Titokzatos, előkelő és egy éves kurzus nagyjából 80 ezer svájci frankba (több mint 20 millió forintba) kerül abban a svájci főiskolában, ahol a magyar miniszterelnök lánya tanul – olvasható a holnap megjelenő HVG-ben.

A lap szerint a svájci École Hoteliere Lausanne turisztikai magánegyetemen előírás az elegancia, egy szakács egyszerre legfeljebb négy tanulóval bíbelődik, és a sütés-főzésen, szállodaipari tudnivalókon kívül menedzsmenttudományokat is tanítanak.

Méregdrága iskolából indulhat Orbán Ráhel karrierje – miből futja rá?

Az ott végzett hallgatók összetartanak, olyan hálózatot alkotva, amely megkönnyíti a fiatalok pályakezdését. S ha netán egy tini ezt a főiskolát célozná meg, számíthat rá, hogy nőnek a bejutási esélyei: a kétezres létszámot 2020-ig megduplázza a főiskola, amely azonban gondosan megrostálja a jelentkezőket – írják.

Az ügyben még októberben kereste a Klubrádió Havasi Bertalant, hogy megtudják, miből finanszírozza az Orbán-család Ráhel drága iskoláját. Akkor azt a választ kapták, hogy a kérdés sem a Miniszterelnöki Sajtóirodára, sem pedig a Klubrádióra nem tartozik. Havasi szerint közérdekű adatnak sem tekinthető, hogy a miniszterelnök hozzátartozója tanul-e, hol tanul, mennyi az esetleges tandíja, s azt ki fizeti és miből.

Orbán Viktornak a vagyonnyilatkozata alapján a Miniszterelnökségtől származik jövedelme, valamit képviselői fizetést vesz fel, előbbi havi 1 millió 507 ezer forint, utóbbi 231 ezer forint.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Miből fussa?

Há gyűjtött egy kis rízvasat az aptya Felcsút környékén,mikó építették azt a fenenagy stadionyt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hetöndöe
Miből fussa?

Há gyűjtött egy kis rízvasat az aptya Felcsút környékén,mikó építették azt a fenenagy stadionyt.
Szimba
Orbán: "Szerinte eljárt az idő a fölött a gondolkodás fölött, hogy a sikeres élethez csak a gimnáziumi, majd főiskolai, egyetemi tanulmányok vezetnek. A sikeres élethez az út a szakmán keresztül vezet"
"Orbán Ráhel tanácsokkal látja el a turisztikai államtitkárságot - a sikerágazat vezetőjét már menesztették"- felmerül a gyanú, hogy állami közpénzből, a mi adónkból - pénzeli a kormány ráhel svájci tanulmányait.
hvg.hu/gazdasag/20140915_Orban_Rahel_lassan_beveszi_a_turisztikai
kuruc.info/r/2/133099/
nusika
...az szorgalmas "gázszerelésből"! Biztos bevétel!
volvós
Mészároslörinc felcsúti vajda pénzeli a " vagyonából " !!!
Kinek nem tecccccik ???
islander
A KOMCSI APUKA ÉS A KOMCSI NAGYAPA ÖSSZEDOBTA !
islander
@volvós: vajon az említett "" felcsúti vajda " kinek is a kézbesítési megbízottja ?
Vajon mi lenne , ha ezek a " megbízottak " meghalnának ( netalán ) Viktorka mennyire lenne " ideges " ?
nemjoezigy
Akkor hol van az esélyegyenlőség orbán?
(Sport)focinyelven, - talán ezt megérti orbánék és a gazdagok:lejtős a pálya, a magasabban levő térfél a gazdagoké, a kapujuk 2 méteres, 20-an vannak, a bíró is velük van és hátszelük van.
Az ellenfél a szegényedő nép. A lejtős pálya alsó feléről, 11-en, 10 méteres kapuval és természetes szembe széllel.
soljanka
Szülői kölcsönből. Orbán papa minden bizonnyal szívesen a zsebébe nyúlt.
Neki meg van miből. Elvégre neki nem kell vagyonnyilatkozatot benyújtania. :)
Szimba
1 év ráhel tanulmányaira Svájcban:több, mint 20 millió forint. orbán viktor éves jövedelme: 20856000 (hivatalosan). Ennek fényében, kérdéses-e, ki fizeti rahel svájci tanulmányait?
Desischado
Telik a tőlünk harácsolt/lopott vagyonból!
bakegya
Ja kérem,orbánéknál adnak a tálalásra-de ez a pincérnőképző elég drága-kinek van erre pénze,mert hogy az apjának nincs annyi jövedelme hogy ezt a flancot fedezni tudja a vagyon és jövedelembevallásából ítélve, az biztos.
A fogadott család dobhatta össze ezt is-mint a többi néppártos palotáira valót is?
bakegya
@soljanka: nem jársz messze az igazságtól-de még valaki benne lehet a képbe.Méghozzá csányi-csicska,ugyanis neki voltak kemény üzleti érdekeltségei Svájcban ,már ABBAN A BIZONYOS"EMÚT NYÓCÉVBEN " IS-vicctorka akkor ragadt rá és kísérgette ,pl Münchenbe is amikor a gerincét kidúcolták a a vén bankárnak.Akkor már kint műttette magát-mert ott jobban bízott a magyar orvosokban-a viki pedig mint valami pincsi kísérgette a politikai haszonszerző útjaiba ez is belefért,csakkk hogy a hatalmat visszanyerje mindenáron.Smivel semmi nem marad titokban-ez is kiszivárgott.
Ezek Keleten pörsölyöznek,Nyugaton költekeznek élvezettel hosszú évtizedek óta.
A lányait itt-ott mind ilyen formán stafírozza ki-nem olyan nehéz ezt nyomon követni.
Cicamama55
Jelen körülmények között ezt a kérdést felesleges feltenni...
gödörben
Csak úgy csendben megkérdezem: Miért nem jó neki is az itthoni oktatás? Hisz így van jól, ahogy el...ták. A többi gyereknek jó a rahel sem különb szerintem.
human
@gödörben: Ennyire tartja a saját maga által fenntartott oktatási rendszert. Inkább 20 millát költ kinti tanulmányokra.
Remélem Rachelt már az emigrációra készíti fel. Egy külföldön szerzett végzettséggel könnyebben tud majd boldogulni odakint.
human
@human: Tudom elírtam a lánya nevét, de ha a köztársasági elnöknél sem követelmény a helyesírás, akkor én sem erőltetem meg magam.
Senara
Rosszindulatot olvasok ki a hozzászólásokból ... diákcsere egyezmény keretén belül tanul abba puccos iskolába .. .egy fő = 100 juhász és 50 hegesztő 50 kőműves képzése OKJ iskolába
EGO
@gödörben: Mert akkor az lenne a gond, hogy ő miért támogatott államilag?

:-)
Hellcat
Miből...miből...hát az évek alatt politikai parazitaként összelopott pénzből...hülye kérdés.
gödörben
@EGO: De sokkal kevesebbe kerülne a köznek.
gödörben
@human: Ha egyszer elszámoltatás lesz remélem ő sem boldogul jobban mint a mi gyerekeink.
szaboria1
@Hellcat: Nagyon egyre gondoltunk. Orbán Orsós nagypapa nem igazán támogatja az unokáit.
szaboria1
Nem lepődnék meg ha állami pénzből tanulna tovább, mivel a turisztikai államtitkárságnál segédkezet.
mariaberta
Miből, miből? Nagy a család, és kiterjedt baráti körrel rendelkezik.
dr. prédikátor
Már régótam mondom hogy a cigánybáró strómanja a csuti mészáros!!!Ő kezeli a cigánybáró vagyonát, cserébe ő is jól jár!!!Nem véletlenül vannak egymásba.!!!
DR Eric CARTMEN
Összespórólta ! Mint lézerdzsoni gyereke a 70 milliós lakást.
tivoli
@dr. prédikátor: ma, 12:48
Sokan mégis azt hiszik, hogy az Intéző Úr gyarapszik, holott nem is. Ő szerintem jutalékért dolgozik.
EGO
@gödörben: Ááááááááááááá! Azt a pénzt más dologra költenék!
EcsiAntal
Miért ??? Gyurcsány miből vette meg a Motim gyárat anno 300 milláért --neki sem a zsidó BÁNYÁSZOK dobták össze --APRÓ--SÁG jelentette neki az olcsó megoldást !!!
human
@gödörben: Naivitás lenne azt hinni, hogy nincs már a családi kincstár kihelyezve külföldre. Aki észlelhetné a gyanús tranzakciót az a NAV. Folytassam?
KERKA
Hogy minek tanul ilyen drága iskolában? Mire hazajön, építenek neki egy luxus szállodát, hogy legyen mit igazgatnia. Annyi stadion között elfér egy szálloda is.
evacica
@EcsiAntal: @human: Hogy jön ide most Gyurcsány? Neked is Gyurcsány fóbiád van, hogy mindenről Gyurcsány jut eszedbe? Most a vezér lányáról van szó , és arról hogy honnan van ennyi pénzük, mert a fizetéséből biztos nem jön ennyi össze. na meg azt se értem, hogy az Orbán gyerekek miért nem valami szakmát tanulnak, amit apuka ajánlgat a magyar szülőknek? Vagy az ő gyerekeinek büdös a kétkezi munka?
jancsipapa
@KERKA: Eddig is egymillióért adott tanácsot a Magyar Turisztikai ZRT-nek . Ha levizsgázik legalább százmilliót érdemel majd...
Sziszifusz
Hallottatok már a diák hitelről ? Nos ebből finanszírozza továbbtanulását.
wagabund
minden ember a legjobbat akarja a gyerekeinek..még Orbán is..
mi a probléma?

neki van pénze, nekem nincs...(ez utóbbi azért egy kicsit fáj)
tivoli
Tehetséges gyereknek tanulnia kell, Isten elleni vétek nem támogatni.
gödörben
@human: Nem. Én is tudom. Jó nagy Söprű Párt kellene már!!!
nyanya001
Miből, miből,,,, 3 évet dolgozott a szállodaiparban, és négy nyelven beszél !
Na !
Senara
Édesapám azt tanította nekünk otthon, hogy sohase azt kérdezzem, mit tesz értem a hazám, hanem, hogy én mit tehetek a hazámért ... tegnap olvastam el , de meghatódás könnyeitől csak most tértem magamhoz . John Fitzgerald Kennedyt idézet a kedves vezető a családi asztalnál ?
mate03
@EcsiAntal: De legalább nem lopta! Hanem a felesége örökölte! Gyurcsány meg volt olyan okos,hogy felfuttatta a céget! Az is vitathatatlan hogy a miniszterelnöki fizetését,jótékonysági célokra fordította!Nem úgy mint szeretett Viktorod!
Istvannyugdijas
@KERKA: Mért nincs igazuk ?Ha meg tehetnéd ,lásd be ,meg csinálnád!Mert ha nem akkor nem vagy életre való,csak segéd munkásnak,vagy inkább közmunkára!!!
volvós
@Istvannyugdijas: 8:25

Vénember !! Már annyira hiányoztál ...:-(((
Néha a nyelved megmoshatnád !
KERKA
@Istvannyugdijas: Először is, azért nem megyek segédmunkásnak, mert alkalmas vagyok arra, hogy eme röpke szösszenetedben megtaláljam az 5 nyelvtani hibát:))
Szerencsére, nem kell közmunkára mennem, megélek abból amim van, elvagyok:))
Harmadszor, ne provokálj, mert elküldelek a h. f@szára.
Yoda69
@Istvannyugdijas: Sajnos eleg nagy baj hogy sokan igy gondolkodnak, mint ahogy irod. Ez a korrupcio melegagya. Keves olyan politikus van mint pokorni, akit szinten nem tartok tul sokra, de a fideSSben meg talan o aki egyenesebb jellemu, es halvanyan szembeszallt az urizalassal. De eleg lehetgyonge probalkozas volt es el is fujta lazar.
Istvannyugdijas
@Yoda69: Teljesen igazad van,csak ellőbb ki kellett volna lépni a pártból !Én egy vállalkozó vagyok,én sem engedném meg a dolgozómnak,hogy mást mondjon mint én a vállalkozásunk érdekébe,mert küllőmben el küldőm! Ha előtte ki lép,akkor még egyet is érthetek vele ! Akkor már nem árt a vállalkozásnak !Meg kell tanulni Magyarországon is a kapitalizmus arany szabályát mindig a "Főnőknek van igaza"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.