Csehország és Magyarország példájával próbálja bizonyítani az EU-s pénzelosztás léhaságát egy Nagy-Britannia uniós kilépése mellett kardoskodó társadalomkutató. Ha van valami, amiben az Európai Unió jól teljesít, az a mások pénzének elverése. Az elmúlt negyven évben a brüsszeli bürokraták profi szintre emelték ezt a tevékenységet. A napokban aláírt partnerségi megállapodások a legjobb példái a brit adófizetők pénzének felelőtlen elosztására – véli Luke Stanley, a Get Britain Out függetlenségi mozgalom kutatási munkatársa.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Volt valahol egy grafikon (elő nem keresem most, a birkák ha látják sem hiszik el úgysem), hogy Magyarország hányszor több pénzt kap az EU-tól, mint amennyit befizetünk. Nem beszélve a schengeni egyezmény és a szabad piacok közvetlen és közvetett pozitív hatásairól (és hát ja, a hátrányairól is igen, de még így is bőven jobban jövünk ki)...

Én azért eljátszanék a gondolattal, hogy kilépjünk az EU-ból. De csak úgy rémálom szinten, egy pár évre, hogy lássa minden magyar szabadságharcos, hogy úgy vajon mire mennénk. Aztán az álom persze úgy végződne, hogy visszalépnénk, ezeket a nagyokosokat pedig jól végigveri gumislaggal egy fejlett nyugati ország.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@micfild: tegnap, 20:55
És van képük állítani, hogy élősködők a magyarok. Ez csak következmény. Adják vissza az önellátáshoz szükséges lehetőségeket, és rögtön megszűnnénk gyarmat lenni.
JAJMÁR
@tivoli: 10:59 Soha nem voltunk "önellátók", és nem is lehetünk. A piacgazdaság nem rossz dolog, a kereskedelem pedig amióta... ha jól emlékszem a tanulmányaimra cserekereskedelemmel kezdődött.
Kényelmes dolog siránkozni a múlt gyárain, mert "eladták", és most aztán itt a vég... minden adott pedig üzemek, kisebb gyárak létrehozásához. Azt mondod nincs tőke? Hiszen látjuk, hogy épülnek a stadionok, az MNB képzést indít be és drága magántulajdonokat vásárol... milliárdosokká válnak egyesek... no meg földbirtokossá.
Mi hát a probléma? Nincsenek új ötletek? Nekünk a Rába gyár kell, meg a cukorgyárak, meg amiket bezártak?
Tudod mit gondolok? Nem szükséges különösebben fejleszteni az ország gazdaságát, hiszen akkor nem ad ennyit az Eu. sőt, még a végén bruttó befizetők lennénk.
Ez pedig nem cél ! Jobb így, hiszen az Eu küldi a pénzt, amelynek nagy százalékát landoltatják valahol az elit környékén. Hát, ez van...
tivoli
@JAJMÁR: ma, 13:08
Már ahogy te be vagy vezetve a sarokba Drága Szívem. Tudnék neked rengeteget mesélni régi dolgokról, amikor még volt termelés, volt kereskedelem, volt belső fogyasztás, volt export és viszonylagos jólét.
Aztán elkezdődött a piac újrafelosztása úgy 20-25 évvel ezelőtt.
JAJMÁR
@tivoli: 13:43 Élek már egy ideje "Drága Szívem" :) Mégis azt gondolom, hogy Mo.-nak lenne felfelé út, és nem az eu. áll a közepén akadályként.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 14:11
Volna felfele, ha meg volna hozzá a közös akarat. De hát nem ez a cél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.