A 444.hu cikke arról, hogy a napokban teljes fordulatra kapcsolt a kormány és a Fidesz aljas és undorító propagandagépezete. A Hír Tv és a Magyar Nemzet sorra közöl múltbéli pitiáner ügyekről szóló "leleplező" riportokat olyan fiatalokról, akik szót emelnek az Orbán-rezsim ellen.

"Vannak emberek, aki tüntetéseken szólalnak fel, sőt szerveznek is néha. Akik nyíltan szerepet vállalnak a számukra fontos közügyekben. Egy ország attól is lesz jó hely, ha sok ilyen aktív polgára van.

De a Hír Tv és a Magyar Nemzet nem ilyen országot szeretne. Amilyet ők szeretnének, abban senki sem emeli fel a szavát a hatalom ellen. Ott egy pisszenést is azonnal megtorol a sajtóosztály.

Ez a sztori nem elsősorban Várady vagy Gulyás szempontjából fontos, nem valószínű, hogy őket a környezetükben sok hátrány érné a leleplezés miatt. Ez mindenki másnak üzenet: ne állj ki, mert levadászunk, ne szólj bele, mert keresünk valamit a múltadban! És amikor ehhez az állam láthatón boldogan asszisztál, az tényleg iszonyú félelmetes."

184 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Szerintem teljesen rendben van ez. A hír tv erre alakult. A hír tv törzsnézői ezért nézik ezt a szennyet. A hír tv munkatársai máshol nem tudnának dolgozni. És a hír tv híreit a normális emberek úgysem hiszik el fenntartás nélkül...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Szerintem teljesen rendben van ez. A hír tv erre alakult. A hír tv törzsnézői ezért nézik ezt a szennyet. A hír tv munkatársai máshol nem tudnának dolgozni. És a hír tv híreit a normális emberek úgysem hiszik el fenntartás nélkül...
szandokan
A 444.hu nevű szennyportál és híresen kulturált kommentelői, na hiszen...
dzurinda
@szandokan: Tehát egyetértesz azzal, hogy a tüntetni kívánok múltjában vájkál a kormánypárti média?
Sziszifusz
@szandokan: Melyik hírportál az amelyik megfelel elvárásaidnak ?
szandokan
@Sziszifusz: Tulajdonképpen semelyik, a saját szememnek hiszek leginkább, azok viszont nem csapnak be.
szandokan
@dzurinda: Most erre mit mondjak? Kábszeresek tüntetnek, végül is lényegtelen...
leszúrt rittberger
@szandokan: Akkor áruld már el, mi a fenét keresel az interneten, ha úgysem hiszel senkinek? :D Ja meg ha már ennyire éleslátó vagy, illik alátámasztani a "szennyportálozást" tényekkel... De maradjunk a fenti cikknél, azzal mi a probléma?
dzurinda
@szandokan: Tehát Váradynál, egy embernél, hangsúlyozom, egy embernél találtak tizenegy évvel ezelőtt, hangsúlyozom, tizenegy évvel ezelőtt 0,19 gramm növényi kábítószert, ami a csekély mennyiség felső határának ötvenezred-nyolcvanhatod része, hangsúlyozom, ami a csekély mennyiség felső határának ötvenezred-nyolcvanhatod része, ebből te eljutsz addig, hogy "Kábszeresek (igen, így, többes számban!) tüntetnek". Zseniális eszmefuttatás!

A propagandagépezetet pont rád találták ki.
szandokan
@leszúrt rittberger: Nem értem, mi is azzal a gond, ha valakiről kiderítik, hogy például köze volt a kábszerezéshez? A visszamenőleges büntetések, nyomozások is helyénvalóak, hiszen a legújabban elfogadott törvény, a gyerekek ellen erőszak nem elévülése is egy jó intézkedés volt. Tudod, ha valaki kimegy tüntetni a tisztességtelenség ellen, akkor minimum legyen a személyisége feddhetetlen. Kíváncsi lennék arra, hogy pl. hány adócsaló tüntet most az adócsalás ellen.
Sziszifusz
@szandokan: Nem tudsz mindenről személyesen meggyőződni. Elég sok dologban nyilatkozol, foglalsz álláspontot. Képtelenség, az hogy minden eseményt saját tapasztalatod alapján véleményezz. Te is mint mindenki, a híradásokból és a hírportárok hozzászólóinak tapasztalataiból következtetsz, alkotsz véleményt. Ez tuti.
Én jómagam a befolyt információkat kellő szűrés, és kritika után fogadom el igaznak vagy hamisnak.
Van olyan hírportál amelyik még ha kérdez, akkor sem mond igazat Pl. Hír Tv.
szandokan
@dzurinda: Amit meg én rád találtam ki, azt inkább le sem írom. Lásd fentebb a többit.
Sziszifusz
@szandokan: 12:03
Attól, hogy kábszeres volt, még lehet igaza.
nemjoezigy
@coyote3: A hírtv viszonylatában -szerintem is- rendben van.
DE, ... az M1, M2, Duna (királyi tv-k) már nem elfogadható.
Sajnos a hírek mint a hírtvben.

KÖZ TV-nek kellene lenniük.

@szandokan: attól még, hogy a "A 444.hu nevű szennyportál" adja le a hírt, attól még igaz. Sőt nem csak ez igaz, hanem a tendencia is.
De addig is éljen a fideszkdnp koalíció. (szerintem kenyéren és vízen)
Hiányoltunk a
propeller.hu/itthon/3026175-kepviselok-vagyonosodasi-vizsgalata-gyengitene-kozbizalmat?all?utm_source=activity_20141129&utm_medium=email&utm_campaign=noreply#c1212994,
propeller.hu/itthon/3026633-nalunk-trukkoztek-legjobban-munkanelkuliseggel-elmult?all?utm_source=activity_20141129&utm_medium=email&utm_campaign=noreply#c1213501
és még több oldalról.
dzurinda
@szandokan: "Nem értem, mi is azzal a gond, ha valakiről kiderítik, hogy például köze volt a kábszerezéshez?"

Abszolút semmi. A gond azzal van, hogy erre hivatkozva próbálják kétségbe vonni azt, hogy a tüntetéssorozat egy jó ügyért állt ki, döntő többségében tisztességes, civil emberek részvételével.
dzurinda
@szandokan: Menekülj, valaki érvekkel szembesített, tehetetlen lettél!
szandokan
@Sziszifusz: Ez igaz, minden országban nem lehet ott én sem egy időben, vagy városban. Viszont sok olyat tapasztalok meg, amiről biztosan állíthatom, hogy nem igazak a leírtak. A HÍR tv - t meg tudom, hogy utálod, hiszen az Fidesz tv elsősorban, és nem is kell annak néznie, aki a tényeket úgysem hiszi el.
szandokan
@dzurinda: Ebben az országban nem én vagyok a tehetetlen.
dzurinda
@szandokan: Egyébként valóban: a propagandagépezetet olyanokra találták ki, akik azután, hogy egy emberről előszedtek egy tizenegy évvel ezelőtti dolgot, rögtön azt írja, hogy "Kábszeresek tüntetnek". Ez nem a személyed ellen szól, ez az ellen a gondolkodás ellen szól, amik elvezetnek ahhoz, hogy egy tizenegy éves ügyből rögtön eljutsz az egész tüntetést, a tüntetéseken résztvevő emberek leszólásáig.

Ha meggondoltad volna kétszer, hogy ezt leírod-e, abba nem lehetett volna belekötni, viszont amit írtál, ebben a formában egy totális marhaság.
dzurinda
@szandokan: Az lehet, ebben a vitában viszont nagyon is :)
szandokan
@nemjoezigy: Mindenhol én sem lehetek ott, azért egyéb dolgaim is vannak az életben.
szandokan
@dzurinda: Istenem, ennél nagyobb gondom ne legyen. A gyerekeim ettől még jót fognak ebédelni, és fázni sem fognak a télen. Tudod, az én helyzetem kissé nehezebb itt a falka ellenében.
Sziszifusz
@szandokan: 12:15
Nem utálom, csak nem ismerem el objektív hírforrásnak. Nagyon elfogult. Torz képes fest. Közreműködik a Fidesz agymosó politikájában.
szandokan
@dzurinda: Már fentebb is leírtam: Kicsit abszurd, hogy pl. egy adócsaló tüntet az adócsalás ellen.
dzurinda
@szandokan: Igen, kívánom neked, hogy ennél nagyobb gondod ne legyen (de őszintén)!

Valahogy úgy van ez, hogy egy buta embertől jobban elfogadom az ilyen gondolkodást, mint tőled.
bakegya
@dzurinda: meg arra,ha nincs hír,hát nincs hír,-de van több száz közúti baleset,horror három szor ugyanaz megerősítve-meg időjárás-hogy össze ne szarjam magam egy kis esőtől-no és a fidess-alfél tisztogató pénz a köbön posztkommunista térgyeplőktől.
szandokan
@Sziszifusz: Mert ugye az ATV az nem elfogult?
dzurinda
@szandokan: Itt nincs szó adócsalóról, egy kábítószer-birtoklás, és egy közlekedési baleset van a "palettán". És továbbra is, a tüntetés kapcsán egy nagy tömegről beszélünk, tele átlagemberekkel.
szandokan
@dzurinda: Túlságos meggyűlöltem annak idején a Kádárizmust, talán ezért is lettem ilyen. Tudom, szerinted most arrafelé tartunk, de én ezzel nem tudok egyetérteni.
szandokan
@dzurinda: Honnan tudod, mindenkit személyesen ismersz a tüntetők közül?
dzurinda
@szandokan: Igen, szerintem arrafelé tartunk, csak nemzeti színekbe öltöztetve. Attól, hogy utálod a Kádárizmust, még nem kell mindent védeni, ami Fideszes. Bár nyilván azt írsz, amit szeretnél, csak néha nem értem.
dzurinda
@szandokan: Nem. És te személyesen mindenkit ismersz a tüntetők közül, hogy azt írd, mint 12:22-kor, hogy "Kicsit abszurd, hogy pl. egy adócsaló tüntet az adócsalás ellen.", vagy azt írd, mint 12:03-kor, hogy "Kábszeresek tüntetnek, végül is lényegtelen..."?
Senara
Mindenki alkoholista aki részt vesz a tüntetésen ..." ...Raffay Ernő trianontörténész szerint a kormányellenes tüntetők a tüntetések után kiisszák a kocsmák teljes alkoholkészletét...444.hu/2014/11/29/raffay-erno-trianontortenesz-szerint-a-kormanyellenes-tuntetok-a-tuntetesek-utan-kiisszak-a-kocsmak-teljes-alkoholkeszletet/ ... :-)))) Mehetsz a pénztárhoz .
szandokan
@Senara: Ez jó:-) Mondjuk az a fiatal szónok gyerek is odament felvenni a jussát...
szandokan
@dzurinda: Nem, de én például vagyok annyira intellektuális ember, hogy bármi bajom is volna, nem mennék ki az utcára üvöltözni, mocskolódni. Tudom, 2006, most az jön, de ott sem az olyan emberek randalíroztak, mint te, vagy én.
dzurinda
@szandokan: Üvöltözni, mocskolódni én sem mennék ki, tüntetni egy normális ügyért viszont nagyon is (bár eddig nem tettem).
Sziszifusz
@szandokan: 12:23
Az ATV nem köthető egyetlen párthoz sem. Az ottani beszélgetős műsorokban megizzasztják a jobboldali és a baloldali partnereket is.
Nem mondom, hogy teljesen pártatlan, de így is klasszisokkal objektívabb mint a dicshimnuszokat zengő 6 db. állami pénzen futtatott Tv.
m.macskosz
@szandokan: ma, 11:33
-tévéje több embernek van, mint internet-hozzáférése
-tehát pártod és kormányod sok ezerszer több hülyét
tud tovább hülyíteni, .. .. ráadásul az én pénzemen,
hogy a .. .. .. !
Sziszifusz
@szandokan: 12:24
A kádár korszakot én is utáltam. A mostani politika hasonló agymosó módszerekkel dolgozik mint az akkori. Pl. a CÖF felvonulások kísértetiesen hasonlítanak az akkori május 1-i felvonulásokra. Csak a dísz tribün hiányzik az arról integető pártvezérekkel.
A médiák is csak a szépet csak a jót mutatják. Csak a napos oldal látszik. Az egyre nagyobb árnyékos oldalról szót sem ejtenek.
szandokan
@m.macskosz: 6 millió internet előfizetést én nem tartok kevésnek azért.
szandokan
@Sziszifusz: Ez nem a Kádár rendszer. Sokan azt mondják, az nekik jó volt, akkor most miért nem jó? Hogy is van ez? Meg egyébként is van összehasonlítási alapom.
m.macskosz
@Sziszifusz: A Kádár korszakot én nem utáltam.
Akkor, akár évente mehettem a bolgár tengerpartra.
Akár évente bármikor látogathattam a Zwingert.
Évente akárhányszor sörözgethettem Prágában.
Ma még oda sem jutok el, mert kell a pénz 20%-os lala új-zélandi rock-koncertjére.
Törölt felhasználó
Több szempontból érdekesek a hír tv "értesülései" rendőrségi ügyek nem nyilvánosak, azokba csak megfelelő engedéllyel lehet betekinteni és kiadni. Ráadásul a Várady esetében az "elterelésben" résztvevők úgy vehettek részt, ha végig járják az elterelést, akkor "törlik"! az ügyüket ill. bírósági szintre nem is jut a dolog. Az elterelés lehetőségét az ügyészség ajánlotta fel és amennyiben megjelent az illető az elterelésen úgy az ügyészség törölte az ügyet és bíróság elé nem is terjesztette.
Ez volt a lényege az egész elterelésnek régen, hogy ne maradjon egy egytemistán egy spangli miatt egy pecsét egész életére..

Röviden nem is lehetne akta erről!!!:)

Több aggályos dolgot vet fel ez az egész:

- Ki és hogyan tekinthet bele egy elvileg törölt adatokba?
- Ki és hogyan fér hozzá rendőrségi adatbázisokhoz és tárja ezt nyilvánosság elé

Mint minden adatbázis van hozzá "log file", hogy ki, mikor milyen jogosultságokkal tekintett bele az adatokba. Nem lenne nehéz kideríteni, gondolom olyan gyorsan fognak lépni az ügyben, mint a norvégokkal szemben:)
szandokan
@m.macskosz: Én is voltam a Kádár rendszerben pl. Amerikában, Görögországban, stb., de akkor sem lehet összehasonlítani a kettőt.
nemjoezigy
@szandokan: ma, 12:11:
Örülök, hogy Te mint a másik oldal vehemens védelmezője ezt írod "A visszamenőleges büntetések, nyomozások is helyénvalóak,..."
Akkor a gazdasági bűncselekmények is sorra kerülnek a visszamenőlegességben és talán az elévülést is megszüntetik. Mutyik, ajándékozások, kinevezések, juttatások, stb, stb, ...
(tudom, hogy a mostani gazdasági bűncselekmények törvényesek, maximum csak erkölcstelenek) Remélem kedvező irányba változik a helyzet a többség számára!
m.macskosz
@szandokan: A hat millás internet előfizetés pont olyan korrekt adat, mint a mélyszegénységi, a létminimum és a tényleges munkanélküliségi adatok. Nulla.
Nem vagy te hülyegyerek, nagyon jól tudod, hogy ez fizikai képtelenség!
Úgy működik, hogy vannak szolgáltatók, amelyek flotta szolgáltatásokat nyújtanak,
melynek a tényleges felhasználói nem fizetnek: lásd országgyűlés!!!
m.macskosz
@szandokan: Miért? Mert te mehettél Amerikába, Görögországba...@szandokan: BUKTA!

Szóval, te akkor is jól feküdtél, holott eddig azt mondtad, hogy el voltál nyomva.
Felejts el, kilóg a lóláb!
Törölt felhasználó
Hozzáteszem az ügyhöz, hogy L. Simon lászló saját versében ismeri be, hogy "markszámra ették a szpidet"!:)
m.macskosz
@ziziplanet: l.simon , kerényi, tereskovariherongy,...a művészek ...
:(
:(
Csoda, ha nem hányja el az ember magát,
amikor hittant és etikát akarnak taníttatni a gyerekekkel?!
szandokan
@m.macskosz: Mivel apámék kivittek engem is magukkal:-) Egyébként igen, szar volt ettől függetlenül, szarabb lényegesen, mint most. Nem lóg itt ki semmi.
Sziszifusz
@m.macskosz: Az életszínvonal magasabb volt a Kádár éra alatt, ez igaz. Meg is fizetjük az árát. Amit utáltam benne az a képmutatás volt amit szocializmus ideáljáról, békére törekvésről, a gaz kapitalistákról szóló agymosás fejezett ki.
szandokan
@nemjoezigy: A helyzet mindig úgy változik, ahogyan azt az egyén elképzeli. Lehet valaki egész életében munkanélküli, közmunkás, minimálbérből élő, ha ez megfelel neki. Aki ennél többet akar, az tesz is érte valamit.
szandokan
@Sziszifusz: Akiknek az a rendszer volt az Isten, azok ezt nem fogják soha megérteni. A kisemberek jól elvoltak akkoriban, most már nem annyira, mivel komolyabbak a követelmények sokkal.
m.macskosz
@szandokan: "Mivel apámék kivittek engem is magukkal:-) "

Ühüm.

De, kilóg!

Az én apám meg akkor látta a Balatont,
amikor felnőtt fejjel elvittem őt,
mert már tényleg megértette, hogy nem
kell belerokkanni abba, hogy kitörjünk a szegénységből.

ÖRÜLÖK, HOGY AZ ÉDESAPÁM NEM ÉLTE MEG, HOGY MA SEM LENNE MÁS,
CSAK CSELÉD...!
m.macskosz
@Sziszifusz: Duma kettőlért, ha nem haragszol.
Most meg azt látod, hallod, olvsod, hogy
"'Minen nagyon szép, ..
Ez mitől is jobb?
Ja, mert a kádári érában nem voltak koldusok,
most meg vannak?
szandokan
@m.macskosz: Neked aztán tényleg nem jó semmi.
Sziszifusz
@m.macskosz: 14:19
Nincs köztünk nagy ellentmondás.
Akkor is voltak koldusok, hajléktalanok (csövesek), csak sokkal kevesebben.
A mai Magyarországon nincs jövőkép, nem lehet tervezni. Az élet a lakosság többségénél a vegetálásról vagy sülyedésről szól.
Sziszifusz
@szandokan: 14:12
Főleg a közmunkásoknál.
szandokan
@Sziszifusz: A közmunkások egy része örüljön, hogy egyáltalán alkalmazzák őket valahol. Láttam már sokakat közülük "dolgozni".
Sziszifusz
@szandokan: 14:30
" Nagy pénz nagy foci, kis pénz kis foci".
szandokan
@Sziszifusz: Na meg a reggeli elmaradhatatlan két feles. Vajon hova máshova vennék fel őket így?
Sziszifusz
@szandokan: Nekik nem telik rá. Marad a kannás bor. Valóban sok közmunkás deklasszált elem, de az utóbbi években egyre többen vannak köztük a normál munkahelyekről kiszorult munkás.
Sőt egyre több közalkalmaztottból lesz közmunkás,és így visszakerülve munkahelyére, spórol az államnak.
m.macskosz
@szandokan: @m.macskosz: Neked aztán tényleg nem jó semmi.
De!
Nekem jó az,
nagyon,de nagyon,
amikor a kormány nem vallja be , hogy mindent elb.tt
m.macskosz
@Sziszifusz: "Akkor is voltak koldusok, hajléktalanok (csövesek), csak sokkal kevesebben".
Sajnálom, de cáfollak: nem voltak.
szandokan
@m.macskosz: Szóval mindenki jól élt a Kádár rendszerben, azt mondod?
szandokan
@Sziszifusz: Igen, ilyenek is vannak, de kevesebben.
vukkocska
@szandokan: (15.08) Nem akartam hozzászólni, de tényleg fáj az, amit te itt leírsz. Nem betegségileg, fizikailag. A Kádár rendszerben DOLGOZNI KÖTELEZŐ VOLT ! Ha nem tette, közveszélyes munkakerülés szabálysértése vagy bűncselekménye miatt elmarasztalták. S aki dolgozott, fizetést is kapott. Nem közmunkabért, FIZETÉST. Nem tudom, hány éves vagy, honnan jöttél, de hogy nagyon nem ezen a bolygón, vagy ebben az országban, az biztos.
Sziszifusz
@m.macskosz: 14:58
De voltak. Személyes tapasztalat. Lumpen proletár volt a csúfnevük.
szandokan
@vukkocska: Akkor tényleg vissza kellene hozni a Kádár rendszert, és akik most nem akarnak dolgozni, meg háborognak, bűncselekmény megalapozott gyanújával el kellene vinni őket. Azt tegyük azért hozzá, hogy sokszor látszat termelés folyt, amiért ugyanúgy járt fizetés. Ma ez nem így van, és akik csak bejártak annak idején a munkahelyükre, mert ugye muszáj volt, azok most olyan feladatot kaptak ebben a rendszerben, ami meghaladja az akkori képességeiket.
m.macskosz
@szandokan: "Szóval mindenki jól élt a Kádár rendszerben, azt mondod?"
Nem. Akkor a szemétládáknak sokkal kevesebb esélyük volt.
vukkocska
@szandokan: Te ezeket honnan veszed? Tudod Te egyáltalán, hogy naponta hány ember keresi fel a munkaügyi központokat, hogy munkát keressenek, és csalódottak, mert nincs munkahely, nem tudják eltartani családjukat, magukat? Tényleg nem tudom, hol élsz. NINCS FELADAT. Te ezt nem érted meg alapvetően.
szandokan
@m.macskosz: Meg azoknak is, akik többre voltak képesek. Meg aztán ne feledkezzünk meg a párttitkár elvtársakról sem, akik igen jól éltek mások munkájából.
szandokan
@vukkocska: Itt élek, itt éltem világ életemben. Feladat meg lenne bőven, csak nincs aki felügyelje, elvégeztesse, és végső soron aki becsülettel megcsinálja. Ma sokkal könnyebb azt mondani, hogy nincs munka, miközben csak annyi a probléma, hogy egy 8 általános már nem elég a legtöbb betöltéséhez. Annak idején ez nem jelentett problémát.
Toby
@szandokan: "Azt tegyük azért hozzá, hogy sokszor látszat termelés folyt, amiért ugyanúgy járt fizetés. Ma ez nem így van,..."

Allah bocsásson meg neked rossz látásodért, a lézer féle, a szíjjártó féle "haveroknak munkát" projekt mi a f@szom, ha nem látszat tevékenység ?
Többszörösére duzzasztott államaparátus, annyi államtitkár és helyettes van, hogy a II. Ukrán Front megirigyelte volna a létszámot !
Ezekenek nem csak fizetést kell adni, hanem egy csomó más járandóságot is azoknak az adófizetőknek a pénzéből, akik magukra nem, vagy csak alig tudnak költeni !
Gengszteréknél mi a megoldás ilyen esetekre ? Adót emelnek ! Sőt, törvény szerint az önkormányzatok is vethetnek ki külön adókat !
Egy közepes lélekszámú városban mi a lóf@sznak 3 alpolgármester ?
leszúrt rittberger
@szandokan: Az, hogy pitiáner ;) De most komolyan 0,19 gramm füvet hasonlítasz a gyerekek elleni nemi erőszakhoz? Mert akkor jó sötét vagy te is.
m.macskosz
@Sziszifusz: Elfogadom, bizonyára volt ilyen.
A lumpen proletár egy fokkal többet ér a szememben,
mint a pornó strici milliárdos.
Sziszifusz
@m.macskosz: 15:44
Azokban az emberekben azért volt még becsület. Szegények voltak, de tisztességesek.
A becsület fogalma a mai potentátoknál, ismeretlen fogalom.
Abban,a maiak által dicséretesnek tartott, 1944 előtti korszakban egy politikusról, ha valami becstelenség derült ki, tudta a kötelességét, lemondott esetleg főbe lőtte magát.
Ma pedig bármilyen lopás, csalás vagy sikkasztás derül ki róluk, visszafelé mutogatnak és cinikusan a pofánkba hazudnak.
m.macskosz
@szandokan: Menj a fenébe te is légy szíves, azt sem tudod mit karattyolsz!
Elég jó papírjaim vannak mégsem tudtam elhelyezkedni
m.macskosz
@m.macskosz: És a papírjaim a tudásomat igazolják, nem libáért vettem őket!
m.macskosz
@szandokan: Önmagadat cáfolod folyamatosan,
de ez engem személy szerint nem zavar...az azonban igen,
hogy te és a fajtársaid nyúlták le a közvagyont
Csizmás Kond
..vagyis az a propaganda, ha pitiáner bűnözőket lepleznek le...mindig tanul az ember valamit.
szandokan
@m.macskosz: Hát persze, én nyúltam le a közvagyont...A te pénzedet is én vettem el? Nem látsz már a gyűlölettől.
szandokan
@leszúrt rittberger: Számomra minden bűncselekmény bűncselekmény, még ha más latba is esik a súlyuk.
m.macskosz
@szandokan: "Meg aztán ne feledkezzünk meg a párttitkár elvtársakról sem, akik igen jól éltek mások munkájából. "
Kiről is? Habony nyugdíjasverőről?
...vagy a többi kreténről, akit imádottad fetisizál?
szandokan
@m.macskosz: Párttitkárok a Kádár rendszerben élősködtek, te nagyon...Kezdesz felidegesíteni kicsit. Ritka egy gyűlölettel teli ember vagy te, na de ilyen a fél ország, ezért sem haladtok előbbre.
narancsbirka
@coyote3: Közelítesz, de így ez csak faszomtuggya mi!
JAJMÁR
Eléggé immúnissá tették már az embereket, és éppen ők, és már annyiszor kiderült az ellenkezője, hogy csodálkoznék, ha elérnék a céljukat ilyen módszerrel. sőt könnyen lehet, hogy visszafelé sül el :)
bencemacska
@szandokan: ma, 12:11

Fogadok, hogy mikroszkóppal sem találsz M.o-n olyan embert, aki életében még nem csalt adót!
m.macskosz
@bencemacska: Tévedtél, próbáld újra!
eszegfu
@szandokan: Méghogy nem elég a 8 általános?! De fujja fel, hol lehet magasabb képzést szerezni?! Ja, tudom a legujabb szakképzési programban... Régen elég volt egy kalapács ahhoz, hogy egy Trabantot, vagy Ladát megjavitsanak, de a mai autómárkák javitásához ez már kevés. Nem elég a szakmunkás bizonyitvány! Magasabb képzettség kellene, amire már nincs költségvetési pénz. Ja, meg azt is
"könnyebb mondani, hogy nincs munka"! Miért van?! Hát nincs munkahely, akkor
hogy lehetne munka! Azt gondolom, talán nem kellene ennyire lenéznie a munkanélkülieket, azért, mert Önnek esetleg ebben a pillanatban van megélhetése.
Ugy lenne tisztességes, ha rendelkezne egy kicsi empatikus készséggel is.
Megkockáztatom azt a feltételezést is, hogy nincs tisztában konkrétan az adótörvényekkel sem. Gondolom, hogy Önnek van tudása, lehetősége, üzleti érzéke és esetleg szerencséje is, hogy a mai "kutya világban" biztositani képes családja megélhetését.
Pont ezért talán figyelnie is kellene a hátrányos helyzetben lévő emberekre is!
bencemacska
@Senara: ma, 12:30

Nosztalgiával gondol vissza 2006-ra!
szandokan
@bencemacska: Nem nagyítóval véletlenül?
szandokan
@eszegfu: Bennem van empátia, csak nem mindenki felé. Én már több, mint 30 éve a magam ura vagyok, és nem vagyok a rendszer haszonélvezője sem, felőlem 3 sávos is lehetne az adó, az sem érdekelne.
bencemacska
@m.macskosz: Adócsalásnak lehet minősíteni olyan pitiáner számítási hibát, rossz helyre írást, amiről nem is álmodsz!
Hogy nem mindenütt veszik észre? Kevesen vannak, nem jut mindenkire külön ellenőr, tudnak válogatni!
bencemacska
@szandokan: ma, 17:08

Direkt gondoltam nagyobb felbontóképességre!
(Lehet, hogy azért, mert utálom a mikroszkópokat!)
human
@köhögő bolha: Belegondoltam, hogy egy nap felébredek és mikor a tükörbe nézek Orbán arcát látom. Ááááááááá :D
m.macskosz
@bencemacska: Van okom rá, hogy féljek, a NAV ellenőrzéstől. (:
Több, mint öt évvel ezelőtt eladtam valamit, kb.100ezer forint
értékben és nem adóztam utána.
..és persze a törvény nem ismerete...
bencemacska
@szandokan: ma, 13:10

Tudod az a nagy rohadt nagy különbség, hogy az a - a véleményem szerinti - '57-'58-as mélypontról fokozatosan lazult, javult, a mai viszont most halad a mélypont felé!
Amit nem tudunk, hol lesz és milyen lesz!
m.macskosz
@szandokan: szandokan
@m.macskosz: Párttitkárok a Kádár rendszerben élősködtek, te nagyon...Kezdesz felidegesíteni kicsit. Ritka egy gyűlölettel teli ember vagy te, na de ilyen a fél ország, ezért sem haladtok előbbre.
Tetszik Válasz erre Jelentem ma, 16:48

Most fejezd be, vagy jelents a modinál! Ha engem innen kitiltanak, aoz azt jelenti,
hogy te vagy III/III-as !
Gyűlölködni meg nem szoktam, az a ti szokásotok.
nyanya001
erről is pöröghetnének !
Több tucat visszaélést tárt fel az OLAF.

Harmincnégy lezárt ügyet adott át a Legfőbb Ügyészségnek magyarországi vizsgálódásai nyomán az unió csalás elleni hivatala, az OLAF az elmúlt négy évben – közölte az NGM Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke kérdésére válaszolva. A főügyészség azonban csak 12 ilyen ügyről tud, a konkrétumokról pedig hallgatnak.

Lukács Zoltán az utóbbi hónapokban öt olyan, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek címzett írásbeli kérdésére kapott választ, amelyekből kiderül, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) évek óta vizsgálódik Magyarországon korrupciós ügyekben. Az OLAF 2011-ig tíz, 2011-2012 között két, 2013-ban hét, 2014-ben pedig 15 lezárt ügyet adott át a Legfőbb Ügyészségnek – közölte az MSZP alelnökével Varga. Lukács Zoltán a 168 Óra Online-nak elmondta: másfél hónapig folytatott levelezést a minisztériummal, hogy ezekhez az adatokhoz hozzájusson, ugyanis a Varga Mihály vezette tárca nem adta könnyen az érdemi információt. Többszöri levélváltás volt szükséges, az elektronikus formában érkező válaszok pedig mindig a törvényben meghatározott határidő (15 nap) legvégén érkeztek meg, mintha időzítővel küldték volna ki őket. - See more at: www.168ora.hu/itthon/tobb-tucat-visszaelest-tart-fel-olaf-132334.html#sthash.GuYrWpgP.dpuf
bencemacska
@m.macskosz: ma, 17:28

Még mindig 5 év az elévülési idő!
Én leadóztam, amit kifogásoltak, de állítólag rosszul számoltam. Nem lett belőle nagy probléma, mert vissza kellett volna kapnom más miatt egy jelentősebb összeget, aztán azt átirányították!
m.macskosz
@bencemacska: A jelenlegi kormányhoz nincs köze, de az jellemző, hogy egy kedves ismerősömnek annak idején a GAMESZ készítette el az adóbevallását .
Öt évvel a bevallás után derült ki hogy az illetőnek be kell fizetnie 6 ezer forintot.
Az illető hölgy befizette, --kénytelen volt--, nemsokára rá elhunyt rákban.
bencemacska
@ziziplanet: Nagyon igazad van!
Két eset lehetséges: vagy valamelyik ügyész dolgozik másodállásban az MN-nél,
vagy valamelyik ügyész másodállásban az MN újságírója.-:))))))
bencemacska
@m.macskosz: Az 5 év számítása nem mindig egyértelmű.

Pl. 1990-ben eladtad, '91-ben bevallottad, akkor 1996-ban járt le az öt év.
m.macskosz
@bencemacska: Köszönöm, hogy válaszoltál.
bencemacska
@szandokan: ma, 15:40

Az én meglátásom szerint is van feladat, van aki elvégezze, az is van, aki ellenőrizze!!

Szerintem az nincs, aki megrendelje és kifizesse!!!
vukkocska
@m.macskosz: feladtam. Ne vitázz szandokannal, mert lemész a szintéjére. Én is ezért hagytam abba. :)
m.macskosz
@vukkocska: Nem az a baj, hogy szandokant nem lehet észre téríteni,
hanem az,hogy még minid q.va sok @szandokan: vanl
vukkocska
@m.macskosz: Azért úgy gondolom, egyre többnek nyílik ki a szeme. Nem az a baj, hogy másként gondolkodik, hanem az, hogy agyilag nem fogja fel, hogy Magyarországon óriási a munkanélküliség. Az egyszerű stílusa után neki sem lehet sokkal több a 8 általánosnál. :)
Dr. Felipe
Az újpesti saller után várható volt hogy beindul a fideSS aljas lejárató gépezete és egészen a veszprémi választásokig fogják nyomni mert veszélybe került a kétharmados tolvajlás lehetősége.
Csak hát egyre több ember számára lesz világos hogy melyik a fideSS igazi arca. Ez a lejárató kampány hatástalan mert csak az igazán primitív fideSS muzsikoknál talál táptalajt ez a gyűlölet kampány. Azt meg már tudjuk hogy a fideSS muzsikok napról napra kevesebben vannak. Buuktok elvtársak, nem kicsit, nagyot.
Manhattan
Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire...

/Virág elvtárs/
mariaberta
@m.macskosz: Ne izgasd magad, Győzikét még el is ítélték adócsalásért, mégis éli világát. Pedig ott az összeg nem százezres, hanem milliós.
miazavalami
@vukkocska: Akkor kezdem én! :-) @m.macskosz:
miazavalami
@szandokan: Azt felháborít hogy adócsaló tüntet az adócsalás ellen, mellesleg a két adócsalás közt igen nagy a különbség. De az nem háborít fel hogy diktátor hírdet demokráciát?
Szimba
@szandokan: Én meg azt mondom, hír tv, echo tv, m1 tv szennyportál.
Bizonyíték: "A Fővárosi Törvényszék döntése értelmében Papp Dániel, az MTVA tartalomigazgatója nevezhető hírhamisítónak. Mert az. Mert amit csinált, eltorzítja a valóságot."
gulyasgyula
Ennyi bölcs között én már megse merek szólalni ..Itt mindenki mindent tud ..
szandokan
@vukkocska: Azért arra ne fogadj nagy összegben, hogy nekem 8 általánosom van. Attól, hogy nem megyek bele ebbe a fene nagy szociális érzékenységbe, meg empátiába, arról maga a nép tehet. Több lesz a közmunkás? Na és? Az érdekes az ebben, hogy így is temérdekben áll a szemét, az útszéleken hatalmasok a gazok, és még lehetne sorolni. Valakiknek ezt is meg kell csinálni, és nehogy már azoknak, akik ennél többre képesek. Amin én változtatnék, az az, hogy főfoglalkozásnak minősíteném a közmunkát 8 órában, minimálbéres fizetéssel. Aki ennek ellenére sem akarna dolgozni, az nem kapná meg a segélyt sem.
szandokan
@miazavalami: Minden adócsaló adócsaló, legyen az kicsi, vagy nagy. A sok kicsi is össze tudná dobni az államadósság hiányát. Milyen diktátorról beszélsz egyébként? Inkább nézz valami jó horrort, hogy megnyugodj:-))
szandokan
@m.macskosz: Nem lenne ennek a népnek az annyira rossz, ha több szandokan lenne.
Desischado
Ellent mernek állni a fidesznek, naná, hogy le kell járatni őket! Legalábbis megpróbálja a rémTV, de ahogy látom, visszanyal a fagyi, hál'istennek! Ez a fidesz egyik mocskos szokása. Úgy látszik, veszélyben érzik a hatalmat, és félnek! Féljenek is!
szandokan
@m.macskosz: Egyébként meg attól, hogy a butaságaid kicsit idegesítenek néha, attól miért is kellene téged kitiltatnom? Vitatkozunk csak, nem trágárkodunk egymással, én jól szórakozom közben.
szandokan
@Desischado: Én inkább úgy fogalmaznék, hogy meg akarják várni, amíg lecsitulnak a kedélyek kicsit.
Vigyázniuk kell innentől jobban, mert most még azért is tüntetés lenne, ha az utcán véletlenül elfinganá magát Szijjártó:-)
JAJMÁR
@m.macskosz: 17:28 Jelenleg éves szinten magánszemélyek esetében 200e Ft-ig adómentes az ingóságok, vagyis a saját tulajdon eladása, régebben ez a határ 100e Ft volt. Szóval lehet, hogy nem hibáztál. Ha picit fölötte volt, akkor csak a fölötte lévő részből kellett volna adózni :)))
kkalman
Félnek a fitymaszéknál. Félnek a februártól, hogy veszik az ebül szerzett 2/3, és vége lesz a kétharmados lopásnak. Mostantól minden piti, akár már el is évült ügyet elővesznek, hogy az ellenzéket lejárassák.
Szánalmasan röhejesek.
hetöndöe
Én is bevallom töredelmesen,hogy kb.40-45 évvel ezelőtt elfagyiztam a pénzt,amit anyám zongoraórára adott és nem jelentem meg a kolompírozó oktatáson de most már szánom-bánom bűneimet.:-))...és a zenészi pályafutásom dugába dőlt.
szandokan
@hetöndöe: Amivel lehet, hogy jobban is jártak a zenekedvelők:-))
Fradigege
Csak nehogy túl pörögjön. Aztán nézünk egyet, oszt néhány fácánlevesre meghívják a menzán a gyermekeinket. Szerintem nem alja gépezet, hanem lúzer gépezet a cigány debillel.
silber13
@szandokan: 23:22-re : Miből gondolod, hogy jobban jártak a zenekedvelők? Lehet, hogy pl.: egy Glenn Gould veszett el benne,, vagy egy Karl Richter!:-))
eszegfu
@m.macskosz: Nem kell tartania attól, hogy nem vallotta be a 100 eFt bevételt.
Évi 600 eFt-ig u.n. ingóság értékésitését nem kell bevallani és megfizetni!
eszegfu
@szandokan: Tudja, ha Ön "csak nem mindenki felé" empatikus, akkor pont a lényeg veszett el. Az empátia ugyanis a másik ember szempontjait felfogni és megérteni képességet takar... (Én is a magam ura vagyok, igaz, hogy csak 25 éve.) A különbség még kettőnk között, hogy amig Ön felől LEHETNE az adó 3 sávos, addig szerintem -- az egyenlő teherviselést szem előtt tartva -- pedig 3 sávos adónak KELLENE lennie. Sajnos a Fideszből is pontosan az empatikus készség veszett ki. Az adótörvények pontosan a tehetősebbeknek kedvez, nem pedig az egyre szegényebbeknek...
Toby
@gibgab: Nagggggggyyyyyyyyyon jóóóóóóóóóó reflexiók ! A (rém)hír kanális jó nagy majmot csinált magából !
mate03
@kkalman: Hiába vesznek elő bármit! A Lavina elindult,ezt már nem lehet ,visszatartani!
vukkocska
@szandokan: nincs miről írnom Neked, úgy veszem, mintha itt sem lennél. Kérlek, tedd Te is ezt.
m.macskosz
@JAJMÁR: tegnap, 23:13
Köszönöm szépen, nagyon megnyugtattál, akkor mégsem vagyok adócsaló! :)
m.macskosz
@eszegfu: ma, 07:23
Szintén köszönöm szépen az infót, a lényeg, hogy nem vagyok adócsaló,
tényleg nagyon bántott volna a dolog. Legalább ebből a szempontból is
különb vagyok néhány "elit" honpolgárunknál! :)
tivoli
@m.macskosz: ma, 15:38
Vigyázz is a jó hírnevedre, nehogy kitiltsanak az USÁ-ból.
szandokan
@eszegfu: Erősen szocialista szöveg, de azért köszönöm az észrevételét.
JAJMÁR
@m.macskosz: 15:38 Picit "csalódottnak" tűnsz, de nyugi, bármikor hozhatnak törvényt ennek az adómentességnek az eltörlésére, visszamenőlegesen is :)))

Addig is használd ki, hogy a hír tv szerint is jogosan tüntethetsz a valódi adócsalás ellen :)))
@eszegfu: 07:23 a nyereség 200e ft-ig adómentes és nem lehet üzletszerű . (azért a pontosítás, nehogy valaki nekiálljon üzletelni :) )
hetöndöe
@szandokan: Szocialista szöveg?
Talán nézd meg a neten,hogy a legtehetősebb skandináv államokban hogyan is adóznak.
m.macskosz
@JAJMÁR: :D
Nincsenek kétségeim a jelenlegi kormány törvényalkotási fantáziáját látva!
m.macskosz
@tivoli: Életem tragédiája lenne, ha nem utazhatnék az USA-ba.
Tudod, bármikor megtehetném, még olcsón meg is úsznám, a
barátnőm Kaliforniában él, még a repjegyemet is fizetné, a koszt,
kvártély meg egyértelműen ingyen lenne. De nem vágyom oda.
m.macskosz
@hetöndöe: Beeeeeeeeezony, minden kultúrállamban differenciáltan adóznak,
a legszegényebbek pl. 0 kulcsosak, a leggazdagabbak meg arányosan a legmagasabb kulccsal. Ezt hívják arányos teherviselésnek. Nagyon nem mindegy ugyanis,
hogy valakinek az adózás után mennyi marad a pénztárcájában.
miazavalami
@szandokan: basszus! Mostanában a hírek horrorisztikusak. Nem gondolod?
pbalage
@miazavalami: Nem gondolja. Azt szereti, ha egy f@szkalap vezeti az országot egy nemzetiszocialista rezsim élén.
miazavalami
@pbalage: :-)
Én apró adolfnak hívom...:-) Csak azt nem értem miért tiltottak ki a fészbúkoldaláról ha szólásszabadság van?
tivoli
@miazavalami: ma, 19:02
Te is kitiltanád őt, ha bejelentkezne?
Na ugye, hogy ki.
pbalage
@tivoli: valami elmebetegsége szerintem is van a csávónak.
miazavalami
@tivoli: Nem biztos! Megpróbálnám észérvekkel meggyőzni. Igaz ezt a technikát csak azokkal lehet alkalmazni akik szoktak gondolkodni.
KERKA
@miazavalami: lehet, hogy ott is adolfnak hívtad???
miazavalami
@KERKA: Igen, de kellett nekik egy hét mire rájöttek kire célozgatok.:-)
pbalage
@tivoli: meg hát jól van, lehet ilyen babos-fodros ingek mellett is kiállni, meg aztán történelem, az még a normális kategória, ezért én téged elfogadtalak, sőt még meine heisst ehre treue se üti veri ki a biztosítékot, mert viszonylag érzem rólatok, hogy van valami másra törekvő igényetek,.. (max köhintek egyet néha, elütöm valami abszurd izével, de ez a szandokan kategória úgy látom, hogy totál kész van)
szandokan
@pbalage: Meg is köszönném, ha nem szólnál hozzám többet. Feleslegesen szítod a feszültséget.
szandokan
@miazavalami: Te már csak tudod, mint horror fan:-)
tivoli
@miazavalami: ma, 19:22
Ha valaki nem ért velünk egyet, az nem biztos, hogy hülye, csak más rugóra jár az agya. Nincs is ezzel semmi baj, ez csak onnantól ciki, hogy hangerővel, trágár megjegyzésekkel, jelzőkkel akar valakit meggyőzni a maga igazáról. Az olyanokat persze hogy kitiltják mindenhonnan szólásszabadság ide, szólásszabadság oda.
coyote3
@nemjoezigy: Jó megfogalmazás. "kellene lenniük"
nemjoezigy
@tivoli: "Nincs is ezzel semmi baj, ez csak onnantól ciki, hogy hangerővel, trágár megjegyzésekkel, jelzőkkel akar valakit meggyőzni a maga igazáról."

Akkor ez nem Te voltál? :"...sorsa forog kockán bazmeg..." :)
tivoli
@nemjoezigy: ma, 16:30
Na igen. Felettébb figyelmes vagy, de fogadjunk azt nem tudod, hogy mire fel írtam. Igaz, már én se :-))
kukac50
Ezeket csak bíróságok tudhatják,ez aljasság a Fidesz keze alá játszó bíróktól.
Már a bíróságok is bűncselekményeket követnek el ez már felháborító!
nemjoezigy
@tivoli: "Ha valaki nem ért velünk egyet, az nem biztos, hogy hülye, csak más rugóra jár az agya."
De én tudom, csak nem én írtam a fentieket. :-)

.
tivoli
@nemjoezigy: ma, 17:17
Egyetértesz? :-))
miazavalami
@tivoli: h nem tucc valamit akkor ne mondd!
tivoli
@miazavalami: ma, 18:07
mit mondtam én?
tivoli
@miazavalami: Aha! Értem már!
"miazavalami
@tivoli: Nem biztos! Megpróbálnám észérvekkel meggyőzni. Igaz ezt a technikát csak azokkal lehet alkalmazni akik szoktak gondolkodni.
Tetszik2 Válasz erre Jelentem tegnap, 19:22"
Erre írtam, hogy
" @miazavalami: ma, 19:22
Ha valaki nem ért velünk egyet, az nem biztos, hogy hülye, csak más rugóra jár az agya. Nincs is ezzel semmi baj, ez csak onnantól ciki, hogy hangerővel, trágár megjegyzésekkel, jelzőkkel akar valakit meggyőzni a maga igazáról. Az olyanokat persze hogy kitiltják mindenhonnan szólásszabadság ide, szólásszabadság oda.
Tetszik Válasz erre Jelentem tegnap, 23:43 "
Mi ezzel a baj?
miazavalami
@tivoli: Az hogy én nem hülyéztem le...
tivoli
@miazavalami: ma, 18:17
Nem? Azt írtad, "csak azokkal lehet alkalmazni akik szoktak gondolkodni." Mi ez, ha nem lehülyézés?
Én meg pont megvédtem, hogy "nem biztos, hogy hülye".
tivoli
@miazavalami: ma, 18:44
Azért jól elbeszélgettünk..
(egymás mellet). :-))
miazavalami
@tivoli: Pedig ma még nem is ittam! :-( És te?
Szimba
Válasz a hír tv-nek:
A Hír TV a netadtó ellenes tüntetés egyik vezérszónokáról és egyik központi alakjáról ásott elő mindenféle ügyeket.
Ezért sokan úgy döntöttek, hogy közzéteszik korábbi “bűneiket” kedveshírtv taggel ellátott posztokban a facebookon.
tivoli
@miazavalami: ma, 18:49
Még a múlt héten se :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.