A frissen kinevezett külügyminiszter elismerte, fogalma sincs, mekkora lesz a 167 millióért vásárolt, 700 négyzetméteres ház rezsije.

A politikus ugyanis lapunk számításaink szerint alig havi egymillióból gazdálkodhat. A fűtés- és villanyszámlán, valamint a medence félmilliós költségén kívül számolnia kell majd az épület állagának romlásával is, ami ekkora értéknél havi 300 ezer forint körül van, vagyis erre a nem minden hónapban jelentkező költségre is spórolnia kell.

Így viszont nehéz helyzetbe kerülhet, hiszen ha nem húzzák meg a nadrágszíjat, akkor nehezen jönnek ki a fizetésből, hiszen így a tiszteletdíjból alig marad valamivel több, mint egy átlag magyar családnak – olvasható a Blikkben.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Rogán és Szijjártó lakásai csak úgy... maguktól növekednek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Hogy mekkora görény ez a lény! Bár volt kitől tanulni tisztességet, jellemességet , gerincességet, hisz a jó édes apja is simán felnyomta az üzlettársait...
nezelodo
Nem szóltak neki a lebukottak, akik tapasztalatból tudhatják, "örökké a világ sem áll"!
human
Egyszerű a képlet. Olyan pénzforrásai vannak, amik miatt nem kell aggódnia a rezsin. Legyen ez a forrás akár a szülei valahogy megszerzett pénze vagy akár saját "jó befektetéseiből" származó bevétel.
De nincs ezzel egyedül. Illés Zoltán is saccperkábé +-10 milliókat téved a vagyonnyilatkozatában. A képviselő arra hivatkozott, hogy nem tudja mennyit is keres.
A képviselőket nem érdekli mi mennyibe kerül, mert akkora pénzek vannak a háttérben, hogy mindegy.
Senara
Apa helyzetbe hozva , pár közbeszerződést megnyer , pár milliárd a tarsolyba és lesz suska rezsire is :-((
nena
Négy év alatt is életem végéig megszedném magam, nem hogy nyolc... :P
volvós
Kis sivatagi báró... hogy is gondolná meg !!
Van ott lóvé, amennyi csak kell...a nyelvével manapság
meg lehet élni...lehet, hogy még ovális szobája is van !!!
Nem elképzelhetetlen, mint Bill Clintonnak is vóóóóót !
Strong
..igen, a nép pedig elhiszi..

Tehát az igazság így hangzik:

Igen kiszámoltuk a fenntartási költséget, amit azért nem mondok el a médiának, mert PAPÍRON nincs annyi havi bevételem. Ezért könnyebb azt mondani, hogy nem számoltam ki -és ezzel téma lezárva.

Ne legyünk hülyék -ez az első, ha valaki ingatlant vesz: Mibe kerül fenntartani?

Felvet mégegy kérdést: Emellett a "családi" kölcsönt is törlesztenie kéne valahogy :-)
Manhattan
Rogán és Szijjártó lakásai csak úgy... maguktól növekednek.
tivoli
@Manhattan: ma, 09:59
Speciális adalékanyaggal kell kezelni, s a tied is egy-kettőre megnőhet.
Levendula
Addig tudott takarózni, ameddig a ... ért...
tivoli
Szegény gyerek. Ha véletlenül útilaput kap a kormánytól, mi lesz vele meg a házával? Vagy apuja, anyuja azt is megoldja?
szandokan
@tivoli: Majd meghirdeti, és eladja féláron.
Fradigege
Rogyásig van lóvéval, így ilyenekre nem pazarol energiát, hogy fűtésszámla, illetékek, bejárati ajtózár meghibásodás esetén, vagy kertész, aki lenyírja a füvet, szauna költségek. Csapvízzel öntözget, lusta kutat fúrni vagy az túl snassz. Gyurcsány életszínvonal. És még ez osztotta ki Gyurcsányt. Vagy csak simán apuci állja a rezsit. Ő pedig nem közszereplő. Így simán tisztára mosódik a családi költségvetés minden szinten.
verőce21
És még ott van nyűgnek a többi ingatlan fenntartása is. Valószínűleg hamarosan gyűjtést kell majd rendezni számára. (Elsősorban a kisnyugdíjasok körében.) :)
tivoli
@szandokan: ma, 11:12
Kézen közön majdcsak...
Yoda69
Majd vesz fel hitelt, amit aztan az adofizetok torlesztenek neki.
nena
Városunk polgármestere aki országgyűlési képviselő is, / ötször szólalt fel a négy év alatt / 40 millkót szedett össze az utolsó kimutatások szerint, csak gombnyomogatóként... Akkor egy ilyen vajon mennyit.. !?
nena
@nena: Ja Ő az akinek tavaly tavasszal egy BÁNYÁSZ lenyomott egy sallert. :)
Vizual
Monnyon le !!! Aki a saját költésgeit nem látja előre, az hogyan tud egy ország ügyeit előrelátoan intézni. Külügyérként egy-egy szerzödés, lépés milyen következménnyel jár. Igaz nem számit. Orbán is ösztönösen csinálja. Mert épeszü ember, szándokosan, nem teszi tönkre a saját hazáját.
Toby
Ugyan már...készül az új egyetemes szolgáltatói törvény, mely szerint 500 m2 feketti alapterület esetén a szolgáltató fizeti a rezsit, mert ez így igazságos...a kárpát-medencei Pápua Új-Guineában !
micfild
@Toby: Neeeemmm.. Nekik a nép-- azaz a szolgák- cselédek hada kell fizesse
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Ha véletlenül útilaput kap a kormánytól, mi lesz vele meg a házával?"

Ne féltsd Pétört, ő nem az a kaliberű ember, mint az a devizahiteles aki Suzukit vett.
Alapszabály féle, hogy a 100 millióért lakást vásárló a vagyonának max. 20 százalékát költi, míg a 200 millió felett vásárló a vagyonának max. 10 százalékát veri el a házra.
Tehát Szíjjasnak vagyona kb. 1,1 milliárdra tehető.
Törölt felhasználó
Szijjártó 2002- óta képviselő 36 éves . Tehát 12 éve van a politikában igazán, de havi 1 millát is csak pár éve keres. Hogy is jön ki az annyi...
Desischado
@F_Viktor: Jó a logód. Sajnos, tényleg elveszett a demokrácia, nem lehet megtalálni sehol. pétörke meg a zavarosba halászással, ilyen palotát nyálazgatott össze magának, de semmi pénzért nem lennék a helyében, az biztos.
F_Viktor
@ziziplanet: Felesleges azon gondolkodni, hogy Szíjjártó miből költekezik, ez korrupció, lopások nélkül nem volt lehetséges. Míg Rogán esetében tisztán látszik a miből, nála nagyon kilóg a lóláb amik történek kerületében. Pétör nem volt polgármester, de hivatali hatalma lehetővé teszi a korrupcióra, fityesz közeli gazdasági köröknek sok segítséget tud nyújtani 5-10-20 millió forint ellenszolgáltatás fejében.
Ezek a gazdasági körök százasával hálózzák be a fityeszes politikusokat.
szandokan
@Desischado: Ebben egyetértek veled, én sem lennék a helyében, hogy a nép állandóan azzal foglalkozzon, hogy mit veszek, mit csinálok, mikor megyek be egy pláza wc - jébe közpénzből...:-)) Szerintem ez megfizethetetlen egyébként.
vukkocska
Nem kell őt félteni, nagyon jól tud spórolni, így gyűlt össze a 82 millió. Aztán télire meg spórolni fog a fűtéssel, csak a fürdőt, nappalit és a hálót fogja bekapcsolni. Ügyes fiú ő, az biztos. Meg hát apuka is ad biztos egy kis vissza nem térítendő támogatást.
F_Viktor
@szandokan: Igen, kevesen vállalják be, erre valók a politikusok, az egészen más állatfajta.
De amit írtál, ott a kulcsszó a közpénz. Mert aki nem saját célra használja a Zemberek pénzét, azzal nem foglalkoznak, hogy mire költi azt a pénzt amiért megdolgozott. Erre jó példa Szegeden Botka.

Lézer Jankónak semmilyen hátránya nem lett a közpénzen való qrvázásából, kíváncsi leszek, hogy a grönlandi miniszterelnöknő szintén közpénzből való családi utazgatásának milyen következményei lesznek. Nem valószínű, hogy olyan simán megússza, mint a mi Janink.
Desischado
@szandokan: Tudod, azért te ne hasonlítsd magad pétörhöz. Ismereteim szerint te dolgozol, cégeid vannak, és a legfontosabb: te nem mások kizsákmányolásából szerezted amid van, és nem megélhetési here vagy. Vagy nem jól tudom? pétör pedig még egy napot sem dolgozott, a vagyona eredete simlis, tehát mindennek ellentéte. A te vagyonod gondolom, a találmányaidnak, az exportoknak köszönhető, nem? És ez rendbe is van. Írtam neked, nem érdekelne a palotája, ha nem lenne kétséges, miből volt rá pénz. Nem tudom, neked milyen házad van, ha esetleg hasonló palota mint pétöré, akkor is azt mondom, rendben van. Mert te tisztességesen kerested meg a rávalót, és nem okozna gondot, ha a nav vizsgálatot rendelne el nálad. De szíjjártónál ez nem áll fent. Ha tisztes úton volna meg az ingatlanra a pénz, a kutyát sem érdekelné, de érdekes, hogy jóval többet költ, mit amennyit keres. Egy átlagember is feltudja fogni, hogy a vagyona eredete enyhén szólva is kétséges. Remélem, neked is van annyi eszed, hogy ezt te is látod.
mate03
@Horizont: Mintha szeretett vezérünk azt mondta volna ,hogy a gyereknek legyen kötelessége eltartani,idős szüleit! Mintha Szíjártó elvtárs ,másként gondolkodna! Szerinte az ő apukája akkora vagyont gyűjtött össze,hogy még az unokái is megélnek belőle! Bár amit az apja tevékenységéről olvastam,csak vád alkuval úszta meg a börtönt! Hát én nem lennék ennyire büszke apámra!
tivoli
@F_Viktor: tegnap, 22:02
Lehet logikus alapszabály, de biztos, hogy mindenki így gondolkodik?
Mert egy dolog, hogy veszünk, kocsit, házat, mert éppen most telik rá, de ez nem kamatozó befektetés hanem állandó további kiadással járó ügylet. Mint a gyerek. Ha vállaltam, vállalnom kell a fenntartásához szükséges költségeket.
F_Viktor
@tivoli: Egy bizonyos mennyiségű vagyon felett úgy gondolkodik az ember, ahogyan írtam. Az igények is mások, mint egy minimálbérből élőnek, évi 5-6 milliót keresőnek.
szandokan
@Desischado: Nem hasonlítom magam Szijjártóhoz, csak azt akartam érzékeltetni veled, hogy semmi pénzért nem vállalnám azt, hogy politikus legyek. Még ha jól is csinálnám, akkor is lennének ellenségeim, mert mindenkinek nem lenne jó akkor sem. A politikai szerep egy hálátlan feladat.
szandokan
@F_Viktor: Ez rendben is van, de a politikusok belőlünk élnek, vagyis csak azt a pénzt tudják költeni, amit mi fizetünk nekik. Ameddig annyit költ, mint amennyit keres, addig nincs baj? Honnan tudod mondjuk egy havi 2 milliót kereső politikus esetében, hogy 5 év után közpénzt használt e egy luxus nyaralásra? Már csak azért kérdezem, mert ennyi idő alatt a keresete eléri a 124 milliót, és bizony abból simán megoldható egy luxus nyaralás, vagy egy komolyabb ház megvétele. Honnan lehet tudni azt, hogy közpénzt használt? Mondjuk Szíjjáró esetében tényleg valószínűtlen a 68 milliós megtakarítás, ugyanis 5 év alatt összesen 60 milliót kereshetett, és ha abból egy fillért nem költött volna el, még akkor sem fedezné a költségeit a házra nézve.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Még ha jól is csinálnám, akkor is lennének ellenségeim, mert mindenkinek nem lenne jó akkor sem."

Nem is ez a főprobléma. Neked nem kell magyaráznom, hogy még polgármesteri szinten sem lehet becsületesen politizálni. Aki nem korrupt, aki nem lop, az (párt)társai szemében gyanússá, megbízhatatlanná válik, politikai karrierje halálra van ítélve.

Írod:
"A politikai szerep egy hálátlan feladat."

Erre kell egy olyan mentalitás, amit nevezzünk egyszerűen vastag bőrnek. Ez kb. lefed mindent, a (pénzért) kinyújtott korrupt kezet, a hazugságokat, stb.

Írod:
"Honnan tudod mondjuk egy havi 2 milliót kereső politikus esetében, hogy 5 év után közpénzt használt e egy luxus nyaralásra? "

Igazad van, így sehogyan.
Talán Antall idejében vetődött fel a vagyonnyilatkozat kérdése, le is lettek gyártva az űrlapok, de végül zúzdában végezték? Pontosan nem emlékszek, csak rémlik valami hasonló.
De a lényeg az, ha a NAV, ha a nyomozóhatóság, ha az ügyészség, ha a bíróság teljesen független lehetne a mindenkori kormánytól, akkor működhetne a vagyonnyilatkozat rendszere, lenne súlya, következménye. Ami most megy az nevetséges. Rogán sem játszadozhatna lakásának méretével ha egy rosszul(?) kitöltött vagyonnyilatkozatnak börtönbüntetés lenne a következménye.
Vizual
Ha összerakta ilyen rövid idő alatt azt a 170 milliót, miért gondoljátok. hogy a havi rezsit nem fogja tudni kiperkálni ? És olvasni lehet. Kb annyi marad neki mint egy átlag magyar családnak. Na ugye ! Meg fog tudni élni főúri módon. De gondolom ha véletlenül túlköltekezik, visszaállítják a Blahán az ingyen kajaosztást.
tivoli
@Vizual: ma, 12:44
Akkor is sajnálom, mert a háza fenntartásán kívül semmire nem fussa majd. Hiába keres sokat, a millióit egy feneketlen kútba dobálja csak. Még ha a rezsicsökkentést figyelembe vesszük, akkor is.
szandokan
@F_Viktor: A NAV valóban nyomozhatna ilyen esetekben, ez igaz, hiszen jóval meghaladta az ingatlan ára a saját keresetét, ellenben pár milliós kiadásoknál nem kellene háborgatni a politikusokat sem, mert annyit lazán megkeresnek hivatalosan is. Azaz, ha egy politikus vásárol, nyaral, még nem kellene állandóan zaklatni őket, legfeljebb nagyon kirívó eseteknél.
F_Viktor
@tivoli: Ne sajnáld Szíjjártót, egész évben fogja üzemeltetni a medencét, jövőre is el tud majd menni Balira, s a vagyonnyilatkozatában is nőni fog a megtakarítása :-)

Elhiszem neki, hogy nem tudja mekkora a háznak az évi rezsiköltsége, már felső-középkategóriás autónál sem érdekli a vásárlót az autó fogyasztása, szervizköltsége.
F_Viktor
@szandokan: NAV-hoz:
"Végbéltükrözést is bevállalnak, keresztül-kasul szelik az országot egy telekocsissal, őt is megbüntetik, de útközben is megállnak több helyen, azokat is megszórják bírságokkal, papnak öltöznek be, és így mennek egy jót enni étterembe, majd jön a sok tízezres vagy százezres büntetés. A revizorok bárhol felbukkannak..."
hvg.hu/gazdasag/20141003_Minden_bokor_mogott_adoellenor_all

Amondó vagyok, hogy de, zaklatni kell őket az ellopott piti összegek miatt is, hiszen ők a törvényhozók, az általuk hozott törvények alapján ítéli el a bíróság a Zembereket. Nekik példát kellene mutatni, nem áthágni az általuk alkotott törvényeket.
keresztapa
Ez csak a köz bosszantására van írva!
micfild
@mate03: Valamivel csak meg kell etetni a népet.
Ez pont jó szöveg , hogy az egyszerűek elhigyjék.
Nagyon sokan nincsenek ám a pénz- értékével tisztában,
fogalmuk nincsen mennyi a millió és a milliárd közötti különbség.
Szimba
"A frissen kinevezett külügyminiszter elismerte, fogalma sincs, mekkora lesz a 167 millióért vásárolt, 700 négyzetméteres ház rezsije." Nem is kell ezzel foglalkoznia, mert neki mindegy. Van rá, van miből. És marad is.
Szimba
És még mindig nem tudjuk, az előző ingatlanját eladta-e, ugynis ha nem, annak is kell fizetnie a rezsijét.
sentinel216
Majd mi kifizetjük a miniszter úr rezsijét. Mi több százezren, akik kétszobás negyedik emeleti lakásban - nem 700, vagy 350 csak 49!!! négyzet méteren - felneveltünk két gyereket. Iskoláztattuk, diplomát adtunk a kezükbe. Mindezt közszolga bérből. Felnőttek, szerettek volna külön lakást, belementek a devizahitelbe - mert azt mondák nekik a bankban - hogy megéri. Most évtizede nyögik a kamatos kamatokat, lesik az újságot, mikor döntik be a forintot. Hó végén már a kis nyugdíjból vesszük az unokának a pelenkát. 167 millió forintot a tágabb rokonsággal együtt sem tudnánk összehozni egy életen át való takarékoskodással. Ezek a dölyfös ficsúrok, meg azt sem tudják mennyi pénz jön össze havonta. Nem ez a bunkó szájtátó vette fel törvénytelenül - saját visszamenőleges törvényük ellenére - a kétmillión felüli júdáspénzét? Szégyelljék magukat!!!
Desischado
@szandokan: Hát ebben egyetértünk. gondolom, a nyugalom neked is fontos. De tudod, ha nem olyan becstelenek lennének, mint amilyenek, senki sem támadná őket. De inkább maradj te csak feltaláló, így veled együtt mindannyian sokkal jobban járunk.
Cicamama55
Ezt a műbalhét! Aki az összjövedelménél ilyen sokkal nagyobb értékű lakást hitel nélkül képes megvásárolni, azt nem kell félteni attól, hogy a rezsit ki bírja "szorítani" rá.
Zsuga
Attól nem félteném szegénykémet, hogy nem lesz képes könnyedén fenntartani a viskót, míg a fidesz kormányoz. Oszt ha egyszer netán le is áldoz nekik, hát tartalék is lesz még bőven. Mindettől függetlenül ez is nagyon nagy butaságra vall, hogy nem képes visszafogottabban költekezni, hiszen szerényebb méretű, de ízléses házban is lehet luxusban tengődni. De hát így néz ki, ha valaki vérszemet kap, és nem jut el a kis agyáig, hogy mennyire irritáló az emberek felé, amit csinál.
Zsuga
@szandokan: Hogy csak akkor kellene szegény politikusokat zaklatni a vásárlásaiért, nyaralásaiért, ha nagyon kirívó példa van rá? Mégis honnan kellene kirívó esetnek venni azokat? Mondjuk az olyan emberek szemében, akik ezen dicső politikusok irányítása alatt kell hogy nélkülözzenek, éhezzenek, megfagyjanak, egyik napról a másikra éljenek, vegetáljanak, akik vagy rezsit fizetnek, vagy esznek, vagy gyógyszert kiváltanak, vagy fűtésre kuporgatnak, vagy a gyereknek vesznek cipőt, ruhát vagy gyümölcsöt, zöldséget??? Igen, vagy-vagy. Mert nagyon sokan élnek ebben az országban, akiknek választani kell még az alapvető dolgok kifizetése, megvétele között is! Érdekes, hogy őket egy bizonyos szint felett élők nem is akarják tudomásul venni!
Yoda69
"A frissen kinevezett külügyminiszter elismerte, fogalma sincs, mekkora lesz a 167 millióért vásárolt, 700 négyzetméteres ház rezsije."

Nem hogy fogalma sincs, inkabb egyszeruen nem erdekli. Ahogy osszelopkodta a tobb szaz milliot a hazra, ugy a rezsit is meg fogja oldani, ugy hogy megtakaratisai tovabbra is hipersebeseggel nojenek.
bakegya
EMBEREK-az apja vádalkut kötött és köpött a bűntársaira-így jutott ezekhez a milliókhoz amiből a gyerekeit kistafírozhatta(böcsülettel ,mondhatom!!!)-A KICSI FIA SZÍJJÁRTÓ P. pedig a magyarok tiszteletére kinevezett külügyes miniszter lehetett...kevesebb jövedelmet igazolt-mint amit kifizetett és még Büszke is rá-nem én mondtam és vallottam...!DDD
karma1
Hatha tudta volna, hogy ennyit fogjak b@szogatni erte, akkor talan nem vette volna meg - MOST, a valasztasok elott... na de utana!?...:o((((
szandokan
@Zsuga: " De hát így néz ki, ha valaki vérszemet kap, és nem jut el a kis agyáig, hogy mennyire irritáló az emberek felé, amit csinál. "
Akkor most én is cseréljem le például az autómat, csak mert akinek 30 éves Ladája van, azt irritálhatja? Vagy a gyerekeim ne márkás ruhákban járjanak, ne legyen nekik meg a legmodernebb tablet gépük, mert vannak, akiket ez irritálhat? Ezt te sem gondolhatod komolyan azért.
tivoli
Mindenki nyújtózkodjon ameddig a takarója ér. Nem lehet mindenkinek többszemélyes, de törekedni kell rá!
Sopánkodás és síránkozás helyett.
szandokan
@tivoli: Attól független, hogy nem tartozol igazából egyik párthoz sem, nagyon józanul tudsz gondolkozni. Ez a nagy emberek sajátja...:-))
Yoda69
@karma1: Szerintem nem nagyon zavarja. Magasrol szarnak az emberekre. 4 evre tuti ok uralkodnak, de a 2/3-dal olyan torvenyeket hoznak amilyeneket csak akarnak. Senki nem tudja megallaitani oket, es mara mar verszemet kaptak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.