Nem elég 200 milliárd forint, a teljes magyar felsőoktatás éves állami támogatásának másfélszerese az MNB-nek a neoliberális tanoktól mentes közgazdasági képzés finanszírozására – derül ki a HVG friss számából. (Az első 200 milliárdról ebben a cikkben írt a HVG.) Újabb 10 milliárdnyi vagyonnal látta el a Magyar Nemzeti Bank az öt Pallas Athéné nevű alapítványa közül a Matolcsy György jegybankelnök kuratóriumi elnöksége alatti Domus Animae-t. Így az immár közel 54 milliárdból gazdálkodhat, amit már el is kezdett költeni. De hogy kinek, mire, mennyit adott, azt titkolja, noha a támogatások forrása az adófizetők pénze.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Te kancsi gyuri, mennyi közgizda van hazánkban, és még is itt tartunk! Igaz azok még az ortodox gazdaságot tanulták! És kuszaszemű, ott követelmény lesz hogy senki sem lehet nálad okosabb, mert akkor nekünk végünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.