Rendőri védelmet kért az év elsőként megszületett babája családjának Makó polgármestere. Novák Előd uszító Facebook-bejegyzései nyomán ismeretlen számról kapnak hívásokat, de egyszer azért is rendőrt hívtak, mert egy újságíró többszöri felszólításra sem mozdult el házuk elől – hangzott el a TV2 szerda esti műsorában.

Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: a város minden segítséget megad a családnak, a jelenlegi helyzetben ezt diktálja az emberi jószándék. Novák Elődöt felszólította: nyilvánosan kövesse meg a családot.

Az ügy kapcsán felszólalt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, mondván: gazemberség megbélyegezni egy újszülöttet. A Facebookon Egymillióan Rácz Péter Rikárdóért néven közösség szerveződött, több ezer támogatóval.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nézzétek majd meg. Tegnap este volt téma az ATV esti műsorában téma a cigányság kérdése és a felzárkóztatás. Fontos, hogy nyíltan beszéltek a problémáról és arról, hogy 25 éve mit rontanak el fontosan a politikusok a cigánykérdésben. Cserdi polgármesterére érdemes odafigyelni. Ő indította el a Köcsögmentesítő programot és szervezett egyetemlátogatást a helyi cigányoknak. Gazdaságuk pedig már annyira önálló, hogy Budapestre is tudtak a megtermelt zöldségeiből adományokat szállítani.
Az eddigi kormányok hibája az volt, hogy az éves költségvetésben tételként szerepeltették a roma felzárkóztatás és ezzel ki is pipálták a problémát. Azt már nem nézték, hogy az indított programok mennyire fenntarthatók, hozzák-e az elvárt eredményt. Tehát lehet itt cigányozni, de a helyzet ellen valódi lépéseket a felelős kormányok sem tettek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Feraj49
Rendőri védelmet ? Talán elakarják rabolni ? Na te "agyoniskolázott" ! Nem kaptak rendőri védelmet az az idős család, akikhez nap mint nap betörtek és elvitték a terményeiket,a baromfit stb. házi állatát .Nem kapott védelmet az a bórgazda sem akinek rendszeresen egy szemét betört a pincéjébe,és ellopta a bórát mire a csak fagyállós bór tudott megálljt parancsolni. Soroljam,mert sajnos még százával lehetne !
1magyar
Na álljon meg a menet!!! Menjenek már az újságírók is a francba ezzel az üggyel, nem hagyják kifulladni, valakinek kell a hírverés???
U N O M!
simmering73
Ebben az ügyben megszólalt már Farkas Flórián? Ha nem, akkor a többi hülye mit rugózik ezen?
73
Idióta fityeszes polgármester asszony.Most így próbálja tompítani a fityeszes retkek szemétségeit.Ne keverd a szart ribanc,mert még belefulladsz.
m.macskosz
@simmering73: Farkas Flórián nem roma és nem cigány,
hanem fideszes parlamenti képviselő. :)))
human
Nézzétek majd meg. Tegnap este volt téma az ATV esti műsorában téma a cigányság kérdése és a felzárkóztatás. Fontos, hogy nyíltan beszéltek a problémáról és arról, hogy 25 éve mit rontanak el fontosan a politikusok a cigánykérdésben. Cserdi polgármesterére érdemes odafigyelni. Ő indította el a Köcsögmentesítő programot és szervezett egyetemlátogatást a helyi cigányoknak. Gazdaságuk pedig már annyira önálló, hogy Budapestre is tudtak a megtermelt zöldségeiből adományokat szállítani.
Az eddigi kormányok hibája az volt, hogy az éves költségvetésben tételként szerepeltették a roma felzárkóztatás és ezzel ki is pipálták a problémát. Azt már nem nézték, hogy az indított programok mennyire fenntarthatók, hozzák-e az elvárt eredményt. Tehát lehet itt cigányozni, de a helyzet ellen valódi lépéseket a felelős kormányok sem tettek.
naaki
Ennyi elmebeteg, rosszindulatú, pártállástól független kommentet ritkán lehet olvasni. Végre találtatok magatoknak egy közös "ellenséget". Büszkék lehettek magatokra. Undorodva beszéltek a cigányságról, felhoztok olyan eseteket, amikor cigány volt az elkövető. Eszetekbe sem jut, hogy nem a komplett cigányság, hanem egy-két elkövető volt. Persze, ez is sok. De egy komplett népcsoportot gyalázni olyanok miatt, akiket a normálisan gondolkodó cigányok is elítélnek, megvetnek, egyszerűen tudatlanság és rasszizmus. Mintha a nem cigány többség szent és ártatlan lenne. Nevetségesek vagytok. :-) Magyarország jobban teljesít...birkákból valóban túlkínálat van.
human
@naaki: És azt se felejtsük el, hogy a nyakkendős bűnözők milliárdos anyagi kárt okoznak a cigányok által vagyon ellen elkövetett bűncselekményekhez képest. A kevesebb állami vagyon pedig csökkenti az életszínvonalat és növeli a társadalmi rétegek közötti különbséget.
magyarbakancs
Szeretnék választ kapni a szügyig válásos KDNP pártvezér mért nem hallatja a hangját?
A határon túli magyarokért bezzeg tud dumálni, ha sérelem éri őket.
Az itthon elő kisebbségért mért nem szólal meg.
Köztársasági elnök úr is hallgat.
naaki
@human: Ne felejtsd el, a fehérgalléros bűnözés a kifinomult, úriembert sejtető bűnözőket jelenti. Az ilyenekre fel néznek a tudatlanok, mert úgy gondolják, hogy ezek őket nem károsítják meg. Pedig de. Az erőszakos bűnözés szinonímája a "cigány". Pedig ez sem igaz, mert a sok cigány elítélt mellett nagy számban vannak nem cigány elítéltek is. Tehát nem állíthatjuk, hogy csak a cigányok "kiváltsága" az erőszak. Példának hoztad Cserdi polgármesterét, említsük meg név szerint is. Bogdán László, aki tényleg egy kisebb csodát tett, de róla előszeretettel feledkeznek meg a cigány vérre szomjazó nagymamák, nagypapák, külsőre szolíd családanyák. Mondhatják, Ő csak egy. De ott vannak a művészek, akik a cigány zene mellett a magyar kultúrát is hírdetik, terjesztik a világban. És ne feledkezzünk meg azokról a cigányokról sem, akik se nem polgármesterek, se nem zenészek, de ettől függetlenül normálisan élnek és nevelik a gyerekeiket.
perfekt
Ez az ország,a korlátlan lehetőségek országa.Csecsemő rendőri védelem alatt-- nem túlzás, egy kicsit?És aki párhuzamot von a többségi társadalom-és benne a roma közösség között,azzal,hogy itt is- ott is vannak bűnözők,azok vagy maguk is romák,vagy még nem találkoztak ,a csoportos agresszióval amit ,nem lehet megszokni.És nem védve, Novák nyilatkozatát,egy csecsemő létének fenyegetettségére, tüntetésre,politikai célokra felhasználni nem normális jelenség.
wagabund
Edina Péternek a pontosság kedvéért...

nem egymillióan követik, hanem a szerveződést hívják "Egymillióan Rácz Péter Rikárdóért". ..a követők pár ezren lájkoltak.

...ha ez megnyugtat...
wagabund
Szinte abban a pillanatban, hogy Novák artikulálta a felháborító mondatait, a DK és mások is azonnal reagáltak... " én is Rikárdó vagyok"

kapatak is hideget-meleget... ..aztán leesett a tantusz ott fennt, és fordítottak egyet a köpönyegen...az eredmény olvasható.

Kérem tisztelettel, ilyen simulékony a politika...
palika0001
Ha kicsit utanna olvasnatok akkor kiderulne hogy nem is igaz a hir.
naaki
@perfekt: Én is cigány vagyok. Remélem választ kaptál a fel nem tett kérdésedre. Túlzás-e rendőri védelem egy csecsemőnek? Te nem emlékszel arra az esetre, amiko egy 6 éves cigány gyereket hátba lőtt a "többségi társadalom" néhány jeles képviselője? Ilyen hézagos az emlékezet? Ez a bűntény rendben van, vagy volt egy kis ejnye-bejnye? Menj ki egy fradi-újpest meccsre, majd megtapasztalod a csoportos agressziót.
miazavalami
@naaki: Én emlékszem rá, de Szögi tanár úrra is.
Ha én kérnék rendőri védelmet, mert nem merek hazamenni aszondanák ne menjek ki a házból...
naaki
@miazavalami: Gondolom Szögi tanár úr haláláért is a komplett cigányság a felelős, ahogy a 6 éves cigány kisfiú haláláért a komplett nem cigány lakosság? Vagy nem? Kurvára nem értitek, vagy nem akarjátok érteni. Ez a gondolkodás, amit mutattok, arra a tudatlanságra emlékeztet, amikor a keresztények az összes zsidót bűnösnek tartották Jézus halála miatt. Ahogy a zsidóság úgy a cigányság összessége sem felelős néhány szarfaszú tudatlan tettéért. Fogjátok már fel. Nem én öltem meg Szögi tanár urat, nem én raboltam ki az idős embereket, ahogy nem Ti öltétek meg a roma kisfiút. Azaz, néhány buta, tanulatlan, rasszista seggfej miatt nem az összes cigány vagy magyar a felelős.
JAJMÁR
@naaki: 11:56 Értelmes hozzászólás, innen kellene kiindulni. Igen, igazad van.
nezelodo
"újságíró többszöri felszólításra sem mozdult el házuk elől"
Akkor én még jól is jártam, amikor kocsival megálltam a városban, ahol nem tiltotta a szabály a parkolást, és nem hívtak rám rendőrt! Mindössze a szélvédőm lapáttal való betörését helyezte kilátásba a dakota testvérem, ha nem állok odébb! Magyarázatként előadta, azért, hogy legyen hova állnia, ha ő hazajön. De hiszen itthon vagy, mondtam! Ez nem számított elfogadható érvnek. Még szerencse, hogy egy nyugodt, békés településen élhetek. Szóval jó hogy vigyáznak a családra Makón is.
wagabund
@dömdödöm: azóta a tanulásba mélyedhetett, mert szerencsére nem hallani felőle.
Okos, értelmes, kedves gyermek volt...ma már biztos apuka(is)
varrólány
@nezelodo: 12:26 Egyesekre vigyáznak kettesek meg megvédik magukat ahogy tudják a kiskorú meg a fiatalkorúak lopásai ellen!
dömdödöm
@wagabund: hogy mi lett belőle ?
valószínű pénztárca készítő , ékszerész , ötvös , kűzdősportoló . :-)
Feraj49
@naaki: 11,56-ra.Az nagyon sajnálatos,hogy vannak még emberek akik a KOLLEKTÍV BŰNÖZÉS-ben gondolkodnak . Nincs kollektív bűnözés,ezért nincs is kollektív felelősség vonás a büntető törvénykönyvünkben.De ha nézzük a nemzetközi jogot,a náci bűnökért egész Németországot kellene büntetni ?Ugye nem ? Pedig Mo-ot büntetik,és a mai napig is fizetjük adóinkból a "holokaúsz áldozatainak"a kártérítést. Másik ,kártérítés akartak a MÁV-tól. mert a MÁV.vonattal deportáltak. /szerencsére ez nem sikerült nekik /Ezért engem és másokat,akik akkor még nem is éltünk-büntetnek,mert tőlünk vonják a kártérítés összegét.Ezzel azt kívántam érzékeltetni,a földön NINCS igazság.Én magam is hiszem,hogy a származástól eltekintve kell az ügyeket nézni.Nekem, és szerintem másnak is van becsületes cigány ismerőse és barátja,munkatársa. és nagyon jó barátságban vagyunk.Ez az egész cigányozás a rendszerváltás után alakították ki a politikusok,hogy a népet megosszák. Ettől függetlenül Én túlzásnak tartom,hogy egy csecsemő mellé rendőri védelmet kelljen kérni !
Csizmás Kond
Így kell ellenségképet gyártani. Nem kell nekünk az iszlámig menni van itt helyben elég.
freemanpetya
péter edina ezt böfögi: "hogy őket bizony az a szemét magyar rasszista hátrányos helyzetbe sodorja, üldözi,..." Nem a magyarok rasszisták kedves, hanem az olyan senkiháziak mint maguk. Novák is magyar, de melyik magyar? A családneve nem valami szittya hangzású, inkább valami "más"... Az iskolai végzettségeivel (esti érettségi) villogjon már a deviáns pókzabáló. Ezért a aljas, nemtelen , primitív tetű viselkedésért fizetünk egyeseknek havi 1, 2 milliót, mikor a gyerekek Borsodban éhen halnak? Azért fizetjük ezeket a primitív alakokat, hogy lejárassanak bennünket a fejlett világ előtt? Sürgősen kérjen bocsánatot a pókcsócsáló a feleségével együtt. Pókosék a havi 2 milliós fizetésükből (aminek 100 százaléka a mi adónkból származik) inkább küldjenek egy élelmiszercsomagot (honatyához és honanyához illően) annak a családnak ahol valóban megdolgoznak a havi 47 ezer Forintért és nem havi 2 millióért gyártják sorban a szaporulatot és a fűtött lakásból, pókkal telizabált hassal suttyóskodnak az interneten. Lejáratják a civilizált gondolkodású magyarokat, akik szégyenlik, hogy ilyen alakok egyáltalán az ország házának közelébe mehetnek. Ahogy látjuk a szavazótáboruktól sem lehet sokat várni. A sok volt deviáns ennyire képes.
szolmekkoj
nováknak és aszzonyának hogy esne ha a gyerekeikből űznének gúnyt? Kérjenek azonnal bocsánatot a családtól és kövesség meg őket, vagy távozzanak a magyar közéletből. Magyarországon, magyar ember így nem viselkedik! Ne ezekről a rasszistákról ítéljenek meg bennünket, magyarokat!
KERKA
@wagabund: 13.34 Azóta hazautazott Romániába, ott folytatta , amit itt csinált Budapesten. Ha jól emlékszem elkapták és intézetben van. Valszeg a felzárkóztató tanulás és beintegrálás hatására helyes kisfiú lett belőle.
miazavalami
@naaki: Persze hogy nem! Leírtad a lényeget válaszodban amivel teljes mértékben egyetértek. Rajtam kívül a többi kommentelő is , csak te kérdeztél én válaszoltam.
Nem hinném hogy a kisbabát bármi veszély fenyegetné! Legalábbis nem nagyobb mint engem az utcán.
freemanpetya
Amíg rasszista, gyűlölködő kommentek jelennek meg a csecsemőről addig veszélyben vannak ő és a szülei is. Ezt a helyzetet novák és az primitív szélsőjobbos kisebbség idézte elő.
naaki
@Feraj49: Magyarországot összehasonlítani Németországgal nem túl szerencsés. A mai Németország - nem büszkén - de elismeri a náci Németország bűneit. Németország talán a mai napig fizeti a zsidó áldozatoknak vagy hozzátartozóinak a kárpótlást. Magyarország a mai napig nem hajlandó szembe nézni a ll. vh-ban elkövetett bűneit. A mai magyar kormány úgy állítja be Magyarországot, mint áldozatot. Pedig ez nem igaz. Az idézőjeles írásodból arra következtetek, hogy Te is úgy gondolod, hogy hazánk áldozat volt. Igazad van. Áldozat volt. De nem úgy, ahogy Te hiszed. Magyarország Horthy és kortársai áldozata volt. A Szovjetunió területére nem osztálykirándulás keretein belül vonultunk be, hanem mint Hitler szövettségesei. Ezután senki se csodálkozzon a háború utáni helyzeten. A magyarok nagyon szeretik magukat áldozatnak, bűn nélküli szűznek mutatni. Egyébként Németországban is nagyon sokan fizetik a kártérítést, annak ellenére, hogy Ők sem éltek a háború idején, ennél fogva Ők sem követhettek el bűnt a megszállt országokban. Tehát az a kifogás, amivel élsz, nem mérvadó.
naaki
@naaki: a 17:15 komment javítása:"..nem hajlandó szembenézni a ll. vh-ban elkövetett bűneivel."
miazavalami
@naaki: Na ezért van ma Horty szobor invázió...
perfekt
@naaki: Nem gondolom,hogy,van olyan élethelyzet ,aminek értelmezésére kioktathatnál--főleg nem azokra, melyeknek elszenvedője ,vagy szemtanúja voltam.Az,emlékező képességemmel is minden rendben--és soha nem olvashattál arról,hogy én egy bűntény elkövetését ,egy másikkal magyarázzam, vagy igazoljam.Nincs olvasatomban faji- vallási stb megkülönböztetés,csak viselkedések közötti elbírálás,csupa objektív tények alapján,és azt sem vallom ,hogy bűnös a roma mindegyike,ha bűnt közülük követik el.Mondok példát.Barátom , kifosztották 2xer ,bizonyíthatóan romák.Tettes megvan,büntetés kész.ugye eddig érted? Majd a tesók "jogos" felháborodásukban elégtételt akartak venni a feljelentőn. Hívták a rendőrséget,tod mit kérdeztek vér folyik?Nem sugallnám,hogy,ez általános lenne--de jelzi, a csecsemő ügyének -értelmezését.Túl sokat kaptok, túl keveset adtok de ez sem az én gondom.A meccsekről annyit,ahol te mint néző voltál. ott én nemrég még fociztam.Legyél büszke cigányságodra,én nem bánom.
KERKA
@naaki: 17.15 Egy adalékkal kiegészítenélek. A német kormány igen szép járadékot fizetett és még mindíg fizet( már aki még él) a hadiözvegyeknek.
Még ide Magyarországra is küldték a márkát annak az özvegyasszonynak, aki bizonyítani tudta, hogy a harcban elesett német katona özvegye. Abból a járadékból az egész család szépen megéltek hosszú éveken át.
naaki
@perfekt: ismét az általánosítás. Mivel kapok többet mint Te vagy a másik vagy a harmadik? Elmondom. Állást kerestem, mert úgy adódott, hogy leépítések voltak a cégnél, ahol nagyon szerettem dolgozni. Elbocsátottak, mert elsőre a külsősöket kűldték el. Tehát nem a munkámmal vagy a hozzáállásommal volt baj. Nos akár hova küldtem a jelentkezésem, még válaszra sem méltattak. Hogy miért? Mert az vagyok, aki. Tehát amit én kapok, az az elutasítás. Nem ismernek, de a nevem beszédes.Egyébként 28 éves munkaviszonyom van. Tehát, ha általánosítasz, előbb gondold végig.
freemanpetya
@perfekt: amikor a Bközép kopasz ultrái az elbaltázott meccsek után felszántják a várost és százmilliós károkat okoznak Mávnak vagy a BKv-nak, akkor sem mennek ki rendet tenni, márpedig az ultramarháknak közük sincs a roma újszölöttekhez. Ezek a konfabulált sztorik a "tesókkal" amik széljobberék körül terjengenek, ezek a legnagyobbak, ezekből már több rettegő-kötet összeállna...
perfekt
@freemanpetya: "Contientia mille testes".A konfabulációnak a történethez ,és a jobbikhoz nincs köze, a tényleges állapotokat megélt,s megélő lakosok nem ideákban,hanem a valóságban érzik nap -mint nap.
perfekt
@naaki: Itt élek,ebben az országban.Ismerem,s nem kutyafuttában az életet.Sajnálatos ,és igaz amit írsz,de önös érdekeidet helyezed mondanivalód középpontjába--ami egyébként érthető-megismétlem-sajnálatos.Írj már ki légyszi egy mondatomat, amiben,általánosságban beszélek bárkikről is!A túl sokat kaptok,s keveset,adtok talán értelmezhető olyanképpen is--de erről,sokan nem tehetnek mint Te például--de nagyobb rész még messze áll az olyan gondolkodási ,és cselekvési gyakorlattól amiben Te is hiszel,és saját életedben, sajnos megtapasztalsz.
freemanpetya
Helyesebben: Conscientia mille testes, avagy a lelkiismeret egymaga ezer tanú. A magad nevében beszélj, ne mások nevében. Aki átélte majd elmondja, megírja és tudatja, ha akarja. Oratio vitae simulacrum, avagy a beszéd a lélek tükre.
grecevitskovich
a szélsőségeseknek nagy hobbijuk a rettegés de most túl mentek az elégen. A pici babát sértegetők okosabban tennék ha lemondanának a mandátumukról mert nem viselkedtek parlamenti képviselőkhöz méltóan. Sajnos nem oda valóak.
szolmekkoj
Páran gyűlölködéssel és uszítással tudják csak felhívni magukra a figyelmet, amikor már nem rovarokat esznek. www.youtube.com/watch?v=bBL3BRG6EM8
perfekt
@freemanpetya: "Pontosság ,a királyok udvariassága"--és nem csak az óra,s perc esetében.:)
freemanpetya
"A pontosság nemcsak a királyok udvariassága, hanem minden felelős, rangját ismerő ember kötelessége..." .
Feraj49
@naaki: 17.15-re.Válaszodban más sok mindenben nem értünk egyet,de ez semmit nem számít.Emlékszel honnan indultunk? Nincs kollektív bűnözés ! Sem cigány,sem magyar,sem bőrszín stb. szerint. Írod :"Mo.a mai napig nem hajlandó szembe nézni a II.VH.-ban elkövetett bűneit".Oké,legyen igazad ! De ezekért a bűnökért miért is Én és még sokan lakoljunk és adózzunk ? Elődeink bűneiért miért is mi fizessünk? Menjenek oda hozzájuk és kérjék számon tőlük ! Ez éppen olyan, mintha egyes romák bűneiért az egész roma társadalmat büntetnék.Látod már is vissza kanyarodtunk a kollektív felelősségre vonáshoz.
A másik mondatodat vehetném rasszistának is."A MAGYAROK szeretik magukat áldozatnak,bűn nélküli szűznek mutatni"./ Látod már is egy "furcsa kijelentés ! Bocs ,Te nem vagy magyar ? / Megismétlem-AMIT NEM KÖVETTEM El abban igenis ártatlan és "szűz" vagyok.
Következő kijelentés:"Egyébként Németországban is nagyon sokan fizetik a kártérítést,annak ellenére,hogy ők sem éltek a háború idején,ennél fogva Ők sem követtek el bűnt a megszállt országokban.Tehát az a kifogás amivel élsz nem mérvadó".
Magyarországon a ma élő emberek anyagi helyzetét nem lehet németekéhez hasonlítani. Arról nem is beszélve,hogy a II.Vh-t ők indították el.
mariaberta
Szegény kisbaba. Egy egész társadalmat megoszt az az orvosi marhaság, hogy éjfélre időzítették megszületését. Nem számoltak a mérhetetlen emberi butasággal? Vagy jót akartak, és " szarul "sült el?
naaki
@Feraj49: nem hiszem, hogy nem érted, de azt már hiszem, hogy Te sem ismered el, hogy Magyarország a ll. vh-ban tevékeny résztvevő volt. Tehát vegyük sorban.

A nagy háborúban országok vettek részt, nem pedig egyes kisebbségi csoportok (svábok, tótok, cigányok, vendek, stb;stb) Ezért teljesen érthető, hogy azok az országok, akik a náci Németország szövettségesei voltak, a háború után sarcot fizettek/fizetnek. Az, hogy ez nekünk mennyire tettszik vagy mennyire nem, ez a győzteseket nem érdekli. Nem mellékesen jegyezném meg, hogy a megszállt országokat teljesen kifosztották a német és a vele szövetséges csapatok. Tehát miért is kellet volna lemondaniuk az őket jogosan megillető kárpótlásról?

Sejtettem, hogy az általad idézett mondatom kardinális szerephez fog jutni. Nem vagyok rasszista, csak látom, ami ebben az országbn folyik, és már megbocsáss, de van, amitől elhatárolódok, ezért írtam úgy, ahogy. Magyar vagyok, izzig-vérig, de nem elvakult mélymagyar. Ezt még Te sem vonhatod kétségbe.

Ismét újjal mutogatsz egy nemzetre. Azért mert Németország robbantotta ki az háborút, Horthy dönthetett volna úgy, hogy semleges marad. De tudjuk jól, hogy Trianon emléke, akkoriban még elevenebben élt az emberekbwn, hiszen '21-óta durván 20 év telt el. A kormányzó a területek visszacsatolásának reményében és "némi" plusz haszon reményében háborúba vezette a nemzetet. Ne mutogass Németországra, mi épp olyan önfeledten léptünk a Szovjetunió területére, mint a nácik. A lerombolt, kifosztott, megtizedelt országokat nem érdekli egy, a háborúban vesztes ország anyagi helyzete."Tetszettek volna otthon maradni, most nem kérnénk az ellenértékét annak, amit el és/vagy tönkre tettek."

Nem azért fizetsz Te, én és még sokan mások kárpótlást, mert bármelyikünk bűnös, hanem azért, mert telhetetlenek voltunk. Apáink tetteire nem csak büszkék lehetünk, hanem, ha kell szégyelhetjük is. Ez is benne van apakliban. Persze ilyesmiről nem születnek versek, katona nóták. Vajon miért nem?
human
Ezt a beszélgetést érdemes megnézni mindenkinek. Ebből a beszélgetésből többet lehet megtudni a cigánykérdés múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Azért tetszett, mert valódi válaszok és magyarázatok hangzanak el hiteles emberektől (nem politikus). Nincs benne Osztolykán féle babusgató féltés vagy Novák féle tudatlan hozzáállás.
www.atv.hu/videok/video-20141119-friderikusz-2014-11-18
gödörben
@grecevitskovich: Miért jelenleg van aki oda való? Én nem úgy látom, igaz én is előtérbe tolom az érdekeimet, amik naponta csorbát szenvednek a hülyébbnél hülyébb intézkedések és törvénybe foglalt okosságok miatt.
perfekt
@freemanpetya: Szokás mások hibáival foglalkozniok azoknak mint pl te is, mikor kifogytok a témákkal kapcsolatos,mondanivalókból,uram bocsá' érvekből,amik sokszor nem is léteznek.Kicsit faragván az egódból:1.Te csak a magad kötelességét,szabályozhatod,másét nem!
2.Mikor bírálsz valakit,pl hogy maga nevében beszéljen, ne mások nevében-meg kellene indokolnod-bár ahhoz sincs közöd.
3.Az "Oratio vitae simulacrum"jelentheti azt,hogy a beszéd az élet képe,főleg használatosak a bíróságokon,ahol még az is elképzelhető,hogy a legteljesebb,jog a legnagyobb jogtalanságI!
4, Magyar honban használatos "A szem a lélek tükre" a szólás-mondás.
5.És végezetül,figyelmedbe ajánlom " Aki sokat markol-keveset fog"
freemanpetya
@perfekt: kaptál érveket is, de mivel azokra nem tudtál felelni, elkezdtél nagyon hibásan latinul idézni. Az egódból én faragtam eddig és most is kénytelen vagyok még egy darabot kihasítani belőle és még kisebbé tenni azt. Animus habitat in oculis - ha látom a szemét a velem kommunikálónak. Amikor papírra (elektronikus felületre) vetett "beszéddel" találkozom, nincs personális kontaktusom a közlővel, kizárólag a szavaival, a virtuális beszéddel találkozom. Tehát Oratio vitae simulacrum. Bíróságon vagy egyebütt, lényegében mindegy.
Meine Ehre heisst Treue
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
freemanpetya
Inkább pókevőnek vegyél egy illemtan kézikönyvet a szoborállítás helyett és persze neked sem ártana az általános iskolai tanulmányokat befejezni...
perfekt
@freemanpetya: Na látod ez a konfabuláció: kitalált világodban jól érzed magadat,és szövögeted saját kisded álmaidat. Talmi dicsőséget , szereztél hiba felderítéseddel,és nagy izgalommal éled meg ezt az élményedet..Amikor hozzád írok,a perszonális kapcsolat "megvan",hiszen-nem a konyhaszekrényednek írok--bár talán hasznosabb lenne:-) a virtuális világ,nem tiltja ezt,mert az első,és második személy,az elbeszélő szövegekben,kettős szerepet tölthet be,egyrészt e személydeixisek,a beszédesemény részt vevőire,a feladóra,és a címzettre utalnak,másrészt,utalhatnak,az elbeszélt események egyes résztvevőire,vagyis az "én",és "te" világának szereplőit,is jelölhetik,hiszen az elbeszélő diskurzus beszélője természetesen olyan történetet mond el ,amelyben ő maga,és/vagy címzettje,szereplőként is MEGJELENIK!Végül, de nem utolsósorban,a gyenge lábon álló érveiddel itt sem mondtál semmit-nem baj de a z igazságszolgáltatáshoz ha kerülsz,megalapozottabbnak kellene lenned:-). Tehát A szem a lélek tükre!
freemanpetya
@perfekt: az a konfabuláció amikor kitalálod és el is próbálod magyarázni a blődség igazolását. Olyan történetről írj nekem ami veled történt meg! Fölöslegesen ne képzeld bele magad más rettegő szerepébe, kizárólag egy új és konfabulált, rettegő sztori kedvéért. Az igazságszolgáltatásod alapos, de mennyire! Akárcsak tenmagad! Továbbra is: Oratio vitae simulacrum!
perfekt
@freemanpetya: Megnyugodtam nem érted--nem is gondoltam ,hogy érted majd.A roma inzultusok, nekem nem olyan értékek,mit másokkal megosszak,főleg nem a romákkal, melyek nagyon is valósak. Nekem,nincs félni valóm,nem félek tőlük --ennek oka az ,hogy nem adok lehetőséget,az erőszakra--bár néha ezt figyelmen kívül hagyják.Az az igazi csira lét az amit te élsz ,mert az élet azon részét éled, amiben szocializálódtál-más értékekkel nem is akarsz megismerkedni,.És ezen a ponton -ehhez a poszthoz már nem szólok hozzá tovább.Mantráid unásig ismerősek.
szolmekkoj
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
perfekt
Azt mondják, a szél estére összehordja a szemetet: "Ha ,hallgattál volna bölcs,maradtál volna" gesztenye.
Anna Mária
@Meine Ehre heisst Treue: Mit keresel te itt tulajdonképpen nicknévként SS-szlogennal? Nem szégyelled magad?
Meine Ehre heisst Treue
@Anna Mária: Csillagom, most nagyot nőttél a szememben! Végre valaki tud valamit?
Esetleg tudod mi az avatar képem?
Meine Ehre heisst Treue
@Anna Mária: Egyébként miért is kellene szégyellnem magam? A Waffen-SS elit katonai egység volt...
Az ingyenélő koheróknak kellene szégyellni magukat, ha volna szégyenérzetük amiatt, hogy ingyen élnek a tisztességes, full magyar emberek által előteremtett pénzből.
EGO
Ez már túlzás!!! Pozitív diszkrimináció!
Linna
@Meine Ehre heisst Treue: :)))))
A régi lakhelyemen (nem vicc!) kilométereken át lebontották a fűtéscsöveket, és kiszedték a vezetékeket, az erdőben (természetvédelmi terület) égették le a műanyagot. Még sorolhatnám, de már késő van.
Meine Ehre heisst Treue
@Linna: Ez a magatartásforma, ez az életvitel vajon miért nem meglepő (és főleg nem mulatságos) számomra?
Állandóan ugatnak a diszkrimináció miatt. Nálunk viszonylag sok nemzetiség létezik, különböző létszámmal, de kizárólag a buckalakókkal van gond, ráadásul állandó és visszatérő probléma.
szolmekkoj
@Meine Ehre heisst Treue: Te vagy a meglepő, hogy tudtál a lapos kövek alól megint előbújni? Tangád van? Akkor mehetsz markolászni magad a haverok előtt.
Január
@human: De így van ezzel minden kormány és Eu. támogatás, nem nézik meg, hogy mi a hatása, milyen eredményeket érnek el vele, lényeg, hogy ki legyen pipálva a feladat.
Pedig a számonkéréssel sok sok melléfogást ki lehetne küszöbölni.
Sajnos még mindig következmények nélküli ország vagyunk.
Meine Ehre heisst Treue
@szolmekkoj: Kicsi csira! Nem szokásom elbújni...
Egyéb? DDD
szolmekkoj
Este sem mászol vissza a lapos kövek alá?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.