A KDNP hat éve várt a szabad vasárnapokra. Rétvári Bence az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondta el: kiböjtölték a javaslat megvalósulását, 6 éve vetették fel először, mire végül egy hosszú konzultáció után a szabad vasárnap megvalósulhatott a kereskedelemben dolgozók számára.

Rétvári úgy fogalmazott, "ez nem a KDNP-nek fontos, hanem azoknak, akiknek dolgozniuk kellett vaárnap" – szerintük 100 ezer emberen segítettek most. Rétvári Bence kijelentette: akinek van egy boltja, az eldöntheti, hogy mit csinál vasárnap, de aki alkalmazottként dolgozik, azt ne lehessen dolgoztatni vasárnaponként, szerinte általában nem is fizettek pótlékokat a munkaadók a vasárnapi munkáért. Az államtitkár egy CBA által készített felmérésre hivatkozva kijelentette, a dolgozók 87 százaléka támogatja a szabad vasárnapot.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr lópicigáspár
Jusztse megyünk miséééére... Jusztse! Inkább tévét nézünk. Vagy kirándulunk. Vagy d@g@nk...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Azt kétlem, hogy mindig minden dolgozót vasárnapra is beosztanak dolgozni !
Azt biztos, hogy sok lesz az elbocsájtás még több lesz a munkanélküli.
Egyébként engedjék meg a népszavazást és kiderül, ki mit szeretne !
Bercifiu
Bence! Azért kurvára égtél a tv - ben. Nem tudtál egy egyenes választ adni. Keresztény ember, nem hazudik.
oncogito
Hogy kinek mi a jó, azt azért már ne központilag döntsék el. Egy nagy cégen belül igencsak meg lehet oldani, hogy ki az, aki vasárnap tud munkát vállalni és ki nem.
Egyébként számomra nem is az a gond, hogy vasárnap tej kell és kenyér, szerencsére én hétköznap meg tudom venni.
Azonban vannak nagyobb műszaki dolgok, vagy éppen ruházat, amit nem lehet munkaidőben végigmustrálni egy családnak. Arra remek a vasárnap, hiszen nem mindenki tud szabadnapot kivenni ilyesmire. Lehet, hogy egy évben kétszer van ilyen, de szükség van rá. A vásárlási szokások mindenkinél más és csak ismételni tudom, hogy ezt központilag szabályozni - diktatúra.
És messze nem igaz, hogy a családok védelme miatt van ez az intézkedés. Ezeknek minden politikai döntés, nem szakértői.
Ezért is félnek a népszavazástól, mint ördög a tömjénfüsttől.
Fradigege
Nem akart rendes, egyenes választ adni. Sunyult, nehogy megdorgálják. Simlis csávó. Beszari nyuszi. Ebből látszik, hogy megélhetési politikus. Ingyen élő. pfhejj... Nem igazán szereti a felelőséget.
Don Quijote
Mondjuk az úgy kezdődött hogy az általatok összebarkácsolt munkatörvénnyel elvettétek a vasárnapi sőt az egyéb más napi pótlékokat!!! B@lf@szok gyülekezete!!
adrenalink
Inkább bújnál szégyenedbe a kemencébe kis Bence! Ezután a Tesco dolgozók vasárnap déli családi programja: körül ülik az üres lábast, és "eltünődnek, hogy ők /K..vaNDP/ egész fazékkal esznek"...!
bretagne
@nyanya001: Ha nézted az Egyenes beszédet, Kálmán Olga többször rákérdezett a népszavazásra, mindig mellébeszélt. És kiderült, hogy a CBA-nál érdeklődtek. Abszolút hiteles! Oszt jó napot!!!
nyanya001
@bretagne: Persze, néztem, ezek a mellébeszélés nagy mesterei
és gerinctelenek !
Senara
Rétvári szerint a dolgozóknak jó a szabad vasárnap ... nagyon jó , alig várták , hogy ne kapják a pótlékot , kevesebbet keressenek mert a párt ez várja el tőlük :-((
eszegfu
Nem ennek a javaslatnak a megszületéséért kellett volna böjtölnötök! Legalább 6 évig böjtöljetek a szó igazi értelmében, legalább ennyi ideig ne jusson kenyér az asztalotokra kedves keresztény kormányzópártok!
soljanka
@bretagne: Azért ez haláli: készítenek a CBA-s dolgozókkal egy felmérést, majd bezáratják a Tescot és társait :)
És az osztrák és német kereskedelmi munkajoggal példálózik...
Aztán meg azt mondja:
"Az én szabadságom addig terjed, míg a másik szabadsága" Azt sem tudja miket beszél.
tivoli
A Baldauf meg már azon filózik, melyik bezárt Tesco-t vegye meg. Mintha terjeszkedni akarna.
Vagy rosszul gondolom?
Levendula
sőt, a kevesebb fizetés még jobb a dolgozónak... :(
bencemacska
"Az államtitkár egy CBA által készített felmérésre hivatkozva kijelentette, a dolgozók 87 százaléka támogatja a szabad vasárnapot."

Ezek szerint a CBA nem fizet vasárnapi pótlékot! Egyébként fordított eredmény jött volna ki!!!
Yoda69
Legyen nepszavazas, es akkor majd meglatjuk kinek jo vagy nem jo a vasarnapi zarvatartas.
nemkati
- Kedves CBA-s dolgozó. Egyetértesz a vasárnapi bezárással? Ha igen, megdícsérünk, és kicsit kevesebbért (megszűnik a vasárnapi pótlék) maradhatsz. Ha nem értesz egyet, ki vagy rúgva. Tehát?
szöszmösz
Nem elég, hogy a kormány ilyen aljas még a megélhetésüket féltő embereket is aljasságra kényszerítik és próbálják minél jobban lezülleszteni, félelemben tartani.
vonotok
@adrenalink: Hányan vagytok összesen??? Bencz! Én nem dolgozom a Tescóban , de azt az 500 embert és a családját nagyon sajnálom.
És Te ne döntsd ell, hogy én mit csináljak vasárnap.
73
Én szerintem meg az lenne a jó,ha te és a retek kdnp-s 0% támogatottságú bandád már lógna az Andrássy úton.Ui;miért nem a tesco vagy spar dolgozókat kérdeztétek meg?
papa.49
Hülye gyerek Bencike megkérdezted a Tescós alkalmazottakat, akiket épp elbocsájtanak???
m.macskosz
@nyanya001: ma, 13:44 Ezek még mellébeszélni sem tudnak..
Hofipisti
"... akinek van egy boltja, az eldöntheti, hogy mit csinál vasárnap, de aki alkalmazottként dolgozik, azt ne lehessen dolgoztatni vasárnaponként." Tehát a szegényebbnek, az alkalmazottnak még az se adasson meg, hogy eldönthesse, hogy pénzért "feláldozza" a vasárnapját. Az a duma pedig, hogy sok helyen nem fizették a vasárnapot, az egy államigazgatási, jogi kérdés, ezt igenis az államnak, azaz a kormánynek kellene biztosítania, hogy ilyen ne történhessen meg.
A "farkciónyi létszámú" KDNP megint feltalálta a spanyolviaszt! Sikerült keresztülvinniük, hogy jó sok embernek akár a fő- akár a mellékállása megszünjön.
Ezek a szerencsétlenek biztosan hálásak lesznek a következő választás alkalmával!
pbalage
ennek a csávónak egyszer meglehet valaki ki fogja fordítani a szemüvegét.
1szomjas
@nyanya001: A Fidesz még a parlamenti vizsgálóbizottságok megalakítását is megakadályozta 1998-2002 között is, és 2010 óta is minden lényeges kérdésben... Ők átverték az embereket a vizitdíjas népszavazással, viszont 2010 óta minden népszavazást meghiúsítottak... De, sajnos, a hazugsággyáruk, a propagandagépezetük még mindig hatásosan működik...
dr lópicigáspár
Jusztse megyünk miséééére... Jusztse! Inkább tévét nézünk. Vagy kirándulunk. Vagy d@g@nk...
nyanya001
@dr lópicigáspár: :))))))))))))))))))))))))
1szomjas
@Bercifiu: Ő, és az egész KDNP csak álkeresztény... Olyanok is...
darwin
@dr lópicigáspár: Vasárnap reggel,nagymise idején a legjobb.Harangszóra.
1szomjas
@miazavalami: Amennyi emberen ők már segítettek a propagandájuk szerint, a fél világ boldog lenne... Segítettek, igen, önmagukon, a családjukon, a haverokon... És mindezt fizeti az ország...
miazavalami
@1szomjas: Csak azt nem értem hol az ellenzék? Tökölnek...
bretagne
@nyanya001: Nagyon. Mellébeszél mindegyik. Reggel a Startban élveztem az Illés Zoltánnal való beszélgetést. Panaszkodott, hogy O.V. szétzilálta a környezetvédelmet.
Úgy látszik, már repedeznek.
bretagne
@soljanka: Össze-vissza beszél(nek). A CBA-felmérés vajon mitől hiteles??? Megkérdezte a "családtagot".
1szomjas
@miazavalami: Ha te se helyesled Rétváriék országlását, akkor te is ellenzék vagy ! Te hol vagy ? Mindenkinek meg kell tenni, amit lehet ! Már az sokat jelent, ha a környezetünkben nyitogatjuk az emberek szemét... Sőt ! Tehát, ne tökölj ! Hogy itt leírunk ezt-azt, az nem sok...
Nil
Persze hogy jó
De jó lenne a kórházban dolgozóknak, a rendőröknek, stb
Milyen szép is lenne ha vasárnap csak pihennének az emberek ...
miazavalami
@1szomjas: Én mivel mást nem tudok tenni osztom a tüntetéseket, és osztom a politikájukkal elért saját zsebes sikereiket is. Van pár ember akit elgondolkodtattam. Ez is valami nem?
Én arra a tutyimutyi ellenzékre gondolok akik még arról álmodoznak hogy egyszer egy szép napon választást nyernek. Ebből jól csak a jobbik fog kijönni...:-(
mariaberta
Rétvári csak nem azt akarja bemesélni, hogy ő vasárnap is dolgozott és most jól lesz a vasárnapi pihenő nap!?
mariaberta
Ja? 100 ezren segítettek, és hány ezret tesznek munkanélkülivé?
1szomjas
@miazavalami: Nem azt mondtam, hogy ránts kardot ! Szép, és jó, ha pl. tudatod az emberekkel egy tüntetés hírét, de annál még több, ha ráébresztel egy-egy embert a valóságra... Igaz, az a maréknyi (megosztott...) parlamenti ellenzék is vitézkedhetne jobban is, de az igazi ellenzék mi vagyunk ! Te, én, és mindenki más, akinek nem tetszik, hogy egy hazug, tolvaj banda végigrabolja az országot, letiporva mindent, ami útjába esik...
human
A kirúgott dolgozóknak meg az év 365 napjában szabadnapja van. Ezt se felejtse el megemlíteni hasonló lelkesedéssel.
papa.49
A bukás után remélhetőleg 60 ÉVIG VÁRNAK A SZABADULÁSRA!!!
Fradigege
Ilyen duma, hogy a többség nem akar vasárnap dolgozni. Ez a felmérésük. Nagy keresztény, 30 Mi atyánk és 40 Szűsz Mária, a hazudozásért, kis köcsög. 138 ezer milliárd emberből 243 ezer milliárd ember nem támogat titeket. Ez az én felmérésem! Az én hatástanulmányom. Hülyének kell ezeket nézni, ahogy ők minket. Elképesztő.
nezelodo
Nekem az tetszett, ahogy azt mondta ez a Rétvárról szalasztott Bencus, hogy jelentéktelen kis törvény ez, nem indokolt egy drága népszavazás, gondolom a háromszáz forintos világ sorsát eldöntő elsöprő eredményű népszavazáshoz hasonlítva jutott erre a következtetésre ez tömegpárti vezető.
nezelodo
"bretagne
@nyanya001: Nagyon. Mellébeszél mindegyik. Reggel a Startban élveztem az Illés Zoltánnal való beszélgetést. Panaszkodott, hogy O.V. szétzilálta a környezetvédelmet.
Úgy látszik, már repedeznek."

Akkor ennek a atomerőmű kéményeit számolgató import politikusnak sem volt baja semmivel Orbániában, amikor a kedvenc búbos banka körös kis tanítónő szponzoráltját ültette egy országos környezetvédelmi hivatal élére. Csak azóta világosodott meg, amióta lapátra került.
kkalman
Ennek a fantompártnak egyik fő hülyéje cserél majd jövedelmet a vasárnapi zárva tartás miatt kirúgott dolgozók valamelyikével? Ha nem, akkor pofa be, alapállás! Idióta szentfazék!
rosalinda57
Éppen a KDNP találta ki a boltok vasárnapi zárva tartását, mert ők a hét további napjain nyugodtan tudnak vásárolni, de a család, ha vasárnap végre otthon van, akkor a következő hétre mindent el kell intézniük - mosás, főzés, takarítás, bevásárlás, gyerekekkel tanulás - de ha éppen hiányzik valami azt hol és mikor vegyék meg.
Juhász István
ipari, gyártó cégnél dolgoztam. Csütörtökönként körbement e csop. vez., mindenkitől megkérdezte, akar-e szombaton - nagy ritkán, vasárnap bejönni, DOLGOZNI. Szinte mindenki feliratkozott, mert a pénz az KELLETT, ..Utánna a főgóré átnézte a listát, és akikre pikkelt, azokat lehúzta a listáról, volt olyan hónap, hogy egyszer sem engedett hétvégén dolgozni, igy a fizum is igencsak megcsappant a tárgyhónapban. Kellett a hétvégi 100. %.-os órapénz!!! Persze, hogy jobb lett volna OTTHON, de megélni is kellett valamiből...
Abzug62
Honnan tudná az, aki életében sem dolgozott, hogy mi jó a dolgozóknak? Próbálja ki egy 30 évre, majd azután nyilatkozzon!
mate03
@nyanya001: Őszintén,mit vártál egy állkeresztény senkiházitól?Gondolod hogy beismeri ,hogy mekkora marhaságot találtunk ki?Inkább leharapná a nyelvét! Itt már csak egy dolgot lehet csinálni! Nem megyünk a CBA-ba vásárolni,sem vasárnap sem hétköznap!
Desischado
Ha a hazugság fájna, ordítana! Cseréljen helyet azokkal a dolgozókkal, akiket épp most rúgnak ki! Féreg és egy sunyi hazug here!
Toby
"A KDNP hat éve várt a szabad vasárnapokra.
Őszintén: ki nem szarja le, hogy hány éve és mire várt a parazita potyás csürhe, az lett volna a minimum, hogy magukat az érintetteket is megkérdezik amúgy "nemzeti konzultációilag" !
Bercifiu
Bence! Én nem dicsekednék a szemétségemmel, főleg úgy nem, hogy mellé még hazudok is.
A keresztényi életbe nem illik bele a hazugság, másoknak kártevés, anyagi hátrány okozása.
Nem beszélve arról, hogy akiket az idióta javaslataitok miatt elbácsájtanak, azokkal mi történik. Szerintem az elbocsájtott embereknek sátrat kellene verni a tr H Péter háza előtt, s mindennap jelentkezni a napi háromszori étkezésért.
Ott a parlamentben, félkómásan azt sem tudjátok, hogy mire szavaztok, csak tonyó kiált, hogy IGEN, s ti mint az eszementek nyomjátok a gombot. Újabb példa a napelemek termékadója.
azért kíváncsi lennék rá, hogy a szüleitek mit szólnak hozzá?
kecskésmihály
A KDNP hat éve tervezgeti Rétvári szerint, hogy valami nagyon jót kellene a Zemberekkel cselekedni. El jött az idő és a FIDESZ megengedte nekik ezt a jó cselekedetet. De miért? Hát talán azért, mert a 2/3 kissé beszűkült és okvetlenül szükség van a szabad szemmel láthatatlan, kutatásilag mérhetetlen keresztény demokraták gombnyomogatására. Szerintem ez ilyen egyszerű.
Souky Sanjay
Bár nem a kedvencem,de Gyurcsány sokszor és hangosan figyelmeztette a népet:emberek csak 2/3-ot ne.Aztán az emberek nem hittek neki.Most itt tartunk.
adrenalink
@vonotok: Értelmezési gondjaid vannak? Beszéljük meg!
Feraj49
FIDESZ a bukását elsősorban a KDNP.-nek köszönheti majd.
Az MSZP-t is megbuktatta a "szövetségese", az SZDSZ. /és most hol is van az SZDSZ ?/
nusika
Rétvári szerint a dolgozóknak jó a szabad vasárnap! Igen, nagyon jó lenne, ha Rétvári fizetést cserélne az elbocsátottak fizetésével!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.