Más élelmiszercímkékkel fogunk találkozni a boltokban ez év decemberétől: pontos információkat kaphatunk majd a termékek allergén-tartalmáról, és elvileg eltűnnek a túlságosan apró betűk os. De lesz olyan bolt is, ahol a hentespultban kézzel írják majd rá az információkat a párizsira. December 13-án lép hatályba az élelmiszerek címkézését szabályozó új rendelet, melynek célja többek között az, hogy az allergiások, vagy az étel-intoleranciával rendelkezők teljes körű tájékoztatást kapjanak az allergén anyagokról.

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Nem az információk érdekelnek, hanem az információ nélküli jó minőség.
Vagy úgy gondolják ezek a rendeleteket hozók, hogy mindenkinek el kellene sajátítani az élelmiszerek összetételének ismeretét? Komolytalan marhaság.
human
@mariaberta: Szerintem ez jó hír. Akik valamilyen allergiában szenvednek, azok szerintem pont azt tanulták meg először, hogy milyen anyagokat kell kerülniük.
m.macskosz
Az ötlet nem rossz, kár, hogy sok tíz-százezren
kénytelenek beérni azzal, amit a pénztárcájuk megenged.
simmering73
Már csak ez hiányzott. Most majd minden hepi lesz.
Tekla
Szerintem az volna hír, hogyha táplálékokat árulnának az élelmiszer boltokban , nem csak ehető anyagokat . Akkor nem is kéne rá írni , milyen rafinált vegysz@rokból van.

Erre a termékre mire ráírja miből van, könyvet is kell mellékelni. www.youtube.com/watch?v=PPQrNkOgttQ
mate03
@m.macskosz: Hiába ! Gyorsabb voltál! Nagy vonalakban ugyan ezt akartam írni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.