A kitiltások nem a magyar kormány politikájának, csak az érintett magánszemélyek magatartásénak szólnak, mondta André Goodfriend. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője azonban úgy látja, a magyar kormány egyes intézkedései hozzájárulnak a korrupció burjánzáshoz.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Van egy olyan érzésem, hogy az USA hagyja, hogy Orbánék még nagyobb gödröt ássanak maguknak. A végén mindent meg fogunk tudni és akkor el lehet földelni az egész bagázst.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
senkifia68
Komolyan mondom nem érte! Egy sajtótájékoztatón nem egészen egy óra leforgása alatt két ennyire ellentétes állítást közölni több mint meglepő! Az viszont még inkább, hogy a jelnlévő újságírók közül !!! senkinek nem jutott eszébe szembesíteni az amerikai ügyvezetőt saját ellentmondásaival.

André Goodfriend hangsúlyozta: a beutazási tilalmat nem a magyar kormány intézkedései, hanem az érintettek tevékenysége miatt rendelték el, ezért a magyar kormánytól nem várnak semmilyen lépést az ügyben.

Szerintük a korrupció környezete az érdekes, és hogy a már korábban is rendelkezésére álló információk alapján mit teszünk a korrupció üldözéséért és felszámolásáért, e téren pedig a kormány csalódást okozott
Toby
@senkifia68: Nem ellentmondásos ez, csak túl diplomatikus, a "nem a magyar kormány intézkedései" azt takarhatják, hogy a korrupoció felszámolására nem tettek semmit, ergo nem is intézkedte, ezért nem a magyar kormány intézkedései váltották ki a kitiltásokat, ezt erősíti a második bekezdésed is !

Nyilvánlátta a plai, hogy micsoda eszeveszettr futkáérozás, utazgatás és magyarázkodás lett a bejelentésből, ezért valaemmynire visszavett, de a lénsegen nem változtatott !
A NAV és vezérkara, kormányiránytás alatt teszi - vagy nem teszi - a dolgát !
human
Van egy olyan érzésem, hogy az USA hagyja, hogy Orbánék még nagyobb gödröt ássanak maguknak. A végén mindent meg fogunk tudni és akkor el lehet földelni az egész bagázst.
coni
@human: két like-ot szerettem volna!
1magyar
A magas 27 %-os áfa mindenképpen és ha a navosok is inkább a piaci árusokat vegzálják mint a csilliárdokat elhappolókat akkor mindent megtett a kormány.
senkifia68
",,, a beutazási tilalmat nem a magyar kormány intézkedései, hanem az érintettek tevékenysége miatt rendelték el,,,"

Ez szerintem nem azt jelenti, hogy a magyar kormány nem tett semmit, hiszen nem azt kifogásolja!!!Akkor ugyanis azt mondta volna, hogy a magyar kormány intézkedéseinek elmaradása!!! Sokkal inkább arról van szó, hogy nem is várnak el semmiféle kormányzati intézkedést az ügyben!

Tehát ezt a részt durván és alaptalanul bele magyaráztad!

Viszont a második részben azzal vádolja a kormányt, hogy a korrupció csökkentése érdekében tett intézkedései csalódást okoztak az amerikaiaknak!

A sajtótájékoztatón egyébként elhangzott az is, hogy egyes cselekedetek az USA-ban törvénysértésnek minősülnek, míg nálunk nem tekintik annak!
Hát ez kurva jó érvelés vazze!!! A halálbüntetés az USA több államában ma is működő büntetési kategória, még sem tiltanak ki senkit az USA-ból emiatt!

Márpedig, ha az USA olyan ügy miatt tiltott ki magyar állampolgárokat mert itt Magyarországon a törvényeinknek megfelelően jártak el, de az USA-ban azt törvénysértésnek tekintik, akkor hasonló okok miatt a fél országot kitilthatnák!

Amúgy ha már a korrupció a fő bűn, amikor a 2006-os magyar gazdasági adatok feltupírozása miatt az EU-ban leváltották Almunia urat és néhány benfentest, vajon miért nem reklamált az US kormány? Sőt tovább megyek! A korrupció fogalmát bőven kimeríti, hogy 2009-ben a MALÉV igazgató tanácsába kormányközeli tagokat ejtőernyőztettek Oszkóék, majd közpénzekkel feltőkésítették a céget. Egészen addig kurva nagy csend honolt, míg a FIDESZ 2010-ben meg nem nyerte a választásokat, és akkor az EB nem csak visszafizetésre kötelezta a magyar államot,hanem még jól meg is büntette!
Vajon az amerikaiak miért jutalmazták meg Bajnai Gordon miniszterelnököt a válság kezeklésért ezzel egyidőben ahelyett, hogy korrupciós vizsgálatot vagy ne adj Isten kitiltást rendeltek volna el???

Úgy bűzlik ez a mostani történet ahogy van!
nezelodo
Az "USA lejáratja magát..." Nem kell ehhez az amcsik segítsége, elbír ezzel a feladattal a Dakota egymaga is, a szállóigévé vált "nem volt aznap közgyűlésen" tett kijelentésével: "ne mi nyerjük a legtöbbet!" Ez mára már változott, volt egy postabank ügy, kicsike föld és trafikmutyi, MANYUP lenyúlás, (az volt a mustár a kiflicsücskön), Kolontár is szépen fialt, Játékgép, ami mára már nem nemzetbiztonsági kockázat, egy kis kaszinómutyi, közgép és stadionmutyi, vízvezeték szerelők, fogorvosok mutyija, állampolgársági mutyi, baltás gyilkos mutyi, Nemzeti Bank mutyi, egy kis ÁFA mutyi, CBA mutyi, vezető politikusok lakás és ingatlanmutyija, egyszóval mutyi országgá tett bennünket ez a mélykeresztény és mélymagyar társaság.
human
@Toby: Nem lennék azon sem meglepődve, ha a NAV maffia lenne befolyással a kormányra és nem fordítva.
bakegya
@nezelodo: @human: így van...és mi következik ebből-ránk fog rochadni olajozotlanul az a sokkk -sokkk szép vörösre napsütötte húsz forintos alma is!!!
coyote3
Nem hittem, hogy az amerikaiak ennyire fésülten tudnak fogalmazni. Egész pontosan a kormány MINDEN intézkedése a korrupciót segíti...
nezelodo
@coyote3: Azért ez a nyilatkozat diplomácia nyelven értőknek nagyon lesújtó. Sajnos a mi vezetőinknek ennek a megértéséhez még a "tolmács" is kevés, mert nekik ez is óriási siker.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.