"Mindenki annyit ér, amennyi nyelvet beszél, amennyi kultúrának az ismerője, birtokosa" – ezt a díjnyertes közhelyet Kövér László, az országgyűlés elnöke mondta a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanévnyitó ünnepségén.

Csokosluli rögtön ki is számolta Kövér értékét: nem jött ki valami sok.

Ennyit ér Kövér László

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Fent: Kövér et !
Beszélt nyelv. Angol
Foka : Társalgási

Ha varju ???
A vetésben, el kell zavarni !!
Yes ?
Jevek máááá

Még jobb, amikor kuszaszemü beszél Brüsszelben ...beszél ??? felolvassa !!!
a szinkrontolmácsok tanácstalanul néznek egymásra :

- Mit beszél ez az félázsiai pöttyöske ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Bizony ez így van lőrés szemű csapajev elvtárs. Akinek agya sincsen, annyitisér.
m.macskosz
Akasztják a hóhért, hehehe. A jogi diplomája vajon rendben van?
joopapa
Hogy én ezt a elme beteget mennyire utálom, hogy nem szakad rá az ég amikor ilyeneket mond! Miért alázza meg és nézi le azt a sok millió embert aki nem tud semmilyen nyelven és nem ismeri az azték kultúrát vagy a maját stb! Szerintem a sok fityeszes még a saját kultúráját se ismeri!! A kövér elvtár családja is segítette azt a cucilista rendszert amiben jómagam is tanultam a "szép" ruszki nyelvet, melyet annyira elsajátítottam hogy egy hangot nem beszélek ruszkiul!
volvós
Fent: Kövér et !
Beszélt nyelv. Angol
Foka : Társalgási

Ha varju ???
A vetésben, el kell zavarni !!
Yes ?
Jevek máááá

Még jobb, amikor kuszaszemü beszél Brüsszelben ...beszél ??? felolvassa !!!
a szinkrontolmácsok tanácstalanul néznek egymásra :

- Mit beszél ez az félázsiai pöttyöske ???
Cicamama55
Sok rossz májú ember! Nem írták oda, de hát magyarul is tud! :))
Grafix69
Mindenki egyformán értékes ember mert mindenki valami másban jobb mint a többi. Semmi nem bizonyítja ,hogy az intellektuális tudás érték specifikus. Semmi nem bizonyítja azt sem ,hogy az emberi értékek vallás függőek lennének. A tanulás mindenki számára legyen elérhető a társadalomnak meg ösztönöznie kell az állampolgárait a tudás értékének felismerésében. Az ,hogy valaki nyelveket beszél semmivel sem jelent nagyobb emberi értéket mint aki néma stb. Ilyen alapon Engels lehetne a legtöbbet érő ember mert 23 nyelven beszélt folyékonyan de megemlíthetném Vágó István nevét is aki ha jól tudom 12 nyelven beszél. Amennyiben Engels a legtöbbet érő ember így ne felejtsük el azt sem ,hogy Marx al együtt alkották meg a szocialista társadalmak elképzelését ami leírja azt is ,hogy csak nép irtással lehet megszabadulni az előző rendszer társadalmától. Az emberi értékeket nem csak a tudás vagy a nem tudás határozza meg hanem az emberi magatartás akár nyugodt akár szélsőséges helyzetet veszünk figyelembe. Nos ez utóbbit Kövér már jól megmutatta milyen is a természete.
silber13
@m.macskosz: 18:54-reJájj te Macskoz, mit írtál??? Hát mostan a kétségek, a kételkedés bunkósbotjának suhogását hallom a fejem felett!:-))
nemkati
@silber13: Mér sír a szád? Csak nem a Te diplomád körül is gond van? :)))
silber13
@nemkati: Köszi, , van némely problem nálam, a volapük nyelv bantu tájszólását itt nem értik, és nehezen fogadják el!
JAJMÁR
Hoppá! Ebbe beleszaladt! (Aki nem tud nyelvet, az odaírja az angol társalgási szintet!)
nemkati
@silber13: Á, ne is törődj vele, mindegy, lényeg, hogy annyit is érsz! :)
silber13
@nemkati: Tudom.Nem sokhoz értek, azért próbálkozom versírással! :-)))
Cicamama55
@Mobil123: Igen! A magyar beszéd gyorsasági versenyének a győztese! Tudják...A bajusz miatt védelem alatt áll, távol az agarakkal! :))
Desischado
Okosabb lett volna, ha befogja a száját! Ősbunkó,még ő beszél?!
silber13
@nemkati: Létezik a puding próbája! Ha gondolod, küldök 1-2 " műremeket" a termésemből, és várom a véleményedet!
whatthefuck
Szerintem pont annyit ér, és pont ugyanolyan érzeteket kelt, mint egy porcelántányérra kúszó méretes meztelencsiga.
Levendula
A fiamnak 16 éves korában megvolt az angol felsőfokú, érettségi előtt pedig a szakmai angol. Azóta még 2 nyelvből van felsőfokú nyelvvizsgája. Igaz, hogy sajnos nem itthon tudja ezeket kamatoztatni... De a bér, amit itt ajánlottak, az nevetséges, most annak a 8-szorosát keresi egy külföldi fővárosban. De házelnöknek is jó lenne, mindenben megfelelne a követelményeknek.
esdi
@Levendula: Házelnök nem lehet. Túlképzett.Esetleg ha a család, akár a nagyszülők fontos párt funkcik voltak, van némi esély...
m.macskosz
@Levendula: "De házelnöknek is jó lenne, mindenben megfelelne a követelményeknek."
Miért, bajusza van és Orbán gyerekkori barátja?
mate03
@Cicamama55: Viktor,legalább, két nyelven,el makog!Magyarul.meg kiválóan beszéli a,Lovárit!
Hellcat
Kíváncsi lennék én arra a társalgási angolra...gondolom nagy kamu mint minden ami kijön a száján...mint a "nem akartunk politizálni a rendszerváltás után" szöveg...HÁT AKKOR MONDJÁL LE...
soljanka
Mondjukt azért Kövér elvtárs igazán hálás lehetne annak a "mocskos" kommunista rendszernek, hogy az apja" Szocialista hazáért" kitüntetése miatt került ne az egyetemre.

Ha igaz, hogy ott is bukdácsolt, az csak azért lehetett mert angolt tanult a paragrafusok helyett :)
Mobil123
@Cicamama55: Akkor az a magyar beszéd amit ő képvisel (bunkó, paraszt , alpári stb) abban nyert?? :-)) Már csak az a kérdés ki volt a verseny bírája mert hogy nem közölünk került ki az tuti.
világlátó
A dédnagyapám teljesen magától értetődőnek tartotta, hogy ha németajkú napszámosai jöttek a szőlőjébe, német nyelven beszélt velük.Ha a szomszéd kijött a szőlőjébe és a méhesben találkoztak, szerbnyelven beszélgettek. A szomszéd a szerbek görögkatolikus esperese volt, gyönyörűen beszélte anyanyelvét is a magyart is. A helyi sokac olvasókör / csitaonica /tagjaival pedig a sokac etnikum nyelvét használta. Szép, komoly beszéde volt velem is mint kisgyermekkel magyar nyelven. A dédnagymamám csak azzal foglalkozott esténként, hogy megtanítsa és megkövetelje tőlem a Miatyánkot és az Üdvözlégyet, horvát nyelven. Még ma is tudom. Büszke voltam a dédszüleimre emiatt is. Németországi 7 hetes alkalmi munkavállalásom során Mainz és Frankfurt között a végeláthatatlan szőlőültetvények között lengyel vendégmunkások és a helybeli gazdák barátságos kérdéseire leizzadva tudtam csak válaszolni. A lengyelnek oroszul, a németnek csak német nyelven, miután ő nem tudott más nyelven. Esténként szótáraztam, kis jegyzeteket készítettem másnapra. Ha még tovább maradok én is tudtam volna már társalgási szinten beszélgetni. Oroszországi három hónapom már csak kalapot tett sok éves orosz nyelvi tanulmányaimra. Kitűnő moszkvai akcentussal tudtam tárgyalni, vizsgákat tenni, írásban és szóban, még verselni is, nem is szólva az éneklésről. Angol érettségim, kétszer két éves egyetemi tanulmányaim és a 2F Nyelviskola egy éves haladó kurzusa nem volt elegendő arra, hogy londoni kollégámmal megbeszéljek egy szállásfoglalást, városnéző programot, vagy egy London - Luton - Bp. repülőjegy vásárlást. Oda ki kell utazni, ott kell a szakmában dolgozni, napokig szoktatni a fülünket, formálni ajkunkat, artikulálni a szavakat, kifejezéseket. Majd hetekig, felügyelet mellett kell beszélni, reggeltől estig ahhoz, hogy ne történjék félreértés, hiba, a munkavégzésben. Összességében, a vizsga okmány az egy dolog. Az írás és a beszéd élesben, az a másik. Az állandó gyakorlás itthon kevés. Oda kell menni gyakorolni.
világlátó
Mindez amit fent írtam CSAK a nyelvismeret és használat. Az amennyi kultúrának, ismerője, birtoklása az ettől sokkal több. Ajánlom visszakeresni a Trianon palotában Gróf Apponyy Albert által képviselt korabeli Magyar Királyság sorsáról előadott beszédei megismerését, amit Apponyy több nyelven adott elő.Brilliáns szónok, hibátlan nyelvismerettel, hallatlan nagy tudással, az európai nemzetek múltját, jelenét, természetét, mentalitását uralva. Az országvesztés nem rajta múlott. Ugye nem kell kérdeznem a mai mintegy 1200 18 -és 30 éves korú megkérdezett történelem tudásáról, pedig csak a magyar történelemből álltak az egyszerű kérdések.
Ismerni és birtokolni a saját és legalább a szomszéd népek kulturáját minden magyar állampolgár számára elemi követelmény. Legalább alapfokon, végzettséghez igazodó differenciáltsággal. Az országgyűlés elnökének azt hiszem illene magasabb szinten ismernie mindezt, illene a saját nyelvén köszöntenie országgyűlési elnök kollégáit, néhány udvaria mondatot tudnia az egyes alkalmakhoz. Mindig azt reméltem, az ország legfőbb méltóságai naponta kapnak nyelvi képzést, a világnyelvekből, általános képzést legalább az európai országok kulturájából, a protokollból, etikából.
Szeretnék büszke lenni intelligens, kulturált , európában is tiszteletnek örvendő országvezetőinkre.Elvárom tőlük hogy büszke lehessek rájuk.
Cicamama55
@Mobil123: Ezt én adományoztam neki, mert néha nem is lehet érteni, mit mond...
Cicamama55
@Mobil123: Biztosan tud, hisz az újságírók betűkbe öntik szavait, amit én sokszor a gyors, hadarása miatt nem is értek.
Yoda69
"Kover, ha megszolal, omlik a szar a szajabol" Hofi
Nil
szeretném ha kl megtapasztalná milyen amikor nem viszi el senki a szemetét, nem tisztítja az ivóvízét, nem takarítja utána a mocskot - aztán majd megnézzük ki mennyit ér - mert ő egy nagy nulla- egy szemétdombra felkapaszkodott kiskakas
mariaberta
Egy primitív, unintelligens, aki tanult ugyan valamit, de az intelligencia nem tanulható.
Bár milyen körben mozog, nem ragadt rá semmi.
jancsik68
@Yoda69: Miért?Mert Kővér Lacika maga a klozet,ami mindig tele van egy nagy csomó szarral!!Sajnos a magyar történelem tele van ő hozzá hasonló szemetekkel.!!
nemsemmi
Azt, hogy Kövér elvtárs mennyit ér mindenki eldöntheti, amennyiben megnézi az életrajzát. Jól látható, hogy miután a kommunista diktatúra idején, apuka érdemeire való tekintettel felvették az egyetemre, (amit kicsit tovább tartott elvégezni) annak elvégzése után az MSZMP politikatudományi intézetében helyezkedett el. Utólag tudjuk, hogy a rendszer ellensége volt, vagy nem?
Az a gonosz rendszer elég jól bánt az ellenségeivel.
Persze lehet, hogy csak utólag lett ellenség...
Most meg habzó szájjal szidja a szocikat. Ezt otthon is megtehetné a családjában.

Mennyit ér egy ilyen "ember"???
Levendula
@esdi: A mi családunkban soha senki nem volt pártfunkcionárius.
@m.macskosz: Nem bajszos a fiam természetesen... bajuszt tudod melyik férfi hord?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.