az eltartok hàzàban kosson ki, mikor elveszti rendesen az eszèt, mert tudod vannak olyanok is akik màr 60 èves koruban agyèrelmeszedèsben kapnak, lehet hogy o rà is ez vàr, sose tudni, mit hoz a sors az èletben.Tudod a magyar kozmondàs azt mondja, "isten nemver bottal"ha megèrdemlik.
csip-csop
@lajospapa: nem marad munkanèlkul,(Gabriella )mert most megirja a konferenciàra, hogy Ferièk elb@tàk a 3000 milliàrdot. Valakire csak rà kel fogni!
csip-csop
@Kamcsatka: teljesen igazad van, mi nyomorultak elturtuk, hogy meglopjanak, ès mèg turni is fogkjuk tovàbbra is. ettol nem kell tartani. Megèrdemeljuk.
picike
az árakhoz képest a nyugdij nulla ennyit ér lehet éhen halni nyugodtan,választás ha eszek nem fizetek ha fizetek ki mindent nem eszek akkor éhenhalás nyomoritás az van . itt körültem napi szinten myomorognak az emberek élet az nincsen.egyedülélő vagyok sajnos ez van özvegység ezt adja ,de a fiatalnak is sokaknak jut ez . mindenesetre a nyugdijjal én sem vagyok elégedett,hogy valaki jól élt az engemet nem fog kisegiteni a bajoktól ha máshová költik el a nyugdijakra kifiethető pénzt. uszni tudunk de uszni fog mindenki ha mi uszunk,mert haladni igy nem létezik
picike
régen a tyukólakból mondták eltünt a tyuk az éjjel mind nos hová lett ?
csip-csop
na nà hogy eltunt, ès mèg el is fog tunni az a kevès is ami mèg maradt.
mariaberta
Nem tűnt el,csak védelem alá helyezték. Selmeczy szenátorasszony őrzi.
picike
@mariaberta: ne őrizze adjanak mindenkinek
picike
ma két ember ugrott ki a 10.ről ki itt ha ez igy megy tovább sokan fognak ki ugrálni itten , gondolom jól volt lakva mármint valamikor
csip-csop
@Strong: majd abbòl lesz a nyugdij, amit elkoboznak ezektol a piszkos kormànytagoktòl, mikor eljon az idelye.
Törölt felhasználó
Ma egy magyar gyerek 2.2 millió forint államadóssággal születik...belefér a nyugdíj és paks vagy a tízszeres áron elfogadott közbeszerzések..:) Amikor az ember fején 2.2 hitel van, akkor foci pályát épít kertben pl nem..:) Ámokfutás, ami nagyon sokba fog kerülni. Én azt mondom most már maradjon a fidesz még 2 ciklust, egyék meg amit főzet és ne majd ellenzékből e miatt nyerjenek megint. Talán az emberek megtanulják, hogy a demokrácia, nem csak jog valamihez, de a választás felelősség is...
csip-csop
@ziziplanet: ha màr eddig nemtanultàk meg a vàlasztàs felelossègèt, akkor màr ezekutàn mindekit le@nak a vàlasztàskor ès marad minden ahogy van. bizzàl bennem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.