Hónapok óta folyik a ridikülharc Lázár János vezetésével azon civil szervezetek ellen, amelyek nem a kormánynak szerveznek éppen békemeneteket és egyéb orális kényeztetéseket. Az események jelenleg ott tartanak, hogy ráküldték a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt azokra a civilekre, amelyek pénzt kaptak a Norvég Civil Alaptól.

A 444 mai cikkében viszont arról ír, hogy a hadüzenetet küldő Lázár János nem volt mindig ilyen harcos ellenlábasa a külföldi pénzből működő magyar civileknek. Sőt, szívesen segített is nekik, akár Orbán Viktor érdekei ellenében is. Lázár az ezredfordulón ugyanis tagja volt a Magyar Helsinki Bizottság börtön- és fogdamegfigyelő programjának.

Az akkor még csak friss diplomás jogász, de már a Fidesz és Rapcsák András hódmezővásárhelyi polgármester környékén is feltűnő Lázár a Helsinki megbízásából 2000 áprilisa és 2001 januárja között kilenc magyarországi BV-intézetben vizsgálta az elítéltek jogainak érvényesülését – írja a lap.

2001-ben, Lázár János közreműködésének idején a Helsinki Bizottság fogdamegfigyelő programját pedig éppen a Soros Alapítvány támogatta.

A lap szerint a kezdő politikus nem ingyen dolgozott, hanem a program összes többi résztvevőjéhez hasonlóan megbízási díjért, adómentes ösztöndíjat kaptak a munkájukért.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Nos, ezek azok a hírek, amelyek soha nem jutnak el azokhoz,
akik a "közszolgálati" csatornák híradóiból tájékozódnak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
Bizony, eftássak... naháti, enterójioroi, mega többi trolli, hájesszekk?? (pajjásan) Nos?
whatthefuck
De szép is amikor lelepleződnek. Kár hogy nincsen hatása, mert aki eddig bevette a dumájukat az agyilag zokni és képtelen revideálni az álláspontját.
m.macskosz
Nos, ezek azok a hírek, amelyek soha nem jutnak el azokhoz,
akik a "közszolgálati" csatornák híradóiból tájékozódnak!
Sziszifusz
Pár nappal ezelőtt beszélgettem az utcán gazoló közmunkások kis csoportjával. Négyen voltak. Valaha normál munkahellyel rendelkeztek. Kérdésre kiderült, hogy Lázár Jánosról nem hallottak, nem tudták ki az a Mészáros Lőrinc. Felcsutról sem tudtak semmit sem.
Nem tudtak a magánnyugdijpénztár kisajátításáról sem.
Gyurcsány Ferencről a Bajnai Gordonról minden közzétett negatívumot ismertek.
perfekt
Milyen év is van most?egy egész év! Pinokkió törleszt--de még ebből is szeretném magaménak tudni amit lecsipeget!
Szvetlana
Kiollóztam ezt a mondatot:

"2000 áprilisa és 2001 januárja között kilenc magyarországi Büntetés Végrehajtási-intézetben vizsgálta az elítéltek jogainak érvényesülését."

Ha ott is járt Lázár és vizsgálatot folytatott, amiről valószínüleg jelentést kellett hogy írjon, de azok a jelentések vagy eljutottak a Helsinki Bizottsághoz vagy nem.
Szerintem meg se íródtak, se el nem jutott, illetve nem ellenőrizte azt senki, kamu megbízatás, kamu tevékenység az egész. Magyarán kézen -közön kiosztódott a Soros pénze, adómentes jövedelemként.
Ki hiszi azt el, hogy a börtönben ülő elítéltek jogaival valaki érdemben is foglalkozott.
A fiatal jogász Lázár felmarkolta a Soros ösztöndíját, aztán elkezdett később hőbörögni.
m.macskosz
@Szvetlana: Erről az jutott eszembe, hogy Orbán Viktor ugyebár nem fejezte be a Soros György által szponzorált egyetemi tanulmányait. Tudjuk, hogy visszafizette-e az ösztöndíjat, vagy mi is történt?
Szvetlana
@m.macskosz: De, persze, ! nem hiszem, hogy rohant a számlát rendezni. Bár én úgy emlékszem, akkortájt még nem volt ilyen megkötés, hogy valamit is visszakellett fizetni, ez inkább olyan újkori Fideszes találmány !
m.macskosz
@Szvetlana: Nem értek hozzá, de azért meglepne, ha nem lett volna valami kikötés,
pl. valamilyen minimális tanulmányi eredmény...
Végül is ez nem segély volt, hanem ösztöndíj, annak meg még a szocialista Magyarországon is voltak feltételei, azt hiszem.
bakegya
@m.macskosz:ált jogvégzett,szakjogászként sose dolgozott. Attól kezdve,hogy a sírgödrök tetejére felugrott-nagybeszédeket mondott amiből az lett ami lett.Egypártrenszertelenségben kurmányoztat,mint ahogy most már a Lézer a főkancellár-a k.nagy vagyonosodásán és a hatalom megszerzésén,visszahorgászásán ügyködött,aztán a labdakergetőzésen agyalt-hasalt.Ezt A SZABADSÁGHARCOLÁST PEDIG MÁR A NEMZETKÖZI PSZICHIÁTRIAI CSODABOGARAKKAL FŐZTE KI,DE ENNEK IS A JAVA SAJÁT ÉS AZ OLIGARHA HAVERJAI ZSEBÉRE,KÉNYÉRE-KEDVÉRE.Amit most visz a "puttonyában",az már nem igazán csakkk az ő "hungari-kummja"!-néppártos,de nép nélkül,ez egyre világosabb,de sajnos a választók nagyrészének bekötötték a szemét,száját a hazugságaikkal és a törvényes törvénytelenségeikkel:))az vidám lehetett mint,jogvédő a dutyik alján-ismerve a habitusát,"hamar,hamar...aki indulatból úgy tud hadarni-nem hinném hogy jogvédőként érdemben tenni képes.
Nil
Most már öreg, dolgozni ezek szerint sosem akart,de a pénz még mindig kell neki
Yoda69
lazar mindig is egy ilyen geci alattomos majom volt es lesz
Szvetlana
@m.macskosz: 17.18 Nem tudok rá válaszolni. Annyit találtam, hogy Orbán csak néhány hónapot töltött Oxfordban, Soros ösztöndíjjal 1989

fideszfigyelo.blog.hu/2013/11/07/orban_is_soros_penzen_tamadta_magyarorszago
Kamcsatka
@Szvetlana: Akkor visszamenőlegesen visszafizette -e? Ez is egy legújabb kori fideszes találmány. Nyilván költői kérdés volt.
evacica
@Sziszifusz: Nem véletlen, honnan is lennének értesüléseik, ha van TV, akkor nyilván csak azokat az adásokat látják amiért nem kell előfizetési díjat fizetni, na ez a királyi tv, ahol, csak Gyurcsány, Bajnai, meg a baloldal folyamatos mocskolódása folyik, és a szeretet vezérfényezése, és hétfőnként ő maga is beszámol nagy tetteiről. Sajnálom ezeket az embereket, hogy a saját bőrükön érezve sem veszik észre, hogy ez a kormány mennyire álnok és hazug. Nem tudom ebben az országban az emberek már gondolkodni is elfelejtettek!? Istenem hová jutott ez az ország!!!
evacica
Sorosnak nem bocsájtom meg, hogy ilyen embereket támogatott!!!
almosd
Most már könnyen beszél ,lopott eleget ,kis sunyi féreg.
ila51
@Horizont: 18:48...de azok becsületesen be is vallják a kezdetén ...
Pálinkafőző Rézüst
@ila51: be, ez a lézer is egy qrva ...:D Ez még a ravatalán is a közpénzeket fogja lenyúlni...
Pálinkafőző Rézüst
Jut eszembe, eftássak, a gazdátokat is ő pénzelte! Vélemény? Csak nem gyűjti az öreg a neki tartozó lekötelezetteket???
mariaberta
Azt gondolom, Soros György megérdemelne egy s-be rúgást, hogy ilyen nagyra hivatott ifjakat istápolt, mint Orbán, Kövér, és ezek szerint Lázárt is, aztán nem jött haza, hogy itt élvezné munkája gyümölcsét.
ila51
@mariaberta: ...ha bolond lenne , nem szeretne mutyizni ...
Manhattan
Még a végén kiderül, hogy mindazt, amit "ezek" most a nyakunkba zúdítanak, nem is ők találják ki, hanem az öreg Soros...
Manhattan
@mariaberta: A teljes fidesz garnitura és még sokan mások, mind soros pénzből tartották fenn magukat! Ők voltak a "korai megélhetési politikusok".
Fradigege
Ez nagyon szaftos és beszédes. A Helsinki bizottság kicsit liberális-igaz Jáááánnoooossss. És Soros György most nem éppen a Nagy Nemzeti oldalon áll. Mik nem keverednek ide, ebbe a nagy nemzeti konzervatív keresztény oldalba. Összefújta a szemetet a szél úgy látom.
Vadlaci
Soros nem is tudja, hogy mekkora kárt okozott Orbán és Lázár - és még ki tudja,hogy kik -pénzelésével. Ne csodálkozzon, hogy egyesek szidják a zsidókat.
aloe
@Vadlaci: nem csodálkoznak, megnyugtatlak.
aloe
@Manhattan: fog ez menni látom, csak még kicsit mélyebbre a gondolataiddal.
mate03
@evacica: Vegyétek már végre észre!Ennek a birka népnek,kell egy vezér kos!Kell egy Göbbesszi ,propaganda,és akkor még a szar is ehetővé válik!Ha nem lennék túl a hetvenen,már rég valahol nyugaton élnék!
Pálinkafőző Rézüst
@mate03: a sokat fikázott Kertész Ákos pontosan ezt írta le. Nekem sem tetszett, nagyon nem! De az áprilisi választás bebizonyította, hogy neki volt igaza...Sajnos! Nagyos sajnos...Oviék kivégezték - virtuálisan, és propagandával - a magyar népet! És igen ennyire birkák valának...:((((
Jankó123
Hofi is megmondta:
Pénzért?
Szopok, nyalok, gombot varrok!

Még mindig aktuális!
varirmag
Soros mindig megtalálta a megosztó,szarhabosító alakokat.
Sok milliót költ rájuk,de munkahely teremtésre egyetlen forintot sem.
Hogy is van ez ?
Törölt felhasználó
Ez az új fidesz hárítás lassan veri a "csak"-ot, hogy ha ő volt ügynük, akkor rohadt kommunista, ha a fideszből valaki, akkor végezte a dolgát szakmai alapon. Ha idegen pénzből más tevékenykedett, akkor külföld pénzeli a baloldali radikálisokat, ha ő kapja akkor szakmai alapon végezte a munkáját:)
csip-csop
nekem is fiatalon kellett a pènz, de sajnos amit lehetett azt nèlkulonznom kellett.
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: Nekem az jutott eszembe hogy az országos barátja most itt valahogy nem mondott egy mondatnyi védőbeszédet sem janóért ! :-DDD
Pálinkafőző Rézüst
@Mobil123: naja, kicsit el is pityeredtem e hűtlenség láttán...:)))
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: :-))) )))) Hát na van olyan eset amikor már az ügyvéd is visszavonul talán ?!:-)))))))
Pálinkafőző Rézüst
@Mobil123: az csakis a kialkudott baksis mértékének a függvénye...:)))
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: Most hogy mondod?! :-))Meg van még az üzem ott??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.