Már attól a rosszindulatú feltételezéstől eltekintve, hogy valójában semmiért, hiszen körülbelül húsz négyzetméter japán gésák által szálanként trimmelt stadiongyep áráról beszélünk, tehát igazából a kormány csak így szeretné letarolni az utolsó szabadon maradt területet, ahonnan még visszaugatnak neki. Szóval ez nem, de akkor mégis mi? A törvénytervezet benyújtása óta gyakorlatilag két hasonló indoklást nem hallottunk még a kormánypárti megszólalóktól, lássuk ezeket sorban.

Kezdődött az egész Varga Mihály vagdalkozásával, aki szerint azért kell megadóztatni az internetet, mert távközlési adó ugyan már van, de az emberek rájöttek, hogy interneten keresztül olcsóbban is lehet távközölni, ez pedig mi más, mint az adóelkerülés maga. Puff neki. Varga egyébként eredetileg 150 forintot vert volna rá minden előfizetésre gigabyte-onként, és ebből évi 20 milliárdos bevételt remélt – ami viszont azt jelenti, hogy a nemzetgazdasági miniszter vagy a gigabyte-tal, vagy a hazai internet adatforgalmával, vagy egyikkel sincs tisztában, hiszen sehogy sem jönnek ki a számok.

Rogán Antal szerint azért kell az időközben legfeljebb 700 forintra módosult internetadó, mert a szolgáltatóknak túl nagy a profitjuk, az pedig hogy néz már ki. De azért is kell, mert az adóból befolyó összegből majd közösen fejleszthetne a kormány a szolgáltatókkal, amitől szélesedik a piac, tehát valójában az extrasarcolt internetnek hála fog még több háztartásba eljutni az internet.

Orbán Viktor – a hvg.hu miniszterelnökségi forrásból származó információi alapján – azért akar internetadót, mert abból remekül meg lehetne oldani a rendvédelmi szervek és a katonák béremelését. Összefüggést ne keressünk.

Kovács Zoltán szerint Brüsszel miatt kell a netadó. A nemzetközi szóvivő a német ZDF televíziónak úgy magyarázta, hogy a hiányplafon betartásához van szükség rá.

Németh Szilárd az ATV-ben azt mondta, a netadóból befolyó pénz önerő lesz egy 100 milliárd forintos uniós forrás lehívásához, ami a hazai szélessávú internet fejlesztését szolgálja majd.

Navracsics Tibor már annyira uniós, hogy nem foglalkozik belpolitikával, így az ő verzióját nem tudtuk meg.

Tállai András sem bonyolódott bele a miértbe, inkább csavart egyet a hogyanon, és azt mondta: nem előfizetésenként, hanem háztartásonként kell majd megfizetni az adót – bármit is jelentsen a háztartás például egy mobilinternet-előfizetés vagy egy wifi-jel esetében.

Itt tartunk tehát most, amint megszólal még valaki, feltétlenül jelentkezünk!

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ila51
na fussatok neki még egyszer...
ez is olyan mint a tál méz , ami a király elé kerülve már üres volt...
volvós
Ebbe kurva nagyot fog buklni ezt az ellentétes érvekkel érvelö kurmány !!
Ha csak azt vesszük alapul, hogy - egyenlöre - békés a tüntetés !!
És akkor még hol van az USA, az EU, a külföldi szolgáltatók...
Vagy vissza az 50-es évekbe, ez a céljuk ??? Na szép !!!
miazavalami
@szandokan: bogarázd már ki nekünk légy szives.:-)
Mobil123
Lesz még egy két magyarázat rá aminek se füle se farka és majd kiderül hogy stadionra kell (mármint azok üzemelésére !) Mert ugye a szurkolók nem mennek meccsre mert tüntetnek ők is és így nincs jegy bevétel.
ila51
a sok indokló közt elveszett a méz...
nyanya001
Én már várom a Selmeci tésasszon magyarázatát is
meg a Kósa Lalájét is :))
Cicamama55
Nem a kétfarkú kutya pártjának tagjai ezek? Mindenki csak csóvál, nincs aki gondolkozzon...Hová lett a fej?!
miazavalami
@nyanya001: Jajj! Előszedi a kisgörbét...:-)
1magyar
Azért mert kell a palotákra a fidesz vezetőknek. Érdekes, azt mondja nem háríthatják át, de közben meg mondja,hogy max. 700-.ft-al fizethet többet egy lakos a céges meg mit tudom én?
Nem ellentmondás ill. hazugság?
Január
Szép a lista, ebből is látszik, hogy micsoda egyetértés van az újabb sarc felhasználása terén a regnálók között, és a megszólalók mennyire tájékozottak az ügyben, vagy mennyire viszik félre az éneket.
Tonyó internetfejlesztésről beszél, főnöke az állam erőszakszervezetének béremeléséről.
Ki nem mond igazat?
m.macskosz
@Január: "Ki nem mond igazat?"
Az, aki nyilatkozott.
Szimba
A kedves vezető nincs ittthon, telefonon meg nem értik, mit kell mondani egységesen.
human
Az államháztartási hiány csökkentése miatt kell. Túlköltötték magukat és ha nem szereznek valahonnan pénzt, akkor újabb EU-s kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen és felfüggesztik a támogatások folyósítását.
Szimba
Plusz orbán ráhel jelenlegi, Svájcban folytatott (vendéglátás) tanulmányainak fedezetére.
nyanya001
Ha nem vezették volna be az 1 kulcsos adót,
most nem lenne üres az államkassza, legalábbis ennyire !
Évente majd 500 milliárdot bukik az állam és ezt nem akarják tudomásul venni !
De írhatnám a 3 ezer milliárdos manyup eltapsolását is !
Elképesztő pénzeket tüntettek el !
petike
Azért kell az internetadó, hogy a gaz multi szolgáltatók eltakarodjanak az országból.
Hogy amikor 3 év múlva az oroszoknál kell pénzért kuncsorogni (és már nem elég putyin elé térdelni) a törpecigánynak, akkor fel tudja ajánlani bónuszként a magyarországi közműveket. Nem Démász lesz, hanem Ruszvill, nem TCom, hanem RuszCom.
És sokkal többe fog kerülni mint most, mert az oroszokon kívül a "magyar" helytartó is leszedi a sápot. (Amire ugye már volt példa a gázár csökkentésnél)
Rózsika Hatházi
@Cicamama55: Hova lett a fej? Helyet cserélt a seggel és így lettek seggfejek.
És tudott, hogy seggel nem kell gondolkozni, csak üríteni. Na, most ömlesztik ránk a szart.
Cicamama55
@Rózsika Hatházi: Nincs fej, mert felszívódott a gerinc, ami tartaná!
Szimba
A netadó pont arra kell, mint a
sampon, tusfürdő
mosószer, öblítő, mosogatószer
kozmetikai szer
dezodor
lakásillatosító
művirág
irodai papír
jegyzettömb
iratrendező
mappa
a hiányplafon betartásához .
hattorihanna
Röhejesek,legalább ugyanazt kommunikálnák,de úgy látszik vitya nélkül teljesen
el vannak anyátlanodva...
Teljes a káosz az egész adó körül,egyszer azt mondják előfizetésenként,egyszer meg háztartásonként.Na most arra befizetnék hogy hogyan ellenőrzik azt,ha mondjuk van 4 telefon előfizetés.Odamennek egyesével és megkérdik hogy maga kivel él egyháztartásban?
vukkocska
A legelső a rendőrök fizetésének rendezése volt. A többi csak jött utána. Szerintem azért engedték a randalírozókat is a székházhoz, mert úgy tudták, jön több év után a fizetésemelés. :)
Threshold
@nyanya001: Selmeczit illetően két lehetséges válasz van: 1. CSAK
2, azelmultnyócévmocskosnyurcsánymiattkellapénz.
csip-csop
mert màr lopni kell ès màr nemtudjàk, hogy hova nyuljanak
nezelodo
Azért kell, mert a Rogáncs-féléknek már szűk a Pasa-park.
kkalman
Ennyi idióta nyilatkozatot elolvasva, érdekelne, hogy fitymaszéknál a fidesznyikok beszélnek-e egymással. Jelen pillanatban úgy néz ki, nem. Ketten nem mondtak egyformát.
A szomorú az, hogy egy ilyen idiótákból álló társulat irányítja az országot.
annyitisér
@kkalman: Ezzel a netadóval saját maguk alatt vágták a fát ezúttal, egy átgondolatlan, mások személyi jogait erősen sértő intézkedést hoztak meg. Itt most nem a baloldal irányítja a fiatalokat, hanem az évek során felgyülemlett düh, ami a személyes szférájukba való kutakodással érte el a csúcspontját. Hiába a nagyszerű kommunikáció a Fidesz részéről, ebből most csak rosszul jöhetnek ki.
annyitisér
@hattorihanna: Nem hogy teljes a káosz, még az online pénztárgépek körül is zűrök lehetnek, és bizony az IP TV - k terén sem lehet biztosat tudni, ha ezt bevezetik. Egy film megnézése ott is gigákban mérhető. Ha van egy kis eszük, akkor beletörődnek, hogy el bukták, és visszakoznak.
micfild
Nekem van egy kitünő ötletem.
Van pár.. kb 2millió fidióta, aki bármilyen intézkedését a fideSSnek teljes mértékig támogatja. tökmindegy mi az.
Tehát a FideSS, ezekkel a pógári ökörkörösökkel közölje.. ennyi és ennyi lovét szeretnénk ellopni. Fizessétek be az inzultációs számlára.
Fidióták örülnének ha megtehetnék. Hiszen, újra és újra minden megszoritást és adóemelést megünnepelnek. Legyen az új adó neve.. mondjuk Ökörkör-adó.
Ha valakinek van jobb ötlete..szóljon
Yoda69
Ez lesz az 51. uj adonem amit a nem megszoritasok kurmanya bevezet regnalasa ota.
Erre az adora azert van szukseg hogy megprobaljak a zembereket leszoktatni a netezesrol es visszaterelni oket az agymoso fideszteve ele.
bakegya
@Szimba: igen ,igen és a ráchel szüli napi ajándékához-mire hazaérek Leauzann-ból ,addigra pedig a tüntetőket tüntessétek el,mert a magyar zembereket már látni sem bírom!-ezt üzente nekem orbitális vitya!
bakegya
Már megint falaznak-húzzák az idejüket-míg nem a királyuk haza röpül-de ne számítsatok rá,hogy bevéd titeket!-előbb megvádolja az a saját anyját is, mint hogy engedjen abból amit valaha is szétköpködött maga körül!
Nem fog a nyilvánosság elé állni,mint ahogy a közérdeket se volt sose képes szolgálni!
A bűnözői logikába militalizált aggyal ez nem fér bele-időhúzás az egész-hol a lázár-vagy most a roggyant az ügyeletes?
human
Könnyen előfordulhat, hogy Orbán már csak azért is bevezeti az internet adót, hogy betörje a társadalmat. Ha ezt elfogadjuk, akkor majd jön a következő adó, tüntetés, bevezetés.
Egyébként nekem nem az adózással van bajom. Adózni kell, mert abból tartják fenn a kórházakat, oktatást, takarítják az utcát. A baj ott kezdődik, hogy az egykulcsos adót úgy vezették be, hogy amíg a jómódú réteg nagyon jól járt, addig a szegényebb réteg kezdte viselni ennek terheit. És ott van a rezsicsökkentés álszociális intézménye. Azért álszociális, mert valójában a nagyfogyasztók spórolnak vele és nem a kisemberek. Ahogy mondani szokták, aki a medencéjét fűti az tízezreket kap vissza, aki csak a levesét melegíti az 1-2 ezer forintot. A felső osztály ezt a jóságot nem hálálta meg a foglalkoztatás növelésével, így kezd az államháztartás elpénztelenedni (ami látványosabb lenne, ha nem lennének EU támogatások). A hiányt pedig nagyon gyorsan pótolni kell internet adóval, szappan adóval és még ki tudja milyen adóval a jövőben.
soljanka
Nyugi: ma visszaérkezik bátor harcosunk, szent vezérün, és holnap reggel elmondja a tutit a Kossuthon
magyarbakancs
A internet adó azért kell mert Magyarország jobban teljesít.
perfekt
Hogy az összes fájlotok szűnne meg,a winchesteretekkel együtt!
világlátó
Ez az egész már nem csak nevetséges, de szánalmas is. A hirtelen kivágódott ötlet, amit felettébb ötletgazdag miniszterelnökünkből nézek ki, nem ért rá megérni. Valami oknál fogva azonnal ki kellett hirdetni, mint az új adócsomag egyik elemét. Se szakember, se egy könyvelő nem láthatta, ígyztán kijött ahogy ... nem akarok csúnyán beszélni...kijött. No de ahogy ezt többen méltatták, az azért árulkodik egy belső szervezettségről. A rezsszilárd agresszív, erőből magyarázata azért érdemelne néhány keresetlen megjegyzést.Rogán úr pedig visszavehetne óriásira nőtt arcából, mert a magatartása , megnyilvánulásai messze állnak a gazdája szólamaitól az alázatról és a szolgálatról.Ez nem lesz könnyű a számára, mert ő így született. Az óvodában korona és korbács volt a jele / lehet nem találtam el /. A frakciót vezeti ahogy akarja, ők hozzá vannak szokva, lehet az országgyűlést is , mert ott meg ilyen ollyan bizottsági tagsággal befogják a száját a tiltakozni szokott ellenzékieknek, de az ország népét, leszámítva a saját le-és elkötelezetteket, mégsem kell semmibe venni.
Kell a pénz. Látjuk. De talán mégis csak az volna az ajánlatom, üljön már össze a kormány és a pénzhez értők csoportja, aztán tisztázzák a helyzetet. Értessék meg a kormánnyal / ők meg a miniszterelnökkel / hogy hogy is állunk, miből jöhet a bevétel, hogy kell abból gazdálkodni és ha semmiképpen nem elég, akkor milyen módon kell a lakosságtól kérni annyit, amennyi hibádzik. Igaz, le kell mondani néhány kedvenc játékról. Nem akarok én is a demagógokhoz csatlakozni, de több felesleges / most / játékot is tudnék a stadionok mellett.A teherviselés elemzése is megérne egy kis odafigyelést. Ezt a netadót pedig vissza kell vonni kedves miniszterelnök úr. Nem lesz ez már akkora presztizsveszteség, higgye el !
Knapp75
A felsoroltak alapján indokolt lenne egy magasabb netadó is szerintem...

De azt elmagyarázhatná valaki, hogy ha eddig a szolgáltatók "extra profitjának" letörése volt a cél, akkor most miért is vetnek ki olyasmire adót, ami ingyen van a Zembereknek? (a netes telefonálásra gondolok, hogy Varga témaindító baromságát felidézzem)
prielle
@micfild: Nagyon jó ötlet, de az a gyanúm, ezt nem lopja el a kormány!
herczeg0210
Mikor a diákok 2012-ben tiltakoztak, valahogyan megosztották Őket és befogták a szájukat. Aztán csend lett. Félek, hogy megint csend lesz, mert megosztják a tüntető Zembereket!!! Aztán az lesz amit akarnak.Persze így is...
Cicamama55
@annyitisér: Szerintem ők nagy ívben leszarnak minket! Az a lényeg, hogy az amerikai botrányról eltereljék az alattvalók figyelmét, ai internetadó pedig nagyszerű, mindenkit lekötő téma
annyitisér
@Cicamama55: Pedig jobban tennék, ha nem vezetnék be, a nép nem felejt...
vadsanca
Nekem van ötletem. Azért, hogy kifizessük a 160 milliós ingatlan rezsiét.
annyitisér
@vadsanca: Azt fizesse csak a Petike a saját pénzéből. Spóroljon, az úgyis könnyen ment neki eddig is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.